Zelfde verhaal, ander land: ook Duitse politie onder vuur met BLM-gemekker

In de VS protesteren ze tegen politiegeweld als (vermeende) uiting van racisme. In Nederland worden onze minderheden door de politie al nauwelijks neergeknald, dus ligt de focus meer op ‘etnisch profileren’ en Zwarte Piet. Maar toch zijn onze agenten volgens BLM ook gevaarlijk! En in Duitsland is het ‘kennelijk’ nu ook hetzelfde verhaal. Het lijkt wel een patroon!

Ieder land en iedere politieorganisatie kent natuurlijk z’n eigen gebreken. Het begint er echter steeds meer op te lijken dat haast exclusief de westerse landen en vooral de westerse politie állemaal wel een vorm van discriminatie, racisme of een ander ‘eng gedachtegoed’ bezigt.

Als we de beeldvorming moeten geloven, dan schieten Amerikaanse agenten het liefst (zomaar) zwarte burgers neer. Nederlandse agenten hebben het vooral op Marokkanen gemunt en Duitsers gaan (dit keer) vooral voor hun Turkse minderheid.

En het is altijd hetzelfde verhaal! In het eerste geval zou het komen door de Ku Klux Klan en het slavernijverleden, die cultureel gezien de politieorganisatie daar zouden hebben beïnvloed.

Voor ons in Nederland wordt krampachtig geprobeerd om ook zo’n duidelijke connectie te verzinnen. Daar blijft het echter bij het koppelen van het slavernijverleden en de culturele traditie van Zwarte Piet aan een algemene tendens van racisme. Het had natuurlijk een stuk beter gewerkt als het slavernijverleden over Marokkaanse slaven ging en Zwarte Piet dáár op was geïnspireerd, maar helaas.

Voor Duitsland kun je de koppeling natuurlijk al wel raden. Daar heeft de politie nog vast wel wat fascistische en/of extreemrechtse trekjes overgehouden aan de geschiedenis, die zich op één of andere manier vertalen in haat tegen Turkse immigranten.

En waar er in de VS tenminste nog een duidelijk frame kan worden gemaakt van het racisme daar (video’s van politiegeweld), lukt dat in Europese landen dus maar moeizaam! Hier gaat het veel meer over niet geverifieerde doodsbedreigingen of meldingen van discriminatie, en ronduit zwakke vermoedens van etnisch profileren.

Achter iedere (smaakloze) grap en vorm van satire wordt meteen racisme gezocht. En ik zal heus niet ontkennen dat er wel degelijk oprecht racistische uitingen tussen zullen zitten, maar de spoeling wordt op deze manier wel héél erg dun. Zo blijkt er toch verrassend vaak een behoorlijk goede reden te zijn voor agenten om etnisch te profileren.

Al maken ze daardoor soms inderdaad ook fouten, daar hebben die BLM-types wellicht een punt. Maar laten we niet overdrijven. Helaas willen ze dat blijkbaar juist wél heel graag…

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

75 reacties

 1. Ernest Stern

  ‘BLM-gemekker’

  Pijnlijk.

  1. NEXIT.

   enz pijnlijk

  2. Marija

   Nee WAAR !

  3. Reinoud van Gelre

   Pijnlijk…
   …lol🤣

 2. Ritter

  Hieronder wat feiten over het vermeende (!) racisme bij de politie in de VS.

  Uit de complete videobeelden blijkt dat er van racisme geen sprake was bij het Floyd incident.

  Floyd werd rustig benaderd door de agenten maar hij ging op een gegeven moment de agenten tegenwerken.

  Had Floyd gewoon meegewerkt dan had hij nu nog geleefd.

  Maar door BLM en de media werd dit incident neergezet als “racisme”.

  Hetzelfde met het Brown incident in Fergeson. Daar werd Brown door de media neergezet als slachtoffer van racisme omdat hij door de agent in de rug zou zijn geschoten terwijl hij zijn handen omhoog hield.

  Later bleek uit een Grand Jury onderzoek dat Brown de agent aanviel en het wapen van de agent probeerde te pakken. Toen heeft de agent uit zelfverdediging geschoten.

  Kortom , wat door BLM en de media als “racisme word gepromoot is bij nader inzien geen racisme.

  Ondertussen gaat het rellen , vernielen en plunderen door BLM en Antifa gewoon door.

