shutterstock 1687321891

Tientallen vakantiegangers missen vakantievlucht door te late testuitslag: 'wees op tijd!'

Geen categorieaug 23 2020, 21:00
Tientallen vakantiegangers hebben afgelopen week hun vakantievlucht naar Griekenland gemist omdat het resultaat van de 'sneltest' niet op tijd bekend was. Reisorganisatie TUI doet daarom een oproep: test je zelf op tijd! Doordat steeds meer mensen zich laten testen, neemt de wachttijd ook rap toe.
17 augustus, ook Griekenland zet zichzelf op de lijst van 'verplicht testen'. Mensen moeten zich laten testen voordat ze op vakantie gaan. Alleen bij een negatieve testresultaat mogen ze op het vliegtuig stappen. En juist hier gaat het nu net mis, het wachten op een resultaat van zo'n test duurt soms langer dan men had verwacht. Wat betekent dat men niet op vakantie kan.
Griekenland maakt het de reizigers extra moeilijk, men moet een testresultaat opsturen die niet ouder is dan 72 uur.

,,Dus trek daar nog vier uur vliegtijd vanaf. Dus 68 uur voor inchecken. Als je dan een paar dagen op je uitslag moet wachten, kan het al gauw krap worden. Wij zeggen nu ook tegen onze klanten: maak echt meteen een afspraak als je binnen die 68 uur zit. Wacht niet tot bijvoorbeeld 48 uur van tevoren. En let heel goed op bij het invullen van de formulieren, dat daar niet iets fout gaat. Dat je alle vragen beantwoordt. We zien ook gebeuren dat het daar misgaat.”

Afgelopen weekend stonden hierdoor flink wat reizigers zenuwachtig hun mail in de gaten te houden. Hopend dat hun resultaat alsnog op tijd binnen kwam. Sommigen hadden geluk, anderen weer niet.

,,We hebben zelfs een vlucht naar Curaçao een uur later laten vertrekken, omdat er nog zo'n 25 mensen op de test stonden te wachten”, zegt Kok. ,,Uiteindelijk kregen de meesten de test nog binnen en konden ze mee. Ook slagen we er vaak in mensen tegen een klein bedrag met de volgende vlucht alsnog op de plaats van bestemming te laten komen.”

Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten