Was hardhandige aanpak van 71-jarig omaatje door politie, vanwege 1,5 meter regel, nou echt nodig? Ze is bont en blauw!

Cilia (71) ging op bezoek bij een wijkontmoetingscentrum in Zeist. Omdat ze daar geen 1,5 meter afstand hield is ze, zo zegt ze, samen met haar man ‘zeer hardhandig’ de deur uitgezet. Ze zit helemaal onder de blauwe plekken! Gaat de politie hier niet veel te ver?
Cilia Akkermans is een vaste gast in een huiskamer van instelling Abrona, genaamd het Binnenbos. Door een medewerker werden zij en de twee andere dames met wie zij koffie zat te drinken, vriendelijk verzocht om de anderhalve meter afstand te hanteren. Wat zij volgens Cilia ook deden. Zij vervolgt haar verhaal:

“Ik heb wel commentaar gegeven tegen de persoon die mij al vaker dwars heeft gezeten (de medewerker, red.) en het voelde later als wraak dat hij zei dat ik eruit moest. Toen ik dat weigerde, zei hij dat hij mij vorderde. (…).”

 

“Vervolgens kwam er een politieagent die mij en mijn man in dreigende taal zei dat wij direct en zo snel mogelijk het pand moesten verlaten. Ik loop met een rollator, dus dat gaat niet zo snel. We werden keihard geduwd en hij dreigde dat hij ons zou arresteren. Hij heeft mij in de hal op de grond gegooid en hardhandig beetgepakt en mijn man een klap op zijn hoofd gegeven, (…).”

Volgens Janke Bakkum, manager van MeanderOmnium, de beheerder van Binnenbos, is er heel wat anders aan de hand. Mevrouw zou de afstand niet hebben willen hanteren, en niet in te zijn gegaan op het verzoek van een (opgeroepen) boa om dan maar te vertrekken. Met andere woorden: ze werkte niet mee, bracht anderen in gevaar en stribbelde alleen maar tegen. De boa moest vervolgens de politie erbij halen en die hebben haar uiteindelijk moeten verwijderen.

Het is natuurlijk te gek dat het zo uit de klauwen is gelopen, dat een omaatje van 71 en haar man met zulke enorme blauwe plekken thuiszitten! Dat gaat wel erg ver.

Aan de andere kant geloof ik ook best dat deze mevrouw nogal recalcitrant was, wat ze uit haar eigen versie van het verhaal ook wel laat blijken. Als van beide versies pakweg de helft klopt, dan zou ik denken dat deze mevrouw zich inderdaad niet wilde verplaatsen, en ook de medewerker een sneer meegaf.

Maar omdat de twee andere koffiedrinksters in allebei de verhalen verder niet meer voorkomen, vermoed ik ook dat de manager er ‘uit wraak’ een boa bij heeft geroepen. Als zij namelijk alleen maar zat, maar geen afstand hield, dan die andere twee toch ook niet? Die hadden ook gewoon wat verder weg kunnen schuiven. Of bewoog Cilia dan mee naar één iemand van het gezelschap?

Op het moment dat die boa arriveert en afgaat op de versie die de manager van het verhaal heeft, dan snap ik ook wel dat die mevrouw recalcitrant wordt. Dan komt ze helemaal niet meer uit haar stoel en daarna escaleert de boel! Maar dan nóg lijkt het mij een zwaar overdreven reactie van de politie. Voor hetzelfde geldt was er op dat moment een medische reden voor haar tegendraadse gedrag, een delier of vanuit een bepaald ziektebeeld. Was voor iemand van die leeftijd heel goed mogelijk geweest! Ze zijn hier wel echt te ver gegaan.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

35 reacties

 1. Chalres Bingley

  Oud vrouwtje meppen is minder erg dan in de bres springen voor de p@do Martijn zoals onze bejaarde @ernestje doet.
  Gelukkig voor de kinderen zit @ernestje gekluisterd aan zijn bed in het bejaardentehuis.

 2. Reinoud van Gelre

  Wie niet horen wil, moet maar voelen, nietwaar?
  Hopen dat deze agent niet etnisch profileert, want stel je voor!!

 3. Cycle25

  Het leek er op dat deze mevrouw uit d’r scootmobiel werd gehesen om vervolgens de knuppel op los te laten. Kennelijk mag dit niet als personen in een scootmobiel zitten.

  Partij van de ouderen, mooie pamflet voor je deur !! Wat een flater..

 4. LifeBuddy

  ernestje is lid van de ultra sLinkse club, die niet weten waar de 10.000 kinderen zonder ouders zijn gebleven. Hij doet graag de polonaise met meriadoc en zingen dan het sLinkse lijflied. ”daar moet eenpiem*l inenz.

 5. Meriadoc Brandebok

  Als de politie erbij is gehaald zal ze wel een grote waffel tegen die BOA hebben opgezet.

  Ik geloof er niets van dat men haar zonder aanleiding in elkaar geslagen heeft.

  1. Reinoud van Gelre

   Waarschijnlijk niet, Merijn.
   Ze zal wel héél erg eigenwijs bezig geweest zijn. Zó erg eigenwijs dat de ploertendoder eroverheen gelegd werd door oom agent.

  2. NEXIT.

   moet je de beelden bekijken misselijke graftak

  3. Willem Bever

   Kom op 71

  4. SilverFox

   “Rot op, sukkel ! Ik heb de oorlog overleefd !”

   Iets in die trant.

 6. NEXIT.

  natuurlijk was het onnodig , die kerel die riep uit de commando wagen ” nu handhaven ” moet vervolgd worden voor het toebrengen van zwaar lichamelijk letsel

  Het is en was buitensporig disproportioneel politiegeweld ! Maar goed , een blank oud vrouwtje van Nederlandse komaf mag je gewoon in elkaar trappen. Doen de marokkaantjes bij de pinautomaat ook. Goed voorbeeld doet goed volgen.

  1. EvertB

   Liever een ongehoorzame pestkop thuis met letsel dan een besmettingsrisico lopen voor een kwetsbare tafelgenoot.

   1. NEXIT.

    zat ze bij je aan tafel dan idioot ?

    1. EvertB

     Zorg jij er wel voor dat jij anderhalve meter afstand tot jouw tafelgenoten houdt? Voor je het weet zit jij onder de blauwe plekken.

     1. NEXIT.

      wie heb je daarvoor uitgenodigd flapdrol

 7. Jack Flash

  Dit hoort kennelijk bij het nieuwe normaal.
  Bizar.

 8. SilverFox

  Kwetsbare ouderen moeten geïsoleerd thuis blijven. De jongere generaties (die voor de ouderenzorg betalen) raken hun baan kwijt door corona.

  Om als oudere toch op pad te gaan en geen afstand te houden is nét zo’n dikke middelvinger naar de zorg als jongeren die feestjes organiseren. Conclusie : knuppel er over.

 9. Blondie

  Was dit toevallig dezelfde knuppelzwaaier als in Den Haag.?

  Welke opdracht krijgen dit soort gasten mee, als zij op pad gaan.?

  Wat je raak moet wel blank , oud en vrouw zijn. ?

 10. Lesley Bowen

  Houd ze in de gaten die oudjes van “71” ze halen je het bloed onder de nagels vandaan. Begrijpen zogenaamd niets, geldt toch niet voor mij. Mondkapjes? Is dat nodig dan, hept dat zin.

  1. NEXIT.

   enz

   1. Nanko

    usw

  2. Rood

   etc

   1. Nanko

    etc

 11. Heinz

  Keihard duwde, keigoed. Verschrikkelijk. Maar goed, als de 71 jarige stilletjes voor BLM aan het protesteren was, dan was dat duwen en trekken toch op z’n plaats? Zielig nog steeds?

  1. NO8D0

   @heinz op de grond neergeslagen door politie omdat hij op dds reageert.
   Verschrikkelijk of keigoed.
   Dan was trekken en duwen op zijn plaats.
   Zielig nog steeds?

  2. Rood

   Heinz verstaat de kunst om niets te zeggen terwijl hij reageert, dat kan hij als geen ander.

   1. NO8D0

    @rood +++++

    1. Rood

     😉

   2. Nanko

    Heeft hij vast van jou geleerd. Sukkel

 12. Buzz68

  Ik denk dat ik straks even in de tuin ga klappen voor alle politie en boa’s. Onze helden in de frontlinie. Volgende keer een peloton ME inzetten tegen die grijzen. Ze kunnen in Belarus een gratis opfriscursus krijgen.

  1. Rood

   @Buzz: Je kunt ook uit eten gaan, na afloopt volstaat een applaus!

 13. Heras

  Gauw afzetten die ambtenaartjes in de tweede kamer. Dan krijgen we hopelijk een rechtvaardiger beleid. Als dan de burgemeesters ook vervangen worden ,kan er bij de politie gezuiverd worden.
  Allemaal regeltjes van bovenaf gehoorzamen en je verstand uitschakelen zorgt ervoor dat omaatjes om gemept worden en het slooptuig een foeigesprekje krijgen.

 14. ikweetwatikwil

  Voor ouderen is het niet meer leuk om er even uit te gaan. Kinderen komen niet op bezoek omdat ze bang zijn. Een omhelzing is er niet meer bij. Het is een koude afstandelijke wereld geworden. Is dat de bedoeling?
  Als jongeren recalcitrant worden vinden we dat gewoon. Ouderen moeten zich stilhouden??

  1. Ernest Stern

   Ouderen zijn kwetsbaar in verband met Corona, is je dat ontgaan?

   1. ikweetwatikwil

    Die koude afstandelijke wereld zul jij wel normaal vinden Ernest.
    Ik laat me niet al te veel wijsmaken.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.