Zoveelste poging oppositie voor extra salaris zorgmedewerkers mislukt. Kabinet stemt tegen

Al geruime tijd probeert de oppositie om zorgmedewerkers structureel extra salaris te geven, maar alle moties en wetsvoorstellen worden afgewezen door een meerderheid. Ondanks alle moeite van de oppositie en druk vanuit de zorgmedewerkers komt die verhoging er niet. Het geld is er op dit moment gewoon niet aldus het kabinet. 


Rutte is vrij duidelijk, op dit moment is er gewoon geen geld beschikbaar om een salarisverhoging te realiseren. Rutte benadrukt dat het salaris van zorgmedewerkers de laatste twee decennia al flink is gestegen, en dat het komende jaren nog wel blijft stijgen. Het kabinet wil zich aan de normale salarisstijging houden.

“We kunnen niet alle salarissen extra laten stijgen en de economische crisis bestrijden.”

De oppositie gedroeg zich als één sterk blok vandaag, waarin het voornamelijk opviel dat Wilders en Klaver dezelfde meningen delen over dit thema.

“Vandaag laat de coalitie zich hun ware anti-zorg gezicht zien. De coalitie moet zich kapot schamen.”

Baudet zij vandaag al dat het een verkeerde keuze is van het kabinet. Er wordt wel met miljarden gestrooid om een EU-herstelfonds op te tuigen, maar een paar miljard naar onze eigen zorg gaat dan weer niet lukken. Volgens Baudet komt dit doordat het kabinet de verkeerde keuzes maakt.

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

54 reacties

 1. hans-e-pans

  Gek he dat er geen geld meer is voor de gewenste verhoging voor het verplegend personeel als je nog niet zo lang geleden miljarden aan Zuid-Europa hebt overgemaakt,

  In Italie denken ze eraan om de burgers 500 Euro vakantiegeld te geven en de pensioengerechtigde leeftijd te verlagen, omdat ze van gekkigheid niet weten wat je met dat geld moeten doen.

  Volgens degenen die het niet weten, of niet willen weten, komt er een tweede golf aan, dus Nederlanders ga maar vast sparen om weer een smak geld naar Zuid-Europa te kunnen sturen.

  Het zal er wel op neer komen dat er een loonsverlaging voor het verzorgend personeel aankomt, maar niet getreurd dat geld voor alle werknemers die in loondienst zijn want het geld moet natuurlijk ergens vandaan komen.

  Het zogenaamde solidariteitsbeginsel voor de mensen in de Zuid Europese landen.

  Maar persoonlijk noem ik het gewoon malle/gekke Henkie.

  1. Maurits Dekker

   Kijkend naar de foto van Rutte (hierboven) valt mij op dat hij precies lijkt op een struikrover, wat hij in feite ook is.

   1. Charley Bingley

    Teveel films.

   2. Vanduinen

    Die gezichtsbedekking is geleverd door bevriende relaties van Baudet.

   3. hans-e-pans

    Het nadeel, voor ons, van deze bekblokkers is dat je nu bij Mark R. niet kunt zien dat hij zowat van oor tot oor ons staat uit te lachen.

    Hoewel we dat zwz wel weten.

  2. Steven Opti

   Baudet zij????” Baudet zei” bedoel je. Vautje 😉

 2. Kretoloog

  “Het kabinet stemt tegen” ???

  Het kabinet heeft veel bevoegdheden naar zich toe getrokken. En meermalen aangetoond lak te hebben uit de uitkomsten van democratische besluitvorming.

  Maar dat het kabinet mag stemmen over eigen voorstellen? Zover is de democratie nog niet uitgehold.

  1. Maurits Dekker

   Het parlement stemde tegen.
   Ja, politiek is een moeilijke zaak.

 3. Maurits Dekker

  In Spanje wordt binnenkort het basis-inkomen (gratis geld) ingevoerd en in Italië zullen alle burgers 500 euro vakantiegeld krijgen en hoeven de belastingen niet verhoogd te worden. Allemaal van de miljarden die van de Nederlandse burgers gestolen is. De zorgmedewerkers in Nederland krijgen geen loonsverhoging en moeten hun kop houden, vindt het kabinet.

  Wacht maar tot de dag van de wraak op 17 maart 2021.

  1. Rene van der Grijp

   “Wacht maar tot de dag van de wraak op 17 maart 2021.”

   Ik help het je hopen, maar ik vrees dat het gros van het Nederlandse volk wéér op de kartelpartijen zal stemmen.

   1. Ernest Stern

    Klopt, de meeste Nederlanders zijn niet gek.

    1. Rene van der Grijp

     Moet zijn: WEL gek.

     1. Ernest Stern

      Nietes.

      😎

   2. Logica

    Ik vrees het ook René. Voor veel mensen is PVV of FVD stemmen toch iets als dom en racistisch. Als je deze mensen zou vragen waarom dan komt er geen reden uit. Uiteindelijk zullen ze wel voor deze partijen gaan maar dan ben je 4 tot 8 jaar verder, als Nederland nog veel meer problemen heeft als nu.

    Mensen moeten nu kiezen. Het is PVV/FVD/SGP of een andere partij, maakt niet uit welke. De SP zal niet durven kiezen voor uit de EU stappen, al zijn ze zeker geen fanatieke aanhanger van de EU. De miljarden die de massa immigratie kost durven ze niet aan te pakken. Ze zijn intern te verdeeld. Die miljarden moeten naar onze eigen overheidstaken. De PVV en FVD kijken ook naar onze begroting. Politiek is keuze maken. Daarom kies ik voor PVV en FVD. Maar mochten ze ooit in een regering komen dan moeten ze het ook nog maar zien te bewijzen. Ik ga ze kiezen en hoop dat ze die kans krijgen. Ik heb een machtiging om te stemmen. Ik ga voor beiden.

  2. Meriadoc Brandebok

   Deze vergelijking slaat nergens op. De EU leent het geld op de kapitaalmarkten en die lening wordt later (voor een deel) weer teruggefinancierd door Nederland. De loonsverhoging in de zorg wordt automatisch, dus nu, doorberekend in de premies: de zorg heeft bovendien al loonsverhoging afgedwongen, lang voordat het corona-steunpakket door Brussel in elkaar werd geknutseld. Dat was een loonsverhoging van meer dan 5%. Bij een loonsverhoging van 1% moet je rekening houden met kosten van vijfhonderdzoveel miljoen (= 20 euro extra premie).

   De oppositiepartijen scoren even puntjes met het beloven van gouden bergen voor de zorg. Maar wat ze werkelijk wil, is de burger in de portemonnee pakken voor een apparaat dat nu even zwaar belast is. Morgen staat de politie weer onder druk en moet de burger opdraaien voor de kosten van een loonsverhoginfg van de smerissen. Hetzelfde met het onderwijs, etc etc.

   Trap niet in die verkiezingsbabbeltjes.

   1. Grasmaaier

    Nederland is een kutland.

    1. Ernest Stern

     Mensen die dat vinden kunnen beter emigreren en de meeste boze reaguurders hier reageren ook vanuit het buitenland.

     1. NEXIT.

      enz

    2. Meriadoc Brandebok

     Van 31 rijke landen staat Nederland in de top tien van wat betreft het salaris van verzirgend personeel.

     Grasmaaier zwamt weer eens.

   2. NEXIT.

    tja onze brandende bok heeft wel door dat de gouden bergen verdwenen zijn.

    Onze tr0l begrijpt echter niet dat de italianen , spanjolen en grieken zich slap lachen om de gouden bergen van prutte.

    750.000.000.000 euris heeft prutte weggeven en brandende bok maakt zich dan druk over 3% salarisverhoging over 25.000 euro bruto per jaar.

    Wat het volgevreten varken timmerfrans per maand wegsleept moet een verpleegster een jaar van leven. Labbekakken zijn het die smerige salon socialisten met hun poeppraat

    1. EvertB

     Liever een volgevreten socialist dan een hongerige kapitalist.

     1. NEXIT.

      hongerige kapitalisten bestaan niet dombo . Of je moet ze dumpen op de noordpool

     2. Shadow1100

      COMMUNISME: Je hebt 2 koeien. De overheid neemt ze allebei van je af en geeft je melk.

      FASCISME: Je hebt 2 koeien. De overheid neemt ze allebei van je af en je moet de melk kopen.

      SOCIALISME: Je hebt 2 koeien. De overheid neemt er 1 van je af en geeft die aan een ander.

      MARXISME: Je hebt 2 koeien. Je ruilt 1 koe met een kippenboer tegen 100 kippen. Jullie verzorgen elkaar met melk en eieren.

      LENINISME: Je hebt 2 koeien. De staat wijst één van de koeien aan als groot leider en die is vanaf dan voltijds bezig met het organiseren van de boerderij en het klassenbewust maken van de andere koe. Resultaat: Geen melk!

      KAPITALISME: Je hebt 2 koeien. Je verkoopt er 1 een koopt een stier. Met die stier verdien je dekgeld en koop je meer koeien en stieren. Je neemt personeel aan en die kopen aandelen in jouw bedrijf. Iedereen wordt er beter van

      -ISME in NEDERLAND: Je hebt 2 koeien in je stal. Daar betaal je zoveel aan milieu- en bouwvergunningen, fosfaatrechten, mestbelasting, CO2-heffing, afvoer dierlijke meststoffen, stikstoftoelage, afvalstoffenbijdrage, waterschapsbelasting, afvalwaterheffing, rioolheffing, energietransitie, opslag duurzame energie, gas, water, elektriciteit, BTW, accijns, hypotheeklasten, verzekeringen en onroerend zaken belasting voor dat je noodgedwongen al je melk voor een te lage prijs moet verkopen aan een multinational, die overigens geen belasting hoeft te betalen, en de bank binnen een half jaar je beide koeien ophaalt, je huis en stal verkoopt en jou, je vrouw en kindertjes met een grote schuld op straat zet, waardoor je in de schuldsanering terecht komt. Jouw vroegere melk zie je terug bij de voedselbank waar je wekelijks eten kunt ophalen en kunt nuttigen in de door de gemeente ter beschikking gesteld oude caravan.
      In je huis, compleet nieuw ingericht (met Miele), worden nu illegale asieleisers met uitkering gehuisvest…….

 4. NEXIT.

  In Duitsland gaan ze nog steeds met 63 met pensioen. Wanneer moet prutte verantwoording afleggen voor zijn leugens en wangedrag.

  Waarom stemmen mensen op een pathologische leugenaar ? vreemde manier van zelfkastijding.

  1. EvertB

   “Waarom stemmen mensen op een pathologische leugenaar ? vreemde manier van zelfkastijding.”

   Het is geen zelfkastijding, mijn beste. De praktijk leert ons namelijk dat beleid gelardeerd met leugen(tje)s effectiever is dan onrealistische wensen praktiseren.

   1. NEXIT.

    enz

    1. Charley Bingley

     usw

     1. NEXIT.

      etc

     2. Charley Bingley

      etc

 5. Rene van der Grijp

  Als man van een verpleegkundige weet ik hoe zwaar (fysiek en mentaal) dat beroep is en hoezeer ze al decennia ondergewaardeerd zijn.

  Hoe komt dat? Omdat ze nooit echt hebben kunnen staken. En daar is misbruik van gemaakt.

  Een havenarbeider verdient meer. Waarom? Omdat die wél konden staken. Zo is dat historisch gegroeid.

 6. Bunky01

  Goed gedaan hoor, regeringspartijen ! Wel miljarden naar een EU-fonds. Eigen land eerst hebben ze nog nooit van gehoord. Wat een stelletje schooiers. Zwaar afstraffen die hap in maart volgend jaar.

 7. Henk van Doorn

  Het eisen van hogere salarissen voor het zorgpersoneel is onverstandig populistisch sentiment. De arbeidsvoorwaarden van zorgpersoneel zijn heel behoorlijk en er zijn structurele verbeteringen afgesproken.
  Het Kabinet laat zich niet meeslepen in dit sentiment en dat is precies het verschil tussen verantwoordelijke bestuurders en onverantwoordelijk populisten.

  Heel bedenkelijk overigens dat GL en PvdA hierin meegaan.

  1. Ernest Stern

   Hear, hear!

   1. NEXIT.

    enz enz

    1. Charley Bingley

     etc

     1. NEXIT.

      accountje gewisseld w.i.m ?

      usw

     2. Charley Bingley

      Fisi

  2. NEXIT.

   nog zo een druiloor die verdedigen wil dat er 750.000.000.000 voor de knoflook landen vrij gemaakt moet worden terwijl de eigen bevolking de klere kan krijgen

   stem sociaal , stem PVV

   De ware populisten zitten in het partijkartel.

   Het volgevreten varken timmerfrans vreet maandelijks een jaarsalaris van een verpleegkundige op. Donder dus op met je poeppraat henkie

   1. Ernest Stern

    In die logica moeten we wellicht ook het salaris van Koeman ter discussie stellen.

    1. NEXIT.

     enz

    2. Stanly2000

     Ernst, domme jongen toch.
     Appels met peren vergelijken! Ik wist nog niet dat Koeman in de politiek zit en het volk moet vertegenwoordigen.

  3. EvertB

   Het is natuurlijk een politiek spelletje wat coalitie- en oppositiepartijen hier laten zien. Uw liberale gedachtengoed wordt door twee partijen in het kabinet behartigd. Als zij in de oppositie zouden zitten hadden ze zich net zo gedragen als de huidige oppositiepartijen.

   1. NEXIT.

    enz

    1. EvertB

     NEX(I)T!

    2. Charley Bingley

     nee

 8. Piet Klein

  We leven in een mediacratie waarbij te veel verdienende Tweede Kamerleden zich gedragen als stemvee van de partij. Voor een Tweede Kamerlid van de coalitie geldt dat ze nauwelijks enige bekendheid hebben, nauwelijks kunnen bogen op een achterban en zich moeten gedragen in de partij discipline. Doen ze dat niet, of stappen ze uit de partij en gaan ze als zelfstandig Kamerlid verder dan is de kans zeer groot dat ze bij de volgende kamer verkiezingen hun plek kwijt raken en daarmee een salaris wat zie niet makkelijk elders gaan verdienen. Het politiek spel wordt gedomineerd door een paar spelers met een exclusieve toegang tot mee papegaaiende main stream media in zorgvuldig geregisseerde sessies. Het is bijzonder dat Rutte via een media toneelstukje opvoert tijdens het EU-overleg en vervolgens tekent bij het kruisje om miljarden weg te schenken aan o.a. Italianen, waarbij de Italiaanse burgers gemiddeld rijker zijn dan NL-ers en o.a. geschonken wordt aan Fransen die gemiddeld meer verdienen dan NL0ers. Rutte maakte veel lawaai in de pers maar tekende bij het kruisje. Dat is nog geen twee maanden geleden. Geen woord over de schade voor de NL economie twee maande geleden. En nu weigert hij geld te steken in de zorg onder het mom we moeten op de kosten letten. Met een veto twee maanden geleden was dat veel beter gelukt. Nu schermt hij dat we meer zorgpremie moeten gaan betalen, Maar met zijn besluit van twee maanden geleden gaan we gemiddeld 1500 per NL-er afdragen en geen woord waar hij dat vandaan gaat halen. Het is verbijsterend hoe je korte tijd na elkaar eerst bakken geld weggeeft aan o.a Fransen en Italianen en nog twee maande later geen stuiver over hebt voor de zorg. Maar het is ook verbijsterend hoe het stemvee van Tweede Kamerleden niet in staat zijn of zich mengen in de discussie om standpunten uit te leggen dan wel kritiek te weerleggen of hoe ze weigeren voor NL-burger op te komen. Meer geld naar de zorg, onderwijs etc. het is geld dat direct weer de economie in gaat en dus een uitstekende methode om de economie te stimuleren. Tweede Kamerleden van de coalitie rennen weg, durven niet in gesprek met de boeren, hebben geen enkele behoefte standpunten uit te leggen, komen niet op voor de NL-burgers, komen niet op de Nederlandse economie. Ze zijn net als hun EU-collega’s geneigd om zich onzichtbaar te maken, het partijdictaat te volgen en kijken trouw elke maand of de bak geld weer binnen is gekomen. Hoe minder lawaai je maakt, hoe minder je opkomt voor de NL-burger dat maakt de beste kansen om na de volgende Tweede Kamer verkiezingen mee te mogen doen. Het is onbegrijpelijk dat al deze Tweede Kamerleden van de coalitie niet willen opkomen voor NL-burgers voor de NL-economie.

  1. NEXIT.

   mooi geschreven pietje , de aandoenlijke zou nu zeggen , hear , hear maar ik beperk me tot een 10+

   Een waarheid als een koe om nog maar te zwijgen over de smerige linkse ratten in het EU parlement die elke maand een jaarsalaris van een agent , verpleegkundige of eender welke andere belasting betalende werknemer in het bedrijfsleven opvreten. Preken voor eigen parochie gaat uitstekend , kennen we timmerfrans met zijn mooipraat nog herinneren

   stem sociaal , stem PVV

   1. EvertB

    10+ is niet mogelijk, rekenwonder. Of heb je jouw telraampje stuk gebeten?

    1. Ernest Stern

     Hij kan niet rekenen en hij beheerst de Nederlandse taal niet. Een deerniswekkende sukkel.

    2. NEXIT.

     enz

  2. Yoyo

   Goed stuk, Piet!
   Daar is weinig aan toe te voegen.
   Het is schandalig dat Mark R. Dit met droge ogen op TV mag verkondigen.

 9. h4d3z

  Gelukkig geen loonsverhoging, nu eerst roepen dat ze meer geld moeten hebben en straks klagen dat de zorgverzekering weer omhoog gaat. Nee ik ben geen voorstander van Rutte en ook niet van alle linkse ratten maar hier hebben ze gewoon gelijk.

 10. Logica

  Het ziekenhuispersoneel heeft een goed salaris. Het personeel in de ouderenzorg niet. Ik pleit niet voor salarisverhoging in de zorg, m.u.v. de ouderenzorg. Ik zie liever meer personeel om de werkdruk te verminderen. Maar voor welke sector geldt dat niet. Hoorde vandaag dat de politie 15 uur per dag moet werken. Het basisonderwijs? Vraag het eens. Een drama. Het UWV personeel dat WW aanvragen afhandelt? Zwaar onderbetaalden zeer hoge werdruk ten opzichte van andere functies die volgens eigen onderzoek weinig toegevoegde waarde hebben. Welke sector niet? We leven in een management cultuur en veel functies zijn gelijkgesteld aan manager.

 11. Shadow1100

  In het verleden kon je zien wanneer Mark – Pineucchio – Rutte loog. Namelijk wanneer zijn lippen begonnen te bewegen. Nu met dat mondkapje voor kan dat niet meer. Slimme jongen die Rutte.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.