Oei, zorgen bij Transavia: aantal besmettingen onder personeel neemt rap toe

Er vinden op dit moment zo’n 45 vluchten per week plaats naar Mallorca en Ibiza door Transavia. Deze gebieden zijn ‘oranje’, en klaarblijkelijk vanwege een goede reden: ook het personeel op deze vluchten test steeds vaker positief. Bronnen melden dat men zich bij Transavia zorgen maakt, het aantal besmettingen onder het personeel neemt flink toe. 


Op dit soort berichten was het natuurlijk wachten, personeel van bedrijven dat besmet raakt. Nu schijnt het te gebeuren bij Transavia, maar het zou goed kunnen dat dit ook al speelt bij andere maatschappijen.

„Bijzonder is dat het cabinepersoneel ook besmet raakt tijdens vluchten. De vraag is waarvan. En de cijfers over augustus moeten nog komen”

Afgelopen donderdag vertelde minister Van Nieuwenhuizen juist nog dat er relatief weinig besmettingen plaatsvinden in vliegtuigen. Kamerleden maken zich al langer zorgen hierover. Hun zorgen lijken terecht, men is niet ‘onschendbaar’ in een vliegtuig.

„Er is veel aandacht voor veilig werken en beperking van contact tussen passagiers en crew, waardoor het gaat om slechts een enkeling. Het personeel dat corona heeft, kan dat ook in de thuissituatie hebben opgelopen. Dat wordt nog onderzocht door de GGD”

Ook blijkt, uit een interne mail, dat Transavia ook besmette passagiers heeft vervoerd. Er loopt hier nu een onderzoek naar vanuit de GGD. Eén ding is zeker: op deze manier oogt het chaotisch bij Transavia.

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

8 reacties

 1. pasco

  Waar het personeel Corona heeft opgelopen is feitelijk irrelevant, ze zijn besmet, klaar!
  De vliegmaatschappijen moet zich simpelweg beperken tot noodzakelijke passagiersvluchten en handels/vrachtverkeer, de reizende meute kan dan zijn vakantiecenten spenderen aan de zieltogende binnenlandse horeca, campings, pretparken etc!
  The Netherlands first, toch?

  1. Rene van de Grijp

   Waar het personeel Corona heeft opgelopen is feitelijk irrelevant, ze zijn besmet, klaar!
   De horeca moet zich simpelweg beperken tot noodzakelijke lunches en kantines, de zuipende en vretende meute kan dan zijn centen spenderen aan de zieltogende binnenlandse kledingzaken, schoenenwinkels etc!
   The Netherlands first, toch?

   1. Blondie

    Kijk René het is nog veel slimmer in een vliegtuig was het veilig om naast elkaar en op elkaar te zitten zonder beperkingen van afstand.

    Nederland wordt belazert door deze Rutte kliek.
    Ome Cor was voor mij samen met Ome Freek de beste Gijp.

  2. SubTec

   De PCR waarmee deze “besmettingen”zogenaamd gedetecteerd zijn is niet eens in staat om deze besmettingen te meten. Hij is wel heel handig om de angst in stand te houden want hij geeft wel heel veel “False Positives”.
   h**ps://www.youtube.com/watch?v=ktFDN5cBFgw&t=13m20s

 2. LifeBuddy

  Gewoon lekker de bazaar openhouden in beverwijk. Dit kabinet met de ultra sLinkse, zijn Niet in staat te regeren en geven zelfs de veiligheid en gezondheid van onze kinderen uit handen. Op heel de wereld dragen ze mondkapjes en in nederland hebben we een schijnvertoning.

 3. Kretoloog

  Waarmee direct is aangetoond dat die mondkapjesplicht in het OV ook maar flauwekul is. Want die was ingesteld om personeel en reizigers zogenaamd te beschermen tegen besmetting met het virus. Logisch ook, want alleen medische mondkapjes helpen. En die mogen nou net NIET gedragen worden in het OV!

 4. 56RdK

  Wéér het zoveelste resultaat van die faallul Van Dissel met zijn dito instituut!
  Vliegen kon geen kwaad, want bijzondere ventilatie e.d. was zijn verhaal.
  Ach, de hele corona-aanpak is één grote farce! Wereldwijd is het dragen van mondkapjes verplicht omdat dit wel degelijk helpt in het tegengaan van de virusverspreiding.

  Maar nee, Nederland met zijn volksverlakker en schoenenclown aan het bewind vinden dat niet nodig, laten zich geheel leiden door idiote nepdeskundigen zoals die Van Dissel.
  Had men niet naar die lul geluisterd was er veel, veel ellende op alle terreinen voorkomen! Maar ja, onze ‘grote crisismanager’ met zijn gevolg heeft in de beginstadia al onze beschermingsmiddelen in de uitverkoop gedaan, liet zich wijsmaken dat carnaval gewoon kon worden gevierd, dat het virus niet besmettelijk was.
  Dus, om dat falen te verbloemen kregen we gedecentraliseerde en lokale aanpak, zeer verwarrend, met zeer hoge kosten.
  Oh ja, die schoenclown moest natuurlijk ook even blijk geven van zijn ‘kundigheid’ en liet een miljoenenkostende app ontwikkelen die in andere landen allang bestond. Maar het heerschap moest zich even profileren, want veronderstel zeg.

  En natuurlijk levert het vliegen besmettingen op, er wordt gesproken, gegeten.
  Maar goed, als het vliegend personeel ziek wordt en/of tengevolge daarvan overlijdt kan er straks niet meer worden gevlogen. Voldoen we zeker aan de klimaatdoelstellingen. Ja, dat heeft Rutte c.s. dan wel goed voorzien …

 5. Robin Hoed

  Wat kan mij die besmettingen bommen?
  Er gaat niemand meer dood aan cojona, en de IC’s blijven ook leeg.
  Maar de economie moet en zal kapot.
  In Nieuw zeeland waren 4 besmettingen binnen 1 gezin, weer miljoenen mensen in lockdown.
  Wat een bedrog allemaal.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.