Column Jan Roos: Akwasi en Afriyie roepen ongestraft op tot geweld – naast klassenjustitie nu dus ook rassenjustitie

Nederland is een dictatuur aan het worden, schrijft Jan Roos, en somt de kenmerken op die het land momenteel verwerft: onzuivere media, politieke eenheidsworst en een bevooroordeelde rechtspraak. Het bewijs dat deze ontwikkeling zich heeft ingezet, is te zien in de wijze waarop Akwasi en Jerry Afriyie straffeloos kunnen flirten met het toepassen van geweld.

Het gebeurt niet vaak, maar ik ga de koning citeren en wel uit zijn troonrede van afgelopen Prinsjesdag: “De rechtsstaat is het belangrijkste publieke bezit van de samenleving. Het is de basis onder een democratisch land dat sociaal en economisch sterk is en waarin kansengelijkheid als norm geldt.” Willem-Alexander sprak daar een waar woord.

Dat de rechtsstaat niet meer naar behoren functioneert geeft dus aan dat er sprake is van een ondemocratische situatie, waar kansengelijkheid inderdaad niet de norm is. De koning, ironisch genoeg de voorzitter van het minst democratische orgaan van het land – de Raad van State -, gaf ruiterlijk toe dat met het wegvallen van een goed functionerende rechtsstaat we feitelijk in een dictatuur terecht zijn gekomen.

Nu zullen een hoop mensen, vooral aan de linkerzijde van het politieke spectrum, elkaar aankijken en zeggen dat die Roos nou echt is doorgeslagen. Een dictatuur, hoe komt-ie erop? Nou, voor een dictatuur hoeven er geen militairen door de straten te lopen. Er hoeft geen avondklok ingesteld te worden, alhoewel die nu in de grote steden in het westen wel wordt ingevoerd omdat het coronavirus blijkbaar na 1 uur ’s nachts extra actief schijnt te zijn.

Voor een dictatuur zijn maar een paar onderdelen nodig om het heel vreedzaam te houden. Je hebt onzuivere en bevooroordeelde media nodig. Die hebben wij meer dan zat. Liever gezegd, de mediapartijen die zich wel neutraal opstellen zijn op één hand te tellen, verder is het allemaal een pot nat. Zelfde verhaal, zelfde invalshoek, zelfde helden en zelfde vijanden en vooral nauwelijks kritiek op de overheid.

Op politiek vlak dien je ook maar één smaak te hebben: dat noemen we sinds kort het partijkartel. Ze zijn het op hoofdzaken werkelijk allemaal met elkaar eens, alleen op detailniveau verschilt er weleens wat. Maar tegen de tijd dat de partijen een coalitie gaan vormen zie je daar niets meer van. Het is meer dat ze even voor de verkiezingen dat onderscheid, dat minieme verschil, tonen. De enige twee partijen die niet meedoen, de PVV en FVD, worden daarom bijvoorbaat uitgesloten.

Blijft over een niet-neutrale rechtspaak. De afgelopen maanden wordt daar vrijwel dagelijks bewijs voor geleverd. Van depolitieke processen tegen Geert Wilders en Richard de Mos, de zaken-Poch en -De Roy van Zuydewijn tot het handjeklap van het door en door gepolitiseerde Openbaar Ministerie met geweldsoproeper en opruier Akwasi. Aan de ene kant worden mensen belachelijk hard aangepakt en maatschappelijk buitenspel gezet en aan de andere kant mag je doen en laten wat je wil, je krijgt immers toch geen straf. Liever gezegd, je wordt op het schild gehesen als held en krijgt van de NPO als kers op de taart een prijs voor je zogenaamde strijd. Die rechtsongelijkheid is wel het grootste peiler onder de huidige gedachtedictatuur.

Naast klassenjustitie hebben we tegenwoordig ook rassenjustitie. Waar je als rechtse blanke man heel erg moet oppassen met wat je zegt kan je als linkse donkere man met geweld dreigen alsof het gelegitimeerd is. En na de vrije aftocht van de eerder genoemde Akwasi blijkt het inderdaad voor hen gelegitimeerd.

Dusdanig dat die andere schandvlek van deze op polarisatie aansturende “nieuwe Nederlandsers”, Jerry Afriyie, het nog eens dunnetjes over doet in een stukje in het voormalige verzetsblad Het Parool, nu vooral een dagblad gevuld met een anti-Nederland sentiment. “Als ik Zwarte Piet tegenkom, sla ik hem knock-out. Als nog een witte persoon mij racistisch bejegent, eindigt die in het AMC”, staat te lezen in het hoofdstedelijk suffertje. Dus weer wordt er gedreigd met geweld. Je voorvader zou maar zijn omgekomen als verzetsstrijder tegen de vorige onderdrukker vanwege zijn banden met deze krant. Hij draait zich om in zijn graf. Ik vraag me toch af of er nog een eind- of hoofdredacteuren bestaan die dit soort racistische bagger weigert af te drukken.

Het haatstuk eindigt met een volgend dreigement: “Tot die tijd oogst je wat je zaait.” Hetzelfde geldt voor de gedachtedictatuur waarin we verzeild zijn geraakt. Want als je niet meedoet met de huidige norm moet je stuk. Het is tijd voor serieus verzet.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

40 reacties

 1. Cor Grijpstra

  Column Jan Roos: Ik trek me terug uit het maatschappelijke debat – ik ben het zat fascist te worden genoemd.

  Want als je niet meedoet met de huidige norm moet je stuk. Het is tijd voor serieus verzet.

  ?

  1. CLoVis

    
   Kind toch,
   wat begrijp je nu weer eens niet?

  2. Logica

   Grijpers, je laat het halve verhaal zien. Jan Roos heeft gezegd dat hij minder gaat twitteren maar NIET dat hij helemaal stopt. Hij zei letterlijk dat hij doorgaat maar alleen minder. Hij zei er zelfs bij dat hij dat er duidelijk bij zegt omdat linkse knakkers hem daar op aan gaan vallen. Dat blijkt bij deze weer.

  3. Ernest Stern

   Klopt, Jan zei stoer zich eindelijk koest te zullen houden, maar onze babbelaar kan het gewoon niet laten.

 2. Edjan

  Een democratie is Nederland zeker niet (meer). Eens in de zoveel jaar mogen we stemmen op een stel partijen. Na die stemming gaan de kopstukken van die partijen bij elkaar zitten en worden het met elkaar eens. Dat heet een regeerakkoord. Dat kan verrassende gevolgen hebben. Ging u naar de stembus omdat de massa-immigratie u teveel werd? De kopstukken komen met een klimaat-akkoord. Vervolgens worden er jarenlang toneelstukjes opgevoerd in een tweede kamer met 150 leden. Dat zijn helemaal geen volksvertegenwoordigers die zonder last en ruggespraak hun zegje mogen doen. Het zijn partijvertegenwoordigers die precies doen wat hun kopstukken hen opdragen en daarvoor met een mooie baan beloond worden. Zoiets is feitelijk een oligarchie.
  Een ander democratisch principe, de trias politica, de scheiding der machten, is ook losgelaten. Het proces tegen Wilders is een politiek showproces. De regering vraagt, de rechter draait. Anderen, die in hun opvattingen in lijn met de regering zijn, mogen ernstigere zaken gedaan hebben, maar worden vrijgesproken en beloond.
  De media zijn grotendeels propaganda-roeptoeters van de overheid. Het onderwijs idem dito.
  Ik wil niet zeggen dat we al in een dictatuur leven, maar de weg ernaar toe begint zich duidelijk af te tekenen.

  1. Cor Grijpstra

   @Edj doet net alsof wij het Hongarije van de lage landen zijn.

   1. CLoVis

     
    De Godwins zijn allemaal op?

   2. Jack Flash

    Mijn neef woont in Hongarije.
    Hartstikke mooi daar.
    Geen negers & marokkanen.
    Nog 3 jaar, dan woon ik er ook.
    Ha ha!

    1. Ernest Stern

     Goed plan, Jack, mensen die Nederland haten kunnen we missen als kiespijn.

     1. Factor

      etc

     2. Logica

      Je wilt reacties uitlokken. Vooruit, bij deze dan. Nee, ik kraak je niet af want dan kom je er klaar op.

     3. StanleyC

      Mensen die Nederland haten zitten in de regering en stemmen links. Nederland is idd een zachte dictatuur geworden.

   3. Adriaen van Bergen

    Waren we maar het Hongarije van de lage landen. Hoe rustig en vredig zou het hier dan zijn? Ben er een paar jaar geleden geweest. Heerlijk is het daar.

    1. M.Dikker

     Allemaal goed gaan stemmen in maart en NEXIT!

    2. Meriadoc Brandebok

     Adriaen van Bergen keurt corruptie en ondemocratisch bestuur dus goed. Hij wilhet zelfs naar Nederland importeren.

     Goed dat we het weten.

     1. M.Dikker

      Corruptie en ondemocratisch bestuur hebben we hier niet wil je zeggen?! Hahahahaha, is het koud daaro met je hoofd zo diep in de grond?

     2. Meriadoc Brandebok

      Nee, niet aangestuurd door de hoogste regeringsorganen.

  2. Opa73

   + 100

 3. Meriadoc Brandebok

  Jan Roos is veroordeeld in zake mishandeling. Het slachtoffer, dat nog maar een tiener was, had, volgens de dienstdoende arts, een hersenschudding en de tand door de lip.

  Stoere man is die Jan.

  1. M.Dikker

   En wat had die arme tiener gedaan? Het was zo’n lieve jongen natuurlijk…

   1. Meriadoc Brandebok

    Blijf maar uit de buurt van Jan en z’n losse handjes.

    1. M.Dikker

     Ah, het was dus niet zomaar. Ik dacht me al zoiets te herinneren. Ik blijf van Jan af, dus ik verwacht niets van hem.

     1. Meriadoc Brandebok

      Klopt. Die tiener was zo sterk als een beer dat Roos hem wel de tanden uit zijn bek en een hersenschudding moest slaan. Vreemd genoeg kwam Jan er ongeschonden vanaf.

    2. M.Dikker

     Een GROEP tieners vielen hem aan…

  2. J.Pz. Coen

   Wat moet het toch heerlijk zijn om maar wat te blaten zonder de details te benoemen. Jan heeft dit incident enkele weken al uitvoerig omschreven en die hele situatie voldeed volledig aan de huidige situatie van allochtone daders beschermen en de slachtoffers als racisten aan de schandpaal nagelen. Zie je nou echt niet in dat dit land in een sneltreinvaart aan het veranderen is in een corrupte derde wereld staat?

  3. Beukman

   Ook vrouwen kunnen maar beter een eindje om gaan als ze Roos in een donker steegje tegenkomen. De man is een borstengrijper. In bijkomend filmpje beelden hiervan. Roos is er nimmer voor veroordeeld. Zou de man connecties bij Justitie hebben?

   youtube.com/watch?v=_hdjBPq2gng

   1. Ernest Stern

    Schokkend filmpje. Jan Roos deugt niet.

    1. vandaag

     maar hij mag toch zijn stem laten horen !

     jij deugt ook volgens velen hier niet dus wat wil je nu eigenlijk zeggen stront vlek

     1. Ernest Stern

      Heb je nog iets inhoudelijks te zeggen over het filmpje over Roos?

     2. Beukman

      enz

     3. vandaag

      nee

  4. M.Dikker

   Ik heb het even opgezocht (in diverse bronnen). Jan werd voor zijn huis aangevallen door een groepje lieden (waar je de naam niet van mag noemen). Dus hou maar op!

 4. Yoyo

  Jan heeft het weer scherp in de smiezen.
  De democratie staat op een hellend vlak.
  Dat wordt steeds meer mensen gelukkig duidelijk.

  De onvermijdelijke zwaai naar rechts moet de boel weer in evenwicht zetten.

  De teloorgang van Nederland kan nog voorkomen worden.
  Remedie: Gebruik het gezond verstand, dan komen we er wel.

 5. Pieter48

  Tussen nu en een jaar of vijf zullen de boeren uitgekocht worden en daar voor in de plaats zullen er bananen plantages worden aanplant . Het ministerie van justitie is nu langzaam bezig om zich aan te passen aan de nieuwe situatie.
  Hierna volgen de andere departementen. Er zal een uitwisseling plaats vinden
  met rechtspraak in andere bananen exporterende landen in Zuid -Amerika.

  1. M.Dikker

   Ook met de corruptie binnen de politie is al een begin gemaakt.

 6. Timber

  Op 1 punt niet eens. Het is geen dictatuur, maar een marxistische unie. Een dictatuur word door 1 persoon geleid. Het resultaat is eigenlijk het zelfde.

  Weg met de EuropescheSovjetUnie.

 7. Stopperspil

  Mensen die na zijn opruiende ingezonden stuk in het Parool KOZP-voorman Afriyie nog altijd verdedigen zijn net als deze Ghanees volledig de weg kwijt. Hij schrijft tegen het vreselijke racisme is Nederland te vechten, maar vertelt daar niet bij dat hij daar van leeft. Hij is er bij gebaat het racisme zo groot mogelijk te maken, want dat levert subsidie op en schuwt daarbij geweld niet. Het is een door de bevriende media over het paard getilde verwaande kwast.

  1. M.Dikker

   Exact!

  2. Ernest Stern

   “Hij schrijft tegen het vreselijke racisme is Nederland te vechten, maar vertelt daar niet bij dat hij daar van leeft.’

   Dat maakt het racisme niet minder erg.
   Er zijn ook dokters die leven van kanker en advocaten die leven van misdaad.

 8. Bes Tolen

  Tot zo 1980 was er altijd wel sprake van democratische vooruitgang maar daarna is het snel mis gegaan. Daar deed vrijwel de hele Tweede Kamer aan mee. Veel veranderingen en niet in het minst de uitleg van de grondwet naast tekstuele toevoeging, houden een gevaar voor de vrijheid van het individu in. Veel werd zonder hoofdelijke stemming door de Kamer aanvaard. Onkritisch. Veel kwam af van Andrée van Es, vriendin van de koningin dus en tesamen met communist Ina Brouwer als die in de Tweede Kamer zat.
  Blijkbaar waren andere politieke richtingen nooit helemaal zuiver op de graat. En zijn ze dat nog steeds niet. Ze gingen gemakkelijk overstag.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.