Amsterdammers zijn bang voor extra strenge maatregelen: ‘Lockdown ten koste van alles voorkomen’

In Amsterdam maakt men zich zorgen; het aantal besmettingen stijgt gigantisch, wat nogal frustrerend is voor velen, anderzijds vrezen Amsterdammers dat zij binnenkort in een lockdown moeten. Rutte vertelde tijdens zijn persconferentie dat strengere maatregelen de enige oplossing zullen zijn om het aantal besmettingen te verminderen. Economisch gezien zal een nieuwe lockdown rampzalig zijn voor de stad.


Ook Amsterdamse politici zijn in dubio over de situatie, ze erkennen dat het flink misgaat. Ondertussen weet iedereen dat een nieuwe lockdown desastreus zal zijn. Amsterdammers zelf zien ook wel dat het misgaat, zij merken dat veel mensen zich totaal niet houden aan de regelgeving.

“Misschien moeten we terug van een vijfdaagse naar een driedaagse markt. Het grootste deel hier heeft overal maling aan. Ze denken: het overkomt mij niet. Tot het ze wel overkomt en ze hun oudere familieleden besmetten.”

De Amsterdamse VVD is vooral kritisch op burgemeester Halsema en het college, zij zijn volgens de VVD vrij onzichtbaar gedurende deze crisis. Juist in deze tijden moeten zij zichtbaar zijn in de stad. Ze moeten veel meer initiatief nemen en vooral veel de communicatie opzoeken met de wijken waar het aantal besmettingen flink oploopt.

De vraag is natuurlijk of er überhaupt een gemeentebestuur een lockdown durft te verkondigen. Er kan wel druk zijn vanuit Den Haag voor een regionale lockdown, maar uiteindelijk beslist de lokale driehoek. En die zitten hier niet altijd op te wachten.

 


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

24 reacties

 1. Blondie

  Dit Linkse Rutte Kartel blundert op alle fronten.
  Leugens en bedrog zijn hun handelsmerk.
  Meten in Nederland en Weten in het buitenland.
  Doden worden verzonnen en onderliggende ziektes worden verzwegen.

  Tegen dit Linkse geweld, is de Nederlandse samenleving niet bestand.

  1. JochemX

   Besmet is niet hetzelfde als ziek. Het is helemaal de vraag of het beter zal gaan met ‘strenge maatregelen’. De maatschappij wordt in ieder geval verder ontwricht en de economie gaat helemaal naar de kloten. Over de toename van het aantal zelfmoorden hoor je niemand.

   1. ZWEEDSE K0K

    Over de toename van het aantal zelfmoorden hoor je niemand.

    Over zelfdoding wordt al tientallen jaren niet gepubliceerd, heeft totaal niets met de huidige problemen te maken.

 2. RPML

  terror = angst, terrorisme = angst inboezemen

  Daar waar een overheid tot kalmte zou moeten manen (Keep Calm) hebben wij nu een overheid die angst aanjaagt. Angst is de grootste onderdrukker van ons immuunsysteem. Hoe valt het nog langer te rechtvaardigen dat deze overheid massaal ons immuunsysteem al sinds maart 2020 aanvalt?

  1. Blondie

   Wilders gaf het al aan.
   Nederland is corrupt.
   Links maakt alles kapot.

  2. ZWEEDSE K0K

   Daar waar een overheid tot kalmte zou moeten manen

   Gaat u maar rustig slapen, de Nederlandse regering waakt over u.

 3. Kretoloog

  Begin deze maand hebben een paar honderd artsen en verpleegkundigen in België een open brief gestuurd met hun visie op het Coronavirus (Kort samengevatte inhoud van deze brief: “Corona gedraagt zich als een normale seizoensgriep”).

  De NL-media hebben deze brief geen aandacht besteed. Maar de brief had wel effect: De Belgische overheid gaat per 1 oktober de maatregelen flink versoepelen. Ondanks dat ook daar het aantal besmettingen toeneemt.

  Zo kan het dus ook!

  1. gargamel

   Ook zo:” Vandaag beslist het Zwitserse electoraat over het volksinitiatief “Voor een gematigde immigratie (beperkingsinitiatief)” van de Zwitserse Volkspartij (SVP). Hiermee wordt het vrije verkeer van personen binnen de Europese Unie geschorst of, indien nodig, beëindigd.

   Wat is vrij verkeer van personen?
   Volgens het initiatief zou Zwitserland immigratie onafhankelijk moeten reguleren. Bovendien mogen er geen nieuwe internationale verdragen worden gesloten die vreemdelingen de vrijheid van verkeer geven” .

  2. RPML

   Hier een link naar de brief:

   h++ps://www.hln.be/nieuws/binnenland/nieuwe-open-brief-van-meer-dan-300-artsen-geen-medische-grond-die-dit-beleid-nog-rechtvaardigt~af740e7f/

   Steeds meer artsen komen in verzet, dat is een goede zaak.

   1. RPML

    Kokje gelooft nog altijd in Tedros, de man die honderden miljoenen doden voorspelde en waarop tot op heden alle maatregelen zijn gebaseerd door het RIVM en de overheid.

    De man die als één van de eersten de leugens van Tedros doorprikte (Jensen) en zei dat het niet meer dan een forse griep was, wordt nog altijd weggezet als een complotdenker.

