Oeps! CDA gaat zelf de mist in met ‘politiek gevoelige’ coronasteun

Het landelijk partijbureau van het CDA in Den Haag heeft ten onrechte bijna 70.000 euro aan loonkostensubsidie ontvangen. Het bedrag is weliswaar teruggestort, maar het legt wel pijnlijk bloot hoe makkelijk er misbruik van kan worden gemaakt.

Bedrijven die vanwege de coronacrisis minimaal 20 procent minder omzet hebben (of verwachten), mogen gebruik maken van de NOW-regeling. Het CDA voldeed duidelijk niet aan de voorwaarden, maar ontving toch een fiks bedrag!

Volgens een woordvoerster werd de aanvraag gedaan nog voor de voorwaarden compleet helder waren. Toen die duidelijk werden gemaakt zagen ze bij het CDA zelf ook wel in dat ze geen recht hadden op het geld, en dat het verzoek dus waarschijnlijk zou worden afgewezen. Niet dus. “Maar toen de voorwaarden duidelijker werden, bleek het niet van toepassing voor ons en is het geld teruggestort op ons initiatief.” Het is dus gelukkig wel snel opgelost.

Het CDA heeft nu dus met eigen ogen mee kunnen maken hoe snel er met die subsidieregeling gefraudeerd kan worden. Vroeg of laat komt men er toch wel achter, maar het maakt tegen die tijd natuurlijk wel uit of de fraudeur zich nog in Nederland bevindt, of allang ergens op een tropisch eiland ligt te zonnen.

Het is ook een nogal pijnlijk punt om een hele andere reden. Want in tegenstelling tot het CDA, die ineens een flink bedrag overgemaakt krijgt, zijn er ook zat ondernemers die zeggen helemaal niets te hebben ontvangen, terwijl zij er wel recht op (zeggen te) hebben. Misschien wordt het toch echt eens tijd om dat geld wat beter in de gaten te gaan houden!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

9 reacties

 1. NEXIT.

  Corps Direct Achterover gedrukt

  1. Che

   Slaat nergens op.
   Deze is beter.
   Partij Van Verraad , de kiezer krijgt nooit wat er beloofd wordt, niets totaal niet.
   Regeringsdeelname wordt door Geert stelselmatig gesaboteerd.

   1. LifeBuddy

    SLinkse Partij Van Verraad , wordt door Geert stelselmatig gesaboteerd.

  2. Logica

   Inderdaad Nexit. De PVV en FVD moeten nu maar eens dusdanig groot worden dat het kartel ze niet meer kan negeren. Ik vrees dat dat niet gaat lukken, het volk dat politiek nul komma nul geïnteresseerd is komt bij de 2e Kamerverkiezingen wel op. Dan krijgen figuren als Klaver, mooi koppie, de Jonge, christelijk en toch modern met die schoenen, wel weer een hoop stemmen krijgen. Ik vraag me alleen af of er nog mensen op Rutte zullen stemmen. Die peilingen zeggen me niets. Velen beslissen pas in het stemhokje.

 2. EvertB

  Prima actie van het CDA. Betrouwbare partner in Coronatijd.

 3. Duckday

  De politiek moet eens stoppen met al die subsidie toeslagen en wat dan ook.
  De burger moet het allemaal opbrengen de belasting worden steeds hoger. De regering smijt met ons belasting geld.Stop met al die subsidie. En treed eens wat harder op vooral tegen die politieke partijen die zwemmen in ons belasting geld. En wat te denken van al dat wachtgeld

 4. Genoeg van linkse dictatuur

  Het cda wat in het verleden de stekker eruit trok en Wilders, de schuld gaf, en nu onterecht geld heeft aangevraagd. Hoe kan deze corrupte partij nog bestaan. Is toch totaal ongelovig, inpakken en weg wezen.

 5. Bes Tolen

  Je wordt er melig van. Het gaat om? Ik doe een gooi. Het CDA heeft betrouwbare medewerkers gevraagd en naar haar oordeel gekregen. Wat de kwaliteitseisen betreft voldeed men. Dat wil zeggen men leek voldoende onderlegd. Toch schort er wat. Gokje? Te weinig eigen inbreng om bijzondere posten dadelijk adequaat te behandelen. Dat zie je veel.

  1. Bloemkust

   “en naar haar oordeel gekregen”. De helderheid van uw semantiek laat te wensen over.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.