Raisa Blommestijn roept op: sta pal voor onze vrijheden en tradities, buig niet!

Raisa Blommestijn bepleit in een column voor De Telegraaf dat wij gewone Nederlanders ophouden ons te laten intimideren door linksradicaal tuig. “We moeten ons verzetten tegen de woke-gekte,” legt zij voor de goede orde ook uit op Twitter. “Niet buigen voor intimidatie en onze vrijheden en tradities verdedigen.”

Net als wij allemaal ziet Blommestijn dat het steeds erger wordt. Van het ranzige Facebook dat Zwarte Piet in de ban doet tot hele acties tegen presentatoren die een ‘foute grap maken’. Het wordt steeds erger. “Om te voorkomen dat steeds meer mensen en tradities het slachtoffer worden van cancel culture en boycots, hebben opdrachtgevers, grote bedrijven, mensen die reclamegelden uitgeven, maar ook burgers een verantwoordelijkheid: zorg dat de woke-gekte zich niet verder verspreid,” schrijft ze. “Een bijdrage hieraan is ten eerste dat je je niet laat intimideren door de boycot, maar vooral: benoem het voor wat het is, een vorm van intimidatie waarvoor we niet moeten buigen. Eén boycot lijkt dan toch gewenst: het boycotten van de boycot.”

Dit klopt natuurlijk helemaal. Nederlanders moeten eindelijk iets doen waar ze heel slecht in zijn: staan voor hun principes. Voor de verandering géén stap terugdoen, ook niet als iemand heel hard in je oor staat te schreeuwen en pais en vree belooft als je doet wat er geëist wordt.

En ik vrees dat dit meteen is waarom wij deze strijd uiteindelijk gewoon keihard gaan verliezen. Radicaal, Nederlandhatend links blijft maar bezig. Die malloten houden nooit op. Zelfs als ze gewonnen hebben niet; dan verzinnen ze gewoon een nieuw doel om voor te strijden. Tegelijkertijd hebben ze de grote partijen én de grote bedrijven in hun broekzak, dus die proberen die radicaal linkse denkbeelden óók aan ons op te leggen. In tegenstelling tot de actievoerders niet met intimidatie, maar met een zo mogelijk nog gevaarlijker wapen: censuur.

Of verrast Nederland me en denkt het volk nu dan toch echt een keer: ‘Genoeg is genoeg’?


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

103 reacties

 1. Ernest Stern

  “En ik vrees dat dit meteen is waarom wij deze strijd uiteindelijk gewoon keihard gaan verliezen. “

  Dat lijkt me juist, het is op de keper beschouwd een achterhoede gevecht, gericht op het conservatief behouden van het onhoudbare en niet geladen met serieus te nemen ideologische idealen.
  Mensen met de hakken de grond komen zelden vooruit.

  1. Reinoud van Gelre

   Ernest Stern:

   “…Mensen met de hakken de grond komen zelden vooruit…”

   U leest het mensen. Geen vragen meer stellen, hoofd en schouders laten hangen en gedwee volgen.

   1. nexit nu

    De marsmuziek die de stront vlek aanhangt hebben we al eens gevolgd. Daags erna spraken we Duits met een leger verraders. Zijn wens om terg te keren naar een totalitaire staat is schokkend.

    Derhalve stem sociaal , stem PVV

    1. Reinoud van Gelre

     Ik snap wat je bedoelt, hoor nexit. Alleen raakt het kant noch wal.

  2. Maurits Dekker

   Ernest Stern

   U etaleert pijnlijk duidelijk dat u tot het slag mensen behoort waarmee ons land nooit een oorlog zal winnen.

  3. gustav

   “Mensen met de hakken in de grond”?
   Ja, zou ook kunnen vanwege de terugslag van een zwaar vuurwapen, gericht op de agressieve, opstandige, hersenverweekte, ondankbare massa …!

  4. Shadow1100

   President Putin:
   “Leef in Rusland zoals Russen!
   Elke minderheid, waar ze ook vandaan komt, moet in Rusland werken en eten, Russisch spreken en de Russische wetgeving respecteren als ze in Rusland wil wonen.

   Als u de voorkeur geeft aan de wet van de sharia en het leven van moslims wilt leiden, raden wij u aan om te gaan daar waar dat het staatsrecht is.
   Rusland heeft geen moslimminderheden nodig. De minderheden hebben Rusland nodig en we zullen hun geen speciale voorrechten verlenen of proberen om onze wetten aan uw wensen aan te passen, hoe luidkeels ze ook “discriminatie” uitroepen.
   We zullen geen énkele minachting voor onze Russische cultuur tolereren.

   De Russische manier van leven en traditie is niet verenigbaar met het gebrek aan cultuur of de primitieve kennis van sharia en moslims. Als dit, onze eervolle wetgevende instantie, overweegt om nieuwe wetten op te stellen, moet zij in de eerste plaats rekening houden met het belang van de Russische natie, aangezien moslimminderheden geen Russen zijn.

   We moeten beter lering trekken uit de zelfmoord van de Verenigde Staten, Groot-Brittannië, Nederland, Duitsland en Frankrijk als we als natie willen overleven. Moslims staan op het punt deze landen te veroveren.”

 2. deZwaluw

  De linksen blijven doorgaan met winnen.
  Totdat ons geld op is.
  Dan blijkt het Oostblok, Rusland een Walhalla.

  Of: stemzeweg zodra het kan
  Stem PVV of FVD en Nexit voor het te laat is.

 3. sonny

  Raisa Blommestijn roept op niet te buigen!
  Ze spreekt over “onze” vrijheden en tradities, maar wie zijn getalmatig gezien “onze”?
  Het probleem is juist dat het overgrote deel van de autochtone Nederlandse bevolking blijkbaar wél wilt buigen, voor veel dat uit de linkse koker komt!
  Het Zwarte Piet drama is een goed voorbeeld, gedwee volgt veel van het linkse kiesvee de aanbevelingen van de links georiënteerde politiek!
  Als bewijs kan ik aanvoeren dat het electoraat, tot dusver steevast een ‘links’ hokje aankruist bij verkiezingen!
  Uiteraard is het zeer wel mogelijk dat het stemgedrag in de toekomst wijzigt!
  Volgend jaar misschien?

  1. Ernest Stern

   Klopt, Raisa is de spreekbuis van een kleine minderheid.

   Alleen een marginaal blog als DDS geeft er nog aandacht aan.

   1. gustav

    ernest_
    Ik heb wel de indruk dat je wars bent van elk spoortje Nationaal gevoel en Europese traditie!
    Heb je misschien een trauma opgelopen, je aangedaan door een blanke medemens of heb je innnige verwarrende islamitische banden?

    1. Ernest Stern

     Ik voel me sterk verbonden met de humanistische, tolerante en rechtstatelijke Europese cultuur, Gustav.
     Ik vrees dat Raisa daar het contact mee heeft verloren.

     1. nexit nu

      Ooit noemde we dat gewoon de NSB

     2. Grasmaaier

      Je bent een psychopatisch gedrocht Stern en kunt het onderscheid niet maken tussen fictie en realiteit, tussen illusie en moraal. Het wordt tijd dat je in een straight jacket wordt afgevoerd en voorgoed opgeborgen.

     3. Ernest Stern

      Welk inhoudelijk punt wil je maken, Grasmaaier?

   2. werikke

    van mij en ik denk veel mensen hier mag u gewoon dood gaan .ik zal er niet om treuren. Wat je wel voor elkaar hebt gekregen is dat veel mensen hier afhaken omdat jij van smorgens tot savonds bezig bent anderen af te zeiken . ook ik zoek andere forums waar jij niets te zeggen hebt.

    1. Rene van der Grijp

     Dit is aan dovemansoren gericht, Werikke. Hij gaat hiermee door totdat hij z’n laatste adem uitblaast.

   3. Chee

    @ernestje blijkbaar is een marginaal blog goed genoeg voor @ernestje, hij is hier toch gauw zon 15 uurtjes per dag 7 dagen per week aanwezig.

  2. nexit nu

   Het zwarte piet gebeuren is zeker een goed voorbeeld. Ingezet door de linkse npo , linkse burgemeesters , linkse politiek gewoon door de strot gedrukt. Uiteindelijk denken een paar bedrijven het voortouw te moeten nemen en iedereen buigt langzaam. Vervolgens krijgen randdebielen bij de intocht van een kinderfeest een ere plaats toegewezen om met veel verbaal geweld een kinderfeest te verkloten. Waarom accepteren wij dat van de politiek ?

   Feitelijk doen we het dus zelf en dat blijkt bij de verkiezingen continu. We blijven als middenstander stemmen op de vvd , we blijven stemmen op de pvda omdat pappie dat ook deed , we blijven stemmen voor de zeehondjes op de partij van de dieren enz enz . Het (s) linkse partijkartel en elke nieuwe partij krijgt een cordon sanitair aan de broek en wordt uitgespeeld tijdens de formatie.

   Waarom houdt u het linkse partijkartel in stand. U weet dat u migratie in overvloed krijgt. U weet dat u een achterlijke energietransitie krijgt. U weet dat er steeds meer weg met ons politiek bedreven wordt. U weet dat er steeds meer nivellering plaats vind. U weet dat er steeds meer verboden wordt van tabak , frisdrank , suiker , frituur enz. De achterlijke linkse politiek beheerst ook graag uw leven achter uw voordeur en is druk bezig dit in wetgeving te gieten.

   Stem sociaal , stem PVV

  3. pasco

   sonny\
   Wat niet wegneemt dat haar oproep legitiem is!
   Ze heeft verdomd gelijk, minaretten verrijzen door heel Europa, inclusief luidsprekers! Deze worden zonder weerstandsloos gestandariseerd in de samenleving, met als respectloos argument dat het klokluiden van christelijke kerken alsook is toegestaan!
   Ik wil er even de BLM agressie en de bijbehorende beeldenstorm en vernielzucht niet bijhalen!

  4. Maurits Dekker

   Sonny:“Uiteraard is het zeer wel mogelijk dat het stemgedrag in de toekomst wijzigt!
   Volgend jaar misschien?”

   Ik vrees dat dit stemgedrag niet veel zal veranderen.
   Steeds duidelijker blijkt dat Nederland een bevolking zonder ruggengraat heeft.

 4. Factor

  De moord op alles wat des Nederlands is ligt besloten in de wil om de grote reset door te zetten. Het is niet eens geheim!

  https://www.weforum.org/great-reset/

 5. Ritter

  Veel mensen krijgen genoeg van de intimidatie door (extreem) linkse groepen die vaak door de media worden gesteund met hun agenda. Je ziet ze vaak verschijnen in praat programma’s om hun agenda te promoten.

  Ook in de VS waar het nog veel erger is en mensen gewoon op straat worden lastiggevallen door deze linkse activisten. (BLM, Antifa)

  Rand Paul achtervolgd door menigte terwijl hij de RNC-conventie van het Witte Huis verlaat

  ht*ps://www.youtube.com/watch?v=AjytyaCz4Ss&feature=emb_title

  1. Canta

   Ritter
   En waar 17 jarige Trump-aanhangers mensen doodschieten.

   1. combat le pelicule

    canta is natuurlijk ziek in z’n kop

    1. Canta

     combat le pelicule

     Leg uit!

 6. Factor

  Opvallend dat hier iemand hier de hele dag reageert en DDS een ‘marginaal blog’ noemt. Je zou toch verwachten verwachten dat zulke mensen hun heil gaan zoeken in de linkse hoek? Daar kunnen ze de hele dag virtueel tongzoenen met gelijkgestemden.

  Maar goed, de ervaring leert dat zulke figuren meestal niet zo lang dezelfde naam houden.

 7. Pierre Tombale

  Ach, het Nederlandse volk heeft al eens eerder een 80-jarig conflict in haar voordeel beslist.
  En de Spaanse Furie was wel wat anders dan een stelletje zwart ongeregeld.

  1. nexit nu

   De veenbrand woekert harder dan ooit. Gelukkig zien linkse mislukkingen en zuigtr0llen dat niet . Er is heel weinig nodig voor een revolte immers genoeg is genoeg.

   riftuig en kanslozen die een slavernij verleden misbruiken proberen hun financiële zekerheid in Nederland te borgen

   stem sociaal , stem PVV

   1. Reinoud van Gelre

    ah, NEXIT, fijn dat uw gebruikersnaam niet meer zo schreeuwerig overkomt.
    Bedankt voor het aanpassen!👍🏻

    1. .nexit nu

     At your service !

 8. Grasmaaier

  “Raisa Blommestijn bepleit (…) dat wij gewone Nederlanders moeten ophouden ons te laten intimideren door linksradicaal tuig. “We moeten ons verzetten tegen de woke-gekte,” legt zij voor de goede orde ook uit op Twitter. “Niet buigen voor intimidatie en onze vrijheden en tradities verdedigen.”

  Het gaat niet alleen om Zwarte Piet. Het gaat om de totale linksradicale dwang en intimidatie die wordt uitgeoefend. Stel je teweer, ga overal waar je kunt er tegenin, verhef je stem, spui je argumenten, confronteer ze met hun intolerante en obsessionele gedrag, recht je rug en strijdt, laat je niet intimideren en uitschelden voor racist of erger – deze oorlog om de vrije gedachte en mening moet gewonnen worden.

  1. Rene van der Grijp

   “Het gaat niet alleen om Zwarte Piet. Het gaat om de totale linksradicale dwang en intimidatie die wordt uitgeoefend.”

   Inderdaad. Zie de USA: blackface is daar al jaren geleden in de ban gedaan maar de haat van BLM is nog nooit zo virulent geweest als nu en de linkse galbakken moedigen hen nog aan ook.

  2. Ernest Stern

   Raisa ziet Rutte, die recent verklaarde geen voorstander van Zwarte Oiet te zijn, kennelijk ook als links-radicaal tuig.

   Dit gebrek aan nuance doet vermoeden dat Raisa het niet verder zal schoppen dan een rolletje in de marge van FvD en PVV.

 9. Canta

  Dus wij moeten onze Nederlandse tradities beschermen en behouden?
  Waarom heb ik dan nooit enig protest gehoord over het feit dat bijna niemand meer in klederdracht loopt? Heb ik nooit iemand gehoord toen werd besloten om niet meer het 1ste kievitsei aan de koning aan te bieden? En hoe staat het met de man die voor het gezinsinkomen zorgt terwijl de vrouw thuis het huishouden doet en voor de kinderen zorgt?
  Tradities veranderen of verdwijnen. Dat is altijd al zo geweest.
  Zwarte Piet had vroeger een roe bij zich en een zak voor stoute kinderen die daarin mee moesten naar Spanje. Ik heb niemand gehoord toen die traditie werd veranderd.
  Ook heeft men geen enkel probleem om niet Nederlandse tradities hier over te nemen.
  Denk aan Valentijnsdag, Halloween, de kerstman. Of nieuwe in te voeren zoals de nieuwjaarsduik.
  Wat men niet wil toegeven, wat betreft de kleur van zwarte Piet, is dat de verandering niet is aangezet door een blanke maar door iemand met een kleurtje.
  Degene die vinden dat we zuinig moeten zijn op onze “Nederlandse” tradities, die moeten hun Amerikaanse jeans maar in de boom hangen en weer klederdracht gaan dragen.

  1. Reinoud van Gelre

   Ik ben ook van mening dat er meer klederdracht gedragen moet worden, Cantifa.
   Als is het maar op braderieën.

   1. Canta

    Reinoud van Gelre
    De klederdracht traditie was er niet om mee op braderieën te lopen maar om aan te geven waar je vandaan kwam en met attributen werden bepaalde situaties getoond
    bv ik ben in de rouw.
    Die traditie is, zoals vele tradities, op een enkeling na, uitgestorven.
    Andere tradities veranderen. Hebben ze altijd gedaan.

  2. Adriaen

   @Canta
   Wat een drogredenen weer.
   Sommige tradities veranderen of sterven uit wegens gebrek aan belangstelling.
   Dat is bij Zwarte Piet niet het geval.
   Hier tracht een marginaal groepje immigranten met valse argumenten de Nederlanders er
   toe te bewegen van een uiterst populaire traditie afscheid te nemen.
   En dat wordt niet gepikt.
   Gek hè?

   1. Canta

    Adriaen
    Ja, er is belangstelling voor het Sinterklaasfeest. Het is puur geklets dat er wordt getracht ons deze traditie af te nemen. Net zoals het verdwijnen van de roe en de zak voor stoute kinderen wordt er een kleine verandering in die traditie aangebracht.
    Bovendien zullen er een groot aantal kinderen minder bang zijn voor dat gezicht van Piet en daar gaat het toch om. Dat de KINDEREN van dit feest genieten.

    1. Ernest Stern

     Het fanatisme van de pro-Pieters wordt niet gevoed door het belang van de kinderen, Canta, de kinderen interesseert het gaan bal.
     Zoals je ook aan de overige racistische commentaren kunt zien gaat het de volwassen die zich er druk om maken over wat anders.

     1. Canta

      Ernest Stern
      “Zoals je ook aan de overige racistische commentaren kunt zien gaat het de volwassen die zich er druk om maken over wat anders”.
      Dat kan haast niet anders. Want anders hadden ze ook wel geprotesteerd
      bij het veranderen of verdwijnen van andere tradities.
      Ik durf te wedden dat de meeste niet eens weten dat vroeger 5 december
      “strooiavond” heette en er alleen maar pepernoten werden gegooid en dat pas op 6 december ( de sterfdag van de heilige Nicolaas) de cadeautjes klaarstonden.
      En inderdaad ( heb altijd met kleuters gewerkt) zal het de kinderen niets uitmaken welke kleur Piet heeft, al is ie pimpelpaars met een goud randje.

     2. Chalres Bingley

      @ernestje vanuit het bejaardentehuis.
      @ernestje; de kinderen interesseert het geen bal.
      @ernestje steunt de ped@partij van Martijn en heeft hier meermaals verklaard een bijzondere voorliefde voor kleine kinderen te hebben.
      @ernestje heeft geen enkel medeleven voor kinderen, laat staan dat hij begrijpt wat kinderen interesseert.

    2. Adriaen

     Gek, het is mijn ervaring dat vrijwel alle kinderen juist prijs stellen op een echte zwarte Zwarte Piet met dikke rode lippen en rinkelende oorbellen.
     De suggestie dat dit niet zo is, is een zoveelste drogreden.
     In essentie tracht een marginaal groepje schreeuwers haar wil met geweld op te leggen aan een bevolking die daar niet gediend van is.
     Dat is antidemocratisch.
     Dat riekt naar fascisme.
     En voor fascisme zal de rechtgeaarde Nederlander nimmer buigen.

     1. Canta

      Adriaen
      “Gek, het is mijn ervaring dat vrijwel alle kinderen juist prijs stellen op een echte zwarte Zwarte Piet met dikke rode lippen en rinkelende oorbellen”
      Dan ben ik heel benieuwd welke ervaring jij hebt met kinderen in de Sinterklaasleeftijd.
      Mijn ervaring is 40 jaar kleuteronderwijs.

     2. Ernest Stern

      Canta deelt een dreun uit.

      😀

     3. Aardvark blues

      De viezerik Canta heeft 40 jaar kleine kinderen geïndoctrineerd.

     4. Grasmaaier

      Ach, Canta is een kleuterjuf, een gleufdier. Ik dacht altijd dat het een mannetje was.

      Nu herken ik ook die zure ouwewijventoon, gegrondvest op de originele SDAP paasvuur-ideologie. Dauwtrappen en dansen om 1 meiboom zijn de peilers van haar troosteloze bestaan.

     5. Meriadoc Brandebok

      “een gleufdier (…) ouwewijventoon”

      Grasmaaier toont zijn niveau.

      🤦‍♂️

     6. Aardvark blues

      Gleufdier is nog netjes, ammoniak gleufdier dekt de lading beter.

     7. Grasmaaier

      Ach sul, aan jou kan ik nog niet tippen: exclusieve Godwin-producent, Marokkanenprobleem-ontkenner, immigrantengoedprater, officieel gecertificeerd NEN93-Gutmensch, zeldzame ouweho*er en zwetser die alles recht praat wat krom is, slaafse overheidsdienaar en betaalde tro*l op DDS – ik kom zelfs niet bij jou in de buurt!

      Overigens: voor de meeste gleufdieren heb ik veel respect. Behalve voor zwaar geindoctrineerde PvdA-juffies zoals Canta – die stinken me teveel naar ammoniak en hersenspoeling van onwetende en onschuldige kleuters.

     8. Ernest Stern

      “ Ach, Canta is een kleuterjuf, een gleufdier.”

      Er is maar één verzachtende omstandigheid, Grasmaaier is doodongelukkig en depressief.

      Wat een verdriet.

     9. Meriadoc Brandebok

      Q.e.d.

  3. Beukman

   Juist!
   En sterker nog: nog niet zo heel lang geleden was de traditie: geen zwarte piet, maar alleen maar Sinterklaas.

   1. Grasmaaier

    Bij alle mensen die op dit moment leven, is Zwarte Piet een onlosmakend deel van de Sinterklaastraditie. Wat daarvoor speelde is niet van belang.

    Ik kan het weten: ik ben 74 en was ooit Zwarte Piet bij de officiele intocht van Sinterklaas in Amsterdam, gespeeld door de oude veearts Gajentaan, de echte dus.

    1. Aborifa

     Leuk Grasmaaier. Dat waren nog eens tijden. Max Woiski en Otto Sterman vonden het best. Zuur links verborg zich nog in De Groene.

     1. Grasmaaier

      Ja! Max Woiski (jr.) in Tropicana in de Leidse Dwarsstraat. En Otto Sterman op TV, in dezelfde tijd dat Kantjil het dwerghertje door Indra Kamadjojo gebracht werd en Donald Jones in Pension Hommeles speelde. Allemaal mensen ‘van kleur’ die nergens moeite mee hadden.

      Nostalgie, jeugdsentiment!

     2. Ernest Stern

      Grasmaaier verklaarde hier zojuist dat hij niet in het verleden leeft maar de blik gericht heeft op de toekomst.

      Het kan verkeren.

    2. Canta

     Grasmaaier
     “Bij alle mensen die op dit moment leven, is Zwarte Piet een onlosmakend deel van de Sinterklaastraditie. Wat daarvoor speelde is niet van belang.”
     Dat is nou precies wat men vandaag de dag zegt: wat hiervoor ( jouw tijd) speelde, is van geen belang. Het Sinterklaasfeest moet gevierd worden die past in de HUIDIGE tijd en dat is NIET met een Piet met een zwart gezicht.

     1. Aborifa

      Zwarte Piet heeft een zwart gezicht, niks aan te doen.

     2. Ernest Stern

      Zwarte Piet is een blanke die zich zwart schminkt.

      Was je dat niet bekend?

 10. Mireille

  Het is onbegrijpelijk waarom Raisa de PVV zo toegewijd is. Zij is Wilders veruit de baas en kan haar kennis en kunde beter elders benutten. De padvinderspartij van Geert Wilders met zijn roverscoutprogramma is beneden haar nivo.

  1. Reinoud van Gelre

   Eens, Mireille!

  2. DubbelZout

   Ja ik zie het al helemaal voor me
   Zo’n spotje op tv met haar blonde haren wapperend in de wind en op de achtergrond de Nederlandse vlag
   Leni Riefenstahl wist daar wel raad mee

   1. Rene van der Grijp

    Godwin: “als een online-discussie maar lang genoeg duurt, trekt een van de deelnemers geheid een keer een vergelijking met de nazi’s of Hi*tler. Godwin ergerde zich aan de gewoonte om in discussies op Usenet vergelijkingen met nazi’s, Hi*tler en de Holocaust te maken en meende dat deze, vaak absurde, vergelijkingen afbreuk deden aan de ernst van de Holocaust. Om dit tegen te gaan formuleerde hij zijn stelling, bedoeld als een soort meme of tegenmeme. De bedoeling van zijn stelling was dus niet een eind te maken aan discussies, maar om deelnemers aan een discussie bewuster te maken van de vraag of een vergelijking met de nazi’s of Hi*tler gepast is, of simpelweg een kwestie van te ver doorgevoerde retoriek.”

  3. Grasmaaier

   Waarschijnlijk is Raisa de PVV zo toegewijd, omdat ze het volledig eens is met de standpunten van de partij die ze nergens anders vertolkt vindt.

   Kon je dat zelf niet bedenken, Mireille?

 11. Blondie

  Als Rutte stopt met liegen, dan d….rt het hele Linkse kaartenhuis in elkaar.

  Links maakt meer kapot dan je lief is.

 12. Telex

  “Rechts” als je ze zo nog kunt noemen, komt het mooi uit. De aandacht wordt door dit gezeik mooi afgeleid zodat ze ondertussen het grote plan doordrukken. Secundaire zaken leiden lekker af dat doe je zo met kinderen. Oh ben je gevallen? Hier heb je een ijsje, of in ons geval krijgen we de roetpiet toegespeeld. Toch een doekje voor het bloeden…..

 13. Loetje

  Een volk dat voor tirannen zwicht, zal meer dan lijf en goed verliezen, dan dooft het licht.

 14. Canta

  Aardvark blues/ Meriadoc Brandebok/ Grasmaaier

  Nou, dat moet opluchten, dat jullie je stomme uitscheldpartijen weer eens kunnen spuien. Ja, wat moet je anders als je verder niets zinnigs te vertellen hebt.

  1. Grasmaaier

   Canta, suffie: Meriadoc Brandebok staat aan jouw kant. Is me dat even een blunder die je begaat.

   Dat je een troebele blik hebt, is nu wel bewezen.

   1. Canta

    Grasmaaier
    Ja, inderdaad daar heb ik me in vergist.
    Zo te horen vergis jij je NOOIT.

    1. Grasmaaier

     Kleuterjuffie, als je gewoon gelezen had in plaats van alle reacties in je kwaadheid op een hoop te gooien, had je deze blunder niet begaan.

     Bovendien: je komt nu toch al lang genoeg op DDS om te weten dat Meriadoc een even grote linkse windbuil is als jijzelf bent.

     1. Ernest Stern

      Ook deze scheldpartij van Grasmaaier bevat feit noch argument.

      Het wordt tijd om deze loser te gaan negeren.

     2. Canta

      Grasmaaier

      “Bij alle mensen die op dit moment leven, is Zwarte Piet een onlosmakend deel van de Sinterklaastraditie. Wat daarvoor speelde is niet van belang.
      Ik kan het weten: ik ben 74 en was ooit Zwarte Piet bij de officiele intocht van Sinterklaas in Amsterdam, gespeeld door de oude veearts Gajentaan, de echte dus”.

      Je reageert wel op mijn fout maar niet op mijn commentaar op deze uitspraak. Ja, ik maak wel eens fouten. Jij bent echter in het verleden blijven steken en hebt niet de flexibiliteit om je aan te passen aan de huidige tijd. Grote kans dat jij vaak roept: vroeger was alles beter!
      Wake-up man. Die ouwe tijd is voorbij.

     3. Grasmaaier

      Nee Canta, dat zie je verkeerd: mijn tijdslijn loopt recht vooruit – ik kijk zelden of nooit terug naar het verleden en vind veel van ‘vroeguh’ helemaal niet beter.

      Dat stukje nostalgie was alleen bedoeld om te onderstrepen dat wat Beukman zei in wezen lulkoek was – niemand van degenen die nu leven (hoe oud ook) hebben Sinterklaas ZONDER Zwarte Piet meegemaakt. Wat daarvoor gebeurde is niet relevant; je kunt wel teruggaan tot de achttiende eeuw. Onzin.

     4. Canta

      Grasmaaier
      “Bij alle mensen die op dit moment leven, is Zwarte Piet een onlosmakend deel van de Sinterklaastraditie. Wat daarvoor speelde is niet van belang.
      Ik kan het weten: ik ben 74 en was ooit Zwarte Piet bij de officiele intocht van Sinterklaas in Amsterdam, gespeeld door de oude veearts Gajentaan, de echte dus”

      Dit is wat jij beweerde. Jij hebt het over een ervaring van 50 jaar geleden????
      Ja toen was zwarte Piet inderdaad de figuur die jij beweert.
      Jouw tijdlijn loopt helemaal niet door, die is blijven steken bij die Piet zoals jij die kende, en je hebt het niet eens door.
      In tegenstelling met die van jou is mijn tijdlijn WEL doorgegaan en die Piet van jou past niet meer in deze tijd. Daar kan je je tegen verzetten maar dat zal je niet helpen. TIJDEN VERANDEREN.

      .

     5. Ernest Stern

      Goed betoog, Canta, mijn complimenten.

     6. Grasmaaier

      Trutje, ik weet niet of je op de hoogte bent, maar dat gezeik van Jerry Airfryer begon pas 4 of 5 jaar geleden. Geen 50 jaar geleden. En vijf jaar geleden was Zwarte Piet nog onlosmakend verbonden aan Sint Nicolaas. Nogmaals (en leer nu eens lezen): mijn teruggrijpen op 50 jaar geleden was bedoeld om de onzin van Beukman te pareren.

      Nou, nu lekker gaan slapen en droom maar fijn over linkse idealen, een duurzame wereld en al die lieve immigranten die de komende jaren nog binnen moeten komen. Welterusten.

     7. Ernest Stern

      Grasmaaier is niet echt van de inhoud en de feiten maar zijn bewering dat de kritiek op Zwarte Piet pas 4 of 5 jaar oud is toont slechts dat hij niet weet waarover hij praat.

      ht*ps://historiek.net/geschiedenis-van-de-zwarte-piet-kritiek/84395/

     8. Grasmaaier

      Het is ietsje langer geleden dan 5 jaar, Jerry begon zijn kruistocht in 2011: (Trouw) “5 dec. 2018 – In 2011 begon Jerry Afriyie de actie Zwarte Piet is Racisme, die later is opgegaan in de beweging Kick Out Zwarte Piet”.

      Tien jaar geleden had niemand nog van hem gehoord en was Zwarte Piet onverdacht.

     9. Ernest Stern

      Nog maar eens dan.

      ht*ps://historiek.net/geschiedenis-van-de-zwarte-piet-kritiek/84395/

     10. Canta

      Grasmaaier,

      Hieronder een stukje uit 1927.
      “Ik sta hier voor u als Sint-Nicolaas; ik ben de wijze, de goedheiligman. U ziet: het kan anders, de rollen kunnen omgedraaid worden. Als Zwarte Piet was ik het lollige, maar vooral domme knechtje van de Witte Sint, die eigenlijk een schijn-heiligheid is. Deze verhouding leidt volgens mij tot – onbewuste – discriminatie van mijn rasgenoten. Daarom sta ik hier. Ik wil u laten zien, dat de blanken de derde wereld nog steeds niet serieus nemen, dat de NAVO meehelpt om het blanke overwicht te handhaven en waar nodig te vergroten. Mijn witte knechtjes voldoen uitstekend; u moet echter wel een beetje voor ze oppassen: ze zijn erg agressief”.
      – Zwarte Sint met Witte Pieten op het Anti-NAVO-congres, ‘Het Vrije Volk’, 26 november 1969

      Ik geef toe dat ik als “witte” Nederlander ook niet gelijk door had wat Piet betekende. Flexibiliteit is echter de enige manier om je aan te passen aan veranderde inzichten. Niet links zorgt hier voor problemen maar de weinig flexibele geesten die ik hier tegenkom.

     11. Grasmaaier

      Als linkse draaitol beschouwt Canta iedereen die niet met haar wereldbeeld mee gaat als ‘weinig flexibel’: de intolerantie en arrogantie van links (dat zichzelf o zo progressief waant) ten voeten uit.

      Het racisme is er met de haren bijgesleept en wordt gebruikt om een culturele traditie om zeep te helpen, dat heb ik er op tegen. Ik heb een gitzwarte Angolese schoonzoon en bruine kleinkinderen en die vinden die dramaqueen-commotie rond Zwarte Piet bezopen. En dat is het ook.

 15. Canta

  Meriadoc Brandebok

  Sorry dat ik jouw inbreng niet goed had gelezen.

  1. Meriadoc Brandebok

   Okay.

 16. combat le pelicule

  Maar dat doet elke NEDERLANDER het is het uitschot die de problemen veroorzaken en erger nog, er reageren er hier een paar die zich Nederlander noemen maar het liefst alle tradities en vrijheden overboord smijten, we noemen ze nsb-ers landverraders en dat soort links gespuis

 17. Vliegenvanger

  Het behoud van zwarte Piet zijn ze bij cultuur onder vuur aan het promoten door heel het land. Echter de media schenkt er geen aandacht aan. Kijk maar op you tube cultuur onder vuur.
  Vele Nederlanders zijn voor het behoud van zwarte Piet. Dus mensen volg cultuur onder vuur. Die opkomen voor de Nederlandse bevolking.

 18. Canta

  Waarom worden er door DDS berichten die eerst wel geaccepteerd zijn, later weer verwijderd.
  Ik dacht dat we in Nederland gesteld waren op de vrijheid van meningsuiting.
  Dat blijkt bij DDS kennelijk niet altijd het geval te zijn.

  1. Ernest Stern

   DDS is een rechts blog die inhoudelijk censureert op meningen. Met name kritiek op de artikeltjes van redacteuren leidt tot het verwijderen van de bijdragen of een ban.

   1. Grasmaaier

    “DDS is een rechts blog DAT inhoudelijk… enz.”

    1. Factor

     enz

   2. Ernest Stern

    die = dat

  2. Grasmaaier

   Je hebt een woord gebruikt dat niet langs de automatische censuur komt, bijvoorbeeld: dru*gs, tro*l (dus ook contro*le), p*edofiel etc.

   1. Canta

    Nee, Grasmaaier, dergelijke woorden gebruik ik niet!!!!

    1. nexit nu

     gebruik jij geen woorden zoals contr0le ?

    2. Grasmaaier

     1 uitroepteken is wel genoeg Canta, ik ben niet doof.

     1. nexit nu

      ach canta is niet de slimste das inmiddels volledig duidelijk

  3. nexit nu

   Dat zou erg triest zijn. Immers dat zijn praktijken van de linkse clubjes zoals joop en nu punt nl

 19. Bes Tolen

  De NPO heeft blijkbaar een multicult dictator. Shula Rijxman, die spreekt over afrekenbare afspraken als einddoel. Dit is niet meer het land van de autochtone Nederlanders. Dat is duidelijk zat. De regering moet worden gevraagd naar haar regeringsbeleid. Dan zal m.i. blijken, dat we al onterft zijn en rechteloos. Want het resultaat is, dat we met de eeuwige massa immigratie kapot worden gemaakt. Naar een kleine minderheid en een niche cultuur. Dat is het rechtstreekse gevolg.

  1. Jack Flash

   Uitverkocht dus…Thanks for the message
   Ms Shula Rijxman…klootviool..

 20. Maurits Dekker

  WAARSCHUWING

  Dit forum wordt geteisterd door een aantal sujetten (waarschijnlijk één of twee personen met een groot aantal nicknames) die als TR0LLEN bestempeld kunnen worden.

  Dit zijn de namen welke zij gebruiken zijn:


  Che
  Ernest Stern
  Charles Bingley
  Meriadoc Brandebok
  Gebande3
  Namo Saya
  DubbelZout

 21. Klaas de Witt

  Raisa “blablahbla” Kuttenstijn

  1. Reinoud van Gelre

   Zo! Dat is een imponerend stukje tekst, Klaas!
   Petje af hoor!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.