Schokkend! Grote ‘investeerder’ (en penningmeester) achter Krol en Otten blijkt gitzwarte reputatie te hebben

Het Algemeen Dagblad bericht dat Henk Otten en Henk Krol de handen ineen hebben geslagen omdat ze samen een rijke investeerder gevonden hebben die hen wil steunen. Deze man heet Pieter Bogaardt. Vanwege zijn “investeringen” hebben ze hem ook maar meteen penningmeester gemaakt van de Partij voor de Toekomst… waarna ze Femke Merel van Kooten keihard hebben weggepest

Natuurlijk is het erg interessant om dan wat onderzoek te verrichten naar die Bogaardt. Wat voor man is het eigenlijk? Je ziet dan wat artikelen over hoe hij zich zou inzetten voor kunst en zelfs voor kinderen. Heel leuk en mooi. Maar dan zie je opeens ook informatie die veel minder plezant is. Zo wordt hij er door verschillende schuldeisers van beschuldigd zijn rekeningen niet te betalen. In juni 1994 schrijft het AD bijvoorbeeld:

De aannemer is nog altijd onder de indruk van deze brutaliteit van Bogaardt . “Kijk, als hij 3,5 miljoen gulden naar mij overmaakt, dan kunnen we weer praten. Zo veel is hij mij verschuldigd. Maar zolang als dat niet gebeurt, blijf ik ingetogen vijandig naar hem kijken.” De bouwondernemer noemt Bogaardt ‘zo slecht als gerookt spek’.

En:

De aannemer is één van de velen die het schip zijn ingegaan door zaken te doen met een van de vele vennootschappen in het Juno-imperium. Bedrijven als Hillen & Roosem , Bouwmaatschappij Gouda , Van der Heijden en Ballast Nedam hebben allemaal hun bekomst van de handelwijze van Bogaardt. Telkens werden ‘bouwteams’ gevormd, waarin zowel de aannemer als projectontwikkelaar Juno/Bogaardt financieel deelnam. En steevast raakte de Juno-bv in financiële moeilijkheden, waarna de aannemer werd verzocht bij te springen .

Hier word je ook niet vrolijk van:

Bogaardt ligt onder vuur nu de curatoren in het faillissement van zijn Juno-imperium hem en twee van zijn ondergeschikten ervan verdenken miljoenen guldens te hebben laten verdwijnen. Waar het geld is, is niet bekend, maar volgens de curatoren zijn de miljoenen niet in de boedel terug te vinden. De belastingdienst heeft 22 miljoen gulden tegoed, Juno staat bij banken en aannemers voor tientallen miljoenen guldens in het krijt. De belasting-ontvanger heeft waarschijnlijk ook strafrechtelijk een appeltje met Bogaardt te schillen: hij wordt ervan verdacht te hebben gefraudeerd met aangiften voor de omzetbelasting.

En dan is dit er ook nog:

En zo zijn we 18 jaar later weer terug op Ockenburgh, waar de bestuursleden Bogaardt, Cordesius (1952) en Van der Plas in april 2012 hun functie neerleggen en de nieuwe voorzitter aangifte doet tegen de voormalige penningmeester en voorzitter. In reacties van lezers op een artikel dienaangaande van Omroep West lezen we onder andere:

“Het blijft vreemd dat de namen van de verantwoordelijke bestuursleden niet genoemd worden. Voorzitter Pieter Bogaard (QUOTE 500), Marinus Cordesius en de Penningmeester Andre van der P.oftewel de Dief. Allemaal vriendjes van elkaar en veel snoepreizen naar Monaco en dure etentjes en logies in Des Indes op kosten van de Stichting. Allemaal fraudeurs!

Oh:

Tientallen (Juno) vennootschappen laten een spoor van onbetaalde rekeningen achter bij grote schuldeisers, zoals de belastingdienst, de Friesch Groningsche Hypotheekbank en ABN Amro (6 miljoen). Maar ook kleine crediteuren, zoals het Residentie-Orkest, Rentokil, architecten en uitzendbureaus, kunnen hun vorderingen als oninbaar afschrijven.

Vervolgens staan onder het artikel over Bogaardt allemaal boze reacties van mensen die ook slechte ervaringen met hem gehad zeggen te hebben.

Dat is natuurlijk allemaal zorgelijk genoeg (waarmee niet gezegd is dat de beschuldigingen allemaal kloppen), maar wat dit verhaal nog frappanter maakt is dat Bogaardt niet alleen “investeerder” in de Partij voor de Toekomst is — lees: grote donateur — maar sinds kort ook de penningmeester van de partij. Zoals het AD uitlegt zat Van Kooten op 26 juni ruim een uur te wachten op een terras in Scheveningen. Daar zou een fotograaf van De Telegraaf zogenaamd “stiekeme” foto’s maken van haar, Jeroen de Vries, en de twee Henkies om aan te kondigen dat de samenwerking een feit was. Maar ze wacht, en wacht, en wacht. De reden? De drie mannen zijn “om de hoek aan het onderhandelen met een investeerder.” Van Kooten is daarbij niet welkom.

Uiteindelijk komen de mannen naar Van Kooten. Die staat op. “Nee, alsjeblieft meid ga weer zitten!” zegt Krol vervolgens. “We hebben 200.000 euro extra. De gulle gever komt je zo begroeten!” Het gaat, aldus Van Kooten, “om vastgoedman Pieter Bogaardt.” Die is die dag ook maar even benoemd tot penningmeester van de nieuwe partij.

Pieter Bogaardt, Henk Krol, Henk Otten, en Jeroen de Vries. Op de één of andere manier lijkt het kwartet wel voor elkaar gemaakt te zijn. A match made in hell. Of mogen we dat niet zeggen vanwege de “polarisatie”?

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

23 reacties

 1. Adriaen van Bergen

  Een partij met Krol en Otten heeft geen toekomst.

  1. Oepsie

   Lees het ‘briefje van Jan’ even op de ‘The Post Online’. Ik zou me rot schamen. Maar ja Krol hè en die Otten? Brrrrrrrr!

 2. NEXIT.

  Achter elke politieke partij zitten verotte geldschieters. Immers via de achterdeur komen de subsidies binnen.

  U kent inmiddels het verhaal van vattefall en de bio-massa centrales ?
  Corruptie zit inmiddels diep in onze besturen en dat alles door duistere subsidies en twijfelachtige afspraken.

  Als je Otten wil aanpakken prima maar vergeet de rest niet

  stem sociaal , stem PVV

  1. Klaas de Witt

   Naïef kind dat je denkt dat PVV ook maar een haar anders zal zijn.

   1. NEXIT.

    JA

   2. Logica

    Klaas, als PVV stemmen niet goed is, wat dan wel?

  2. Piet51

   @NEXIT.
   Giften aan politieke partijen zijn aan regels gebonden en namen van gevers moeten bekend gemaakt worden. Als je die registraties van 2017 bekijkt vallen een paar dingen op. Bij de SP worden, zoals bekend, door heel veel mensen grote bedragen geschonken. Bij de PVV blijft dit beperkt tot nog geen € 10.000. Subsidie krijgen ze ook niet. Waar worden hun kosten dan van betaald? Zo maar een vraag die bij me opkomt.

   1. Morgan4321

    Israel en rijke Joden uit de USA betaalt dat, dat is algemeen bekend.

    1. Hamer Sikkel

     Juist!
     Het geld voor Wilders h.o.d.n. PVV komt van ultraconservatieve zionistische organisaties uit de VS.
     David Horowitz is de grootste financier voor Geert en zijn ‘partij’.
     Dat verklaart de houding van de PVV ten opzichte van IL.
     Geert Wilders wordt dus betaald voor zijn standpunten.
     Een vreemde situatie in het Nederlandse parlement.

     CP*Internationale 2020/07/13

   2. NEXIT.

    ENZ

 3. Piet51

  Een goed journalistiek gebruik is de toepassing van hoor-en-wederhoor. Dat maakt nieuws pas echt nieuws. Hoewel er op diverse internet-sites veel meer info is te vinden die de toonzetting van het artikel bevestigen en ook te raadplegen bronnen, wordt in het artikel alleen een bericht uit 1994 (!) vermeld. De heer Bogaardt zelf horen we niet, oopk geen poging om het te laten horen. Raadplegen van Krol en Otten had ook al wat geholpen. Maar niets van dat alles.
  Bogaardt lijkt een dubieuze figuur of op z’n best iemand met twee gezichten. Maar de onderbouwing van dat beeld is eenzijdig.

  1. NEXIT.

   ENZ

  2. DubbelZout

   Ja maar het is Otten, DUS is het waar
   Bij zo’n artikel over Thierry hadden ze hier al lang de demoniseringskaart getrokken
   Oud artikel, bla, bla, bla; u kent het wel

   1. NEXIT.

    idd , bladieblabla

 4. 56RdK

  Soort (Otten-Bogaardt) zoekt soort zoals 1+1: 2 is!
  Het is goed dat Van Kooten eruit is gestapt, want in zee gaan met deze twee …..

  En Henkie, ach ja, Henkie, wat zal ik zeggen, een loser eerste klas??

 5. 75

  Wie had gedacht dat de club van de gekke Henkies een kas kraker zou worden is wel erg goed gelovig.

 6. Wim Vreeswijk

  Gecombineerd met het 2 pagina’s grote artikel in het artikel van Algemeen Dagblad hedenmorgen kan ik maar één conclusie trekken: de Partij voor de toekomst heeft met deze bonte verzameling juist geen toekomst !

 7. Maurits Dekker

  Partij voor de Toekomst.
  Deze partij gaat een grote toekomst tegemoet.
  De toekomst is:
  NUL ZETELS

 8. DubbelZout

  AD is toch fake news ?
  Oh nee, wacht…

 9. Logica

  Ik lees net dat Johan Derksen wel bij dat clubje wil horen. Die Otten had gejat uit de kas van FVD e dus begreep ik Derksen al niet. Ik heb hem hoog zitten namelijk.

  Nu dit verhaal erbij komt ga ik ervan uit dat hij afhaakt. Doet hij dat niet dan heeft hij bij mij al zijn aanzien weggevaagd.

 10. andergeluid

  Mis ik hier nu iets Pieter Bogaardt Heeft vele schulden zelfs bij de belasting en geeft dan geld weg om zich in te kopen bij een partij ??????
  dan legt de belasting toch beslag op die rekening ?????
  Hoe moeilijk kan dat zijn ??

 11. Jane2

  Terecht, in zee gaan met Pieter Bogaardt staat gelijk aan BIG trouble.
  Die man is een sociopaat, kan liegen dat het gedrukt staat, is een zieke ziel.
  Trekt onschuldige mensen mee in zijn drang een wel heel foute Robin Hood te spelen.
  Zwart Geld te schenken (van anderen!!) en zo witwassen omdat hij in Monaco woont, een Nina Brinkje!
  Opletten! Hij jat altijd van de rijken , waarom mag Joost weten. En dan aan Goede Doelen schenken…waarom… omdat hij als penningmeester… ongetwijfeld menig appel mee-eet.
  Laat altijd anderen opdraaien voor zijn oplichterspraktijken, kijk uit voor die man, levensgevaarlijk, FORE

 12. Jane2

  Harry Mens soms de tipgever om met deze oplichter, sorry, not guilty until proven, in zee te gaan…nee een nieuwe partij oprichten met deze gast, beste heren, dit is niet eens meer naief, dan maar geen geld in kas , maar stop t nooit bij Bogaardt op de rekening,
  FORE

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.