Actiegroep Containment Nu wil nog meer coronaregels: “Wij willen andere én strengere regels”

De laatste weken werd iedereen doodgegooid met de wappies rondom Viruswaanzin en later Viruswaarheid. Maar nu blijkt dat Viruswaarheid er een ‘concurrent’ bij heeft. Een actiegroep die namelijk lijnrecht tegenover de zeloten van Engel staan. Containment Nu wil juist nog meer regels, nu het aantal besmettingen drastisch stijgt willen zij strengere maatregelen. 


Iedere week vindt een nieuwe actiegroep wel weer het leven. Eerst was het de hype rondom BLM en toen de anti-coronamaatregelen, nu krijgen we ineens een actiegroep die juist nog meer overheidssturing wil. Het gaat zo nog druk worden met al demonstraties van verschillende groepen. De actiegroep Containment Nu stond vandaag te demonstreren in Amsterdam

Michael Blok. lid van Containment Nu, is het niet meer dan logisch dat we snel strengere maatregelen moeten nemen. Er zijn inmiddels al zo’n 18.000 mensen lid van Containment Nu.

“Wij willen andere én strengere regels. Er moeten méér mondkapjes worden gedragen op drukke plekken”

De actiegroep komt niet per se met veel nieuwe inzichten, zij willen dat de standaard maatregelen beter worden uitgevoerd.

“Ook pleiten wij voor meer testen. Vooral de mensen die het virus snel overdragen, moeten om de een à twee weken pro-actief worden getest. Denk bijvoorbeeld aan zorgmedewerkers.”

Medische experts zoals Diederik Gommers zien meer maatregelen niet zitten, zij willen liever dat huidige maatregelen beter worden nageleefd.

“De afgelopen zes weken zijn er steeds tussen de 30 en 36 patiënten op de ic’s”, zegt Diederik Gommers, voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Intensive Care. Gommers is geen voorstander voor meer regels. “Ik wacht liever met strengere maatregelen tot die echt nodig zijn”,

 

 


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

27 reacties

 1. ervi

  Containment Nu: een club van 18.000 doorgesnoven Coronaidioten.

  1. NO8DO

   Volgens mij zijn veel mensen met een medische achtergrond lid van deze beweging.

   1. JochemX

    Dat is na al die onzin die onze virologen debiteren geen aanbeveling.

   2. NO8D0

    Volgens mij zijn veel mensen met een geestelijke stoornis lid van deze beweging.

  2. homefront

   corona fetisjisten zijn het, de nieuwe fascisten…

   1. wesly bentley

    Stalinisten zijn er niks bij.

 2. vandaag

  ?

 3. Blondie

  Wat vreemd dat DDS deze nieuwe Linkse groepering zo uit de wind houdt.

  Engel wordt ieder moment dat het DDS uitkomt kompleet afgebrand.

  Er moet een diepere oorzaak zijn.

  1. Morgan4321

   Kijk naar de advertentie in dit artikel en je weet waar de belangen van DDS liggen in deze.

   1. Blondie

    Kijk dat is hun recht, nu snap ik een beetje hoe de vork in de steel zit.

    Bedankt, weet jij wie de mol is. ?

    1. Gebande3

     Beetje langzaam van geest?

 4. Heras

  Weer zo’n wappiegroep dat bepalingen wil opleggen aan 17 miljoen mensen.

  Viruswaarheid baseert zich op feiten; als dat nu nog niet bij DDS bekent is, komt het nooit meer. Bruikbare idioten noem ik ze dan…
  en nee, ik koop geen mondkapjes

  1. wesly bentley

   Welja, haal er maar weer een citaat van Lenin bij.

  2. Brenda Welsh

   Dan komt u het O.V. niet in. Ziekenhuizen in het buitenand komt u niet in zonder mondkapje.

 5. M. Brandenburg

  Elke week duizenden meer geregistreerde besmettingen, al zes weken blijft het aantal opnames lachwekkend laag en stijgt niet, aantal doden neemt niet toe, het mortaliteitscijfer zakt als een baksteen in het water en het birus is ondertussen inderdaad zo gevaarlijk als de griep, iets waar eerder mensen om belachelijk werden gemaakt, maar die nu dus gewoon met data van RIVM en WHO het gelijk aan hun kant hebben. Het virus maakt nog geen fractie van het aantal slachtoffers waar de overheid het volk doodsangsten mee probeerde aan te jagen, maar nee we zouden zogenaamd meer maatregelen nodig hebben. en dan negeren we nog het feit (immers men zegt dat omdat er nu buiten het ziekenhuis getest word je dus ook de besmettingen vind geen argument is, en men wuift dat weg) sinds het dragen van de muilkorven en de verplichte anderhlave meter het aantal besmettingen enkel maar toenoemn, sterker nog de besmettingen begonnen juist NA deze maatregelen, dus kunnen we ook rustig stellen dat de mondkapjes en de anderhalve meter geen donder uitmaken, ook omdat in landen waar ze deze maatregelen niet hebben exact het zelfde verloop met het virus als in Nederland hebben, en we dus kunnen stellen dat de onzin alsof de maatregelen werken door de wetenschap en de data allang is achterhaald.

  1. Vanduinen

   Helemaal eens met u, een kinderhandje vol doden alsgevolg van deze griepvariant zijn te betreuren. Laat je niet opnaaien. Dat is wat u wil zeggen. Kan dus korter.

   1. Factor

    etc

    1. wesly bentley

     etc

 6. kotenko

  Je blijft bikkelhard je eigen onzin schrijven , wawww

 7. Arbeider65

  Wat een wappies. Meer mondkapjes. Hebben ze al naar Frankrijk gekeken? Mondkapjes plicht en de besmettingen gaan daar maar door. Nee, ik zie veel meer in het Zweedse model.

 8. Bolland

  Raar en onnodig sterven meer mensen aan val van trap dan aan Corona ( afgelopen week 12!!!!! in NL)

 9. rexm

  Als werkelozen niets te doen hebben, gaan ze gekken dingen doen, geef ze een bezem dat ze de straat gaan vegen, of zandzakken vullen.

 10. stopcoronawaanzin

  minder , minder , minder

  honderden besmettingen en geen zieken.
  Erg knap dat rutte zo gehersenspoeld heeft in 6 maanden.

  Stop de corona idioterie

 11. Oepsie

  ooo!

  1. Oepsie

   Onderzoeken naar nieuwe ‘medicijnen’ worden structureel vervalst en een bedrijf als AstraZeneca waar scheidend coronatsaar Feike Sijbesma’s broer Hans werkzaam is als CEO is daarvan een wrang voorbeeld. Minister van Gezondheid De Jonge heeft daar voor 700 miljoen aan vaccinaties besteld en AstraZeneca moet ieder jaar honderden miljoenen aan schadevergoeding betalen aan personen die ernstige gezondheidsklachten hebben opgelopen door medicijngebruik. door de woekerwinsten zijn die betalingen geen enkel probleem. Momenteel telt Nederland 10 miljoen chronisch zieken, want hoe meer pillen, poeders en chemo worden verkocht hoe meer de kassa rinkelt.

  2. Brenda Welsh

   Zoo?

 12. SubTec

  Ieder land heeft zijn eigen “maatregelen” genomen,
  Sommige hele strenge sommige hele lakse en sommige zelfs helemaal geen.
  NERGENS zie je een wezenlijk verschil in slachtoffers.
  Conclusie: Maatregelen doen er duidelijk niet toe en zijn daarmee alleen maar middelen ter onderdrukking geworden.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.