Protesten bij azc Gilze: ‘Dit hoort niet in Nederland!’

LHBT-belangenorganisaties waren gisteren aan het demonstreren bij het azc in Gilze. Het incident van afgelopen week, waar een lesbische vrouw met kokend water werd overgoten, grijpt de belangenorganisaties aan. Het incident maakt iets los bij de LHBT-gemeenschap: dit soort dingen horen niet thuis in Nederland. Men wil beter opkomen voor LHBT-rechten onder asielzoekers. Belangenorganisaties voor LHBT-rechten zijn verbijsterd dat zo’n incident kon plaatsvinden in Nederland. Het maakt ook duidelijk wat een lange weg de LHBT-gemeenschap nog heeft te gaan om LHBT-rechten te kunnen waarborgen bij asielzoekers in Nederland. Stichting LGBT Asylum Support heeft dagelijks contact met het slachtoffer.

,,Dit zijn ernstige signalen die we direct oppakken. Ik kreeg de foto’s binnen en heb er echt wakker van geleden. Ze verging van de pijn. Iemand komt juist voor zijn veiligheid naar Nederland. Discriminatie vindt plaats in alle azc‘s.”

Ze kaarten een terecht punt aan, deze mensen komen vanwege veiligheidsredenen naar Nederland, maar ook in Nederland zijn ze nog steeds slachtoffer van anti-LHBT-geweld. En juist dat zou niet mogelijk moeten zijn in Nederland.

Het COA geeft aan dat ze vooralsnog azc’s niet inrichten op doelgroepen. Maar als dit soort incidenten zich blijven voordoen, dan moet men hier misschien aan gaan denken. Want een lik-op-stuk-beleid gaat er de komende tijd toch niet komen.

,,We delen azc’s niet in aan de hand van doelgroepen. Als we de achtergronden van mensen kennen, houden we daar wel rekening mee omdat we te maken hebben met een veelheid aan culturele achtergronden. We vragen asielzoekers niet naar hun achtergrond, maar ze kunnen het wel aangeven. Op dit moment hebben we geen aparte doelgroepenlocatie.”

 

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

13 reacties

 1. Blondie

  In België durven ze, zij het schoorvoetend de klootzakken te benoemen en nu nog een volgende stap, donder ze het land uit.

  Kom op Rutte, stop met fantaseren en liegen en pak die gasten op, die misbruik maken van al die Linkse voordeeltjes.
  En donder ze ook gewoon het land uit.

 2. Pierre Tombale

  Asielzoekers voor toelating testen op IQ en een antisociale persoonlijkheidsstoornis zal wel teveel gevraagd zijn.
  Dan blijft het dweilen met de kraan open.
  Alle goede bedoelingen ten spijt.

  1. NEXIT.

   QUOTE ” Asielzoekers voor toelating testen op IQ en een antisociale persoonlijkheidsstoornis ” END

   Dan is het probleem van de gelukzoekers ook opgelost. Import naar 0

   1. RvdBe

    LGHBTers of zoiets, zijn nou niet bepaald een groepering die vooraan staan als het gaat om een streng asielbeleid.
    Iedereen moet binnen kunnen komen, succes er mee.

  2. Logica

   En wat kost dat? Als er 100.000 het land inkomen, de belastingbetaler mag weer schuiven. Gewoon duidelijke criteria en een test.

 3. Reinoud van Gelre

  Ugh…
  …LGBT’ers en asielzoekers, een pot nat!

 4. NEXIT.

  tja , de islam hoort niet het westen. De vrijheid op geloof wordt misbruikt om een ideologie te bedrijven die anderen meerdere vrijheden kost.

  stem sociaal , stem PVV

 5. P.Sisterons

  “dit soort dingen horen niet thuis in Nederland” Alsof het elders wel normaal is. De regering blijft de bevolking bestoken met crimineel gajes en als je er iets over zegt beginnen ze je uit te schelden. Zet npo eens aan, de niknokkers laten hun rotsmoel bij bijna ieder programma zien vanwege “diversiteit” Dit kan en moet anders. Actieve remigratie en grenzen dicht. Nederland zit overvol en er zijn al genoeg problemen die eerst eens opgelost moeten worden. Stem FvD of PVV. Geef de Nederlander een kans op relatieve rust in eiegen land. Het is genoeg geweest zo.

 6. Aborifa

  Oppakken die schoften. Poging tot doodslag. Sharia: kop er af.

 7. Opa73

  Er zijn in NL genoeg van die gasten binnen gelaten, zijn geen van allen echte Vluchtelingen meer maar economische, gelijk terugsturen en maak de AZC’s leeg er drijven momenteel genoeg cruiseschepen die geen werk hebben voor de kust om ze terug te brengen waar ze horen.

 8. Cycle25

  Die spannen het paard achter de wagen, voor LGBTY is met de islamisering van dit land eerdaags einde oefening.

  Maar ze kunnen blijven hopen…

 9. Response

  En de poorten blijven open staan om meer van dit soort schorriemorrie welkom te heten.
  En de coalitie, met steun van de links extremisten, vindt het goed en nodig. Hoe ver kun je afzakken?

 10. Lex

  Protesten bij azc Gilze: ‘Dit hoort niet in Nederland!’

  De Islam hoort niet in Nederland?

  Moslims dit niet willen immigreren en na 30 jaar nog amper Nederlands spreken behoren niet in Nederland.

  Inbuiging cursussen is een grote flop omdat ze deze zelf moeten betalen dus komen ze niet. Of gemeentes die de cursussen financieren zijn er mee gestopt.

  Kortom velen leven dus gewoon door in Nederland met hun eigen geloof, cultuur en gewoontes en wij moeten ons maar aanpassen.

  Homofobie en lesbische dat is verboden dus mogen deze mensen dood afgeslacht worden of zoals laatst et kokend water overgoten worden.

  Willen de nederlanders deze mensen nog wel opvangen?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.