Breng jouw medewerkers dichter bij elkaar met teambuilding

Weinig creëert een betere werksfeer dan leuke collega’s. Wanneer je collega’s hebt waar je het goed mee kunt vinden, wordt iedere werkdag een groter feest. Maar hoe zorg je ervoor dat jouw medewerkers elkaar beter leren kennen? Wanneer je medewerkers aan het werk zijn, leren zij elkaar natuurlijk al een beetje kennen, maar dat is vaak op een oppervlakkig niveau. Breng jouw team dichterbij elkaar door leuke teambuilding activiteiten te ondernemen met het hele team. Weet je niet goed wat je met het team kunt doen? Hieronder vind je een aantal leuke activiteiten dat een team echt samenbrengt.

Dagje weg

Iets wat altijd goed is, is een dagje weg met het team. Dit kunnen de meest standaard uitjes zijn, maar zal een team wel degelijk dichterbij elkaar brengen. Denk hierbij aan een bezoek aan een dierentuin, attractiepark of een escape room. Heb je een team dat van wat meer actie houdt? Dan kunnen jullie ook met z’n allen de Formule 1 nabootsen op een kartbaan. Vervolgens kunnen jullie samen een gezellige borrel na drinken en een hapje eten om de dag af te sluiten. 

Doe mee aan een toernooi

Wanneer jij weet dat er veel sportievelingen binnen het team zijn, kun je ook voor een sportieve activiteit gaan. Denk hierbij aan een sporttoernooi in de buurt, zoals dat van een voetbal- of volleybal vereniging. Deze toernooi zijn vaak recreatief wat zorgt voor hilarische momenten. Het is natuurlijk wel belangrijk om je als team te presenteren tijdens zo’n toernooi, dit kun je doen door een tenue te laten bedrukken of handdoeken. Dit kun je bijvoorbeeld hier doen. Tevens hebben deze toernooien vaak een gezellige feestavond na afloop. Tijdens zo’n dag kunnen de collega’s elkaar op een andere manier leren kennen en dichter naar elkaar groeien. 

Hulp nodig bij de teambuilding?

Wanneer je het lastig vindt om in te schatten wat je het beste kunt doen met jouw team, kun je er ook voor kiezen om een specialist in te schakelen. Er zijn diverse bedrijven die ondersteunend kunnen zijn in de teambuilding en hier speciale activiteiten voor organiseren. Bekijk eens online bij een van deze partijen en laat je inspireren.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

1 reactie

 1. Blondie

  Een goed team, is een team wat zonder problemen een taak overneemt binnen het team.

  Ga sporten of doe iets gezelligs met je team.

  Maar probeer werk en prive apart te houden.

  De Rutte periode, is een goede spiegel van wat is een slecht team is, daar sneuvelen te veel bewindslieden, omdat zij niet capabel zijn voor hun job.
  Met leugens bouw je namelijk geen team op.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.