Walgelijk. Viruswaarheid-voorman Willem Engel vergelijkt coronabeleid met Jodenvervolging

Zojuist tijdens de demonstratie in Rotterdam heeft Viruswaarheid-goeroe Willem Engel het coronabeleid met de Jodenvervolging. Een vergelijking die natuurlijk volslagen onzinnig is, en daarnaast ook nog eens de complete onwetendheid laat zien van Engel. Ondertussen zijn de ‘nieuwe joden’ niet meer op een hand te tellen, aangezien iedereen die zich als slachtoffer ziet, zijn situatie vergelijkt met de Jodenvervolging. Wat is dit voor een ziekelijk, sneue trend. 

Engel heeft veel kritiek op het mondkapjesbeleid van burgemeester Aboutaleb, zo vindt hij de vergelijking van een mondkapjesplicht met de Jodenster redelijk correct. Naast dat het Engel ontbreekt aan enige vorm van historisch besef, is hij ook gewoon een pure ophitser. Hij hoopt mensen, die vanwege wat voor redenen – economisch of sociaal – dan ook vatbaar zijn voor deze nonsens, te overtuigen van hun ‘slachtofferstatus’ in deze crisis. Maar een mondkapjesplicht of überhaupt het crisismanagement van de coronacrisis vergelijken met de Holocaust slaat natuurlijk nergens op.

“De vergelijkingen met de Jodenster zijn al gemaakt en ik denk dat we er niet ver vandaan zitten. En we hebben heel veel Joodse mensen in onze organisatie. Dit zijn niet mijn woorden, maar hún woorden.”

Het probleem met lieden zoals Willem Engel en andere complotdenkers is dat ze naast (deels) valide kritieken ook complete nonsens verkopen. Want Engel maakt een punt dat sommige noodverordeningen of gemeenteverordeningen lijnrecht tegen onze grondwet ingaan. Ook prominente hoogleraren waarschuwen hier ons voor. Alleen het geniepige van mensen zoals Engel is dat ze naast terechte kritieken ook complete onzin verkopen, en die slikken mensen als zoete koek. Van 5G tot Bill Gates tot antivaxxers of ‘Coronahoax’-gedachten.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

82 reacties

 1. Gebande3

  Alleen het geniepige van mensen zoals Engel is dat ze naast terechte kritieken ook complete onzin verkopen, en die slikken mensen als zoete koek. Van 5G tot Bill Gates tot antivaxxers of ‘Coronahoax’-gedachten.

  Gelukkig dwalen er op DDS alleen maar reageerders uit de categorie:
  Weldenkende, gezond verstand reageerders.

  1. NationalSniper

   Engel heeft het nooit gehad over een verband met 5G of Bill Gates en hij is ook niet anti-vaccinatie (wel tegen een gehaast en slecht getest vaccin).

   Dat er een hoop complotgekkies achter aan lopen wil niet zeggen dat hij in essentie gelijk heeft en dat dit allemaal 1000% niet proportioneel is en het regime Rutte het hele land kapot maakt.

   Maar echt werkende maatregelen als ventilatie, luchtbevochtiging en ionisatie negeren. Dan ben je alle geloofwaardigheid verloren.
   En ook nog eens alles ondemocratisch. De maatregelen zijn niet door 2e en 1e kamer gegaan, dat zou ook nog eens met twee derde meerderheid moeten omdat het over grondwet-rechten gaat.

   Ik zal het vaccin in ieder geval niet nemen totdat bewezen is dat het niet schadelijker is dan de griepprik. Vanwege het fiasco met Mexicaanse griepvaccin. Ook te gehaast gemaakt.

  2. combat le pelicule

   bill gates’ eigen woorden

   Bill Gates: “Maar, voor de wereld in het algemeen geldt dat normalisering
   pas terugkeert als we de hele wereldbevolking hebben gevaccineerd…”

   Bron: ft.com 9-4-2020

   h**ps://www.ft.com/video/d6c22464-6dce-42eb-81d4-38e8b55d8c12

   1. combat le pelicules

    Bil Gats is een grotere massamoordenaar dan Hítler.

 2. Meriadoc Brandebok

  Die man spoort voor geen meter.

  1. DubbelZout

   Geen anderhalve meter ! 😜

   1. Meriadoc Brandebok

    Klopt, meer dan anderhalve meter afstand van houden, dus.

 3. Rene van der Grijp

  “De vergelijkingen met de Jodenster zijn al gemaakt en ik denk dat we er niet ver vandaan zitten. En we hebben heel veel Joodse mensen in onze organisatie. Dit zijn niet mijn woorden, maar hún woorden”

  Ik kan me niet voorstellen dat een Jood die vergelijking maakt. Het slaat als een tang op een varken.

  Over al die ophef over mondkapjes zou ik willen zeggen: maak je niet zo druk. Zet dat ding gewoon op, baat het niet dan schaadt het niet. Ik ben zeer kritisch op de overheid, maar ik zie hier beslist geen kwaad in. Ze proberen de pandemie zo goed mogelijk te bestrijden. Dat er daarbij vele fouten zijn gemaakt doet daar niets aan af.

  Inmiddels is duidelijk dat de recente uitbraak in Antwerpen met name orthodoxe joden en moslims treft. Waarom? Omdat ze massaal schijt hebben gehad aan de voorschriften.

  1. Cycle25

   Religie = Wij van WC Eend..

 4. M. Brandenburg

  Lachwekkend wanneer links de vergelijking trekt om hun achterlijke standpunten te verdedigen horo je niemand, wanneer anderen zich als links gaan gedragen, dan gaan we ineens hypocriet klagen.

  Het vergelijk als altijd is belachelijk, de vraag is waarom de hypocrisie en niet altijd dit aanstippen.

 5. DubbelZout

  Nou, stront10 is het anders roerend mee eens toch, als erkend corona / complot gekkie

 6. Blondie

  Kijk als deze Willem niet net als Rutte leugens verkoopt en zijn laatste zinnen, het zijn niet mijn woorden maar het zijn hun woorden op waarheid berusten, wie op deze site is dan beter op de hoogte als deze Willem.

  Kijk en de verplichte app die komt er de verplichte enting die komt er en wie weet wat Rutte nog meer vrijheidsbeperkende maatregels gaat invoeren.

  Wie gaat er de laatste maanden nog dood aan een ouderwetse hartaanval.
  Waar is de dodenlijst van 2020 gebleven voor onze huis tuin en keukengriep.
  Waar zijn de verkeersslachtoffers enz enz.

 7. 56RdK

  Die Engel is volkomen gestoord en ik hoop van harte dat hij het Corona-virus zal oplopen!
  En dat er dan verzorgenden zijn die zullen weigeren hem te helpen.

  En dan dat achtelijke gelul over de inbreuk op de privacy en vrijheid! Aan alle kanten worden we ook op deze terreinen door de kabinetten Rutte (en voorgangers) genaaid, verliezen we op slinkse wijzen onze souvereiniteit, onze vrijheid (denk alleen al aan de referenda, de cartoons), onze pensioengelden, de immigratie.

  Ja, het volk dat nu hersenloos staat te blerren over die kapjesverplichting gaat straks weer als dom stemvee stemmen op de partijen die ons al decennia belazeren.
  Tja.

  1. Jack Flash

   Wat betreft de Coronakwestie kan DDS zich aansluiten bij de staatstelevisie..
   Weinig verschil.
   Overigens hebben de belangen van Viruswaarheid niets uit te staan met links of rechts..
   Het betreft nl iedereen..

 8. Beukman

  Je radicaliseert, Engel. Je vergelijking met de jodenster is ongepast en onterecht.

  Je bent echter wél in goed gezelschap. De extremistische boerenorganisatie FDF sprak onlangs over de “deportatie” van boeren zoals ook joden werden gedeporteerd tijdens WOII. Waaraan Mark van den Oever (FDF) nog toevoegde:
  “Als er straks geen boeren meer zijn, zeg dan niet: wir haben es nicht gewusst.”

 9. NationalSniper

  De vergelijking (die dus niet van hem is) gaat wat ver. Maar Willem Engel heeft op alle andere punten wel gelijk. Het is een symbool van onderdrukking. Er wordt zelfs toegegeven dat ze niet werken maar dat het gaat om het psychologische effect (dus angst, wat zeer slecht is voor gezondheid en weerstand).

  Dit is gewoon een marxistische dictatuur aan het worden.
  Hoe noodverordeningen worden misbruikt doet wel erg denken aan hoe in Duitsland dat werd gedaan na de brand in de reichstag.
  MKB kapot, in angst gehouden, verklikkers, surveilance state en straks allemaal afhankelijk van de overheid. Dit wordt een soort China / DDR.

  Mondkap verplichten is illegaal (net als alle andere Coronamaatregelen). Pas als het met twee derde meerderheid door 2e en 1e kamer is gegaan is zoiets legaal.
  In strijd met artikel 10 en 11 van de grondwet.
  Diverse rechtsgeleerden en juristen hebben die al gefileerd.
  Daarnaast is een mondkap buiten totale waanzin. Daar wordt je niet besmet, al zit je bij elkaar op schoot.

  Zelfs het RIVM zegt dat die dingen niet werken (behalve de medisch). Het is net zoiets als wanneer je een scheet laat. Die gaat dwars door je broek heen.
  Enomdat 87% ze niet juist gebruikt worden ze juist een besmettingsbron.
  Ze zijn ook enorm ongezond omdat je te weinig adem en CO2 ophoping krijgt datje inademt. Veel mensen krijgen hoofdpijn van die dingen, dat kan nooit goed zijn.

  Het zou me niets verbazen dat als er echt extra besmettingen zijn (en niet slechts false positives zijn van de waardeloze PCR test (er was een man die in zeer korte tijd met 8 keer testen om en om verschillende uitslagen kreeg) of fraude met de cijfers (zoals ook bij de stikstofhoax) komt het waarschijnlijk door de mondkapjes in het OV.

  En uiteraard gebrek aan ventilatie. Het enige dat echt werkt (samen met luchtbevochtiging en ionisatie) maar het regime Rutte wil er niet aan en zorgt daarom voor een tweede golf. HCQ + Zink in eerste lijn is nog steeds verboden (ook al is dat artikel in de Lancet waar dat op is gebaseerd teruggetrokken).
  Zolang daar geen werk van wordt gemaakt hou ik me aan geen enkele maatregel meer. Dat is voor Jan met de korte achternaam.

  Je kan 10 mondkapjes over elkaar doen en 10 meter afstand houden. Als de ruimte slecht geventileerd is, koel of lage luchtvochtigheid heeft en er wordt ook niet geïoniseerd dan worden mensen er besmet.

  Van 1,5m is nooit bewezen dat het werkt (maar wel dat het enorm ongezond is, zoek video’s met Pierre Capel, je weerstand gaat kapot). Buiten nutteloos en binnen schijnveiligheid omdat de deeltjes door de hele ruimte zweven in een slecht geventileerde ruimte.

  Behalve dat deze maatregelen totaal niet werken erken ik ze niet omdat deze in strijd zijn met de grondwet en niet met twee derde meerderheid door de 2e en 1e kamer zijn gegaan.

  Intussen krijgt het door de radicaal linkse media verketterde Zweden complimenten van de WHO vanwege de goede aanpak. Die hebben straks nog een economie om de zorg van te betalen. En ook veel minder mensen met medische klachten door de maatregelen. Die lachen straks het laatst. Maar dat Rutte straks een verwoest land achter laat maakt hem niet uit, hij heeft meegeholpen aan de machtsovername door de EU dus wordt wel beloont met een leuke goedbetaalde baan.

  Het land kapot en allemaal voor een virus met IFR in de range van de gewone griep. Complete waanzin. Hele economie, samenleving en volksgezondheid worden kapot gemaakt door het linkse regime Rutte dat tunnelvisie heeft naar een vaccin en intussen het land de afgrond in werpt (al was hij met dat laatste al aardig op gang middels immigratie, klimaatreligie en continu lastenverzwaringen).

  Maar de linkse Coronagekkies die rennen allemaal blind achter Rutte, RIVM, de radicaal linkse media aan die alleen maar liegen, verdraaien en angstzaaien en alleen aan propaganda doen en niet aan open debat.

  1. RPML

   +++

   Laat iemand maar eens uitleggen dat het dragen van mondkapjes (medische) die wél werken door de overheid zijn verboden voor de burger, en diezelfde burger door diezelfde overheid verplicht wordt een mondkapje te dragen dat niét werkt.

   1. Rene van der Grijp

    Leg jij maar eens uit wat de overheid er voor baat bij heeft om de burger te verplichten nutteloze mondkapjes te dragen.

    Of denk jij ook dat het om onderdrukking gaat?

    1. RPML

     Het is symboolpolitiek, als er maar genoeg Lemmingen schreeuwen dat er een mondkapje moet komen dan komt het mondkapje er. Net als met de scholen die zo nodig dicht moesten.

     1. Rene van der Grijp

      En dan nogmaals de vraag: wat schiet de overheid daarmee op?

     2. Gebande3

      RPML, die eerst ontplofte omdat OMT en RIVM de hele maand “gesloten wegens vakantie” op de deur had staan, vergeet maar wat graag dat de sluiting van scholen onder druk van de publieke opinie gebeurde en niet op initiatief van RIVM.

     3. RPML

      De bevolking die ‘s-avonds op de bank ploft met een zak chips en vervolgens uitsluitend NPO of SBS kijkt rustig houden; die zijn namelijk in de meerderheid

     4. Ernest Stern

      DDS is in toenemende mate een podium voor verwarde complotwappies.

     5. Grasmaaier

      Ik ondersteun de gedachtegang van RPML. Door symboolpolitiek optreden (mondkapjes) suggereert de overheid/Rutte een daadkrachtig optreden.

      Dat het bewezen niet of nauwelijks werkt doet niet ter zake.

     6. RPML

      @Grasmaaier, exact! Je weet het in een kortere zin helder te formuleren, dat luk mij wat minder goed 😉

     7. Bloemkust

      “Door symboolpolitiek optreden (mondkapjes) suggereert de overheid/Rutte een daadkrachtig optreden.”

      Ha! Van alle kanten is er de afgelopen tijd gediscussieerd over het wel of niet of minder nuttig zijn van preventieve maatregelen zoals mondkapjes.
      En bijna iedereen in Nederland heeft internet.

      Was eigenaardig toch dat niemand het -behalve de DSS-lezer en een deel van de PVV/Forum-aanhang- gelukt is om een eigen afweging te maken en daarnaar te handelen.

     8. Rene van der Grijp

      Beste RPML, zoals je weet ben ik geen fan van de overheid cq het kartel en dat is nog een understatement, maar het corona-virus is ook hen rauw op het dak gevallen. Natuurlijk zijn er (zeer grote) fouten gemaakt door incompetentie, maar het gaat mij veel te ver om de overheid te beschuldigen van misbruik van de crisis om allerlei (geheime) agenda’s door te duwen of het volk te “onderdrukken”. Ik zie ook niet in hoe het dragen van een mondkapje iets te maken zou kunnen hebben met onderdrukking. Het is een stukje bescherming, ook al werkt het niet voor 100%. Baat het niet dan schaadt het niet is mijn motto in deze.

      Ik zou graag zien dat de kritiek op de overheid rationeel blijft, zonder al die complottheorieën en verdachtmakingen. Er is genoeg om kritiek op te hebben: immigratie, de klimaatwaanzin, de transferunie, de indoctrinatie via onderwijs en media, de scheefgroei ten gunste van links in het algemeen etc etc.

      Off-topic, nog een leestip voor geïnteresseerden: ht*ps://opiniez.com/2020/08/02/waarom-ik-niet-meer-links-ben-een-ontboezeming/inesvanbokhoven/

      Geeft een goed inkijkje in de mindset van extreemlinks.

     9. RPML

      @Bloemkust

      Het RIVM stelt (terecht) dat (medische) mondkapjes alleen zinvol zijn als ze ook volgens de voorschriften worden gebruikt; d.w.z. in goed geventileerde ruimtes, niet met blote handen opdoen en direct na beperkt gebruik vernietigen.

      De praktijk is anders buiten het ziekenhuis, de mondkapjes worden hergebruikt door de massa (daar hoor ik ook bij na een weekje Italië) en leveren daardoor alleen maar een schijnveiligheid omdat je in theorie ook een besmet mondkapje weer op je gezicht plakt, bij het rondslingeren van het mondkapje neem je bovendien externe bacteriën weer op met je gebruikte mondkapje. Het werkt dus niet beschermend maar levert eerder extra risico’s op.

      De politiek reageert alleen op ‘het volk’; als er voldoende onrust is gaan ze handelen, met als gevolg tegenstrijdige beslissingen alleen om ‘het volk’ maar te pleasen.

     10. RPML

      @Rene

      Ik ben ook niet van de complottheorieën, ik wil bij de feiten blijven die verifieerbaar zijn. Mijn grootste ergernis in de Corona-crisis is de tunnelvisie van de overheid en de opruiende en eenzijdige berichtgeving in de media. De indirecte gevolgen van de ‘intelligente’ lockdown zijn in mijn optiek veel te eenzijdig belicht, de conseqenties voor de economie en meer algemeen de samenleving (kankerpatiënten, psyche, ouderen) zijn in eerste instantie nauwelijks meegewogen en worden mijns inziens nog altijd onvoldoende meegewogen. Het middel is veel erger dan de kwaal. Maar Rutte had ook weinig keuze, als alle omringende landen in lockdown gaan. Maar landen als Italië (economie) en Frankrijk (gele hesjes) verdenk ik wel degelijk van een dubbele agenda; al in maart lag het voorstel voor een corona-fonds van 750 miljard… En Rutte heeft het spel slim gespeeld, in eerste instantie weinig meten (er was voldoende capaciteit) zodat hij altijd kan zeggen ‘wir haben es nicht gewusst’ en de ZP uiteindelijk richting RIVM kunnen schuiven… ook dat vind ik laakbaar

     11. Gebande3

      De bevolking die ‘s-avonds op de bank ploft met een zak chips en vervolgens uitsluitend NPO of SBS kijkt rustig houden; die zijn namelijk in de meerderheid
      Door symboolpolitiek optreden (mondkapjes) suggereert de overheid/Rutte een daadkrachtig optreden.

      En morgen wordt met hetzelfde gemak beweerd dat de regering niet naar het volk luistert.
      Maakt allemaal niets uit, als er maar op de regering kan worden afgegeven

     12. RPML

      @Gebande3

      Zolang ‘het volk’ alles klakkeloos aanneemt wat via de Staatsmedia tot hen komt is het voor de overheid een makkie de meute kalm te houden. Het heeft 20 jaar geduurd voordat de retoriek achter biomassa tot de meute doordrong… eergisteren is in een rechtszaak duidelijk geworden dat de complete stikstofidioterie gebaseerd is op 1 enkele ambtenaar die in zijn hoofd iets uitgerekend had en eh… vergeten op te schrijven… je verzint het gewoon niet maar zo werkt het kennelijk wel binnen de overheid.

      h++ps://twitter.com/Donerd/status/1289944276558782468?fbclid=IwAR3QzDXLPB6R07fBZGKrI8OH6YwsG8rxvW6OKmqshdf95e7HFcqShBbRaQQ

     13. Meriadoc Brandebok

      Dit is duidelijk een serie warrige complottheorieën. Er is geen algemene mondkapjesplicht ingesteld door de landelijke overheid, men krijgt geen boete voor het dragen van een medisch mondkapje en het RIVM roept juist de hele tijd dat mondkapjes niet of nauwelijks werken.

      Als de mondkapjesplicht al is ingesteld, is dat door burgemeesters gedaan, die een massale uitbraak in hun stad vrezen en het zekere voor het onzekere nemen.

     14. RPML

      @Rene

      “Off-topic, nog een leestip voor geïnteresseerden:”

      Spot-on! Dank!

     15. Rene van der Grijp

      RPML schreef: ” al in maart lag het voorstel voor een corona-fonds van 750 miljard…”

      De knoflooklanden hebben de corona-crisis inderdaad “benut” om het Noorden weer geld af te troggelen, dat ben ik met je eens.

      Maar dit gaat puur over de mondkapjes. Mijn vrouw komt zo thuis van een late dienst en draagt (verplicht) een gewoon mondkapje dat dus niet zou werken. Ik zal het nog even met haar doornemen en dan hier nog posten.

     16. Rene van der Grijp

      Okee, in België dragen de verpleegkundigen dezelfde mondkapjes als de burgers. Alleen op Covid-afdelingen worden hoogwaardiger mondkapjes gedragen.

      Daaruit volgt dat de gewone mondkapjes minder bescherming geven dan mogelijk is, maar het houdt toch het nodige tegen (aldus mijn vrouw).

      Iets is beter dan niets denk ik dan maar.

   2. Meriadoc Brandebok

    De medische mondkapjes zijn niet verboden (aldus Rutte & co.), maar werden, destijds, gereserveerd voor de zorg vanwege schaarste. Men mag zowel een medisch als niet-medisch mondkapje dragen. En op het dragen van een mondkapje zit ook niet eens een verplichting (met uitzondering van de gebieden waar Aboutaleb en Halsema de scepter zwaaien).

    h**ps://www.limburger.nl/cnt/dmf20200520_00161160/rutte-geen-boete-voor-dragen-medisch-mondkapje-in-ov

  2. Rene van der Grijp

   “De vergelijking (die dus niet van hem is) gaat wat ver.”

   Wat ver? Dit is het bagatel van het jaar en daarmee ondergraaf je eigenhandig je hele epistel.

   “Het is een symbool van onderdrukking.”

   Wat een onzin. Zijn alle regeringen in de wereld die mondkapjes verplicht stellen eendrachtig bezig om de wereldbevolking te onderdrukken? Wie is hier nu bezig om angst te zaaien? Met dit soort ongenuanceerde uitspraken maak je jezelf volkomen ongeloofwaardig.

   Ik droeg al een mondkapje toen het nog niet verplicht was en ik mijd mensenmassa’s. Ik blijf liever gezond.

   1. Aardvark blues

    Ik begrijp überhaupt niet wat je te zoeken hebt in grote steden te midden van dat allochtone smerige stinkvolk die overal schijt aan heeft.

    1. DubbelZout

     Laat staan in jouw kartonnen doos onder de brug

  3. Meriadoc Brandebok

   “Hoe noodverordeningen worden misbruikt doet wel erg denken aan hoe in Duitsland dat werd gedaan na de brand in de reichstag.”

   Goeie genade, hoe krijg je dit uit je toetsenbord.

   Ik hoop dat het een vergissing is.

  4. Lesley Bowen

   U maakt er wel een heel verhaal van om te laten weten dat u tegen het dragen van mondkapjes bent.

  5. Bloemkust

   En ook nog zo’n opmerking als
   “Van 1,5m is nooit bewezen dat het werkt (maar wel dat het enorm ongezond is, zoek video’s met Pi
   Capel, je weerstand gaat kapot)”.

   Dus als je elkaar niet niet meer regelmatig betast en dat soort dingen gaat je weerstand er blijkbaar aan. Ja ja. Hoeveel alleenstaanden zijn er inmiddels de pijp uitgegaan?

   1. RPML

    Vraag het iedere arts: weerstand bouw je op door je afweersysteem bloot te stellen aan bacteriën en virussen

    1. Bloemkust

     Juist. En die zitten werkelijk overal!

     1. RPML

      h++ps://wibnet.nl/mens/lichaam/hoe-werkt-het-immuunsysteem

     2. RPML

      Citaat:

      Je immuunsysteem veroudert net als jijzelf, maar niet per se even snel. Dit zijn enkele wetenschappelijke adviezen om je immuunsysteem jong te houden:

      Beperk langdurige stress zo veel mogelijk. Hoewel onderzoek uitwijst dat korte perioden met stress het immuunsysteem kunnen versterken, zijn er ook aanwijzingen dat lange perioden met psychische of lichamelijke stress het immuunsysteem zwakker kunnen maken. Onderzoekers denken dat dit onder andere komt doordat het stresshormoon cortisol zich ophoopt. Cortisol kan een ontstekingsremmende werking hebben, maar in grote hoeveelheden en over langere tijd kan er een tegengesteld effect ontstaan.

     3. Bloemkust

      Dat is overtuigend. Nu weet ik zeker dat alle vrijgezellen en alleenstaanden de komende maanden zich massaal in het ziekenhuis zullen melden wegens een uitgekleed weerstandsvermogen. Als ze dat al niet gedaan hebben.

     4. RPML

      Diegenen die al sinds maart in de stress zitten, hun handen kapot wassen met alcohol, de winkelkarretjes eerst een grondige poetsbuurt geven en ieder sociaal contact op minimaal 1.5 meter hebben gehouden zijn als eersten aan de beurt, ofwel door hun verlaagde weerstand ofwel door psychische problemen

     5. Bloemkust

      Oké. Dan zijn we het niet eens.

   2. combat le pelicule

    Eens met RPML

    Met 20 x per dag je handen wassen was je dus je weerstand door het putje, als men mij een hand geeft, en ik heb een paar werkhanden van heb ik jou daar, dan bouw je weerstand op, wat we nu doen is zorgen dat het lichaam geen weerstand meer opbouwt door afstand te houden en dat soort onzin.
    1.5meter is wetenschappelijk niet te onderbouwen…

    bloemkust maakt er een lachwekkend dingetje van door te stellen dat alle vrijgezellen en alleenstaanden nooit contact hebben met mensen en nu ineens met iedereen in contact komen…

    1. Bloemkust

     Man, je beweert nu precies het tegenovergestelde van wat ik bedoel. Als je niet eens nauwkeurig kunt lezen, reageer dan liever niet.

     1. combat le pelicule

      “je beweert nu precies het tegenovergestelde van wat ik bedoel”

      Precies, dat is precies wat ik bedoel, je verkoopt onzin…

     2. Bloemkust

      Jij kunt niet eens goed een tekst lezen, draaikont. Zelfs een interpretatiefoutje toegeven lukt je niet. Afschuiver die je bent.

  6. combat le pelicule

   Gezichtsbedekkende kleding is inderdaad symbool van onderdrukking

   1. Bloemkust

    Probeer dat maar eens alle verpleegkundigen, chirurgen, motorrijders, brildragers, winterse sjaaldragers enzovoort wijs te maken.

    1. combat le pelicule

     Ja maar jij bent helemaal niet serieus te nemen…

     Maar goed, als al deze mensen de supermarkt binnenlopen met hun gezichtsbedekkende kleding/helm/sjaals or whatever dan worden deze mensen aangesproken want je moet immers je gezicht laten zien in openbare gebouwen/gelegenheden/ov/kindercrèches enz enz..

     1. Bloemkust

      Ik begrijp wel wat jij bedoelt maar een mondkapje is niet hetzelfde als een boerka. Punt uit.

     2. combat le pelicule

      “een mondkapje is niet hetzelfde als een boerka.”

      Klopt maar in dit geval wel, het mondkapje staat symbool voor onderdrukking vanwege “coronaregels”
      Terwijl mensen zich prima aan de regels houden, sterker nog, de normen en waarde die we hadden voor corona, daar houdt men zich normaal gesproken net zo aan tijdens corona, dus gepaste afstand, niet in iemands gezicht niezen (welke idioot echt denkt dat men dit normaal gesproken doet, is natuurlijk idioot), je geeft elkaar ruimte (toen jij voor corona ging uiteten, zat je dan ook bij diegene die naast je zat binnen een straal van 1.5meter? ik zeg je NEE dat deed jij niet).
      Het nanogelul over aerosolen dan! je kunt niet alles uitsluiten en dat moeten we ook niet doen want dan bouwen mensen geen weerstand meer op, en wat er dan gebeurd, als men dat wel doet, is dat we naar een vaccinatieplicht toegaan want ja mensen hebben immers geen weerstand…

 10. frans9

  Is er geen mogelijkheid om deze gek aan te pakken met aanklagen voor bij voorbeeld haat zaaien en zeker aanpakken dat hij zich niet aan de gemeentelijke verordening houdt.

  Ik hoop overigens wel dat deze gek zijn voorgenomen aanklachten zelf gaat betalen.

  Tevens moet deze gek zo weinig mogelijk podium krijgen.

 11. Ernest Stern

  “ “Waarom dan toch die angstzaaierij? Moeten Nederlanders bang gehouden worden, zodat ze zich straks willen laten vaccineren? Hoe zit het met de belangenverstrengeling rondom de aanstelling van AstraZeneca als leverancier van ‘onze’ vaccins? Waarom worden artsen die wijzen op een succesvol medicijn voor de behandeling van corona, waardoor een vaccin wellicht niet nodig is, schaamteloos gecensureerd?”

  Deze tekst is niet van een verwarde complotwappie maar van Thierry Baudet.

  I rest my case.

  1. RPML

   Follow the money… de farmacie is één van de weinige bedrijfstakken waar je volstrekt risicoloos in kunt ondernemen; alleen de regelgeving van overheidswege is nog een belemmering voor hen, de rest staat in de bijsluiter onder ‘bijwerkingen’ en zijn voor ieder individu anders, wat een excuus is om iedere claim af te wijzen.

  2. NEXIT.

   enz

   i rest my case

 12. Kretoloog

  Je lult maar weer een eind weg, Bart Reijmerink. Want het is absoluut niet waar, dat Willem Engel de mondkapjesplicht heeft vergeleken met de Jodenvervolging. Hij heeft enkel gezegd dat er mensen in Joodse kringen die vergelijking hebben gemaakt.

  Maar wat boeit jou de feiten? Net als de rest van de redactie van DDS (MvdG uitgezonderd) verzin jij het nieuws gewoon waar je bij staat. Als het maar lekker prikkelend is, nietwaar. Alles voor de clicks. Nepjournalist!

  1. Bloemkust

   “Zo vindt hij de vergelijking van een mondkapjesplicht met de Jodenster redelijk correct. ”

   Beter zo?

   1. NEXIT.

    enz

    1. combat le pelicules

     Precies.

     1. Bloemkust

      Hetzelfde

     2. combat le pelicules

      Daarom juist.

    2. Bloemkust

     etc

     1. NEXIT.

      nee

     2. combat le pelicules

      Precies en daarom.

  2. Rene van der Grijp

   “Hij heeft enkel gezegd dat er mensen in Joodse kringen die vergelijking hebben gemaakt.”

   En juist DAT is zo ongeloofwaardig. Elke Jood weet dat die ster gelijk stond aan ontmenselijking en ook zo “handig” was bij razzia’s. Is daar sprake van bij mondkapjes?

   De “eer” van de uitvinding van deze smeerlapperij komt echter de islam toe, lang voordat de nazi’s het overnamen.

   1. NEXIT.

    ja daar is sprake van. Demonstreren mag niet , niet dragen wordt bestraft en als klap op de vuurpijl wordt opgeroepen de kliklijn te bellen voor je buren.

    De tweedeling in de maatschappij is een feit en vele nsbér hangen hun buren op omadt ze een bbq in de tuin hebben met vrienden.

    Walgelijke mentaliteit maar helaas heel herkenbaar. Zonder kapje over straat is erg herkenbaar

   2. combat le pelicules

    Moslims hebben veel meer Joden vermoord dan de Nazies.

 13. kees cup

  Een oerstomme vergelijking van deze Willem Engel om de jodenster erbij de halen.
  Maar.
  Je kunt als journalist de waarheid ook een beetje “inkleuren”.
  Op de punten wat betreft grondwettelijke vrijheden heeft dit figuur in mijn visie best wel een beetje gelijk.
  Maar daar schrijft Bartje niet over.
  Nee Bart blijft nu als een pitbull vasthouden aan die ene stomme opmerking, is dit nog journalistiek te noemen? jawel op niveau JOOP.

  Dit artikel doet eigenlijk niet veel anders dan mensen, die kritiek hebben op de maatschappij ontwrichtende maatregelen, waaronder ook het verplicht dragen van mondkapjes, afzeiken. En dat lukt simpel bij het uitvergroten van een enkele stomme opmerking.

  …Want de redactie van DDS is financieel belanghebbende als het gaat om de verkoop van mondkapjes…

  m.a.w, de redactie probeert financieel een slaatje te slaan uit deze crisis!
  Och, en dat mag ze, we leven immers in een vrij land, maar of dit met fatsoen te maken heeft ?

 14. NEXIT.

  wat een walgelijk selectief stukje onzin.

  Stop de corona idioterie , vecht voor je vrijheden. B&W denkt dat ze zelfs inbreuk kunnen maken op de grondwet. Linkse regenten die de macht naar zich toe willen trekken.

  1. combat le pelicules

   Orlando is minder gevaarlijk dan een wintergriepje.

   1. combat le pelicules

    Orlando moet Corona zijn

 15. Willem Alexander

  Engel heeft gewoon gelijk.
  Bartje is een zielig stuk vreten dat snel van DDS moet verdwijnen. Wat een verlept msm toetertje.

 16. Bes Tolen

  De PvdA heeft al jaren geen kwaliteit meer. De partij is al lang van haar oorspronkelijke achterban vervreemd. Doodgewoon een andere partij geworden.
  Zo 1980 al zijn extreme linkse lieden de partij binnen gedrongen en dat zijn geen Nieuw Linksers maar bijvoorbeeld een serie oud communisten vooral via de FNV van Kok, clubs als Pax Christi, belangenbehartigers van (illegale) immigranten, multiculters. Dergelijk. De PvdA verloor daardoor in de tachtiger jaren al vrij veel leden. Al voor ze aan kiezers verloor. De PvdA heeft het voordeel dat er velen liever nog traditioneel stemmen. Als emoties worden geraakt, kan de partij zo maar de helft van haar kiezers verliezen om die bij een volgende verkiezing terug te krijgen.
  De PvdA werd schaakmat gezet door Van Agt en het spelletje van Van Thijn daarbij leek misschien leuk maar had een bedroevende uitwerking. Er was geen goed vervolg op Den Uijl en die is er ook nooit gekomen. Met D66 viel ook niet te werken bleek alras in de tachtiger jaren. De PvdA kandidatenlijst voor de Tweede Kamerverkiezingen, stel 1986, was een zwaar gemanipuleerde. Hier werd aan weinigen de samenstelling van de lijst overgelaten met desastreuze gevolgen. Een grove fout, die kwaad bloed heeft gezet. Sinds de jaren tachtig is de PvdA nooit meer wat geweest. Nooit meer heldere leiders zonder al te veel dogmatische belemmeringen gehad.

  1. Bloemkust

   Uw reactie staat onder de verkeerde Post

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.