Thierry Baudet resoluut tegen corona-spoedwet: ‘onze vrijheden worden op de tocht gezet!’

Thierry Baudet heeft weinig woorden nodig om zijn afkeer jegens de spoedwet duidelijk te maken. De spoedwet is een groot gevaar voor onze vrijheden. Baudet vreest voornamelijk voor het effect van de wet op lange termijn, want wat zal dit betekenen voor onze vrijheden in toekomst? Het is inderdaad zorgelijk dat men ‘zomaar’ even onze vrijheden opzij kan schuiven, en nog erger: dat men hier akkoord mee lijkt te gaan. 


Forum wil voornamelijk duidelijkheid creëren: waar stopt de waanzin van een spoedwet? Wat wordt er allemaal verplicht en wat niet. En dit is natuurlijk een terechte vraag, want waar stopt de overheid met het opleggen van vrijheidsbeperkende maatregelen? Gaat de corona-app verplicht worden gesteld? Of zal er nog strengere wetgeving volgen?

Forum is tegen alles wat de spoedwet omvat, dit omdat het allemaal onze fundamentele vrijheden beperkt. Volgens Baudet is nu inmiddels duidelijk in hoeverre het virus gevaarlijk is, en dus ook welke doelgroepen een risico vormen. Die groepen moet je inderdaad extra beschermen, maar de rest van de samenleving moet gewoon in volle vrijheid kunnen blijven leven.

Baudet is vrij duidelijk, het is krankzinnig om de gehele economie op te offeren. De economische schade zal inderdaad gigantisch zijn, en zolang de maatschappij niet geheel opengaat, zal de economie ook niet veel verbeteren.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

28 reacties

 1. Blitzkrieg

  Baudet, top reactie!

  1. Antihedo

   Heeft die eikel zijn hersens verloren? Als we het virus zijn gang laten gaan, gaat dat ook heel veel geld kosten. Daar moet je mee vergelijken. Niet met een situatie zonder virus. Wanneer gaat Thierry eens een keer goed nadenken?

   1. RPML

    Ook daar is al aan gerekend; het aantal doden als gevolg van de lockdown is aantoonbaar vele malen groter dan het virus zijn gang laten gaan (zoals in Zweden). Daarom zal van Dissel zich ook voor de rechter moeten verantwoorden in oktober.

    h++ps://www.youtube.com/watch?v=ILprrqSSSJs

    1. Aardvark blues

     Video niet beschikbaar
     Deze video is privé.

     1. RPML

      Ik zie het idd; gisteravond gepost op Weltschmerz…

    2. Meriadoc Brandebok

     In Zweden zijn er percentueel meer coronadoden te betreuren dan in Nederland, dus dit is een keiharde leugen. Het VK heeft ook meer doden, een land dat pas later overging tot een afsluiting.

     Van Dis*el heeft alles goed gezien.

     1. RPML

      Het gaat om het aantal indirecte doden als gevolg van uitgestelde behandelingen, zelfmoord/dood door eenzaamheid etc etc. Daar is in Zweden geen sprake van.

      Of van Dissel alles goed heeft gezien zal blijken als hij voor de rechter staat en zich moet verantwoorden. Het goochelen met de IFR wordt hem zeer zwaar aangerekend en is cruciaal voor de beoordeling of een lockdown noodzakelijk is. Het WHO rapporteerde eerst 3.0, het RIVM 0,5 en het blijkt 0,05 te zijn; dat was ook in maart al te zien aan de cijfers maar is doelbewust verzwegen.

     2. Meriadoc Brandebok

      Het aantal doden dat in Zweden is gevallen is 574 p/1m en in Nederland is dat 361 p/1m. In Nederland was er geen afsluiting, maar een gedeeltelijke afsluiting. Ik geloof helemaal niet in een massa-suïcide die het Zweedse aantal van 574 p/1 overschrijdt, louter omdat mensen een paar weken thuiszitten en dienen te minderen met feestjes. Uit onderzoek bleek zelfs dat het aantal zelfdodingen is gedaald: h**ps://nos.nl/artikel/2334626-tot-20-procent-minder-zelfdodingen-in-coronatijd.html.

      Weltschmerz kennen we natuurlijk ook van de tweet: “ZULT LINKSOM OF RECHTSOM GEVACCINEERD WORDEN! Het gaat hier niet om een prutsvirus met de naam COVID-19, maar om een biotech vaccin. Pas na massale vaccinatie zullen de maatregelen opgeheven worden. Om dit te bereiken is er politiek wereldwijd afgestemd.” Dat kamaal is inmiddels afgegleden naar complotwappie-hoek. Ik zou het niet serieus nemen

      Van Dis*el is verder een uiterst bekwaam deskundige die uitstekende adviezen heeft afgegeven aan de politiek. Ook de gedeeltelijke afsluiting was een direct advies. Als er iemand zich voor de rechter moet verantwoorden, zijn het de complotgekkies die de afgelopen maanden het Nederlandse volk hbben getracht te misleiden.

     3. RPML

      @Meriadoc; ik heb het verhaal over de zelfdodingen gechecked; je hebt gelijk, deze zijn afgenomen.

      Of van Dissel bekwaam is zal moeten blijken uit de rechtszaak. Het gegoochel met getallen ligt vast in talrijke documenten. Waarom hij -i.t.t. Gommers- de overheid niet adviseert te stoppen met de paniekzaaierij is mij een raadsel. Bij hetzelfde aantal ‘besmettingen’ (met een zeer discutabele meetmethode) vallen ‘plots’ geen doden?

     4. JochemX

      Maria je verdraait weer eens de woorden van RPML. Het gaat niet om het huidige aantal doden, maar om het aantal indirecte doden op termijn. En je held van Dissel zit er af en toe gevoelig naast.

     5. Meriadoc Brandebok

      @RPML

      Okay.

     6. Meriadoc Brandebok

      @JochemX

      Het leek me niet logisch dat RPML dit bedoelde. Een afsluiting betekent een gebrek aan sociale contacten en afgesloten zijn van de buitenwereld (even los van het feit dat de straat opgaan niet was verboden). Als mensen dan weer de straat op gaan, en weer gaan socializen, zeggen ze niet na aan maand of drie alsnog: “goh, jongens, ik maak er toch maar een einde aan.” Op dat moment is het directe psychische effect van de afsluiting al teniet gedaan.

 2. Chee

  Baudet altijd scherp en kritisch.
  Ook hier weer wanneer word er waar welke wet gehandhaafd.
  En ook wanneer gaat de overheid bijvoorbeeld airco’s vervangen voor airco’s die niet aeresolen verspreiden in overheidsgebouwen en scholen ,dat had in de zomervakantie mooi gedaan kunnen worden.
  En ook de 1.5 meter afstand overal is natuurlijk niet vol te houden , mondkapjes verplichting in gebouwen is een betere en effectievere oplossing.

 3. Brenda Welsh

  Leven in vrede, vrijheid en democratie lijkt mij een ultieme betekenis. Ben ik hiermee aan het goede adres bij Baudet?

  1. NEXIT.

   bij prutte en zijn linkse kartel zeer zeker niet

   dan maar wat anders proberen tar rel

 4. DubbelZout

  Ah natuurlijk
  Het kabinet zegt A, dus Thierry zegt B
  Maakt niet uit waarover het gaat
  Gewoon omdat het kan

  1. Jack Flash

   Zeiken over Thierry Baudet.
   Maakt niet uit waarover het gaat.
   Gewoon omdat het kan.

   1. Charley Bingley

    Die houding hebben ze hier goed gejat!

 5. Kleurloos

  Baudet doe niet zo belachelijk alsof de overheid in je huiskamer of keuken komt wroeten.
  Tot nu toe is de 1.5 meter en daar waar het niet kan een mondkapje dragen het enige wat ons wordt toe verplicht.. nou waaaaauuuw .. ons leven staat helemaal op z’n kop..
  Ik denk dat Baudet en de zijne heel anders zou klinken als hij een weekje in de corona afdeling in het ziekenhuis had mee gelopen in tijden van de eerste corona golf.

  Want als ik me niet vergis waren het juist de PVV en FvD die er op hamerde om een Lockdown in te voeren en het land net zoals Frankrijk en Spanje lam te leggen.

  Rute heeft juist gekozen om een slimme Lockdown te hanteren en om juist niet die vrijheden voor de burgers te beperken.

  De mensen die hun dierbare hebben verloren zul hier niet over horen.

  1. Vanduinen

   Bij Baudet is het een stukje toneel. Sinds mei alweer een toename van het aantal Covid19 patiënten. De man maakt theater. Nu is iedereen nog overwegend in de buitenlucht en half augustus. Van een aanhoudend griepje is geen sprake. De vakantie (ei)landen nemen het serieuzer, waarschijnlijk niet omdat het niks voorstelt.

 6. Yoyo

  Die spoedwet komt er gewoon niet.
  Ieder met Gezond Verstand denkend mens moet dat kunnen inzien.
  Tijd voor bezinning.
  Onze vrijheden zijn te kostbaar!

 7. Grasmaaier

  “Volgens Baudet is nu inmiddels duidelijk in hoeverre het virus gevaarlijk is, en dus ook welke doelgroepen een risico vormen. Die groepen moet je inderdaad extra beschermen, maar de rest van de samenleving moet gewoon in volle vrijheid kunnen blijven leven.”

  Dit lijkt me een volstrekt helder, plausibel en nuchter uitgangspunt, waar weinig tegenin te brengen valt.

  Bedenk wel dat de staat er in de eerste plaats is om zichzelf in stand te houden en meer macht toe te eigenen zodra dat kan. Wantrouw altijd de machthebbers: vrijheden worden makkelijk afgenomen, maar zijn zeer moeilijk weer terug te veroveren.

  1. Ernest Stern

   Nee, dit is gevaarlijke waanzin. Als je de rest van de bevolking op het punt van Corona ‘in vrijheid laat leven’ zitten we binnen de kortste keren weer in een tweede golf met lockdown en overstromende IC’s.

   Wat is het toch een geluk dat charlatans als Baudet in Nederland niet aan de knoppen zitten.

   1. Grasmaaier

    De Noodwet waar vandaag over gestemd wordt is disproportioneel en is een machtigingswet waarmee de burger in feite vogelvrij verklaard wordt en het parlement zichzelf opheft.

    Dat is pas gevaarlijke waanzin.

  2. DubbelZout

   “ Wantrouw altijd de machthebbers: vrijheden worden makkelijk afgenomen, maar zijn zeer moeilijk weer terug te veroveren”

   Daarom bent u ook zo”n fan van Poetin, Trump en Orban, leiders die burger- en persvrijheden hoog in het vaandel hebben staan

 8. Blitzkrieg

  Corona is één grote leugen, wat wil je er nog meer over zeggen?!

 9. maraton

  Minerva,
  Duidelijk is dat de uil van Minerva met een vleugelslag het virus kan verjagen.
  Waaom werpt onze lavendel dandy zijn favoriete dier niet in de strijd!

 10. 56RdK

  Onze vrijheden op de tocht gezet?
  Vrijheid van meningsuiting? Cartoons zijn zeer selectief geworden, idem het cabaret of andere cultuuruitingen.
  Onze regelgeving wordt door ‘Brussel’ bepaald, zoals het sluiten van onze grenzen voor gajes! Gajes dat ons bedriegt, bedreigt en vermoord! Grenzen dicht mag niet van Brussel, Onze pensioengelden liggen markans aldaar, dankzij Asscher en Rutte c.s. Niks inspraak. Etc. etc.
  Dus hoezo Thierry, vrijheid op de tocht??

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.