Slavernij-hoogleraar eist excuses van racisme-roeper Gerri Eickhof: ‘je maakt me monddood’

Gerri Eickhof was verbaasd dat de ‘racistische hoogleraar’ Piet Emmer werd aangehaald in een artikel bij de NOS. Nou Gerri, deze ‘racistische’ man is toevallig wel dé historicus wat betreft de Nederlandse slavernij en slavenhandel. Zijn standaardwerk over de Nederlandse slavenhandel is een van de meest complete werken in de Nederlandse geschiedschrijving over dit onderwerp. Professor Emmer pikt deze lasterende terminologie van Eickhof niet en eist excuses, en gaat misschien zelfs aangifte doen!Al jaren nuanceert Emmer de opvattingen van radicale figuren in het slavernijdebat. Dit vanwege de simpele reden dat deze vaak gewoon compleet onzinnig zijn en niet waarheidsgetrouw. Vanwege deze houding is Emmer een mikpunt van de BLM-lobby, ze doen alles om hem zwart te maken. En Gerri Eickhof doet hier leuk aan mee.

Het racismeverwijt van Eickhof doet pijn aldus Emmer, die zich geraakt voelt door deze opmerking.

„Ik kan u zeggen, dat ik me heel erg alleen voelde. Met het verwijt van racisme diskwalificeert hij mij. Je zegt zo dat iemand er niet meer toe doet, je maakt hem monddood.”

Dat Emmer vanuit de BLM-hoek wordt aangevallen laat hem koud, dat zijn immers toch maar wat activisten. Maar dat een NOS-journalist hem nu ook al lastert. Tsja, dat doet pijn. Emmer wordt nu ook al een tijdje vanuit de academisch-activistische hoek aangevallen, want deze deugende academici zijn niet blij met feiten. Hun relativistische houding maakt natuurlijk ieder debat kapot, iets wat Emmer doet denken aan de jaren ’60.

„In Nijmegen bijvoorbeeld werd toen Karl Marx onderwezen. Marx heeft afgedaan, maar opnieuw leeft het idee dat er onderdrukkers zijn waartegen je in verzet moet gaan. Het gaat dan niet meer over arbeiders, want die hebben het nog nooit zo goed gehad. Nu worden allerlei achtergestelde groepen onder de loep genomen en de soms schandalige behandeling uit het verre verleden wordt gezien als verklaring voor het heden. Zo heeft de gevaarlijkste vorm van racisme, het antisemitisme, niets met huidskleur, koloniën of slavernij te maken.”

Gelukkig blijft Emmer trouw aan de wetenschap en dus de werkelijkheid, hij blijft gewoon stug doorgaan.

„Dit was altijd al een controversieel onderwerp, maar na de oorlog is heel veel onderzoek gedaan. Bijvoorbeeld naar het aantal verhandelde slaven. De schattingen liepen ooit uiteen van 800.0000 tot 60 miljoen, inmiddels staat vast dat het er iets meer dan 11 miljoen waren. Er is dus wel degelijk over de meeste aspecten van slavenhandel een wetenschappelijke consensus. Als historici zich lenen voor activisme en alsmaar toegeven aan de politieke eisen van vandaag de dag, keert dat zich op een gegeven moment tegen ons.”

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

28 reacties

 1. Grasmaaier

  Gerri Eickhof leurt met zelfverzonnen slachtofferschap en is een aandachtsho*er-

  1. hans-e-pans

   Zou Gerri Eickhof soms een gekleurde voorouder hebben?

 2. Rene van der Grijp

  “Als historici zich lenen voor activisme en alsmaar toegeven aan de politieke eisen van vandaag de dag, keert dat zich op een gegeven moment tegen ons.”

  Dit proces van afbrokkeling van de wetenschappelijke integriteit is al jaren gaande onder druk van het politiek correctisme.

  Zo’n Leo Lucassen bijvoorbeeld is de benaming wetenschapper onwaardig.

 3. HD

  Gerrie en zijn donkere medemens hebben een probleem met het blanke ras, het is het probleem van de afgunst, jaloezie en haat.

  1. Jack Flash

   Gerrie wil zijn baantje bij de staatstelevisie behouden.

  2. Suidland

   Het superieure blanke ras!

 4. Ernest Stern

  Emmer is inderdaad geen racist, hij is veeleer het slachtoffer van racisten die met zijn wetenschappelijk onderzoek aan de haal gaan.
  Om die reden is hij hier op DDS ook populair.

  1. Rood

   etc

  2. Ernest Stern

   Hierbij moet wel de aantekening gemaakt worden dat Emmer met zijn optredens in ondermeer Weltschmerz soms wel dicht tegen racisten aanschuift. Mogelijk is hij daarin een tikkeltje naïef.

   1. Rood

    enz

   2. Kretoloog

    De arrogante stagiair Ernest Stern doet weer een betweterig plasje. Het stinkt gelijk naar uilenzeik.

   3. Chalres Bingley

    @ernestje is weer goed verzorgd door zijn vaste verzorgster Betsie die @ernestje weer een verse luier heeft omgedaan.
    @ernestje heeft nog niet café weltschmerz gekeken ,maar heeft gehoord van een medebewoner van zijn bejaardentehuis, iets over racisme enzo, @ernestje weet eigenlijk niet meer hoe of wat en is verward.
    @ernestje tikt er lustig op los door zijn medicatie is hij een beetje de kluts kwijt, en drukt voor hij het weet op plaats reactie.
    Tja sneu hoor

    1. Nanko

     Balkenbrij etc etc

     enzovoort

  3. NEXIT.

   slechts lamlullen zijn slachtoffer van racisten.

 5. Pierre Tombale

  Jammer dat Gerri Eickhof zich ook schaart in de rijen van de zichzelf mateloos overschattende zwarten.
  Ik had hem hoger ingeschat.

 6. Edjan

  Het verhaal van prof. Emmer zit zo dicht tegen de waarheid als op dit moment mogelijk is. Overigens is zijn verhaal niets nieuws. Al zo’n 25 jaar geleden stond het in het wetenschapskatern van (NB!) de Volkskrant.

  Maar activisten als Eickhof hebben een vooropgesteld idee: de blanke is slecht en schuldig en moet daarom boete doen, ook voor de zonden van zijn (meestal andermans) voorouders. En dan worden er verhalen verzonnen. Ik heb wel eens gehoord dat missionarissen de oerwouden introkken om negers te vangen en als slaven te verkopen. Het is een onlogisch verhaal.

  Schuldig zijn we en boete moeten we doen. Het klinkt zwaar religieus, vandaar dat we spreken over de linkse kerk. Een kerk die nu ook alweer inquisiteurs door het land zend om verloren zielen te redden door ze op hun “brandstapels” te louteren en aldus te redden. Tegenwoordig geschiedt eea met een publieke aanklacht op de TV gevolgd door een publieke spijtbetuiging onder tranen.
  Er is een nieuwe Verlichting nodig om onder deze gekte uit te komen.

 7. staleo

  Dit hele geze*k gaat pas ophouden als we iedere gekleurde vol gestopt hebben met ons geld en onze bezittingen.

  1. Jack Flash

   En met lood.

   1. Kretoloog

    U is tandarts, Jack Flash?

    1. Jack Flash

     Nee,ben oa wel ooit loodgieter geweest jaren ’70.

   2. Nanko

    enz

    1. NEXIT.

     nee dief etc

     1. Nanko

      usw

     2. NEXIT.

      nee

 8. Vrijedenkert

  Activisten, anarchisten en ultra-links willen de geschiedenis herschrijven.
  Activisten, anarchisten en ultra-links willen wetenschap onderwerpen aan hun ideologie.
  Activisten, anarchisten en ultra-links willen via onderwijs hun denkbeelden indoctrineren.
  Activisten, anarchisten en ultra-links willen de pers muilkorven en alleen hun propaganda verspreiden.

  We hebben dit allemaal al gezien, Nazi’s fascisten en communistische regimes werkten op dezelfde manier en we weten allemaal wat dit de wereld heeft begracht!
  Momenteel in Turkije is het islamitisch-nationalitische regime van Erdogan en zijn AK partij op dezelfde manier bezig…

  Wat er nu gaande is is een gevaar voor de vrije westerse democratische samenleving en rechtstaat en pers, media, onderwijs en wetenschap dienen zoveel mogelijk onafhankelijk te blijven.
  Eickhof, NOS en staatsomroep en vele andere media zijn allang niet meer onafhankelijk te noemen.

 9. Michael M

  Allemaal erg wat er in het verleden is gebeurd van genocide tot slavernij en ga zo maar door, maar elke dag waneer je weer wakker wordt wordt je weer geconfronteerd op tv, nieuwsbladen telkens weer over hetzelfde onderwerp alsof we in het verleden blijven steken, elkaar de vinger wijzen en maar niet vooruit willen komen. Blijven we zo naïef of blijven we als kleine speelse kinderen elkaar de kwaaie Piet toe te spelen. Alsof er geen eind aan komt. Hier te kibbelen over het verleden terwijl we ons meer zouden moeten inzetten tegenover landen waar mensenrechten nog dagelijks worden geschonden en waar minderheden christenen, homo’s enzovoorts worden vervolgd en vermoord staan we hier in oude boeken te bladeren. Wat een zinloze energie welke je beter kunt besteden aan de eindeloze mensenrechtenschendingen in moslimlanden of landen in Brazilië enzovoorts…

 10. Michael M

  Links heeft zelfhaat en sluit de ogen voor het eigen….

 11. harte385

  BLM == Black likes murder, En NOS journalist OPSLUITEN VOOR ALTIJD ZONDER KANS OP VRIJKOMEN. Vuile rotte leugenaar en haat zaaier

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.