Frankrijk eist 33 miljoen pond van Groot-Brittannië om Kanaal te bewaken tegen migranten

Frankrijk eist 33 miljoen pond van Groot-Brittannië om Kanaal te bewaken tegen migranten

Bron: Guido Marsman / Shutterstock

Frankrijk zegt haar uiterste best te doen om het oplopende aantal migranten dat de oversteek naar Groot-Brittannië probeert te maken te stoppen. Daar wil de regering van Emmanuel Macron echter wel iets voor terug van de Britten: 33 miljoen in ponden.

The Sunday Telegraph bericht dat de Britten is gevraagd om even 33 miljoen pond over te maken voor de bewaking van het Kanaal tussen Frankrijk en Engeland.

Volgens de Britse media heeft de regering van Boris Johnson nog niet besloten of ze akkoord gaan met de incasso uit Parijs. Wel zeggen de Britten dinsdag zelf met een eigen voorstel te komen om de illegale oversteek van migranten van Frankrijk naar het Britse vasteland te stoppen.

De Britten nemen liever het initiatief in eigen hand en zullen waarschijnlijk een plan presenteren hoe ze zelf defensief kunnen optreden tegen illegale overstekers. Daarbij zouden drones en legervliegtuigen een rol kunnen spelen.

In slechts een paar dagen tijd hebben enkele honderden migranten de kust van Groot-Brittannië weten te bereiken. In afwachting van wat het Britse Lagerhuis zal beslissen heeft Johnson wel alvast enkele legertroepen naar de grens gestuurd om het Britse grondgebied te beschermen tegen illegale import.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer