Amsterdam kapot bezuinigd: water neemt flinke hap uit kade in centrum

Een stuk van de kade aan de Binnengasthuisstraat in het centrum van Amsterdam is, met lantaarnpaal en al, ingestort. Jarenlang is er door de gemeente (ook onder burgemeester Halsema) bezuinigd op het onderhoud van de infrastructuur. En nu krijgen ze daar te maken met derdewereldpraktijken.
Hier is de schade goed te zien:

Rond 12:30 uur stortte de kade aan de overzijde van de Grimburgwal in, terwijl er herstelwerkzaamheden aan werden uitgevoerd. Het lijkt er dus op dat er te lang niets aan is gedaan en dat men onderschat heeft hoe belabberd de kade er in werkelijkheid al aan toe was.

Er zijn gelukkig geen mensen in het water gevallen of onder het puin terechtgekomen, of daar is vooralsnog in ieder geval nog geen melding van gemaakt. Maar zeg nou zelf, dit is toch compleet absurd? Gewoon een hap uit een straat zo groot als een fietspad!

Hopelijk is dit dan eindelijk een wake-up call en pakken ze dit nu eens een keer goed aan, maar dat zal wel niet. Ik denk dat Amsterdammers heel snel heel huiverig worden voor waar ze straks zullen lopen, vooral als er binnen de kortste keren nog meer door het water wordt opgeslokt. En die kans zit er echt wel dik in (foto’s onderaan).

 

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

19 reacties

 1. AS210854

  Hahahaha femme vond het belangrijker om uitgeprocedeerde aan bed brood en huisje te helpen , en ga zo maar door. De linkse kliek van Amsterdam vond het belangrijker dat hardwerkende amsterdamse ondernemers ( die de geldkist van Amsterdam gevuld hielden ) hun zaken moesten sluiten omdat dat niet bij hun Amsterdam paste. De hele grachtengordel moest in het water vallen , bij zulk beleid.

 2. Blondie

  Links heeft nergens geld voor, als het een onderhoud’s taak betreft.

  Kijk als het een stokpaardje van Links betreft, bv uitgeprocedeerde gelukszoekers onderhouden incl woning, dan trekt men wel de beurs.

  Deze burgemeester van Amsterdam, is niet geschikt voor dit ambt.
  Madurodam is net te doen voor haar.

 3. nexit nu

  tja , de mafklappers van onze groen linkse gemeenteraad geven liever kote keti , ongedocumenteerden we are here en vele andere prestige projecten bakken belastinggeld.

  De linkse maffia komt nu voor het feit te staan wat de burger al jaren weet. Je eigendommen moet je onderhouden en geld kan je slechts eenmalig uitgeven

 4. CLoVis

   

  Jammergenoeg is de UvA niet mee ingestort.

  1. Jack Flash

   Laat die shithole maar verzuipen.
   Blijf het wel sneu vinden voor de echte Amsterdammers.

   1. Oepsie

    Hoezo? Die wonen er toch niet meer?

 5. Vrijedenkert

  Met al die idioterie en falend bestuur uit Amsterdam heb ik uit frustratie hier wel eens geschreven ‘laat Amsterdam maar fijn in het moeras wegzakken’, maar nu gebeurt het door eigen wanbeleid letterlijk!

 6. LifeBuddy

  Al die pvda stem dammers zullen nu het ultra sLinkse deksel op de neus krijgen. Hulp van de ultra sLinkse hoeven ze nu niet op te rekenen en onderhoud zal nu niets meer uithalen. Al die palen waar amsterdam op gebouwd is hebben veel te leiden gehad van de droge zomers. Het Eerlijke verhaal daarover zal niemand te horen krijgen van de groene BLMers. Jammer van zo’n mooie stad.

 7. ko vadis

  Een “sinkhole” een treffender omschrijving kan je dus niet vinden over de oorzaak, in shithole Amsterdam.

  1. evil knievel

   STINKHOLE!!😁

   1. evil knievel

    Woonplaats van Drek(k)ie!?🤔

 8. gustav

  Laten ze maar vlug inlopen op het achterstalling onderhoud , anders verlaat het enorme aantal ratten voortijdig het schip!
  Dan worden de omliggende steden overspoeld met agressieve criminele islamitische ratten!

 9. Beukman

  Jarenlang is er door de gemeente (ook onder burgemeester Halsema) bezuinigd op het onderhoud van de infrastructuur.

  Leuk geframed, Wout. De waarheid is dat Femke de eerste is die dit probleem aanpakt.

  1. nexit nu

   leuk geframed mafklapper ? de waarheid doet altijd pijn

  2. evil knievel

   Juist Neukman,daarom dus dit!🤣

 10. Winfrida

  De PvdA-wethouder Sharon moet niet zo stoicijns doen. Zij zijn verantwoordelijk voor de verloedering van Amsterdam.

  1. Vrijedenkert

   Die heeft in haar corpulente periode veel te hard over die kades lopen stampen!

 11. Appelstroop

  filmpje:
  h**ps://www.dumpert.nl/item/7977041_bd768a05

 12. evil knievel

  Hoop tot dat hele bolwerk,met uitzondering van de enkele weldenkende mensen die r nog huizen,door t water van nl losgetrokken wordt n de Noordzee opdrijft!!🙏
  Eind goed,al goed!😁

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.