Politie onderbemand en overbelast door al die 'verwarde personen', inspectie wil inzet van hulpverleners

Politie onderbemand en overbelast door al die 'verwarde personen', inspectie wil inzet van hulpverleners

Nederlandse politieagenten. Bron: fotografiekb / Shutterstock.com.

De politie loopt achter de feiten aan en beschikt niet meer over de capaciteit om , in plaats van , op te treden. Één van de redenen hiervoor is, volgens de inspectie, de vele meldingen van 'verwarde personen' die de politie in behandeling neemt (en ook moet nemen). De politievakbond zegt dit probleem al veel langer aan te kaarten, maar geen gehoor te vinden bij de politiek.

Maar de inspectie komt dus ook met een oplossing: 'Als nou eerst de juiste hulpverleners kunnen reageren op zo'n melding van een 'verward persoon', dan heeft de politie meer tijd voor andere taken!' Nou is volgens mij meestal de reden dat er een melding wordt gemaakt van een verward persoon, omdat hij gevaarlijk is. En als iemand gevaarlijk is, dan is het al snel een taak voor de politie! Het is wat mij betreft dan ook een schijnoplossing en symptoombestrijding.

Het echte probleem, de hoeveelheid 'verwarde personen', wordt hiermee namelijk níét aangepakt. En daar komt nog bij dat die term vrijwel direct als een labeltje maar op alles en iedereen wordt geplakt. Opaatjes met Alzheimer en een 20-jarige gewelddadige vluchteling met PTSS, zijn toch echt wel twee verschillende typen 'verward'.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer