Amsterdam kapot bezuinigd: water neemt flinke hap uit kade in centrum

Amsterdam kapot bezuinigd: water neemt flinke hap uit kade in centrum

'Weg met Femke'-petitie logo via https://ontslafemke.petities.nl/

Hier is de schade goed te zien:

Rond 12:30 uur stortte de kade aan de overzijde van de Grimburgwal in, terwijl er herstelwerkzaamheden aan werden uitgevoerd. Het lijkt er dus op dat er te lang niets aan is gedaan en dat men onderschat heeft hoe belabberd de kade er in werkelijkheid al aan toe was.

Er zijn gelukkig geen mensen in het water gevallen of onder het puin terechtgekomen, of daar is vooralsnog in ieder geval nog geen melding van gemaakt. Maar zeg nou zelf, dit is toch compleet absurd? Gewoon een hap uit een straat zo groot als een fietspad!

Hopelijk is dit dan eindelijk een wake-up call en pakken ze dit nu eens een keer goed aan, maar dat zal wel niet. Ik denk dat Amsterdammers heel snel heel huiverig worden voor waar ze straks zullen lopen, vooral als er binnen de kortste keren nog meer door het water wordt opgeslokt. En die kans zit er echt wel dik in (foto's onderaan).

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties