Oproerkraaier Willem Engel fantaseert over geweld: ‘Moordaanslag op Rutte? Het is een theoretische optie’

Het enge clubje Viruswaarheid en haar voorman, Willem Engel, radicaliseren in rap tempo. Waar zij zich vorige week nog zagen als de ‘nieuwe joden‘, meent Engel dat een moordaanslag op Rutte een theoretische mogelijkheid is. Het clubje zeloten van Engel radicaliseert in een gevaarlijk tempo, niet langer bestaat de club uit lieden die alleen kritiek hebben op het coronabeleid. Nee, het is een clubje dat flink aan het stoken is binnen de samenleving en het liefst chaos zaait. 


Uiteraard had Willem Engel gekeken naar de met complotten doorspekte podcast van Lange Frans. En op de vraag of hij denkt dat een aanslag mogelijk is op Rutte, meent hij dat die kans reëel is. Mensen die hier geen kwaad in zien, zijn toch wel van het padje af. Want nergens in de video uit hij zijn afkeuren over ‘dit scenario’.

Dit is helaas het resultaat wat we krijgen als we zulke types naar voren schuiven om een ‘groep’ te vertegenwoordigen. Met mooie woorden verleidt hij mensen, maar uiteindelijk krijgt hij het voor elkaar om zijn ware gezicht te laten zien. Iemand die alleen maar verdeeldheid zaait in de samenleving.

Het openlijk erkennen dat een aanslag op onze premier mogelijk is tijdens omstandigheden zouden we nooit moeten en willen accepteren als toelaatbaar binnen de samenleving.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

42 reacties

 1. Kretoloog

  Raar artikel.

  Als Bart vindt dat Viruswaanzin de boel aan het opstoken is, waarom besteedt hij er dan aandacht aan? Doodzwijgen ligt dan eerder voor de hand.

  Bart betoont zich in dit artikel een sensatiejournalist. Zo iemand die van een mug een olifant maakt.

  1. Beukman

   Oneens. Het is nieuws als een man met veel aanhang geen afstand neemt van de optie om Rutte te vermoorden.
   Het laat de burger bovendien zien dat Engel meent dat hij boven de wet staat, en dat de waanzin hem duidelijk in de bol is gestegen.

   1. Robert75

    Een fragment van 25 seconden uit een Q&A van ruim 27 minuten lekker uit zijn context rukken om de groep viruswaanzin in een slecht daglicht te stellen. want in het zelfde filmpje zegt die namelijk dat het ontzettend dom is om bewindslieden te doden en hij hoopt dat mensen zich daar verre van houden.

    Valt me tegen dat DDS meedoet aan dit soort walgelijke hetzes.

    1. Meriadoc Brandebok

     De eerste reactie van Engel was er één van: “nou ja, ik weet het niet… het is een theoretische mogelijkheid… ik weet niet wat ik ervan moet zeggen.” Niets daarvan, de oproep tot de moord op een politicus dient DIRECT afgekeurd te worden, zonder omhaal van woorden.

     Ik denk dat Robert75 anders had gereageerd als Willem Engel een Marokkaan was geweest die een identieke zin had uitgesproken. Maar in dat geval over Geert Wilders.

     1. Beukman

      Inderdaad.
      En stel je toch eens voor als Rutte op de wekelijkse persco, gevraagd naar een voorstel om Willem Engel te vermoorden, had geantwoord: “Tja, dat is ook een optie. Daar kan ik niet zoveel over zeggen.”

      Het land was te klein geweest. Geert had Ruttes aftreden geëist. En terecht.

     2. Robert75

      Knap hoor dat jij denkt te weten wat ik zou denken. Hij keurt het ook af. Veel duidelijker kan je niet zijn als je zegt dat het doden van bewindslieden nogal dom is en dat die hoopt dat mensen zich daar verre van houden. Maar blijkbaar begrijp jij dat niet. Of je wil gewoon horen wat je graag wil horen dat kan natuurlijk ook.

      Het is algemeen bekend natuurlijk dat vooral linkse lieden lijden aan selectiviteit

     3. Meriadoc Brandebok

      We kunnen Engel citeren:

      “…Als je bedoelt z’n uitspraak in z’n podcast … dat het er wel gaat komen dat iemand… eh… (korte pauze) … een… eh… moordaanslag op Rutte zal doen, ja, geen idee wat ik daarvan moet vinden… (korte pauze) Als dat… eh… een optie is, ja, dat is altijd een theoretische optie, dus daar kan ik niet zo veel over zeggen…”

      “Precies, het vermoorden of buiten werking stellen van bewindslieden lost niets op, mensen. Dat soort geweld is heel dom, en heel nutteloos, niet doen. Het één poppetje uitschakelen … het gaat om het hele netwerk … het gaat niet om de schuldige.

      Willem Engel is volledig doorgeradicaliseerd. Hij vindt niet dat het volstrekt krankzinnig is om een ander om het leven te brengen, maar meent dat het hele netwerk dan nog overblijft, dus dat het weinig zin heeft om één politicus te doden.

      Tevens heeft hij “geen idee” wat hij ervan moet vinden dat iemand Rutte neerschiet.

      Zoals Beukman zegt: als Rutte het had gezegd, maar dan over Engel, had iedereen hier op de achterste benen gestaan.

     4. Beukman

      Ook zijn uitspraak elders gedaan dat het onvermijdelijk is dat er een punt komt dat iedereen met zijn rieken het Tweede Kamergebouw binnenstormt en we een herhaling van de gebroeders De Witt krijgen, was niet erg fris. Een patroon is herkenbaar.

     5. Meriadoc Brandebok

      Kortom: Engel is fascistisch.

   2. SubTec

    Ach ja, de symbool politiek.
    Hij had met veel gespeelde verontwaardiging moeten “afstand nemen” zoals dat in de symbool politiek heet. (En zoals we in de Nederlandse politiek gewend zijn)
    Waar jij nu vandaan haalt dat hij meent “boven de wet te staan” is me werkelijk onduidelijk.
    En hoe het hem “in zijn bol is gestegen” is me al helemaal niet duidelijk
    Heb jij een andere video gezien, of zo?

    Ik denk dat Kretoloog het aardig bij het rechte eind heeft

  2. ko vadis

   Als er dan toch perfide fantasieën bestaan: neem Ollongren ook maar mee.

 2. Meriadoc Brandebok

  Willem Engel was aanvankelijk een serieuze wetenschapper met een verhaal (net zoals bijvoorbeeld Countinho). Maar inmiddels is de mafketel volledig doorgeradicaliseerd. Hij moet worden gestopt, voordat hij nog meer kwaad aanricht. De aanhangers vereren hem echter als ware hij de verlosser hemzelf.

  🤦‍♂️

  1. Henk Albarda

   Brandebok, u bent al een tot geweld aanzettende haatzaaier sinds u hier aantrad om te stoken.

   1. NO8DO

    Helaas Gekke Henkie, dhr. Brandebok liep hier al rond met bijzonder waardevolle postings toen jij nog werk/een werkgever had.

  2. arnoud

   pardon !! het ware kwaad en !! gevaar zit in Den Haag hoor

 3. Che

  ”Oproerkraaier Willem Engel fantaseert over geweld: ‘Moordaanslag op Rutte? Het is een theoretische optie’

  Een Telegraaf headline.
  Dekt totaal niet de inhoud.

 4. Henk Albarda

  Wat hoort de straf te zijn voor 100 % beroepsleugenaar en landverrader? Juist, de doodstraf.

  Het is dat ik het met Willem Engel vaker niet dan wel eens ben, maar als ik norgen wakker wordt en ik hoor dat rutte op terminale wijze een scherpschutter is tegengekomen, gaat bij mij de Nederlandse vlag uit en krijgt Amsterdam een juichkreet van mijn balkon die tot in de Stopera (waar ruttes’ mede-criminelen zitten) te horen is.
  Lenin wassink zou dan zijn bescherm-engel kwijt zijn en binnen korte termijn achter de tralies verdwijnen.