    Er zijn nu eenmaal fritologen die je ook niet met feiten omver blaast, die blijven in cirkeltjes draaien in hun eigen gelijk

    1. ZWEEDSE K0K

     Ik ga af op de ervaringen en verhalen van mijn familie en vrienden welke in ziekenhuizen werkzaam zijn waaronder IC-verpleegkundigen, oncologie-verpleegkundige en een neuroloog.

     Maar u zult ongetwijfeld andere signalen krijgen uit het veld.

     1. RPML

      Een brief van 300 artsen en 1100 medici uit België zette je vorige week nog weg als een hele kleine minderheid, de 75% van de medische mensen die zich niet willen laten inenten tegen Corona als een verwaarloosbare groep van een veel te kleine vakbond, maar een klein groepje mensen uit je eigen wereld vormen je eigen waarheid. Heb je zelf niet in de gaten dat je je compleet belachelijk maakt?

     2. ZWEEDSE K0K

      @RPML

      Ik adviseer u zeker achter uw bevallige berichtgevingen van minderheden te blijven staan.

  3. ZWEEDSE K0K

   De Belgische overheid gaat per 1 oktober de maatregelen flink versoepelen.
   Ondanks dat ook daar het aantal besmettingen toeneemt.

   Ik ben ervan overtuigd dat indien dit in Nederland zou gebeuren, dezelfde reageerders die dit nu loven, dan er een nieuw bewijs van onkunde van de Nederlandse regering in hadden gezien.

   1. homefront

    nee dat is wat JIJ denkt kokje

    1. ZWEEDSE K0K

     Ik ben ervan overtuigd dat
     nee dat is wat JIJ denkt

     Echt waar?

 4. ZWEEDSE K0K

  De Amsterdamse VVD is vooral kritisch op burgemeester Halsema en het college.

  De Amsterdamse VVD heeft de Tilburgse burgemeester als voorbeeld van juist en adequaat handelen gesteld.

 5. plakband

  Een BLM-demonstratie is alles wat Amsterdam nodig heeft.
  Vrijheid-blijheid.

  1. Banne de Booyer

   Blm en andere jank demonstraties zijn belangrijker dan de veiligheid van de inwoners. Je zal maar z’on burgemeester hebben die nog in de jaren ” 70 leeft met de idealen! Boaatjes schrijven hun vingertjes blauw aan bekeuringen terwijl hun baas de allergrootste overtreder is. (-)

 6. Henk Albarda

  Tja, het linkse front in Amsterdam wil zijn kiezers behouden.

  Die kiezers bevinden zich natuurlijk in de grachtengordel, maar OOK in de uiterst crimi nele NO GO wijken oa, nieuw west, waar halsema recent het plan om preventief te foullieren, onder druk van pro Mocromaffia communistisch Groen Links en D66, in de koelkast moest zetten.

  Gelijktijdig weet heel communistisch Groen Links en D66 dat een hernieuwde lockdown de gat slaat in de belasting inkomsten en dat de acceptatie van nog hogere lasten kiezers gaat kosten.

  Lijkt me ook geen probleem, een hoog sterfte cijfer in de NO GO moslim wijken is een prima oplossing voor de overbevolking van die wijken. Bovendien maken ze elkaar al af, dus een stevig aantal ‘corona’ slachtoffers, is totaal geen probleem.

  1. Banne de Booyer

   Belasting inkomsten worden gewoon constant gehouden door stomweg te verhogen. Behalve voor de illegalen en grote bedrijven dan, die krijgen alles gratis en voor niets. Alleen de zuipnekken komen nog naar de hoofstad als toerist. De rest blijft al weg.

 7. Willem Alexander

  Lekker weer manipuleren..
  I.p.v. na ZES MAANDEN terug naar normaal te gaan worden we nu voor de gek gehouden en “beloond” met maatregelen om de lockdown te voorkomen.
  Uitgaande van een 2% fout marge (vals positieven bij het testen) hebben we sowieso al een 2000 “patienten of valselijk getiteld als besmettingen (helemaal gelogen, want niemand is nog ziek) en dit is dus de gecreerde TWEEDE GOLF.
  Die moet er komen, want de vaccinatie is a must en natuurlijk krijgen we een “tijdelijke” wet die het nieuwe fascistische normaal inluidt, waar we nooit meer vanaf komen.
  Dwang, angst en boetes om de slaven in het gareel te houden.
  Met volksgezondheid heeft dit niks meer te maken. WHO rules? WHO en we kunnen er niks meer aan doen.

  1. SubTec

   We kunnen en MOETEN in opstand komen

 8. SubTec

  Misschien moeten ze in Amsterdam ophouden hun “leiders” braaf te volgen maar in opstand tegen hen te komen.
  Hoe weten deze “leiders” hoeveel besmettingen er zijn?
  De gebruikte PCR test meet dat niet !
  Die meet uitsluitend of de geteste persoon in contact is geweest met Covid19 maar niet of die ook besmet is.
  De gevonden deeltjes kunnen tot wel 3 maanden oud zijn!
  Schandalig om hiervoor al deze draconische maatregelen te nemen !
  h**ps://www.youtube.com/watch?v=ktFDN5cBFgw&t=13m20s

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.