  Winkels , bedrijven enzovoorts worden in brand gestoken door de relschoppers.
  ======================

  Relschoppers richten zich op autodealers en andere bedrijven in de tweede nacht van onrust. Car Source had meer dan 140 voertuigen te koop voordat ze werden vernietigd

  ht*ps://www.foxnews.com/us/kenosha-protest-riot-fires-car-dealership

 3. Ritter

  De Westerse mainstream media en politiek buitelen weer over elkaar heen met het zogenaamd veroordelen van ‘racisme’, het oproepen tot strengere maatregelen, en natuurlijk de verering van George Floyd, die ondanks zijn criminele en gewelddadige verleden ‘heilig’ is verklaard. De vraag tegen WIE nieuwe anti-racisme maatregelen dan moeten worden genomen, wordt niet gesteld, omdat immers ALTIJD automatisch de ‘witten’ de schuld krijgen.

  Kijken we naar de objectieve statistieken, dan komt daar echter een compleet tegengesteld beeld uit naar voren. Zo lopen Amerikaanse politieagenten een 18,5 keer hoger risico door een zwarte te worden vermoord, dan andersom.

  Zwarten juist veel MINDER vaak slachtoffer van dodelijk politiegeweld

  Enkele door diverse wetenschappers en onderzoeksinstituten vastgestelde feiten:

  * Politieagenten schieten verhoudingsgewijs MINDER onbewapende zwarte verdachten dood, dan onbewapende blanken of latino’s; (Lois Lanes, researcher Washington State University). Terwijl 12% van alle dodelijke blanke en latino slachtoffers door agenten worden doodgeschoten, is dat maar bij 4% van de zwarte slachtoffers het geval (Politie database en federale misdaadstatistieken, via The Washington Post);

  * Professor Roland Fryer (Harvard University) analyseerde meer dan 1000 schietpartijen waarbij agenten waren betrokken. Conclusie: er is NUL bewijs dat agenten zich racistisch gedragen. In Houston hebben gewelddadige en/of vuurwapengevaarlijke zwarten 24% LAGERE kans te worden neergeschoten dan blanken.

  In de media wordt op misleidende wijze gewezen op het feit dat 26% van de dodelijke slachtoffers van politie zwart zijn, terwijl ze maar 13% van de bevolking uitmaken. Dat is GEEN bewijs van racisme, omdat schietpartijen met agenten vooral ontstaan zodra de daders zich met geweld en (vuur)wapens verzetten. DIE daders zijn inderdaad overwegend zwart.

  In de 75 grootste counties in de VS vormen zwarten 15% van de bevolking, maar zijn ze volgens het ministerie van Justitie verantwoordelijk voor 62% van alle berovingen , 57% van de moorden, en 45% van alle geweldplegingen. In New York zijn zwarten verantwoordelijk voor meer dan 75% van alle schietpartijen, terwijl hun bevolkingsaandeel maar 23% is. En blanken, 34% van de bevolking in The Big Apple? Die plegen slechts 2% van alle schietpartijen. Deze scheve verhoudingen zijn in vrijwel ALLE andere grote Amerikaanse steden terug te vinden.

  Het echte probleem van de zwarte gemeenschap in de VS is daarom NIET de politie, maar criminelen. In 2014 werden meer dan 6000 zwarten vermoord, meer dan alle blanke en latino slachtoffers bij elkaar opgeteld.

  Door wie werden die duizenden zwarten dan vermoord?

  Niet door agenten, niet door blanken, maar door ANDERE ZWARTEN. Een politieagent loopt zelfs een 18,5 keer hogere kans te worden vermoord door een zwarte, dan een onbewapende zwarte door een agent.

  Als de politie onmiddellijk stopt met het gebruiken van vuurwapens of ander, zoals ‘woke’ links in de VS en ook Europa eist, zou dat slechts een verwaarloosbaar effect op het aantal vermoorde zwarten hebben. In de eerste helft van 2016 werden in Chicago meer dan 2300 mensen doodgeschoten. De oveergrote meerderheid was zwart. De politie schoot in dezelfde periode slechts 12 mensen dood, ALLEN vuurwapengevaarlijk. Dat is slechts de helft van 1% van alle schietpartijen!

  Uit alle statistieken blijkt dat geen enkele andere Amerikaanse overheidsinstantie meer vindt dat ‘Black Lives Matter’, dan de politie. Door het proactieve, preventieve beleid is het aantal slachtoffers van moord sinds de jaren ’90 in Amerikaanse steden enorm gedaald, wat tienduizenden zwarte levens heeft gered.

  Moorden stijgen weer dankzij mythe van racistisch politiegeweld

  Auteur Heather Mac Donald schrijft in haar boek ‘The War on Cops’ dat die daling in gevaar is gekomen, omdat politieagenten dankzij de VALSE beschuldigingen door de linkse media en politiek dat zij racistisch zouden zijn en bewust vooral zwarten zouden neerschieten, niet langer preventief optreden. Het gevolg? Gewelddadige misdaden zijn de afgelopen jaren weer fors aan het stijgen. In 2015 steeg het aantal moorden in Washington DC met 54%, en zelfs met 90% in Cleveland (in alle 56 grote steden met gemiddeld 17%).

  Veel inwoners, ook zwarten, die zich wel aan de regels houden, smeken de politie om de orde te handhaven, maar dat wordt door de enorme druk van de ACLU, ‘progressieve’ Democratische politici en de mainstream media nu ‘racistisch’ genoemd. En dat terwijl vooral ZWARTEN het slachtoffer zijn als de politie gedwongen wordt terughoudender te zijn, of zich zelfs compleet uit wijken terug te trekken. Laat staan wat er gebeurt als complete korpsen worden ontmanteld, zoals in Minneapolis.

  De waarheid is dat er GEEN ENKEL bewijs is dat de politie zwarten doodschiet omdat ze zwart zijn. Dat is een schandalige mythe, verspreid door de zieke Westerse mainstream media en groot deel van de politiek, bedoeld om nog meer verdeeldheid te zaaien en bevolkingsgroepen tegen elkaar op te zetten, zodat ze elkaar massaal beginnen te haten en te vermoorden.

  1. toetssteen

   @Ritter
   Thanx! Topcomment!

 4. Meriadoc Brandebok

  Pas maar op met die Duitsers. In het interbellum leek het ook zo’n beschaafd land. Maar een paar jaar later richtten ze Europa ten gronde. Dat er extreemrechtse tendensen bij de politie heersen verbaast me niets. De Grüne Polizei en de SD hebben haar sporen nagelaten.

  1. NEXIT.

   enz

  2. Rood

   Ze waren net zo glad als jij.

  3. Ernest Stern

  4. JochemX

   Marietje Bokkie ter herinnering: Nationaal SOCIALISTISCH!

   1. Meriadoc Brandebok

    Okay.

   2. Nanko

    Dat noemen we gemakshalve fascistisch, (omdat de uiterlijke verschillen met het (Italiaanse) fascisme in het niet vallen bij de verbazend treffende overeenkomsten.)

    Daar helpt geen 100.000 keer socialisme-shaming – bezweringsritueel aan.

   3. EvertB

    Meent Jochem dat nationaalsocialisme ook een vorm van socialisme is?

    1. Rene van der Grijp

     Ik meen dat in ieder geval wel.

 5. gustav

  Als ik de berichten lees/zie in de media, hebben negroïden, moslims, marrokanen, turken een vreselijk leven in Europa, maar ik zie ze overal ontspannen in groepjes hangen, volkomen onbezwaard!
  Ze rijden vaak snelle VW golf en Audi modellen en jongsten onder hen scheuren rond op prachtige scooters, dit gegeven impliceert dat deze bevolkingsgroepen niet aan de bedelstaf leven, niet dan?
  Zo nu en dan zie je dat ouderen een boogje om hen heen maken, ze hebben schijnbaar slechte ervaringen met deze lui, je hoort inderdaad vaak dat ouderen overvallen worden, als signalement geven ze bijna structureel “lichtgetint” dan wel “donkere huidskleur” op!
  Dat tengevolge van zulke gebeurtenissen de politie deze lui vaker staande houden, lijkt me logisch en heeft dus niets te maken met etnisch profileren!
  Ik persoonlijk heb nog geen last met die lui, maar vraag mezelf wel af hoe ze hun geld verdienen, immers ik zie 24/7 vaak dezelfde kopjes rondhangen, terrasjes, theehuizen etc, ik kan het als gepensioneerde weten omdat ik veel op straat ben!
  Het is vooral opvallend dat er verdomd weinig getinte stratemakers, sleufgravers, dakdekkers en anderszins zware beroepen te zien zijn in het straatbeeld!

  1. Ernest Stern

   Een naargeestig racistisch betoog, Gustav.

   Ik vrees echter dat je het zelf niet door hebt.

   1. pasco

    ernst@
    Ik kan Gustav niet betrappen op een leugen of valse berichtgeving!
    JIJ veronderstelt dingen die niet le lezen zijn in het betoog van Gustav!

    1. Rene van der Grijp

     “JIJ veronderstelt dingen die niet te lezen zijn in het betoog van Gustav!”

     Dat is het handelsmerk van psychopaat Stern: de stropop.

     “Een stropopredenering (stroman/vogelverschrikker) is een type drogreden waarbij men niet het werkelijke standpunt van de tegenstander weerlegt maar een (karikaturale) variant daarvan. Men interpreteert het standpunt van de tegenstander zodanig dat dit standpunt gemakkelijk te weerleggen is en suggereert dan dat dat het werkelijke standpunt van de tegenstander is.”

     1. Ernest Stern

      Onze stalker doet ook een duit in het zakje. Ik dacht dat je na je ontmaskering van gisteren je wel even gedeisd zou houden, René, maar schaamte is waarschijnlijk geen emotie die je kent.

     2. NEXIT.

      enz

     3. Rene van der Grijp

      Even kijken:

      1) Stalker: de ware stalker is psychopaat Stern zelf, zoals ook weer in deze draad is te zien. Zonder enige aanleiding beschuldigt hij Gustav van racisme.

      2) Ontmaskering van gisteren: de enige die ontmaskerd werd is Stern die mij al jaren vals beschuldigt en liegt alsof het gedrukt staat.

      3) Schaamte is waarschijnlijk geen emotie die je kent: dit is helemaal om te lachen. Je reinste spiegeling. De psychopaat kent zelf geen emoties en al zeker geen schaamte.

      In één korte post presteert deze gestoorde gek het om drie omkeringen te produceren. Hij begint steeds wilder om zich heen te slaan naarmate hij steeds vaker vastloopt in discussies. Het is pijnlijk om te zien.

     4. Gebande3

      Zal rioolrat 2 ook zo op het toneel verschijnen.
      Zijn baasje heeft hem nodig.

     5. Ernest Stern

      Ik heb met je te doen, René.

     6. NEXIT.

      rioolrat 3 is er al

     7. Rood

      etc

     8. Aardvark blues

      Zeg Stern, jij voerde gisteren PG ten tonele in je poging René van der Grijp te belasteren, Ruben Wassink geheten en lid van de jonge D66 Democraten afkomstig uit Castricum, wilde jij die malloot nu niet inschakelen om Nederlander1965, een ijzersterke debater waarvan jij nooit een discussie kon winnen, zijn baan te doen verliezen bij de Belastingdienst?

      Daar heeft die man even een stokje voor gestoken staat mij nog helder voor ogen en was ook èèn van de redenen dat wij destijds je oren flink hebben gewassen.

      Begrijp je wel?

     9. Rood

      @Rene: “Het is pijnlijk om te zien.”

      Repeterend Rene, puur repeterend en ook voor jou geen enkele verrassing! Hetzelfde liedje en spelletje, al meer dan 15 jaar. Daarom is de reactie aan zijn adres altijd nutteloos, hoewel… jouw reacties zorgen er wel voor dat hij blijft reageren, zo is het dan ook wel weer. Enz vindt het heerlijk als je op hem reageert, maar dat weet jij al heel lang!

      En soms word je bijgestaan; Rammstein aka Hollander: “Dat klopt: ik steun Wesley Benbow, Beukman, Meriadoc Brandebok, EU kok en verder iedereen die jij hier wilt verjagen.”

      In gesprek gaan met verbale diarree is zonde van je energie. De aandoenlijke vindt hier zeven dagen per week en veertien uur per dag zijn dagbesteding en manieren om zijn drek te spuien, vooral omdat er mensen zijn die met hem in gesprek gaan.

      De afgelopen 15 jaar en talloze bans hebben bewezen dat dit volstrekt kansloos is, etc gaat gebukt onder psychische en ongeneeslijke aandoeningen. Zonde om daar tijd aan te besteden, zelfs de doktoren hebben het opgegeven.

      “Pure ontkenning is misschien wel de meest gebruikte vorm van afweer als het gaat om emotionele pijn en wordt vooral door mannen ingezet: ’Ik vind het helemaal geen probleem als ze mij afkeuren en aan de kant zetten; iedereen moet zich op zijn eigen manier kunnen uiten’. Wie vol overtuiging blijft geloven in het probleemloos samenzijn, zal ook daadwerkelijk minder last hebben van afkeuring.

      Het verzachten van de afkeurings-pijn kan nog zo effectief zijn, de mens heeft altijd nog zoiets als een emotioneel geheugen. En als de afkeuring maar lang genoeg aanhoudt, dan knapt er vanzelf iets van binnen. De bescherming van psychische afweer is dan eindelijk doorbroken en een golf van emotionele vermoeidheid overspoelt het, anders zo evenwichtige, gemoed. Dat is het begin van een depressie.”

      De aanhouder wint en ik wens enz een lang en volgeladen emotioneel geheugen.

     10. Ernest Stern

      Rood ontpopt zich als een heuse psychiater. Vanuit die deskundigheid zal hij mogelijk ook kunnen verklaren wat hem ertoe brengt hier honderd keer per dag Enz. te typen.

     11. Rood

      enz

     12. Rene van der Grijp

      “wilde jij die malloot nu niet inschakelen om Nederlander1965, een ijzersterke debater waarvan jij nooit een discussie kon winnen, zijn baan te doen verliezen bij de Belastingdienst?”

      Hierop zal de psychopaat het antwoord schuldig blijven. Ook zal hij het er niet graag over hebben dat hij meerdere malen jouw NAW-gegevens heeft afgedrukt, alsmede die van King George.

      Een van de kenmerken van een psychopaat is dat hij vervuld is van zelfmedelijden: schreeuwen als een mager speenvarken als hij meent dat hem onrecht is aangedaan, maar een seconde later precies hetzelfde doen jegens anderen. Die hypocrisie zit in zijn DNA.

     13. Gebande3

      Rene, King en varken hielden elke dag een levendige conversatie over hun stoere postings alhier en de onbenulligheid van DDS en hun redacteuren.
      Sinds Sjunnekes urinoir bij alle hostingfirma`s is uitgekotst, zijn ze hier niet weg te slaan.
      Sukkels.

     14. Meriadoc Brandebok

      Toch opmerkelijk, Gebande, dat Sjun en zijn piesbak in een keer verdwenen. Op DDS is er in elk geval niets meer van hem vernomen.

      Opgepakt door de geheime dienst in verband met haatzaaien? Wie het weet mag et zeggen.

     15. Gebande3

      @Merijn.
      De meningen en benamingen welke de “heren” voor Michael hadden vanwege zijn woonplaats in Turkije, zijn huwelijk met een Turkse en zijn tijdelijke toetreding tot het moslim geloof durf ik zelfs in de meest bedekkende termen niet te duiden.
      En nu weten zij van niets, de ratten.

     16. Rene van der Grijp

      @ Bok: De exacte reden waarom Uitingsvrij het loodje legde ken ik niet, maar ik denk dat het gewoon te weinig traffic genereerde. In hun laatste jaren heb ik er zelf ook bijna niets meer gepost.

      Sjun is op DDS actief geweest maar werd (hoogstwaarschijnlijk, ik weet het niet zeker) op dezelfde dag geband als ik vanwege een discussie over De Correspondent (ik neem aan dat je weet waar ik het over heb, hint, hint).

      Daarna heb ik hem hier niet meer gezien.

     17. Rood

      Het bejaarde rukkertje en zijn prostaatfukkertje doen ook een duit in het enz-zakje.

     18. Rene van der Grijp

      “De meningen en benamingen welke de “heren” voor Michael hadden vanwege zijn woonplaats in Turkije, zijn huwelijk met een Turkse en zijn tijdelijke toetreding tot het moslim geloof durf ik zelfs in de meest bedekkende termen niet te duiden.
      En nu weten zij van niets, de ratten.”

      Wie zijn “de heren” en wat hebben zij daar precies over gezegd?

      Ik heb me er in ieder geval nooit over uitgelaten.

     19. Meriadoc Brandebok

      @Rene

      Ah, okay.

     20. Meriadoc Brandebok

      Wat Gebande3 zegt klopt wel. Er was daar ene “BigDeal” actief die in een kleurrijke tekst een commentaar fabriceerde over Michaels geloofsovertuiging en die beweerde ook dat Engelbart, vanwege Michaels bekering, tot hoofdredacteur zou zijn doorgestoten.

      Het fijne kan ik me niet meer herinneren, maar daar werden nogal wat islamofoob-achtige commentaren over neergepend op Sjuns blog.

     21. Rood

      En als Floris goed oplet dan ziet hij nog een bekend verschijnsel.

      Zodra Ernst Graatsma wordt aangepakt komen zijn schandknapen op de proppen, Guus en Cock staan dan ineens klaar om de afleiding te garanderen en hun reetkever uit de wind te houden.

      Repeterend, puur repeterend.

     22. Rene van der Grijp

      “En als Floris goed oplet dan ziet hij nog een bekend verschijnsel.”

      Klopt. Maar dat wil nog niet zeggen dat die twee personages sokpoppen van hem zijn.

     23. Gebande3

      @Merijn.
      Ken je dat verhaal van Pontius Pilatus en iets met water?

     24. Rene van der Grijp

      “Wat Gebande3 zegt klopt wel. Er was daar ene “BigDeal” actief die in een kleurrijke tekst een commentaar fabriceerde over Michaels geloofsovertuiging”.

      Ja, daar staat me wel iets van bij. Die man is op Uitingsvrij onder meerdere aliassen actief geweest, onder andere “Fleetwood Macho”.

      Hij was in mijn ogen een extremist en daar waren er meer van op dat forum. Maar dat maakt dat forum nog geen riool.

      Overigens heeft vrind Ernest de nodige gesprekken gevoerd met deze man. Wie weet kan hij er nog wat over vertellen.

     25. Meriadoc Brandebok

      “Maar dat maakt dat forum nog geen riool.”

      Nou, een erg fris forum was het niet.

      Stern, licht ons eens bij, hoe zat het met “BigDeal”?

     26. Meriadoc Brandebok

      @Gebande

      Ja

     27. Rene van der Grijp

      “Nou, een erg fris forum was het niet.”

      Het bevatte een schat aan informatie, maar niet het soort informatie waar jij op zit te wachten.

      “De Kroeg” was slechts een klein deel ervan en bood plaats aan van alles en nog wat. Meestal humor en spel, maar ook het aan de kaak stellen van tro*llen, met name Graatsma.

     28. Meriadoc Brandebok

      De teksten op het forum betroffen vooral het uitmelken van anti-linkse en anti-islamitische thema’s, met een door BigDeal, Aardvarken en KingGeorge aangevoerd extreemrechts sausje over het geheel. Verder moet worden vermeld dat Sjuns proza nog wolliger en oninteressanter geschreven was dan dat van Sid Lukkassen.

      Een platform in de diepste krochten van het internet.

     29. Rene van der Grijp

      “De teksten op het forum betroffen vooral het uitmelken van anti-linkse en anti-islamitische thema’s,”

      –> Iets wat hard nodig is omdat de MSM juist het tegenovergestelde doen.

      “met een door BigDeal, Aardvarken en KingGeorge aangevoerd extreemrechts sausje over het geheel.”

      –> Dat mag jij vinden. In ieder geval kreeg ook extreemlinks er een podium (bijvoorbeeld ene Superdhimmie, een soort Arnon Grunberg).

      “Verder moet worden vermeld dat Sjuns proza nog wolliger en oninteressanter geschreven was dan dat van Sid Lukkassen”.

      Eens. Dat had je niet gedacht, hè?

   2. Ritter

    Ernest Stern

    Het zijn de feiten.

    Afro-Amerikanen vormden 53% van de bekende daders van moorden in de VS en plegen ongeveer 60% van de overvallen, hoewel ze 13% van de bevolking uitmaken.

    1. NEXIT.

     tja , met die cijfers hebben de linkse adepten helemaal niets terwijl het hun geliefde linkse cbs de cijfers zelf publiceert

   3. Rood

    enz

   4. NEXIT.

    enz

  2. Marija

   @Gustav
   Laat Stern maar uit zijn nek lullen.
   M.i. Heeft u volkomen gelijk.
   Ik verbaas mij ook over die jonge gasten in een dikke Mercedes of Audi, open sportwagen, vette scooter. Het gaat ze hier buitengewoon goed !

   1. Rene van der Grijp

    “Ik verbaas mij ook over die jonge gasten in een dikke Mercedes of Audi, open sportwagen”.

    Dru*gshandel.

    1. Rood

     Klopt!

    2. NEXIT.

     Geldautomaatje uit de muur blazen ?

  3. Gebande3

   @Gustav
   Het is vooral opvallend dat er verdomd weinig vrouwelijke stratenmakers, sleufgravers, dakdekkers en anderszins zware beroepen te zien zijn in het straatbeeld!

   Maar welke conclusie moet ik hieruit trekken?

  4. LifeBuddy

   gustav ”Ze rijden vaak snelle VW golf en Audi modellen en jongsten onder hen scheuren rond op prachtige scooters”. Ze hoeven Geen verzekering voor ziekenhuis te hebben, dat betalen wij. Kan je allemaal teruglezen op de side van de PVV. Hoe discriminerend zit nederland in elkaar.

 6. gebande_4

  In Nederland worden onze minderheden door de politie al nauwelijks neergeknald,

  Pardon?

 7. Edjan

  Gisteren anders weer eens een video gezien (en bijlange niet de eerste) waarop te zien is hoe een neger in Amerika als een hond wordt afgeknald door een politieagent die hem van dichtbij 7 kogels in zijn rug knalt. Beestachtig. Zijn kinderen zijn erbij.
  De neger zal vast wel iets gezegd hebben of iets gedaan hebben, maar dit is een standrechtelijke executie. Dus BLM zal nog wel het een en ander te mekkeren hebben.
  Van zwarte-Piet-gemekker hoeven we ons niets aan te trekken, maar van dit soort barbaars gedrag wel degelijk.
  h##ps://youtu.be/ikMF-JECB7A

  1. Ritter

   Edjan

   Zoals gebruikelijk ligt het toch wat anders.

   Vaak is het hele verhaal dat de neergeschoten persoon zich verzet tegen de politie en dat dan de politie geweld moet gebruiken.

   Ook bij het incident is was dat het geval.

   Nieuwe video beelden zijn opgedoken en wat blijkt daaruit?

   Dat de neergeschoten man voordat hij werd neergeschoten zich verzette en met de politie vocht.

   Hij wist zich los te maken en rende naar zijn auto. De agenten dachten kennelijk dat hij een wapen ging pakken uit zijn auto en schoten.

   Had de man u gewoon geluisterd naar de politie dan was er niets gebeurt.
   ============
   Jacob Blake vocht met agenten voordat hij werd neergeschoten, nieuwe video shows

   Er zijn nieuwe beelden vanuit een andere hoek naar voren gekomen van de momenten voordat Jacob Blake, een zwarte man, meerdere keren in de rug werd neergeschoten door een blanke politieagent uit Wisconsin toen Blake probeerde in zijn voertuig te komen, volgens een rapport.

   De video legde de 29-jarige Blake vast die zondag verwikkeld was in een gevecht met ten minste twee Kenosha-politieagenten aan de rechterkant van zijn grijze SUV, meldde TMZ.

   Een officier lijkt hem in bedwang te houden voordat hij erin slaagt op te staan en naar de deur aan de bestuurderskant loopt, blijkt uit de clip.

   ht*ps://www.foxnews.com/us/jacob-blake-struggling-police-officersshot-new-video-shows

   1. Edjan

    Ergens rond 1850 begon men in Europa het Napoleontische recht in te voeren. Strafrecht en civielrecht. Daarvóór vereffenden gemeenschappen meestal onderling hun geschillen. In Nederland werd rond 1880 – 1890 een grote deal gesloten: de burgers zouden hun wapens inleveren en in ruil daarvoor zouden de burgers beschermd worden door een vorm van politie die criminelen zou oppakken en voorgeleiden voor het gerecht die dan de straf zou bepalen.
    We zien dat nog maar nauwelijks in Nederland: de politie houdt zich eerder bezig met bonnetjes uitschrijven dan met het vangen van echte boeven.
    Wat we nu in Amerika zien, is echter nog erger: de politie spoort criminelen op, velt het oordeel (is rechter) en voert de executie uit (is beul).
    In beide gevallen lijkt het erop dat de overheid de weg vrijmaakt voor eigenrichting door de gemeenschap. Of dit een vooruitgang is, waag ik te betwijfelen.

    1. Ritter

     Edjan

     Zoals de feiten laten zien is er van de kant van de verdachte vaak geweld tegen de politie.

     Als de verdachte zich niet verzet en gewoon luistert naar de politie word er geen geweld gebruikt.

     Er worden in de VS veel agenten neergeschoten. Dus begrijpelijk dat agenten geen risico nemen.

     Ook in dit stadje is enkele weken voor het incident een agent neergeschoten.

     Dus begrijpelijk dat agenten voorzichtig zijn.

     En ook blijkt ( zoals al geschreven) dat de neergeschoten man vocht met de politie en toen snel naar zijn auto liep. Kennelijk dachten de agenten dat hij naar een wapen greep.

  2. Chalres Bingley

   @edjan zag het ook en het was echt een afschuwelijk gezicht.
   Zouden de agenten gedacht hebben dat hij een geweer oid zou pakken? Dan nog was er ruimte genoeg om hem in de benen te schieten ,dit was echt buitenproportioneel geweld.
   Ik ben wel liever van de Amerikaanse methode dan de Nederlandse ,maar dit heeft niks meer te maken verdediging ,net wat je schreef standrechtelijke executie.

   1. Ritter

    Chalres Bingley

    In hetzelfde stadje is op 14 augustus een agent neergeschoten vanuit een auto.

    Dus agenten zijn begrijpelijk zeer voorzichting.

    De Afdeling Criminal Investigation (DCI) van het Wisconsin Department of Justice (DOJ) identificeerde op vrijdag 14 augustus de politieagent die was neergeschoten bij een incident op Sheridan Road in Kenosha op zaterdag 8 augustus. Hij is officier Justin Pruett, die heeft twee jaar dienst.

    ht*ps://www.fox6now.com/news/state-officials-id-kenosha-police-officer-shot-wounded-in-aug-8-incident

    1. NO8D0

     @ritter zoals ik al zei ,de politie was dus bang dat hij een wapen pakte.
     Maar dan nog heb je kunnen zien dat er ruimte was om hem uit te schakelen ipv hem af te schieten.
     Dit had op veel meer credits gerekend bij de bevolking.

 8. JFU

  De ‘democraten’ in de USA zijn net zo gestoord als de extreem linksen hier. De politie moet verdwijnen, geen gevangenissen, alleen maar straat coaches die de criminelen gaan begeleiden, zodat het brave burgers worden. Het resultaat zien we in de steden in de USA en nu ook in Europa. Pluneringen, brandstichting enz…, en de politie is machteloos hier tegen, omdat ze niet mogen ingrijpen omdat dat racistisch is…Burgeroorlogen komen er aan…!

  1. Cycle25

   Klopt, het progressieve geluid is getracht neer te zetten onder Obama, zijn change werd voor de Amerikanen verkocht als “nieuw” geluid. De democraten worden geholpen door media en vele donoren om de anarchie uit de grond te trappen, waarmee natuurlijk Trump afgerekend moet worden.

   Het heet : DEMOCRATISCHE ANARCHIE, het nieuwe blauwe geluid.

   Ze hebben de afgelopen 4 jaar geen zak uitgevoerd…behalve Trump aanklagen en janken. Na 3.5 jaar zijn deze aanklachten dwars door ’t ijs gezakt, en het Durham onderzoek laat ons haarfijn zien hoe verrot de FBI onder Obama/Comey was.

   Burgeroorlogen zal zo’n vaart niet lopen, wellicht ergens een flinke matpartij tussen anarchisten en de silence mayority.

   1. Reinoud van Gelre

    Democratische anarchie, is dat het zelfde als een Democratische dictatuur?

    1. Cycle25

     2 handen op één buik, anarchie is het bruikmiddel om dictatuur overeind te houden.

     1. Reinoud van Gelre

      Zeer vreemde beredenering, Cycle25

      “…Anarchie draait ideologisch en puur etymologisch gezien om heerser- of regeringloosheid, niet wetteloosheid…”

      🤔🤨

 9. pasco

  Indien iemand crimineel, asociaal gedrag van negroïde/islamitische mannen en/of vrouwen bekritiseert en veroordeeld, dan is die persoon géén racist. maar gewoon een kritisch, rechtschapen en waarheidsgetrouw mens!
  Je kunt misschien het vermoeden hebben dat iemand een racist is, maar je kunt en mag niemand zomaar deze titel toeschuiven!
  Gewoon een kwestie van fatsoen en correctheid, maar er verwijlt hier een reaguurder die daar geen moeite mee heeft, en denkt verheven te zijn vanwege zijn extreem linkse stellingnames!
  Nietwaar Ernst?

 10. Ritter

  Een bedrijfseigenaar uit Kenosha was vanmorgen ongelooflijk radeloos nadat hij was gaan kijken wat er over was van zijn bedrijf dat door Black Lives Matter en Antifa in brand was gestoken en platgebrand.

  ht*ps://twitter.com/ElijahSchaffer/status/1298289845555605505

 11. Ritter

  Hier is een tweede video waarin zijn vrouw huilt terwijl ze de vernietiging aanschouwt:

  ht*ps://twitter.com/Julio_Rosas11/status/1298318227051864064

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.