  1. Vanduinen

   Doodstraf bestaat hier niet. Zal ook niet gebeuren. U bent een fantast.

  2. Che

   Geert en Thierry zullen blij zijn met dit ”soort” aanhangers.

  3. Meriadoc Brandebok

   “… ik hoor dat rutte op terminale wijze een scherpschutter is tegengekomen, gaat bij mij de Nederlandse vlag uit en krijgt Amsterdam een juichkreet van mijn balkon die tot in de Stopera (waar ruttes’ mede-criminelen zitten) te horen is.”

   Hier wordt een geweldsverheerlijking gedaan.

   Kan de redactie naar deze comment kijken?

  4. DubbelZout

   De beeldspraak “Gekke Henkie” bewijst hier weer dubbel en dwars zijn waarde

 5. Robert75

  Beukman 3 minuten geleden
  Inderdaad.
  En stel je toch eens voor als Rutte op de wekelijkse persco, gevraagd naar een voorstel om Willem Engel te vermoorden, had geantwoord: “Tja, dat is ook een optie. Daar kan ik niet zoveel over zeggen.”

  Het land was te klein geweest. Geert had Ruttes aftreden geëist. En terecht.

  ———————————————————————————————-

  Grappig zeg dat je over Geert Wilders begint die al jaren dagelijks met de dood bedreigt wordt. Vreemd genoeg heb ik daar zelden een bewindsman over horen klagen hoor. Je zou haast gaan denken dat ze dat helemaal niet zo erg vinden als Wilders iets overkomt. Net zoals ten tijde Fortuijn. Want dat interesseerde ze geen ene moer. Ze waren er zelf verantwoordelijk voor. Eerst demoniseren tot op het bod totdat die inderdaad werd doodgeschoten. Daarna krokodillentranen

  1. Beukman

   Ik heb expres Wilders als voorbeeld genomen. Want die weet het beste hoe het is om bedreigd te worden.
   Over dat feit is wel degelijk regelmatig schande gesproken door bewindslieden. Maar eerlijk is eerlijk, bij Geert is het nieuwe er inmiddels wel vanaf. Je kan wel jarenlang iedere week gaan klagen, maar op wie maakt dat dan nog indruk?

   1. Robert75

    Nou niet om het een of ander hoor maar als Wilders weer eens wat tweets plaatst op zijn Twitter van zware dreigementen dan ben ik nog steeds onder de indruk hoor. Met de dood bedreigt worden wend bij mij nooit hoor.

 6. Blondie

  Ik weet nog, dat er een bepaalde groep politici en oud politici, geen strobreed in de weg is gelegd, toe zij Pim Fortuyn in een bepaalde hoek plaatste.

  Pim is dood de dader loopt al weer op vrije voeten.

 7. Aardvark blues

  De hypocrisie viert weer eens hoogtij bij de linkse deugkneuzen, vooralsnog is er deze eeuw slechts èèn politicus vermoord, en wel op aangeven van het kabinet Kok, het Koninklijk Huis en geheel links, mogen jullie drie keer raden wie dat was…..

 8. Rood

  Politici uitschakelen. Ik heb daar op DDS wel eens vaker iets over gelezen.

  Een zekere enzovoort bijvoorbeeld die God dankt voor de moord op Fortuyn.

  Dat dit psychopathische zwijn hier überhaupt nog rondhangt is voor mij een raadsel, elk zichzelf respecterend nieuwsorgaan zou dit gedrocht met man, macht en alle middelen van z’n platform moeten weren.

 9. ervi

  “Theoretische optie ” of ” fantaseren over ” :
  Mark en Hugo gaan een middagje zwemmen en Hugo heeft zijn Rolexje mee.
  Fout hè?

