Daar gaan we weer: eerste ziekenhuizen spreiden patiënten vanwege coronadrukte

Het aantal coronapatiënten neemt weer rap toe in Nederland, in sommige regio’s zijn ze al patiënten aan het spreiden om de drukte tegen te gaan. De afgelopen maanden was dit niet nodig, maar de tweede piek nadert en de drukte op de ziekenhuisafdelingen neemt toe. 


Allemaal leuk en aardig die ‘vrijheidsdemonstraties’ afgelopen maanden, maar de realiteit blijft nog steeds dat we te kampen hebben met een pandemie en voorlopig zijn we nog niet ‘veilig’. De tweede piek nadert, en ziekenhuizen merken al dat het steeds drukker wordt.

Ernst Kuipers, voorzitter Landelijk Netwerk Acute Zorg, komt met dit vervelende nieuws vandaag. Sommige ziekenhuizen hebben het nu al te druk, waardoor zij aan spreiding van patiënten moeten doen. Dit gebeurde voor het laatst enkele maanden geleden.

Op dit moment liggen er zo’n 700 patiënten op de IC, 54 hiervan zijn coronapatiënten. Het aantal opgenomen patiënten neemt de afgelopen dagen fors toe. In totaal liggen er 245 corona gerelateerde patiënten in het ziekenhuis en dit cijfer zal de komende dagen alleen maar toenemen.

Veel experts denken dat de echte tweede piek wat betreft IC-opname pas gaat beginnen wanneer de herfst aantreedt, wanneer dat moment zich aandoet is het afwachten tot de IC’s weer vol lopen. Laten we hopen dat we geen herhaling van maart/april zien.

 

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

10 reacties

 1. M. Brandenburg

  “54 hiervan zijn coronapatiënten.”

  waarvan meer dan de helft in de negentig en de rest in de tachtig, wat enkel maar aantoont dat de maatregelen V

 2. vandaag

  even een berichtje opgezocht ,

  quote Ziekenhuizen behandelen in totaal 245 patiënten vanwege het coronavirus, vijf meer dan op dinsdag. Dat is het hoogste aantal sinds eind juni. In ruim een week tijd is het aantal opgenomen patiënten met meer dan honderd gestegen.

  Op de intensive cares liggen momenteel 54 coronapatiënten, eentje meer dan op dinsdag. Het aantal coronapatiënten op verpleegafdelingen steeg van 187 naar 191. end

  Verzorgde patienten + 100 , aantal opgenomen patieten + 4 , aantal I.C gevallen , 54 ofwel + 1. Donder op met dat paniek zaaien. Alle maatregelen dienen direct geschrapt te worden. Het is volledig krankzinnig om eenzaamheid doodsfactor 1 te maken

 3. Willem Bever

  Bart het was wel zo duidelijk in geweest als je de toevoeging hieronder in context gezet door vandaag ff had meegenomen
  Dan had ik ook een andere kop gekozen
  nok

 4. R.H.J. van Hees

  Belachelijk bericht. IC-s kunnen een piek aan net als een paar maanden géleden. Er is nog helemaal niets om zorgen over te maken. Er sterven veel te weinig AAN Corona om van een pandemie te spreken, en het is nu toch wel duidelijk dat covid19 gelukkig niet zo dodelijk is als voorspeld. Trouwens alles wat voorspelt wordt komt niet uit, keer op keer. Gezond verstand gebruiken is onmogelijk als jullie zogenaamde journalisten zulke bagger opschrijven en mensen angst aan blijven jagen. Doe onderzoek, vraag ook andere specialisten naar hun mening en pleeg hoor en wederhoor. Met 54 covid19 gerelateerde patiënten in heel Nederland en nu al spreiden, geloof je het zelf¿ Wat een bagger en leugens weer echt zum kotsen. Er is zoveel aan de hand en maar staatspropagande verspreiden, ze zouden allen vervolgd en veroordeeld moeten worden wegens terrorisme angst aanjagen in de samenleving en samenheulen met de vijand. Gatverredamme!

 5. Bolland

  Zou gaan solliciteren bij NOS

 6. Blondie

  Zijn er ziekenhuizen te benoemen, die nu al aan het spreiden zijn.?

  Of is het een kreet vanaf Facebook.?

  Ik ben zeer benieuwd.

 7. Bolland

  zelfs een originele foto uitzoeken lukt je niet Wout Willemse gebruikte m 2 uur geleden al DDS zit nu officieel op schoolkrant niveau

  1. vandaag

   dat is wel wat hoog gegrepen hoor

  2. Willem Alexander

   ook dat nog en de suggestie dat ze in de zorg met de handen in het haar zitten en de wanhoop nabij zijn. Het is nog nooit zo stil geweest in de ziekehuizen als de laatste maanden.
   Smerige suggestieve riool journalistiek.
   Bartje is een vies mannetje.

 8. Willem Alexander

  Natuurlijk zitten de IC vol!
  Nep journalist Bart!

  1. economisch: tegen de 100% bezettingsgraad, goed. Volle bak, incasseren en kostendekkend.
  2. Efficiente zorg?? Je bouwt toch geen ziekenhuis om leeg te staan.
  3. Iedereen die al lange tijd gerekt heeft om naar het ziekenhuis te gaan voor behandeling, omdat eikels als Bart maar paniek en angst blijven zaaien, zijn na de zomervakantie toch moeten gaan. Al die uitgestelde behandelingen en de daarmee samenhangende ernstiger situaties…
  4. 100 to 150 k of meer testen resulteerde in positief geteste (vaak jongeren), die helemaal niet ziek zijn, niet naar het ziekenhuis gaan en er zijn geen doden meer sinds lange tijd!
  5. bericht beter over voorkomen: 1. zorg voor goede ventilatie en 2. gebruik hydroxychloroquine dat perfect werkt bij vroege vaststelling van besmetting en ziekteverschijnselen en binnen een paar dagen minimaal 75% beter maakt.
  6. we zitten tegen groeps immuniteit, dus geen tweede golf…
  7. bescherm de ouderen en zwakken in instellingen en personeel lange tijd (viral load) blootgesteld aan mogelijke infectie.
  8. stop debiele niet werkende muilkorven en imbeciele 1,5 meter. Inderdaad het helpt voor geen meter.

  9. Doe zelf eens aan journalistiek Bartje.. je bent een gevaarlijke onnozele sukkel. Donder op.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.