Trump verheft zich boven de ruziënde partijen en komt met eigen hulppakket voor (economische) coronaslachtoffers

De Amerikaanse president Donald Trump heeft een decreet ondertekend om de slachtoffers van de corona-epidemie financieel te compenseren. De Democraten en Trumps eigen Republikeinse partij konden het maar niet eens worden over een hulpfonds voor (economische) slachtoffers van de coronacrisis, dus besloot Trump het heft in eigen hand te nemen.

Er was de afgelopen tijd flinke ruzie ontstaan tussen de Democratische- en Republikeinse partijen over wie en hoeveel geld er beschikbaar gesteld moest worden voor de economische slachtoffers van de coronacrisis. Omdat de partijen er maar niet uitkwamen heeft Trump eigenhandig besloten om zelf met een plan te komen en deze ook direct te voorzien van zijn handtekening.

Het hulpfonds van Trump houdt in dat de werkeloosheidsuitkeringen zullen worden voortgezet maar wel worden verlaagd van 600 naar 400 dollar per week. De loonbelastingen worden tijdelijk opgeschort voor mensen die onder de grens zitten van een inkomen van 100.000 dollar per jaar. Ook biedt Trump Amerikanen extra bescherming tegen huisuitzetting en mogen studenten geld lenen zonder daarover rente te betalen.

De Democratische kandidaat voor het presidentschap van de Verenigde Staten Joe Biden is echter niet blij dat Trump een eigen hulpfonds op touw heeft gezet. Tegenover Amerikaanse media noemde hij het “halfbakken maatregelen”. Volgens Biden komt de sociale zekerheid met het plan van Trump “in groot gevaar”.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

48 reacties

 1. Che

  -DE STAATSSCHULD IN DE VS HEEFT EEN RECORD VAN 26 BILJOEN DOLLAR BEREIKT-

  Dat wordt dus nog hoger met een slecht draaiende economie, werkloosheid van 15%.
  Werkloosheid Nederland 4,5%

  1. combat le pelicule

   De Amerikaanse president Donald Trump heeft een decreet ondertekend om de slachtoffers van de corona-epidemie financieel te compenseren.

   Maar hier hoor je che dan weer niet over hè..

   1. Che

    Werkloosheidsuitkeringen worden verlaagd.
    Tja allemaal maatregelen die de economie niet aanjagen.

    Het kapitalisme laat nu haar ware gezicht zien.

    1. werikke

     alweer een dag dat jij hier loopt te zeiken flikker toch end op eikel. zijn weinig mensen die ik iets erg gun jij bent er 1 van

     1. Che

      Ha die @werikke, wens je een fijne zondag toe en blijf niet te lang in de zon.

     2. Gebande3

      @werikke

      Altijd een genot om uw beschaafde, onderbouwde, eloquente en vredelievende reacties te lezen.

     3. DubbelZout

      Nee, jij trekt volle zalen

    2. Ernest Stern

     Klopt, Che, dit is dom beleid.

 2. Ritter

  Mooie maatregel van Trump. Hij bied hulp aan mensen die het hard nodig hebben.

  Ben benieuwd hoe de Democraten en hun vriendjes in de media ( die proberen iedere zet die Trump doet te saboteren) hierop reageren. Als de Democraten zich tegen deze maatregel verzetten ontnemen ze de mensen de hulp die ze hard nodig hebben.

  Ook heeft Trump een tijdje terug de prijzen van medicijnen verlaagd. Je zal de media maar weinig horen over deze maatregel. Want de media houden zich liever bezig met het demoniseren van Trump.

  1. Ernest Stern

   Die kritiek is nogal ernstig: met dit pakket holt Trump de sociale zekerheid en de medische zorg verder uit.

   ht*ps://www.huffpost.com/entry/trump-payroll-tax-social-security-medicare_n_5f2f2f72c5b6b9cff7f2aeab

   1. Ritter

    Ernest Stern

    Een artikel van de huffpost is zoiets als een artikel van Joop nl ; dus niet serieus te nemen.

    Wat Trump ook doet , zijn politieke tegenstanders in de media zullen het afzeiken. Zelfs ten koste van de Amerikaanse bevolking. De haat in de media voor Trump is groter dan hulp aan de Amerikaanse bevolking.

    De maatregel die Trump heeft genomen heeft veel steun onder de bevolking. En dat weten de media ook. Dus zullen er talloze artikelen in de media
    verschijnen die zullen beweren dat de maatregel slecht is die Trump heeft genomen.

    Trump heeft met deze maatregel de Democraten buiten spel gezet en hulp geboden aan de Ameriaakse bevolking.
    ====

    Trump vernietigt Dems met Executive Orders, laat Biden ‘Vast tussen een rots en een harde kelder’ achter

    ht*ps://www.redstate.com/nick-arama/2020/08/08/4d-chess-trump-nukes-the-dem-agenda-his-executive-orders-leave-them-steaming/

    1. Gebande3

     Een artikel van de huffpost is zoiets als een artikel van Joop nl ; dus niet serieus te nemen.

     Ritter, hoe ziet u de behandeling van onze Nederlandse premier Rutte door DDS en het gros der reaganten?

     1. DubbelZout

      Ik verwacht een antwoord met minimaal 1 x “de media”

    2. josemoonen@70

     👍👍👍👍👍👍

  2. DubbelZout

   Top, 3 x “de media”
   U loopt weer binnen !

  3. josemoonen@70

   Volledig mee eens Ritter 👍.. Trump 2020 .! Hadden wij maar zo iemand hier aan de macht ,in plaats van die zakkenvullers die hier in de regering zitten . . Goed dat er iemand met gezond verstand hier bij DDS af en toe een goed commentaar laat zien , in plaats van dat kinderachtige geleuter wat ik hier dagelijks moet lezen .
   Dank daar voor . 🧡

   1. DubbelZout

    “in plaats van dat kinderachtige geleuter wat ik hier dagelijks moet lezen .”

    U hoeft het niet te lezen hoor, het is een keuze
    Anders verhuizen naar de VS wellicht, alles beter dan Nederland toch ?

 3. Piet51

  Dit is een prachtig voorbeeld van een halfvol of een halfleeg glas. Verhoogt Trump de werkeloosheidsuitkeringen van € 0 (zou het vanaf nu worden) naar € 400 per week, of verlaagt hij die uitkeringen van € 600 (was het tot nu) naar € 400. Het is maar hoe je ernaar kijkt. Ik meen te weten, hoe de werkeloze dat beleeft.
  En profiteert de Amerikaanse economie hier van door meer bestedingen dan eerst konden worden verwacht, of stort ze langzaam verder in omdat er nu nog minder besteed wordt?

  Het is een beslissing met voor elck (Democraten en Republikeinen) wat wils, maar waar tegelijkertijd ook niemand iets mee opschiet. En dat lijkt me funest voor Trumps herverkiezing.

  1. Ernest Stern

   Trump suggereert slechts daadkracht. In werkelijkheid is hij volledig machteloos.

   1. NEXIT.

    etc

  2. NEXIT.

   enz

 4. Beukman

  Donald draait een paar van de weinige vangnetten de nek om die er nog waren voor de gewone Americaan, te weten Medicare en Obama, en verkoopt dit als een groot succes, zoals hij als zakenman vroeger ook appels voor citroenen verkocht.

  Maar het werkelijke probleem is niet eens Trump. Het werkelijke probleem is dat de VS een armzalig stelsel van sociale voorzieningen heeft: het ontslagrecht stelt weinig voor, de gewone man/vrouw heeft minstens twee banen nodig om rond te kunnen komen, er geldt slechts een huurbescherming van één jaar dus de huisbaas krijgt ieder jaar de kans om je eruit te zetten, en de ziektekostenverzekering is onbetaalbaar voor de gewone Americaan.

  Heel veel Americanen gaan prat op hun geweldig individualistische instelling en hun hekel aan staatsbemoeienis.
  Voor ons Nederlanders is dit daarentegen een mooie gelegenheid om onze knopen te tellen; geen Nederlander zou willen ruilen met een Americaan die ontslagen werd omdat hij corona kreeg, geen medicijnen kon kopen en zijn huis werd uitgezet omdat hij de huur niet meer kon betalen.

  1. Grasmaaier

   “… geen Nederlander zou willen ruilen met een Americaan die ontslagen werd omdat hij corona kreeg, geen medicijnen kon kopen en zijn huis werd uitgezet omdat hij de huur niet meer kon betalen.”

   Wat een stupide vergelijking. Nee, natuurlijk wil niemand daar mee ruilen. Maar in Nederland werden in 2019 ook 151.000 mensen door Voedselbanken geholpen. En zijn er in totaal ook 1 miljoen mensen (CBS) mensen die onder de armoedegrens leven. Ondanks dat prachtige sociale systeem waar Beukman over pocht.

   1. Ernest Stern

    “Maar in Nederland werden in 2019 ook 151.000 mensen door Voedselbanken geholpen. “

    Over een stupide vergelijking gesproken.

    1. Grasmaaier

     Blijkbaar vindt Ernest Stern 1 miljoen Nederlanders onder de armoedegrens geen stupide vergelijking, anders had hij dat wel vermeld in zijn diepgravende reactie.

     1. Ernest Stern

      De ellendige situatie waarin miljoenen Amerikanen door Corona terecht komen vanwege het ontbreken van enig sociaal vangnet en medische zorg is inderdaad onvergelijkbaar met de Nederlanders die met een te laag inkomen een beroep moeten doen op de voedselbank.

     2. NEXIT.

      hahahahaha , sukkeltje geeft weer blijk dat hij geen idee heeft hoe Amerika in elkaar steekt.

      Of stelt onze deugneus nu dat alle door Obama ingevoerde maatregelen afgeschaft zijn ?

      In het rijke Nederland zoals deugneuzen altijd roepen leven 650.000 mensen onder de armoede grens en lopen ruim 1 miljoen mensen bij instellingen zoals voedsel banken.

      prutte zijn beleid is schokkend

    2. evil knievel

     Heerlijk,hoe onzer Donald die slinkse mafklappers toch op de zieltjes treden kan,…genieten!😊

     1. combat le pellicule

      Donald Trump is de held van de arme Amerikanen. Hij wil de rijken aanpakken om de armen te steunen. Een echte Robin Hood!

   2. Beukman

    Goed dat je dit zegt, maaier. Zelfs die 151.000 Nederlanders zouden niet met een Americaan willen ruilen die behalve dat hij niet meer medisch verzekerd is en op straat staat, ook lang niet altijd een voedselbank heeft waar hij zich op kan verlaten.

    Is het overigens niet ironisch dat Trump midden in de coronacrisis is doorgegaan met het verder slopen van Obamacare, het medische vangnet waarmee arme coronalijders tenminste nog medische zorg hadden kunnen krijgen?

    1. Grasmaaier

     Aldus PietPatat51: “… Verhoogt Trump de werkeloosheidsuitkeringen van € 0 (zou het vanaf nu worden) naar € 400 per week, of verlaagt hij die uitkeringen van € 600 (was het tot nu) naar € 400.”

     Zeg het maar Beuk.

     1. Beukman

      Die mensen die eerst $600 kregen en nu 400 zullen dat niet als een vooruitgang zien, Maaier.

      Als dan ook nog eens heel sneaky door de Republikeinen Medicare en Obamacare onder hun kont vandaan wordt gesloopt, vrees ik dat er van hen weinig dankbaarheid jegens hun president te verwachten valt.

      Wees maar blij dat je in een fatsoenlijk Europees land woont met sociale wetten om de gewone man en vrouw tenminste nog een beetje te beschermen.

   3. Lefty

    @ Grasmaaier: Dat sociale stelsel is mede gesloopt door Rutte, de PvdA (daar zijn ze bij de vorige 2de kamer verkiezingen ook keihard voor afgestraft), Carola Schouten (de WAO) en enkele prominente CDA-rs . Wordt alleen maar erger, zeker als de ideeën van Wilders en Baudet werkelijkheid worden.

    1. Grasmaaier

     Bij mijn weten willen Wilders en Baudet het sociale stelsel niet verder afbouwen, maar juist herstellen. Wilders wil wel zinloze en overbodige subsidies afschaffen. En daarin val ik hem van harte bij.

     Overigens: fijn dat je Rutte ziet als de Grote Sloper van ons sociale stelsel.

     1. Lefty

      @ Grasmaaier: Dat sociale stelsel gaan Wilders en/ of Baudet niet meer herstellen. Uit de Euro kost geld i.e is een naive utopie, de vluchtelingenstroom tegen houden (Wilders en Baudet) zal ook niet veel opleveren. En als het al iets oplevert gaat het never nooit naar de zwakkeren in de samenleving. Ik geloof ze niet. Geen enkele politicus. Van links tot rechts. Gouden bergen aan verkiezings retoriek, nada empathie in een coalitie.

     2. Grasmaaier

      Lefty, wil je toelichten waarom uit de Euro stappen een utopie is die geld kost? Denemarken en Zweden hebben ook hun eigen munt behouden, waarom zou de Florijn dat niet kunnen?

      En dat de vluchtelingenstroom tegenhouden niet veel zal opleveren is een gotspe: het scheelt miljarden per jaar, de culturele uitverkoop stopt en de druk op de woningmarkt neemt af.

      Dat politici niet te vertrouwen zijn, beaam ik van harte: 98% van alle politici is psychopaat en wordt verteerd door machtshonger.

     3. combat le pellicule

      Wilders en Baudet streven naar nivellering: de rijken moeten bloeden en de armen krijgen hogere lonen en uitkeringen.
      Dat is het enige juiste beleid maar Rutte snapt dat niet.

     4. Beukman

      Wilders en Baudet streven naar nivellering: de rijken moeten bloeden en de armen krijgen hogere lonen en uitkeringen.

      Geert is dan ook een (nationaal-)socialist.

 5. George Knight

  Hierover is het laatste woord nog niet gevallen. Wat ontbreekt in het commentaar is dat president Trump zijn macht oneigenlijk oprekt. Ook Republikeinse senatoren zoals Ben Sasse hebben kritiek op Trump. Ze vinden zijn ingrijpen ongrondwettelijk. Het is aan het congres om namens de bevolking een akkoord over een hulppakket te sluiten. Interessant is ook de vraag of de Republikeinse meerderheidsleider Mitch McConnell (’MoscowMitch’) voldoende steun van zijn eigen fractie heeft.

  Waarschijnlijk voelde Trump zich vanwege zijn wegzakkende cijfers in de peilingen genoodzaakt om in te grijpen nadat McConnell een akkoord met de Democraten had geblokkeerd. Interessant is om te constateren dat Republikeinen blijkbaar minder moeite hebben om multinationals en vermogende individuen belastingverlichting te geven dan voor gewone Amerikanen de voorwaarden van het eerste hulppakket voort te zetten.

 6. Heras

  Het is een prachtig intiatief van Trump. Hij investeert in amerika zelf
  Rutte gooit ons geld over de balk, rijken in italie nog rijker. Armen in nederland nog armer. Middeniinkomens worden hier nog verder afgeknepen.

  1. AS210854

   De hele wereld nog rijker te maken bedoel je.

 7. Lefty

  @ Grasmaaier: De voor en nadelen uitzoeken van het uit de Euro stappen wordt uitgebreid uit de doeken gedaan door economen op het internet. Oordeelt u zelf; ik denk dat we er beter in kunnen blijven. Gee idee hoeveel we precies besparen als we vluchtelingen weren, het geld dat overblijft gaat nooit teug naar de burger; wordt hooguit gebruikt om de staatsschuld te verminderen.

  1. NEXIT.

   de gedachte van een links adept die alle realiteits zin heeft ingeleverd bij zijn linkse opperhoofd

   het spoelen van het brein heeft bij sommige vergaande consequenties gehad

   1. combat le pellicule

    Het is niet slim om je brein te laten spoelen. Veel linksen doen dat bovendien met jonge jenever.

  2. evil knievel

   De “n”& de “r” blijven hangen (K)Lefty!😁

 8. J.C.

  De slachtoffers van de coronacrisis worden door slechts 1 politicus geholpen. Om daar dan nog leeghoofdige en manipulerende kritiek op te durven hebben, is te zielig voor woorden.

 9. evil knievel

  Mag die TRUMP steeds meer!❤
  Vooral als die slinkse wollensokken wijven hem steeds minder mogen!😁
  He,Che!?😜

  1. DubbelZout

   Dat is nog eens een goede reden zeg
   Gewoon voor Trump zijn omdat ie tegen is, maakt niet uit waartegen

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.