Drillrapper Blacka aangehouden. Drillrap-sympathisanten uiten steunbetuigingen op sociale media: 'Free Blacka'

Drillrapper Blacka aangehouden. Drillrap-sympathisanten uiten steunbetuigingen op sociale media: 'Free Blacka'

Bron: Christian Bertrand / Shutterstock

Een vete binnen de drillrapwereld is helemaal uit de hand gelopen, een van de veroorzakers van deze escalatie is drillrapper 'Blacka', een zeventien jarige knaap uit Rotterdam. Hij, en twee andere rappers uit Amsterdam, zijn aangehouden vanwege een lopend onderzoek bij het OM. Zijn trouwe volgers en sympathisanten roepen schande op sociale media. Zij willen niets liever dan dat de knuffel-rapper weer vrij komt. Maar voor de veiligheid van andere Nederlanders lijkt me dat niet zo slim.

In een vete tussen verschillende drillrap-stammen is rapper 'ChuChu' om gekomen. De hele rel is compleet geëscaleerd. Jonge tieners die met messen, zwaarden en wapens over straat lopen. Het zijn niet langer meer Amerikaanse taferelen, binnen de Randstad lijkt dit de normaalste zaak geworden. Dankzij dit drillrap-tuig.

Het OM laat niet weten wie Blacka nu precies is, en laat ook niet weten wat nu de precieze reden is van het arrest. Blacka heeft eerder al opgeroepen 'om de confrontatie' aan te gaan met andere rapgroepen. Dit heeft uiteindelijk geleid tot een flinke escalatie zoals inmiddels heel Nederland weet.

De zeventien jarige rapper zal dinsdag voor de rechter verschijnen. Ondertussen laat het OM weten dat het goed mogelijk is dat er nog meer arrestaties zullen volgen.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties