Nederlands onderzoeksprimeur: locatie Hitlers graftombe mogelijk gekraakt

In 2012 werd een bijzondere ontdekking gedaan, de vondst van een belangrijk sleuteldocument Marsch ImpromptuHet document was een befaamd muziekstuk, maar schijn bedriegt: het muziekstuk bleek een gecodeerde schatkaart van Adolf Hitler zelf te zijn. De belangstelling was toentertijd groot, deze schatkaart met gecodeerde tekst, omdat het muziekstuk zou kunnen leiden naar de locatie van een door Hitler verzamelde goudschat. Jarenlang kon niemand de codes kraken, maar een Nederlands collectief, genaamd het Enigmacollectief heeft de codes kunnen kraken. Uitgeverij Aspekt gaat dinsdag 18 augustus de onderzoeksresultaten presenteren!Het op het oog onschuldige muziekstuk bleek een sleuteldocument te zijn tot een van de grootste mysteries en raadsel van de nazi elite. Het zou namelijk de schatkaart zijn naar de graftombe van Hitler. Hitler, en de top van de SS, waren nogal weg van occultisme en esoterie. Het was dus niet zo verwonderlijk dat de nazi’s op deze wijze een van hun belangrijkste schatten verborgen hielden.

Al jaren zijn experts bezig om de exacte locatie naar de mogelijke graftombe van Hitler te ontrafelen. De zogeheten ‘tranen van de wolf’, de meest kostbare diamanten die de nazi’s hadden, kunnen eventueel hier liggen. Nu komt Uitgeverij Aspekt met het wonderlijke nieuws dat een Nederlands onderzoekscollectief de codes heeft gekraakt. Veel van de codes had men al weten te kraken, maar niet de locatie van de bergplaats. Tot nu!

“Het Enigma Collectief onthult in dit boek stap voor stap hoe deze geheime coderingen in elkaar zaten en wat hun relatie was met betrekking tot al Hitlers doen en laten. Zodra dat middeleeuwse, op religie gebaseerde systeem, en de implicaties daarvan, eenmaal verhelderd zijn, leren we een totaal andere Hitler kennen. Een Hitler die verrassend rechtlijnig en consequent in elkaar zat. Zó recht in de leer en consequent zelfs dat hij compleet voorspelbaar wordt en de vele verbanden in zijn denken en handelen pijnlijk duidelijk worden. Zijn motieven, zijn idealen, zijn angsten en zwakheden, het komt allemaal aan bod.”

In het boek, dat dinsdag 18 augustus zal worden gepresenteerd, krijgt men eindelijk antwoord op onder andere de volgende vragen:

 • Het kraken van Hitlers enige echte testament: de Marsch Impromptu
 • Het vinden van Hitlers graf
 • De ontwikkeling van Hitlers atoomwapen en hoe de nucleaire vernietiging van Moskou door meer geluk dan wijsheid op het laatste moment voorkomen werd.
 • Waarom juist Hitler zijn naam en cijfers de enige ware redenen waren die hem tot de uitverkoren en onbetwiste leider maakten van het Nazirijk.

De uitkomsten van dit boek kunnen werkelijk waar verbijsterend zijn. Het zou onze kijk en kunde op de top van het Nazi-apparaat kunnen veranderen. Dat wat we dachten te weten over de nazi-ideologie zou zomaar kunnen veranderen.

De presentatie van dit onderzoek is er een om in de gaten te houden. We maken misschien wel een primeur mee op Nederlandse bodem.

Update (8 september):

Inmiddels heeft de redactie begrepen dat er ophef is ontstaan over het boek. Er zouden antisemitische stukken in het boek staan. Op geen enkel moment wist de redactie dat deze stukken in het boeken zouden staan, wij staan als redactie dan ook niet achter deze antisemitische stukken.

Het betreurt ons om te lezen dat er zo veel ophef is ontstaan. Wij als redactie willen natuurlijk geen antisemitische boeken of teksten promoten.

Uitgever Perry Pierik, van uitgeverij Aspekt, schreef er het volgende over:

 

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

18 reacties

 1. DubbelZout

  Je leest het artikel met belangstelling en scrolt naar beneden, het 1e wat je ziet (althans ik) is een foto van onze Thierry
  Hoe toevallig…

  1. Reinoud van Gelre

   Bij mij niet, mij wordt aangeraden eens te kijken naar de nieuwste Jappenbak van Mazda.
   Dus ja, toeval.

   1. Blondie

    Geloof mij van Gelre, als zoutje in zijn eerste leugen was gestorven, had zijn naam EnkelZout geweest.
    Nadat hij zich bij de VVD had aangesloten, is hij in de leugenboom geklommen.

    1. DubbelZout

     VVD ?
     U weet dingen van mij die ik zelf niet eens weet 🤔

     1. Grasmaaier

      Kokkie is een debiele D66’er. Fout dus na de oorlog.

     2. Meriadoc Brandebok

      Aldus spreekt Grasmaaier vanuit Duitsland. Wie is er nu fout?

      🤪

   2. DubbelZout

    Ha ha, zeker aam het zoeken naar een nieuwe leasebak ?

    1. Reinoud van Gelre

     Haha, ik heb inderdaad even zitten kijken. Maar alleen naar Duitse merken of een Zweeds merk. Andere merken weiger ik. Japans komt er hier zeker niet in!😉

     1. Ché

      Neem dan een oerdegelijke Nederlandse Spijker.

 2. Reinoud van Gelre

  “…Bedankt, je reactie is opgestuurd en zal spoedig worden beoordeeld…”

  Zucht…

  1. Che

   Met het woord h.tler ?

   1. Reinoud van Gelre

    Jawel, maar ik omzeilde de naam HitIer, door een letter aan te passen. Ik kwam er eerder wel mee weg.

 3. Che

  Binnenkort het alles onthullend boek hier verkrijgbaar.
  Leden van het FvD krijgen 20% korting…

  1. Blondie

   Links Nederland maakt er geen geheim van, alle nieuwe leden ontvangen het boek gratis.

 4. Meriadoc Brandebok

  De biografieën van Heiden, Bullock, Fest en Kershaw worden algemeen aangenomen als standaardwerken. Ik heb er twee van: die van Kershaw en Bullock. Daarnaast ook de meest recente, van Volker Ullrich en Peter Longerich.

  Het geval wil dat er verschillende “visies” op H*tler bestaan. Ook de vier genoemde historici zijn het niet over alles eens. Er zullen altijd nieuwe “versies” van H*tler opduiken. Met name omdat de man zich zo ondoorgrondelijk gedroeg (zulks was nodig om de Führercultus overeind te houden), zal de dictator altijd een mysterieus figuur blijven voor historici. H*tler had ook allerhande maskers die hij opzetten kon.

  1. Ché

   Ik heb juist ergens gelezen dat hij in “mijn Kampf op het stuk van de rassenleer juist uiterst consequent was in zijn redeneringen. Meer dan de andere “rassentheoretici” in zijn tijd.

 5. Vrijedenkert

  Alleen de Russen weten waar de resten van Adolf zijn gebleven en al die andere indianenverhalen en complottheorieën zeggen mij helemaal niks!

  1. Pauline Kummer

   Laten “die” Russen dan ook aan ons weten hoe het met MH 17 is gesteld. Zij weten van de hoed en de rand. Putin houdt zijn kaken stijf op elkaar.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.