PvdA-prominent Coos Huijsen: links heeft niets met de gewone man!

In gesprek met De Volkskrant veegt oud-PvdA’er Coos Huijsen op schitterende wijze de vloer aan met links. Hij doet dat niet door de linkse partijen weg te zetten als communisten, maar door duidelijk te maken dat links helemaal niets met ‘de gewone man’ heeft… en dat links daardoor volstrekt irrelevant is geworden.

“Geleidelijk ontwikkelde de PvdA zich tot een partij waar alleen nog gelijkgestemden met elkaar in debat gingen,” legt Huijsen uit. “Academici, de producten van het sociaal-democratische verheffingsideaal, eisten het alleenrecht van spreken voor zich op. Dat vertrouwden zij de gewone man niet langer toe, want de gewone man werd met de onderbuik in verband gebracht. Met thema’s waarover links stelselmatig zweeg.”

“Hans Janmaat werd zonder omhaal als fascist gediskwalificeerd. PvdA-prominent Jacques Wallage wilde niet eens in een zaal spreken waar VVD-leider Frits Bolkestein eerder kritische opmerkingen over de multiculturele samenleving had gemaakt.” gaat Huijsen verder. “En de reacties op Pim Fortuyn, wiens democratische gezindheid boven elke twijfel was verheven, waren op het hysterische af. Links ziet het zogenoemde populisme als groot gevaar, maar maskeert met die gratuite verontwaardiging zijn eigen falen.”

En, zegt Huijsen, “met de rituele verkettering van Wilders schieten we niet zoveel op.” In plaats van te roepen dat het zo allemaal niet kan moet links zich afvragen: hoe kan het dat Wilders al zo lang een factor van betekenis is in de politiek — en dat met name de oude achterban van de PvdA voor een groot deel naar zijn partij is overgestapt?

Goede vragen, maar de kans dat links er iets mee doet is nihil. Als Huijsen denkt dat links dertig jaar geleden erg was… nou, tegenwoordig is het nóg erger. Deugen, deugen, deugen. Dat is het enige waar links zich druk om kan maken.

Voor veel mensen is het ongetwijfeld slecht nieuws dat er in gemeenten “geëxperimenteerd” kan gaan worden met mondkapjesverplichtingen. Nou, goed nieuws: lezers van DDS hoeven zich nergens druk om te maken. Door onze samenwerking met Stil.nl kunnen wij namelijk mondkapjes aanbieden vanaf 0,22 euro per stuk. Ja dat lees je goed, voor minder dan 1 euro heb je al vier mondkapjes! Kopen dus!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

32 reacties

 1. Blondie

  Goed stuk duidelijk geschreven en wat belangrijk is, het berust geheel op de waarheid.

  Zeker de passages, over anders denkenden dan Links.

  Volledig waarheidsgetrouw.

  1. Hardline

   Alsof dat Coos Huijsen het recht ontneemt een mening te ventileren, of erger nog een oordeel te vellen,. Hij is al 20 jaar geen lid meer, dus zwijgen is het enig geldige.

   U doet precies waar Coos Huijsen tegen ageert, “alleen gelijkgestemden” mogen meedenken/meepraten of oordelen…..

   Kenmerkend voor de huidige tijd.

  2. Logica

   Ik had dit stuk vanochtend dx gelezen. Wad eerst verbaasd dat zoiets in de Volkskrant te lezen was en later nog meer verbaasd dat dit teksten zijn van een PvdA man. Niets dan lof voor dit verhaal waar ik helemaal achter sta.

 2. Che

  ”PvdA-prominent Coos Huijsen: links heeft niets met de gewone man! ”

  Die man is al twintig jaar geen lid meer van de PVDA.

  Mike ten voeten uit!!

  1. Charles Bingley

   Correct, maar dat feit maakt het verhaal natuurlijk minder sappig.

   1. Maurits Dekker

    Waarom dit verhaal sappig zou moeten zijn gaat het verstand van een normaal mens te boven.

    Maar ja, uw brein werkt natuurlijk niet zoals dat van een normaal mens.

  2. Maurits Dekker

   “Die man is al twintig jaar geen lid meer van de PVDA.”

   Dan heeft hij dus 20 jaar geleden een wijs besluit genomen.
   Net als zeer veel anderen.

   1. Charles Bingley

    Dat is mogelijk, maar dan is de term ‘PvdA-prominent’ nogal misleidend.

    1. Maurits Dekker

     “Dat is mogelijk, maar dan is de term ‘PvdA-prominent’ nogal misleidend.”

     Daar heeft u een punt.
     U had even een helder moment?

 3. Bullshit10

  Hellemaal mee eens en kijk die foto wat wit of blank of hoe je het wil noemen
  Stem fvd of PVV ……uit de eu
  Ps ik zal die kop van Melkert nooit vergeten

  1. Koolvis

   Omschrijf het probleen van het niet slapen. Forum leden kunnen misschien hulp bieden.

  2. Che

   Bullshit10 14 uur geleden

   Zi ist op rotten rutte neem wout bart en tim ook mee ik ben hellemaal klaar met deze muilkorf onzin ik kap er mee de groeten

   @Bull is ongeloofwaardig.
   ”Vrij” naar Seneca: een man een man een woord een woord 🙂

   1. Bullshit10

    Che
    Dat ging over die muilkorf discussie
    Maar ja dat snap jij weer niet

  3. Cycle25

   Melkert heeft Volkert opgebracht, de PvdA is inherent met de dood.

 4. Bolkestein

  PvdA = Plunderen van de Arbeiders
  PvdA = Pest voor de Arbeiders
  PvdA = Portemonnee van de Anderen

  1. Bloemkust

   Pvv = Popucratie voor Valsheid in Voosheid

   1. Logica

    Bloemkunst, als je niet voor de PVV of FVD stemt of SGP en…vooruit..SP, dan stem je voor eindeloos veel geld naar de EU en voor massa immigratie. Dat valt niet te ontkennen. Dat mag, maar geef dat dan ook toe. Vertel me ook wat u vindt dat veranderd moet worden in ons land. Geeft daarbij ook aan hoe u dat wilt financieren.

    Ik ben niet geïnteresseerd in het feit dat Wilders een opvallend kapsel heeft of dat Baudet arrogant is en mooi piano speelt. Ik stem voor inhoud. Er is geen alternatief.

    1. Bloemkust

     Ik ben voor gematigd politieke samenwerking in een Europees verband.
     Ik ben tégen de overdracht van meer Nationale bevoegdheden naar een supranationaal niveau.

     1. Logica

      Ah oké. Maar ik ben van mening dat we hard op weg zijn naar 1 federale staat. Niet alleen geeft Rutte miljarden weg maar hij is ook scoort gegaan met Europese belastingen. Ik zie dus een versneld proces.

      Heeft u er vertrouwen in dat dat proces nog wel gestopt zal worden? Ik ben voor een Nexit en wil terug naar de EEG. Bent u het met me eens dat de PVV en FVD de enige partijen zijn die dat nastreven? Bent u het met me eens dat het niets uitmaakt of je nu VVD, D’66, GL, PvdA of CDA stemt wat de EU en massa immigratie betreft?

  2. Henk Alberda

   De PvdA is een Nazipartij onder leiding van een collaborerende Jood.

 5. Adriaen van Bergen

  De zichzelf intelligentsia bestempelen linkse kliek liep, met Sartre voorop, Achter Noord-Korea aan.
  Collectivisme wordt in Nederland veel te groot.
  De VVD behoort inmiddels ook al tit de Marxistische kaste.
  Het gaat bij de overheid erover of hu eigen regels goed worden toepast in plaat van daden voor de bevolking.
  Ambtenaren zouden niet moeten mogen stemmen.

 6. Aborifa

  De gewone man bestaat niet meer. Het electoraat van links bestaat uit een handje vol idealisten, wat zwevende academici (tegenwoordig gewichtig wetenschappers genoemden) en een hele grote groep mensen die niet kunnen of willen werken.

  1. Henk van Doorn

   De onderklasse bestaat tegenwoordig uit ‘deplorables’ die de boot gemist hebben, allochtonen die gediscrimineerd worden op de arbeidsmarkt en bijeen zijn gedreven in achterstandswijken, asielzoekers en jongeren die met flexcontracten en geen toegang tot de woningmarkt kansloos zijn.

   De PvdA zou zich op deze groep moeten richten en uit het, zeer leesbare, boek van Asscher maak ik op dat ze dat ook beseffen.

   Het lijkt me zeer gewenst dat de sociaal-Democraten, die deze hoogwaardige samenleving ook in belangrijke mate hebben opgebouwd, meedoen in het volgende kabinet. Als het moeilijk wordt en puin moet worden geruimd wordt de PvdA er altijd bijgehaald.

 7. Rene van der Grijp

  Goede analyse van iemand die de PvdA van binnenuit kent en deze arrogante regentenkliek de rug toekeerde.

  1. Henk van Doorn

   Ik begrijp dat hij dat al 20 jaar geleden deed. Een rechtse man dus die afgeeft op de sociaal democratie.
   Zijn goed recht, zeker op dit extreem-rechtse blog, maar de suggestie dat hij een PvdA-prominent is slaat nergens op.

   1. Rene van der Grijp

    Rustig maar, Charles.

 8. ervi

  Het “deugen” oftewel te allen tijde meemarcheren met de dogma`s is in socialistische/ marxistische kringen altijd wezenlijk geweest om bestaansrecht te hebben. Kijk maar naar de voormalige U.S.S.R. Wie niet deugde werd eerst geframed en gedemoniseerd, daarna uit de partij geroyeerd, naar de Goelag of een psychiatrische inrichting verbannen of “verdween” gewoon.
  In Nederland zijn we nog niet helemaal zover…

 9. Bes Tolen

  Asscher ziet wat ontwikkelingen, die in de PvdA worden gesteund en daar gaat Asscher mee aan de slag. Een eigen visie lijkt hij niet te hebben en dus geeft hij de PvdA geen eigen gezicht omdat het in de eerste plaats het gezicht van de leider zou moeten zijn. Nou ja, het is een zwak gezicht. Henk van Doorn zoekt het voor de PvdA bij de onderklasse. Wat een zwak beginsel. Naast de terminologie. Daar heeft de oude PvdA zelfs nooit als uitgangspunt aan gedaan. De PvdA is wel als volkspartij in de problemen gekomen door vals immigratiebeleid (het volk wilde geen immigratie) en door illegaliteit en misdaad van lieden van elders te belonen. Wie wijs is en normaal, hoort niet in de PvdA thuis.
  De PvdA heeft vanaf de tachtiger jaren een hoop idioten voortgebracht. die de ondergang van de maatschappij hier wel zien zitten omdat elders ver weg er grote problemen zijn bijvoorbeeld de grote geboorte overschotten, waarvan dus hier mogen komen verzieken. Mee mogen ze grote bekken hebben waartegen niet geageerd mag worden door de oude bevolking. Dat heet nu in Nederland democratie. Mee dank zij de valsheid van de PvdA.

  1. Ab Infinitum

   Was u onder invloed toen u dit schreef ? Of last van verhoging? L5r

   1. combat le pellicule

    Bes is de topschrijver op DDS. Beetje respect graag.

   2. Maurits Dekker

    Voelt u zich niet lekker?

 10. Rood

  Behalve in verkiezingstijd, straks weer in 2021.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.