Tientallen vakantiegangers missen vakantievlucht door te late testuitslag: ‘wees op tijd!’

Tientallen vakantiegangers hebben afgelopen week hun vakantievlucht naar Griekenland gemist omdat het resultaat van de ‘sneltest’ niet op tijd bekend was. Reisorganisatie TUI doet daarom een oproep: test je zelf op tijd! Doordat steeds meer mensen zich laten testen, neemt de wachttijd ook rap toe. 17 augustus, ook Griekenland zet zichzelf op de lijst van ‘verplicht testen’. Mensen moeten zich laten testen voordat ze op vakantie gaan. Alleen bij een negatieve testresultaat mogen ze op het vliegtuig stappen. En juist hier gaat het nu net mis, het wachten op een resultaat van zo’n test duurt soms langer dan men had verwacht. Wat betekent dat men niet op vakantie kan.

Griekenland maakt het de reizigers extra moeilijk, men moet een testresultaat opsturen die niet ouder is dan 72 uur.

,,Dus trek daar nog vier uur vliegtijd vanaf. Dus 68 uur voor inchecken. Als je dan een paar dagen op je uitslag moet wachten, kan het al gauw krap worden. Wij zeggen nu ook tegen onze klanten: maak echt meteen een afspraak als je binnen die 68 uur zit. Wacht niet tot bijvoorbeeld 48 uur van tevoren. En let heel goed op bij het invullen van de formulieren, dat daar niet iets fout gaat. Dat je alle vragen beantwoordt. We zien ook gebeuren dat het daar misgaat.”

Afgelopen weekend stonden hierdoor flink wat reizigers zenuwachtig hun mail in de gaten te houden. Hopend dat hun resultaat alsnog op tijd binnen kwam. Sommigen hadden geluk, anderen weer niet.

,,We hebben zelfs een vlucht naar Curaçao een uur later laten vertrekken, omdat er nog zo’n 25 mensen op de test stonden te wachten”, zegt Kok. ,,Uiteindelijk kregen de meesten de test nog binnen en konden ze mee. Ook slagen we er vaak in mensen tegen een klein bedrag met de volgende vlucht alsnog op de plaats van bestemming te laten komen.”

 

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

11 reacties

 1. Blondie

  Meten is weten, maar Rutte meet niets dus weet niets, hij leert niets en daarom is alles te laat.

 2. SubTec

  Een PCR test kan niet eens besmettingen meten!
  h**ps://www.youtube.com/watch?v=ktFDN5cBFgw&t=13m20s
  Waarom blijven mensen toch blind gehoorzamen ?

  1. NEXIT.

   omdat het gehersenspoelde wezens zijn. Wat de roverheid dicteert is toch de waarheid. Iedereen die het ter discussie stelt is een complot denker en moet opgepakt worden.

   De sterren worden spoedig uitgedeeld

   1. Jack Flash

    De voorbode van het principe dat als je niet gevaccineerd ben mag je nergens meer naartoe vliegen, uitgaan etc.
    Dictatoriaal.

    1. Jack Flash

     Wen er maar aan…bah!

 3. Blondie

  Er is een foto van een koning en zijn vrouw, die aantoonde dat die 1,5 meter alleen voor het gewone volk geldt en niet voor hun.

  1. Rene van de Grijp

   In de Prive van komende week staan foto`s van feestende bejaarden in een verzorgingstehuis.
   Allemaal vrolijk aan de drank en polonaise lopend.
   En maar klagen tegen de buitenwereld.

 4. ikweetwatikwil

  Ik denk dat die mensen allemaal negatief getest zijn. Dus waarom zal je dan niet zo normaal mogelijk leven.
  Wat wel zo is, is dat het bij “hoog” geplaatsten het allemaal wat gemakkelijker gaat dan bij het gewone volk.

 5. pasco

  Iedereen heeft zo zijn eigen problematiek, vooral als men persé en dwangmatig naar het buitenland op vakantie wilt!
  Er is een eenvoudige en vooral praktische oplossing, blijf in je moers land, ook goed voor onze ingezakte economie!
  De wereld is globaal enorm veranderd door Corona maar óók door de polarisatie, geweld, tussen een veeltal groepen en ideologiën!
  De wereld is in wording, maar dan wel in de negatieve richting!

  1. ikweetwatikwil

   Er is een eenvoudige en vooral praktische oplossing, blijf in je moers land, ook goed voor onze ingezakte economie! Aldus Pasco.

   Mee eens

 6. 56RdK

  Tja, als je per sé zo nodig nu op vakantie naar het buitenland moet, ben je zelf verantwoordelijk voor het op tijd handelen.

  Maar aangezien deze reizigers veelal verwend volk is met het gedachtegoed van een kind van drie krijg je dus ter plaatse een hoop heisa, stress en al wat niet meer.

  Ik? Ik had dit jaar twee buitenlandse reizen per vliegtuig gepland, maar heb er vanaf gezien en vertoef nu in dit land. In de wetenschap dat zodra het weer veilig kan de reizen wederom zullen worden geboekt. Maar dat zal wellicht in 2021 zijn.
  I k kan dat wel volhouden, i k wel!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.