Nooit gedacht! Echtgenote Pieter Omtzigt slaat alarm: Omtzigt-stemmen werden gegeven aan De Jonge

Nee joh, dat kan niet. Echt niet. Fraude bij het CDA? Om te voorkomen dat waakhond van het volk Pieter Omtzigt de lijsttrekkersverkiezing zou winnen? Nah. Neuh! NOOIT. 

Nou ja, of wel natuurlijk. Want een aantal CDA-leden heeft alarm geslagen. Eén van de leden die hun beklag doen is… Ayfer Koç. Dat is de echtgenote van Pieter Omtzigt himself. Ayfer steunt haar man door dik en dun. Dat doet ze al járen. Zelf is ze ook actief in het CDA — ze is de fractievoorzitter van het CDA in Enschede.

Jaren en jaren steunt ze haar man. Toen hij zich kandidaat stelde voor het lijsttrekkerschap stond ze wéér achter hem. Ze hadden er van tevoren natuurlijk met elkaar over gesproken, en zouden er sámen voor gaan.

Maar wat bleek? Toen ze online een stem uitbracht op haar echtgenoot kreeg ze bericht van het CDA dat haar stem op… Hugo de Jonge in goede orde was ontvangen.

WAT?

En zij is niet de enige. Andere leden geven aan dat bij hen hetzelfde gebeurd is.

De reactie van het CDA? Nou, De Telegraaf vat het als volgt samen:

Volgens het CDA is uit onderzoek door een notaris naar de stemformulieren geen technische fout gebleken.

Als jij gelooft dat Ayfer — die haar echtgenoot altijd heel loyaal heeft gesteun, ook in zijn hardste politieke gevechten — niet op hem gestemd heeft ben je simpelweg van lotje getikt. Technisch kan het gewoon zo geregeld zijn dat een stem op Omtzigt (in sommige gevallen) automatisch geregistreerd is als een stem op De Jonge. Zeg maar: ik druk op A maar de techniek maakt B meteen actief. Een notaris ziet dan dat ik “B” gestemd heb, terwijl dat niet zo is. Voor iedereen (voor iedere hacker) met een beetje kennis van zaken is dat gemakkelijk te regelen.

Het CDA is dus totaal onbetrouwbaar. Deze verkiezing — daar ben ik van overtuigd — is Omtzigt ontnomen. Hij was de winnaar, niet De Jonge. Maar hij mócht niet winnen, omdat hij niet altijd meespeelt met de spelletjes van de elites.

Waardeer jij mijn werk voor DDS? Steun me dan actief op BackMe. Dat kan via een maandelijkse (kleine) bijdrage of eenmalig. Alle steun is welkom zodat ik als blogger onafhankelijk wordt van adverteerders én de oude msm.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

27 reacties

 1. Meriadoc Brandebok

  “Bij de zes klagers zouden overigens ook leden zijn geweest die op De Jonge hadden willen stemmen, maar de mededeling kregen dat ze hadden gekozen voor Omtzigt,”

  Maar goed, niet dat ik denk dat de waarheid voor guur rechts nog wat uitmaakt. Die heeft Omtzigt in haar deugvakje gestopt en kan het niet verkroppen dat die is afgegaan. Waarom zouden we overigens op het woord van Omtzigts vrouw afgaan?

  1. Appelstroop

   Als een Hugo wint met 50,7% van de stemmen (258 stemmen verschil) is dat geen afgang, het is een zeer nipte overwinning. Mogelijk gerommel met stemmen (al dan niet met opzet) zal nog maar bewezen moeten worden. Maar kan me voorstellen dat er wel wat vragen bij mensen bestaan gezien de eerdere problemen.

   Verder zit Omzigt meer bij GS op een hoog voetstuk, hier is het uiteindelijk gewoon een CDA’er, niet zo’n gehaaide gladjakker als de Jonge, maar een schijnbaar meer authentiek en integer persoon, maar het blijft een pro-EU, pro-massa immigratie, etc. CDA’er. En daar is DDS en haar lezers (op een enkele moreel verheven deugkneus na dan) niet echt voorstander van.

   Kortom je bent weer bijzonder zuur vandaag!
   Maak even een lange wandeling ofzo.

   1. Meriadoc Brandebok

    “Als een Hugo wint met 50,7% van de stemmen (258 stemmen verschil) is dat geen afgang, het is een zeer nipte overwinning.”

    Klopt, voor Hugo is het geen afgang, dat zeg ik toch ook niet? Voor Omtzigt wel. En bij guurrechts haalt de waarheid nu niet meer uit. Die zeggen dat er gefraudeerd is en dat is voor altijd hun waarheid. Ik word er inderdaad zuur van.

    1. Appelstroop

     Als Omzigt 20% van de stemmen had binnen gehaald, dan was het een afgang, dit was gewoon een overwinning van de Jonge met een paar stemmen verschil. Dat bedoel ik ermee.
     Verder stemden mensen vooral op Omzigt om z’n strijd tegen de belastingdienst, waar hij ook een pluim voor verdient, maar dat maakt hem niet automatisch een goeie lijsttrekker.

     Wat betreft de ongefundeerde beschuldigingen aan het adres van CDA ben ik het met je eens, daarom zei ik ook dat dit eerst nog maar eens bewezen moet worden.

     1. Meriadoc Brandebok

      Okay.

  2. Maurits Dekker

   MB
   Waarom zouden we overigens niet op het woord van Omtzigts vrouw afgaan?

   1. Forlan

    Ik zou iig niet op MB afgaan, want als die even niet weet wat te zeggen dan zegt ie niks meer en begint bij het volgende topic weer te zuigen.

   2. Meriadoc Brandebok

    @Dekker

    Omdat Omtzigts vrouw evident een van de meest partijdige stemmers is. Daarom zijn de woorden “slaat alarm” tamelijk hol.

 2. Gebande3

  Vandaag weer een mooie reclame-banner boven aan de DDS website:

  ANP nieuws maakt betrouwbaar

  Altijd betrouwbaar en journalistiek onafhankelijk nieuws.
  ANP nieuws direct vanaf de bron.

  Blij met dit inzicht van Michael.

 3. ikweetwatikwil

  Alles accepteren wat de overheid zegt. Ga nooit ergens tegen in, want dan ben je een dwarsligger en dat kan de elite niet gebruiken. Wat denk je waarvoor die mondkapjes zijn. De waarheid hebben ze ergens in de kelder begraven.

 4. Piet51

  De echtgenote van Omtzigt is vast te goeder trouw in haar klacht. Maar iedere computergebruiker weet, dat een foutje op een moment van iets minder focus heel snel gemaakt is. De maker van die fout weet dan heel zeker geen fout gemaakt te hebben. Dat kun je ook hier niet uitsluiten.

  Als dergelijke bewuste fraude toch niet uit te sluiten is, hebben de fraudeurs het wel heel simpel aangepakt. Nog 1 of 2 programmaregels erbij en de kiezer zou toch bedankt zijn voor, in dit geval, haar stem op Omtzigt, terwijl de stem in werkelijkheid achter de schermen bij De Jonge werd geteld. Dan was het volledig onzichtbaar geweest voor de kiezer zelf.

  Er hebben zich overigens slechts 6 mensen gemeld die iets dergelijks overkomen is, waarvan ook met tegenovergestelde effecten, dus Omtzigt i.p.v. De Jonge.

  1. Oepsie

   Ja dat zegt het CDA, die de fraude mogelijk heeft gemaakt. Net als de moordenaar die zegt, “ik heb het niet gedaan”! 6 mensen? Laat je nakijken Piet met IQ van 51.

   1. Piet51

    @Oepsie
    Wees blij met mijn IQ van 51. Dat krikt het gemiddelde IQ op DDS nog wat op naar een weliswaar te laag, maar acceptabel niveau.

 5. Flach

  Het zou mij beslist niet verbazen!

 6. Kretoloog

  Met zijn meedingen met de lijsttrekkersverkiezing heeft Omtzigt zijn herverkiezing als Tweede Kamerlid veilig gesteld. Want er is hem plek 2 toegezegd op de kandidatenlijst van het CDA. Kennelijk is dit voor Omtzigt voldoende. En daarom zal hij geen verdere actie ondernemen tegen de bizarre gang van zaken rond de verkiezing van De Jonge als lijsttrekker.

 7. evil knievel

  Knullig,amateuristisch & dus ongeldig!🤣
  Herverkiezing,lijkt mij dus gepast!😁
  Dat dit mogelijk is,anno 2020!?🙈
  Maar ja,CDA & hedendaagse politiek!😏
  Wij n zelfs partijgenoten /collega’s worden voorgelogen,uitgebuit,hard @n@@l genomen & schijnen t nog lekker te vinden ook!😩

  1. Oepsie

   IDD!

 8. Ernest Stern

  Ik was ook een voorstander van een lijsttrekkerschap voor Omtzigt, alles wat het CDA schade bezorgt is een goed idee.
  Deze onrust is ook slecht voor het CDA.

  Mij hoor je niet piepen.

 9. Chee

  Pieter past beter bij het fvd ,zo jammer dat Pieter mee doet met cordon sanitair om een beetje te deugen in een bepaald hoekje.

 10. harte385

  zou me niets verbazen in deze corrupte tijden

 11. Ploppert

  Gelukkig is clown Hugo gekozen en niet de heer Omtzigt.
  Nu heeft de oppositie geen concurrentie van de “christenen”
  Eind goed al goed.

 12. Heras

  Het zou mij niets verbazen als stemfraude vaker voor komt. Bij de E.P. verkiezingen vond ik het verbazend dat de Pvv zo weinig stemmen kreeg. Jammer, dat we dat niet meer kunnen achterhalen.

 13. Renef

  Voor dat deze verkiezing begon, heb ik al voorspeld dat Hugo de Jonge met krappe meerderheid zal winnen, terwijl ik niet helderziend ben. Maar deze fraude is zo voorspelbaar. Hetzelfde is gebeurd met de lijsttrekker verkiezingen tussen Rutte en Verdonk toen die tijd. Peilingen vertrouw ik niet meer, en tweedekamer verkiezingen evenmin. Het is hier in Nederland gewoon een bananenreplubliek.

 14. A-BBa

  Jammer dat ze geen foto van haar ingevulde stembiljet heeft genomen.

 15. kees cup

  De waarheid omtrent eventuele verkiezing fraude zal moeilijk te achterhalen zijn, maar de uitslag zoals nu, ten gunste van heer Hugo zal m.i betekenen dat de teloorgang van het CDA zeker niet gestopt zal worden, sterker nog, het zou naar een uiteindelijke ondergang van deze kartelpartij kunnen leiden.

  Is dat erg voor Nederland?

 16. Kleurloos

  Lijkt me zeer onwaarschijnlijk dat dit echt is gebeurd.
  De CDA verkiezingen zijn nu meer dan drie weken geleden.
  Als dit echt had plaat gevonden dan zou de kiesraad er echt wel een hand voor hebben gestoken en om opheldering vragen over de gang van zaken al dan niet ongeldig verklaren.
  En bovendien kun je bij elke geautomatiseerde verkiezings systemen achterhalen hoe er is gestemd.
  Het CDA heeft er namelijk geen baad bij om als de kop van Jut in de nieuwsbladen te staan.

  En zo lang er geen concrete aanwijzingen zijn die er echt op toe wijzen dat het systeem technisch heeft gefaald al dan niet bewust of onbewust door menselijke inbreng ,beschouw ik dit als een misplaatste complottheorieë.

 17. Florissa

  De afrekening komt voor het CDA bij de nieuwe verkiezingen,CDA heeft zich geheel uit de gratie gewerkt,boeren laten ze stikken,onderling bedrog bij het stemmen tellen ,Hugo is een clown,en die paste prima bij het circus,maar de mensen zijn de voorstelling inmiddels spuugzat ,omdat iemand die leraar was op een lagere school denkt dat hij oudere ook zo kan behandelen ,een schop onder zijn kont krijgt straks,en dat heeft hij meer dan verdiend .

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.