shutterstock 1115079419

Trump draagt conservatieve Amy Coney Barret voor: streng katholiek en tegen abortus en homohuwelijk

Geen categoriesep 27 2020, 9:00
President Trump heeft gisteren bekend gemaakt dat hij Amy Coney Barret voordraagt als vervanger van de overleden rechter Ginsburg. Mocht de Senaat, die in handen is van de Republikeinen, akkoord gaan met de voordracht dan heeft Trump gigantisch veel werk verzet voor de conservatieve beweging in Amerika. Met Barret als rechter in het Hooggerechtshof zouden de conservatieven zes van de negen rechtersprekende functies in bezit krijgen.
De Senaat wil het liefst voor de herverkiezingen een nieuwe rechter installeren. Op twaalf oktober zullen dan ook de eerste hoorzittingen plaatsvinden met Barret. Voor Republikeinen, en Democraten ook, breekt een belangrijke tijd aan: zij kunnen de rechterlijke macht weer omtoveren tot een conservatief bolwerk.
Wat in de toekomst kan betekenen dat veel progressieve wetgeving, waaronder Obamacare, compleet ontmanteld kunnen worden.
Als streng gelovige katholiek - met de daarbij horende stokpaardjes zoals anti-abortus en anti-homohuwelijk - verstevigt Trump zijn populariteit bij streng gelovige Amerikanen. Wat een voordeel is voor zijn herverkiezing.
https://twitter.com/realDonaldTrump/status/1310036242470514689?ref_src=twsrc%5Etfw
Komende weken zal er een felle strijd uitbreken in Amerika, niet alleen over de herverkiezingen maar ook over de vrijgekomen functie voor het Hooggerechtshof. De Democraten zullen zich niet zo makkelijk gewonnen geven.
Komende weken zal het hard tegen hard zijn, bij beide partijen zijn de campagneteams al overuren aan het maken. 2020 gaat een bijzonder en bizarre politieke strijd opleveren.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten