Video! LGBT Asylum Support toont zich compleet nutteloos met dom idee tegen anti-homogeweld: bord met uitleg grondwet in ieder azc

Het gaat natuurlijk over de Nigeriaanse asielzoekers die kokend water over een lesbische moeder wilden gooien, terwijl ze met een kind van achttien maand op de arm zat. Sandro Kortekaas, voorzitter van LGBT Asylum Support, komt met zo’n idiote nonsensoplossing dat die club het woordje ‘support’ wel uit de naam van de organisatie kan gaan schrappen. Wat een droeve bedoening is dit zeg.
Hier, kijk dan:

Moet je nagaan: tweedegraads brandwonden voor de asielzoeker die wist te voorkomen dat de moeder en haar kindje werden geraakt door het kokend water. De overheid, het COA en zo’n groep als LGBT Asylum Support hebben totaal geen antwoord op zo’n situatie, vooral die laatste laat dat nu in alle glorie zien.

In al die azc’s zijn er geloof ik zat gevallen bekend van anti-homogeweld door asielzoekers met een kort lontje. Lui die heus wel weten dat er (normaal gesproken) een fikse straf staat op iemand geweld aandoen, al helemaal als diegene op geen enkele manier een bedreiging vormt.

Het probleem is wat dat betreft zo simpel als wat: het boeit ze gewoonweg niet. De rationalisering voor zulk gedrag kan toch nooit veel complexer zijn dan dit: ‘Homo’s zijn vies en Nederland stuurt me toch niet terug, dus ik zet alvast de waterkoker aan.’ En dan kun je het nog zo oneens zijn met het Nederlandse immigratiebeleid, zelfs de minst welkome asielzoeker zou zich in een Nederlands azc moeten wanen dat (praktisch) vrij is van anti-homogeweld. Waar in ieder geval duidelijk is dat onze normen en waarden óók daar gewoon gelden.

En zo’n Sandro Kortekaas onderstreept het gelijk van zo’n homo hatende asielzoeker ook nog eens. Door op de radio te verschijnen met het debiele idee om een uitleg van artikel 1 van de grondwet op een bord te laten zetten, in meerdere talen, en in ieder azc zo’n bord neer te planten. Alsof daar straks een Nigeriaanse asielzoeker rondloopt die, na twintig jaar aan ‘lhbt-onvriendelijke opvoeding’ dat bord leest en denkt: ‘Oh, hier hoort dat niet. Jammer, maar ik begrijp het wel.’

Wat denkt die meneer Kortekaas nou, dat dit bord werkelijk wat gaat bijdragen? ‘Het is een beginpunt’, zegt hij na de eerste kritische vraag, maar dit zet toch totaal geen zoden aan de dijk? Het geweld tegen lhbt’ers in azc’s blijft gewoon doorgaan hoor, en de daders worden ook echt niet weggestuurd (of überhaupt écht aangepakt). Organisaties met dit soort voorzitters, die zulk beleid als ‘eerste stap naar een oplossing’ zien, houden met dit soort holle retoriek de boel alleen maar in stand.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

13 reacties

 1. JochemX

  Een bord gaat niet werken, want de meesten kunnen niet lezen en wie dat wel kan zegt “ikke ikke niet begrijpen”.

  1. AS210854

   😂😂😂😂😂😂

  2. Jeaup

   Dan maar met een film uit beeg.com. dat kenne ze wel begrijpe dat het ook anders ken.

 2. Heras

  Tjonge jonge, in de “time-outkamer van Broekes knol met de dader. Dat zal ze leren…
  Ook zo’n simpele actie.
  Het enige dat helpt is uitzetting. Als dat bekent wordt is het over met dit soort reacties

  1. Blondie

   Inderdaad Heras.

   In simpel Nederlands, donder ze het land uit, vlgs mij is dat gewoon de gemaakte afspraak.

 3. P.Sisterons

  Onbegrijpelijk dat de regering de autochtone bevolking blijft terroriseren met massa-immigratie.

 4. Cycle25

  Je moet mensen wijzen op de grondwet..

  O wacht, target Brussel..

 5. Pierre Tombale

  Een gesubsidieerd bord met tekst en uitleg voor analfabeten.
  Strak plan!

 6. RvdBe

  Waar blijft Rutte nu wederom?
  Toen afgelopen jaar iemand zijn hand opstak in een voetbalstadion en dit gelijk als racisme werd aangemerkt was hij er als de kippen bij om de knvb de les te lezen en miljoenen te schenken ter bestrijding van racisme in voetbalstadions.
  Nu ligt het te gevoelig voor hem, een zwarte die een andere zwarte molesteerd, hoe houd hij dan zijn vrienden van blm tevreden?
  Hij doet maar net of ie van niets weet en gaat verder met zijn belangrijke werk: het draaien aan knoppen van pfas, stikstof en corona.

 7. 56RdK

  “Met holle retoriek de boel maar in stans houden”.
  Inderdaad Wout, inderdaad.

  Net zoals die domme doos Bente Beckers van de VVD dat doet, ruim 10 jaar stil en nu opeens zogenaamde edoch zinloze daadkracht tonen waar het de asielproblematiek betreft.
  Alsof haar leider (én diens voorgangers) geen verdragen hebben geaccordeerd waardoor uitzetting vrijwel onmogelijk is, want anders schending van mensenrechten en privacy, etc., etc.

  Kortom, écht effectieve aanpak is uitgesloten en zéker met de huidige kartelpolitiek waarin de inclusie- en diversiteitswaanzin overheerst!

  Ja, Nederland 2020 is de afvalput van de wereld geworden dankzij het opengrenzenbeleid dat Nederland decennia voert! En dankzij de gutmensch met hun naieve, domme instellingen, wars van enige realiteitszin. Zoals die Kortekaas.

  Afvalput dat vol loopt met criminelen, fraudeurs, parasieten en asocialen omdat er geen recht meer wordt uitgesproken, omdat er geen recht meer is!

 8. Skoll

  Wat denk je van het bord criminelen worden per direct teruggestuurd pleur toch eens op met die
  Zogenaamde asielzoekers nou als je echt zo’n gevaar loopt in je eigen land dan flink je dit soort dingen niet
  Waarom snap ik dit als.normaal mens wel en al die achterlijke lui die zich zo slim vinden niet

 9. Skoll

  Trouwens rare wereld leven we in blijkbaar mag zo’n beetje iedereen elkaar uitmoorden zolang je maar geen westerling bent
  Waar zijn jullie nu al die racisme roepende idioten
  Al al die zogenaamde voorvechters voor gelijke recht en
  Tja weet je wat mij altijd verdomme zo opvalt je hoort nooit over plichten
  Volgens mij volgen rechten toch nadat je aan je plichten voldaan hebt ?

  1. Chee

   @skoll +++

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.