  1. Meriadoc Brandebok

   Heb je gezopen?

   1. ervi

    Nee, ouwe Kermis Mussolini imitatie.

    1. Bloemkust

     Als hij al de op de kermis thuishoort hoor jij op zijn minst in de dwangbuis.

     1. ervi

      Bloemkust, ijzersterke reactie !

 10. NEXIT.

  Wat een titel en wat een inhoud. Dit zou onwaardig moeten zijn voor een onafhankelijk journalist !

  quote ” Het enge clubje Viruswaarheid en haar voorman, Willem Engel, radicaliseren in rap tempo. ” end

  Het is het achterlijke beleid wat verdeeldheid zaait onder mensen door de selectieve onzin en de achterlijke afgekondigde “regels” tegen een verkoudheidvirus. Het is de inperking van de vele vrijheden van de mens wat verdeeldheid zaait in de maatschappij zoals de politiek altijd doet. Het is de politiek die de media verbiedt om over corona te berichten in negatieve of twijfelachtige zin. Het is de politiek die een anti en pro kamp geschapen heeft.

  Net onder het artikel staat ” Bart Reijmerink
  Kan geen dag zonder nieuws. ” Ik wil deze bull shit nou niet als nieuws bestempelen.

  Verdedig uw grondrechten en kom op voor je vrijheid. Stop de corona idioterie

  1. Meriadoc Brandebok

   “Het is het achterlijke beleid wat verdeeldheid zaait onder mensen door de selectieve onzin en de achterlijke afgekondigde “regels” tegen een verkoudheidvirus.

   NEXIT wil de IC’s graag laten vollopen met zieke ouderen zodat er aan selectie moet wordengedaan.

   1. Hardline

    “de IC’s graag laten vollopen met zieke ouderen zodat er aan selectie moet worden gedaan.”

    exact wat de aanbevelingen van het Rivm, en uitgevoerd door de Jonge hebben bewerkstelligd

  2. Mar155

   Mee eens !

  3. Bloemkust

   “Het is de politiek die de media verbiedt om over corona te berichten in negatieve of twijfelachtige zin”…
   Mogen wij even over de grond rollen van het lachen??

   Dat krijg je ervan als je het verdomt om af en toe eens de “(gehersenspoelde)” kranten te lezen:
   Hitserige praatjes over een gebrek aan persvrijheid waar zelfs de Pravda nog trots op zou zijn geweest.

 11. Aborifa

  Die Engel is een gesjeesde student die nu zijn brood verdient als agent-provocateur van Groen Links en D66. Laat je toch niet in de maling nemen door due hielenlikkers van Hezbollah en Hamas.

 12. SubTec

  Kennelijk begint men bang te worden voor Willem Engel.
  Het demoniseren, zelfs door DDS, is begonnen.

 13. Mar155

  Een fragment van 25 seconden naar voren laten komen, Dit lekker uit zijn verband halen om de groep VIRUSWAARHEID in een slecht daglicht te stellen. want in het zelfde filmpje zegt Willem Engel dat het ontzettend dom is om bewindslieden te doden en hij hoopt dat mensen zich daar verre van houden.
  Willem Engels zit op dat moment in de auto, hij zal ook zijn concentratie bij het verkeer moeten houden.

  Valt me erg tegen dat DDS meedoet aan dit soort walgelijke artikelen.
  Ik hoopt dat DDS NIET weer van zulke onwaarheden en LASTER naar voren gaat brengen.

 14. Mar155

  Het zou DDS sieren als er een artikel komt met de WAARHEID over het zeer gering aantal covid-19 doden op dit moment. Terwijl de mainstraim – media de mond vol heeft van het toenemende aantal besmettingen. DDS moet juist meer kritisch zijn op de corona maatregelen !!!!!!! Kom op.

 15. Mar155

  Bart : Zie hier wat er echt aan de hand is https://youtu.be/Je_-ig9u–M

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.