‘Dat Hongarije zich afsloot middels een grenshek, is afgedwongen door Merkels gevaarlijke migratiebeleid’

Nederland en Hongarije onderhouden al vele jaren uitstekende relaties op alle vlakken. Toch weten we eigenlijk maar bitter weinig van het land, maar oordelen wel…. Alle reden voor Frits Bosch om samen met Hongarije-kenner László Marácz het zoeklicht op Hongarije te zetten. We doen dat in een aantal delen. Vandaag: de grensmuur en het coronavirus.

Hongarije heeft een muur gebouwd tegen immigranten? Werkt dat goed en is het verstandig beleid voor het land?

László Marácz: Hongarije is in 2015 ‘overvallen’ door de uitnodiging van de Duitse bondskanselier Merkel aan migranten, aanvankelijk Syrische vluchtelingen maar later ook anderen, om naar de EU en Duitsland te komen. De Hongaren hebben dit nooit begrepen en wilden en willen geen verantwoordelijkheid dragen voor de oplossing van het demografische probleem van Duitsland en de toenmalige krapte op de Duitse arbeidsmarkt.

Hongarije volgt een politiek van non-interventie. Hongarije spreekt zich niet uit over de binnenlandse politieke verhoudingen van andere EU-lidstaten en liet het oordeel over Merkel aan de Duitsers zelf over. Merkel ging echter volgens de Hongaren te ver toen zij van Hongarije een soort ‘hub’ wilde maken met de continue opvang van 500.000 migranten waaruit Duitsland een keuze kon maken voor de eigen arbeidsmarkt. Degenen die niet bruikbaar waren, zouden terugkeren naar Oost-Europa.

Hongarije staat open voor vluchtelingen die zich kunnen documenteren. Het land heeft een paar duizend Syrische vluchtelingen, waaronder vervolgde christenen, opgenomen. Hongarije wil echter geen stroom van illegale migranten die door Europa zwerven met alle nadelige gevolgen voor de eigen bevolking van dien. De Hongaarse regering kon niet anders dan constateren dat Merkels beleid een gevaar voor de nationale veiligheid van het land vormde. Het werd een halt toegeroepen door een hek. Dit beleid in Hongarije is afgedwongen en heeft in Brussel helaas kwaad bloed gezet tegen de regering-Orbán.

Hongarije heeft weinig coronaslachtoffers, hoe komt dat?

De Hongaarse regering heeft de eerste signalen van de coronacrisis snel opgepikt en serieus genomen. De Hongaren hadden daardoor een voorsprong op West-Europese landen die hun bevolking in het begin voorrekenden dat het allemaal mee zou vallen. Hongarije heeft de gezondheidszorg tijdens de coronacrisis op militaire wijze aangestuurd en is overgegaan op de productie van medicijnen en beschermingsmiddelen die het land niet uitmochten. Het land kreeg daarbij ook steun van China.

Premier Orbán heeft zich wel laten adviseren door de Hongaarse tegenhanger van de OMT, maar hij heeft alle verantwoordelijkheid voor het beleid uitdrukkelijk zelf op zich genomen. Deze strategie pakte voor Hongarije en Orbán succesvol uit en zo kon de coronanoodwetgeving in juni al opgeheven worden.

Frits Bosch, auteur van “Risico als obsessie, “Dat is het risico”, “Wereld op een keerpunt” “Onbehagen bij de elite, “Schaft ook Nederland zich af?” en “Feminisme op de werkvloer.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

70 reacties

 1. Grasmaaier

  Heerlijk dit tegenwicht van Frits Bosch op het eeuwige, linkse gezeik van Stern en Brandebok over de ‘smerige dictator’ Orban en diens beleid.

  De sukkels weten van niks en bauwen alleen maar de links MSM na, die niet nalaten om Hongarije en Orban te demoniseren. Maar dat kunnen ze wegens ernstige incompetentie niet zien. Wat is het toch een kleingeestig en smerig tuig.

  1. Blondie

   Wat ik mij afvraag is het volgende, uit hoeveel personen bestaat de groep die jij bedoeld.?
   Het moet voor DDS lucratief zijn, om deze personen te blijven beschermen.

   1. Pauline Kummer

    Mensen die vragen worden overgeslagen. Niet doen dus ! In uw eigen bestwil. enz.

    1. Maurits Dekker

     In uw eigen bestwil.

     Taalnazi Ernest Stern zou uw gezegde verbeteren in:
     “Voor uw eigen bestwil.”

     1. Ernest Stern

      Ik dank de taalnazi Maurits van harte voor zijn ondersteuning in de bewaking van de Nederlandse taal.

     2. Grasmaaier

      Maurits Dekker: Pauline Kummer is naar mijn idee het feminiene alter ego van onze wolkenfietser Heinz. Dezelfde, nietszeggende korte oneliners, dezelfde onbeholpenheid met taal, uitdrukkingen en gezegdes.

   2. Grasmaaier

    Blondie: Beukman, meelopertje Gebande3 en de deuggleuven Brenda en Pauline behoren ook tot het groepje. En ik zal er wellicht nog een paar vergeten.

   3. Beukman

    Goed gezien Blondie, DDS regelt protectie voor critici van Orbán, in de vorm van het recht op de vrijheid van meningsuiting.
    Dat is wel nodig ook. Als het aan de fans van deze dictator had gelegen, waren die critici allang van DDS verbannen.

    1. Grasmaaier

     Nee hoor, jullie mogen allemaal blijven en je onzin spuien. Dat het regelrecht de bashende MSM-mening is doet niet ter zake: hebben we in ieder geval iets om luidkeels over te lachen.

     1. Beukman

      Dat wij jou en je makkers de oren mogen blijven wassen heb je mede te danken aan de redactie van DDS, maaier, die ons protectie biedt tegen de aanhoudende oproepen om ons de mond te snoeren. Waarvoor hulde aan de redactie van DDS.

     2. Grasmaaier

      Een leugen, Beukman. Behalve 1 keer om die zuigende psychopaat Ernst Quispel -die het toen echt te bont maakte-, alsmede een vernaggelaar die mijn nickname nabootste en misbruikte, heb ik nooit opgeroepen om tegengeluiden te verbannen of iemand de mond te snoeren.

      Integendeel, ik kom altijd voor de vrijheid van meningsuiting op. En dat weet jij donders goed. Het zou anders hier ook een saaie boel worden.

     3. Beukman

      Lezen maaier, ik schreef dat wij jou en je makkers de oren mogen blijven wassen…..

     4. Gasgraaier

      Grasmaaier liegt keihard: heb ik nooit opgeroepen om tegengeluiden te verbannen of iemand de mond te snoeren.

      Grasmaaier 3 weken geleden Log in om te reageren
      Bart Reijmerink/redactie: geef deze reaguurder svp een ban? Het is een NEPaccount bedoeld om de gewaardeerde reaguurder Rene van deR Grijp in diskrediet te brengen en verwarring te zaaien. Kortom, louter om te tro*llen.

     5. Grasmaaier

      Kokkie is de drager van het nepaccount Gasgraaier. Precies degene die ik in mijn reactie noem, als een van de twee waarom ik -terecht- om een ban heb gevraagd.

      Helaas is dat, zoals is te zien, niet gehonoreerd. Hopelijk gebeurt dat vanavond alsnog.

  2. palko

   Het is – vind ik als weldenkend, hardwerkend en fatsoenlijk burger – een waar genoegen om door het hedendaagse Hongarije heen te rijden. Zoals ik gisteren mocht doen. Voordeel is wel dat ik de unieke Hongaarse taal versta en spreek. En me niet hoef te bedienen van het mongolide en actifascistische gezwets dat leeghoofden als Stern en Brandebok uitkramen.

   1. Gebande3

    Het is – vind ik als weldenkend, hardwerkend en fatsoenlijk burger

    Uw poging om te deugen is helemaal geslaagd.
    U bent bij deze toegetreden tot het deugersgilde.

   2. Meriadoc Brandebok

    Palko vindt corruptie fantastisch. Goed om te weten.

    1. Grasmaaier

     Kijk Blondie, daar heb je de eerste charlatan al uit het genoemde groepje. O ja, Piet51 behoort er natuurlijk ook bij.

    2. vandaag

     lijkt wel weg en waterbouw in Nederland

   3. Fortiori

    Een kennis van mij is tolk/vertaler. Het vergt veel inspanning om de taal goed te leren. Maar dat is voor het Nederlands ook. Grammatica, taalkunde, spraakkunst.
    Voor de rest, de infrastructuur, wegennet in het binnenland is dramatisch, onvergelijkbaar met Nederland. Daarvoor krijgt Hongarije EU subsidie om dat te verbeteren.

    1. vandaag

     net zoveel als verdwenen is in de bodemloze put Afrika ?

  3. Meriadoc Brandebok

   Orban-verheerlijking van het zuiverste water.

   Dit begint eng te worden.

   1. Cootje

    Corruptie ? Is twee banken in Nederland beboeten met 750 miljoen euro boeten , en bij al die twee zaken geen ene rechtspersoon persoonlijk vervolgen , corruptie is een onafhankelijk wetenschappelijk bureau het WODC dwingen om teksten aan te passen aan de bewindslieden . En zo kunnen we er nog wel een paar op noemen in onze bananen republiek. Die Orban is niet roomser dan de paus , houd wel zijn bevolking islam vrij omdat het niet bij hun meubeltjes past , bij ons zeggen ze zogenaamd democratischs hier heb je het goedkope werkvee , en zoek het maar uit

   2. Maurits Dekker

    Als u het echt eng vindt te worden staat het u vrij ons te verlaten.
    We zullen niet huilen om uw vertrek.

    1. Cootje

     Hé lu,lletje is dit anders dan wat Orban doet . Of ligt het te dicht bij de waarheid , dan kunnen we nog demoniseren

    2. Meriadoc Brandebok

     Je hoeft je niet stoer te houden, Dekker. Laat je tranen maar gewoon gaan, mocht ik ooit in de toekomst vertrekken. Het is goed om te huilen.

     Grasmaaier biedt je wel een zakdoek aan.

   3. vandaag

    nee hoor , geeft inzicht in brood nodige barricade zodat niet heel Europa onder de voet wordt gelopen. Wir schaffen das zullen we maar zeggen

 2. Cootje

  Die Orban is toch zo heerlijke luis in de pels van die vol gevreten diabetische klootzakken in Brussel . Je hoef het niet met hem eens te zijn maar net als Polen , niet tekenen bij het kruisje zo als onze Pinokkio is toch een heerlijke eigenschap. En het verdeeld het Europese zooitje de zuid Europese landen liggen aan de geeuw honger nog een klein Corona duwtje en ze liggen omver , Boris Johnson helpt het noorden een handje . En de solidariteit gaat scheurtjes geven die het armlastigen zuiden de genadeklap kunnen geven het einde van het ondemocratische project Europa komt in zicht

  1. Pauline Kummer

   Prettig te horen dat ik het met Orbán niet eens hoeft te zijn. Wel een beetje matig van u om het arme zuiden een genadeklap toe te wensen. Het zijn net mensen. etc.

   1. Cootje

    Je bedoeld opvreters net zoals in Brussel , vraag maar aan Sophie in t veld .

  2. plakband

   @Cootje: het einde van het ondemocratische project Europa komt in zicht.

   Daar heb je helemaal gelijk in.
   Helaas duurt het langer dan gewenst.
   Polen is nog steeds een grote netto ontvanger van de EU.
   Zodra dat voorbij is neemt Polen afscheid van de EU.
   Dat wordt een harde Plexit, net zoals nu een harde Brexit.
   Wij blijven dan met de brokken zitten.

   Er is maar één mogelijkheid de boel te versnellen.
   Stem PVV of FVD en Nexit voor het te laat is.

   1. Cootje

    Polen is netto ontvanger maar dans niet naar de pijpen van Brussel . Dus een mooie luis , en misschien wel net zo grote profiteur als zuid Europa , maar ze hebben wel een bevolking die WERKT

  3. Bunky01

   Cootje, uw bijdrage is mij uit het hart gegrepen.

 3. Beukman

  Voor- én tegenstanders van de corrupte dictator Orbán zullen het met elkaar eens zijn, zij het om verschillende redenen, dat Hongarije zo snel mogelijk dient op te hoepelen uit de EU.

  Begrijpelijkerwijs ziet Orbán zelf dit niet zo zitten. Die steekt immers de subsidie die hij van de EU ontvangt in zijn eigen zak, en verdeelt dit over zijn familie en vrienden.

  1. Cootje

   Ik vind 400000€ onregelmatig gedeclareerde hotel vergoedingen ook wel een hoop geld voor een individueel persoon , maar die zat in Brussel. Dat komt zeker niet uit in je straatje

   1. Brenda Welsh

    “Zij doen het ook”

    1. Factor

     etc

  2. Mogguh

   Gelijk heeft hij, zou ik ook doen als ik de kans kreeg, je moet wel gek zijn om gratis geld te versmaden, dat Nederland nu zo achterlijk is om netto betaler te blijven, Orban is dit niet. Maar de grootste pijn bij deugkneuzen zit natuurlijk in het feit dat Orban moslims en Afrikaans geteisem niet ziet zitten binnen de grenzen van Hongarije, en laat dit nu precies de reden zijn dat veel mensen Hongarije zo zien zitten!
   En laten we wel zijn, de democratie in Nederland heeft ook zijn gebreken en corruptie tiert hier ook welig, de rechtstaat knarst aan alle kanten, OvJ zijn zo partijdig als wat en dan heb je ook nog de volkomen mislukte multiculturele samenleving als een molensteen om je nek hangen met alle criminaliteit die tegen de plinten op klotst.

  3. Maurits Dekker

   Hongarije dient in de EU te blijven.
   En de andere EU-landen zouden een voorbeeld moeten nemen aan dit land waar nog wel rekening wordt gehouden met het belang van de eigen bevolking.

  4. rexm

   Beukman, je zit te fantaseren, dus met andere woorden als muts Merkel zegt spring in de put en dan springen alle EU lidstaten in de put, behalve de Hongaarse Premier Orban niet.
   Kijk eens eerst naar je eigen land, waar de corrupt hoogtij viert, hoeveel bewind lieden zijn al van toneel verdwenen van de VVD alleen, frauderen en geld uit de kas jatten.
   De Nederlandse politie is zo corrupt als het maar zijn kan, de maffia is diep doorgedrongen in de EU gelederen en maar alles onder de bekende deksel houden.
   Laten we snel stoppen om met het vingertje te wijzen, want daar is Nederland heel goed in.

   1. Beukman

    Nederland is een van de minst corrupte landen ter wereld, Rex. Het staat op plaats 8. Dat is precies 8x zo hoog als Hongarije.

    transparency.org/en/cpi/2018/results/

    1. Grasmaaier

     Hongarije staat op de 64e plaats van 198 landen. Kan beter, inderdaad.

     Maar hee – wat zie ik….:

     – op de 53e plaats: Italie
     – op de 41e plaats: Spanje
     – op de 87e plaats: Servie
     – op de 67e plaats: Griekenland
     – op de 89e plaats: Bosnie
     – op de 99e plaats: Albanie

     Allemaal corrupte, vieze maffia-landen dus, die ook per morgen (volgens de directieven van Beukman & Co.) de EU uit geflikkerd moeten worden, dan wel levenslang verhinderd moeten worden toe te treden.

     Kortom, Hongarije doet het niet zo slecht als het linkse geteisem ons permanent wil doen laten geloven. Ze misleiden met halve informatie, zoals gewoonlijk.

     1. Beukman

      Waar schrijf ik dat landen uit de EU moeten worden gegooid omdat ze corrupt zijn, maaier? Zou het aan de laars lappen van de afspraken met de EU – Orbán: wij willen wel de lasten maar niet de lusten” – er ook mee te maken hebben dat Hongarije eruit moet? Vind jij niet ook dat Hongarije als een van de grootste netto ontvangers wel erg veel praatjes heeft? Zou misschien ook het feit dat de corrupte marxistische nepotist Orbán met de subsidie zijn nationale persoonsverheerlijking financiert een rol spelen dat ik vind dat het land onverwijld dient op te rotten uit de EU?

      Bekijk overigens die website nog eens. Er wordt beweerd dat de EU kan helpen om corruptie te bestrijden. Van een aantal landen valt dit inderdaad waar te nemen (trend vanaf 2012).
      Laat Hongarije nu net een vette uitzondering zijn.

      trouw.nl/nieuws/de-hongaarse-economie-drijft-op-eu-subsidie~bc8b2ba8/?referrer=https%3A%2F%2Fwww.google.com%2F

     2. Grasmaaier

      Beukman slaagt er niet in om een inhoudelijke reactie te geven op de zeer slechte plaats van diverse andere Europese landen op de corruptie-index (hij negeert het gewoon) en gaat onverdroten verder met het bashen van Hongarije sec.

      Hij geeft geen reactie of commentaar op de plaats van Griekenland (drie plaatsen LAGER dan Hongarije) of op de 53e plaats van Italie. Alleen Hongarije deugt niet in zijn optiek. De rest laat hij onbesproken.

      Hiermee is het overduidelijke bewijs geleverd dat er sprake is van selectieve waarneming en van cognitieve dissonantie: wat je niet wilt weten en zien bestaat niet want rationele conflicten in je linkse hoofd moeten ten koste van alles gemeden worden.

     3. Beukman

      Beukman slaagt er niet in om een inhoudelijke reactie te geven op de zeer slechte plaats van diverse andere Europese landen op de corruptie-index (hij negeert het gewoon) en gaat onverdroten verder met het bashen van Hongarije sec.

      Zet je leesbril eens op, koekebakker. Dan ontdek je misschien dat ik keurig heb g.e.m.o.t.i.v.e.e.r.d. .d.a.t.. .H.o.n.g.a.r.i.j.e. .u.i.t. .d.e. .E.U. .m.o.e.t. .w.o.r.d.e.n. .g.e.k.n.i.k.k.e.r.d.,. .a.l. .j.o.u.w. .d.o.o.r.z.i.c.h.t.i.g.e. .a.f.l.e.i.d.i.n.g.s.m.a.n.o.e.u.v.r.e.s. .t.e.n. .s.p.i.j.t.

      Zo laat mijn EU helaas wel meer steken vallen. Laten we hopen dat ze zich in de toekomst wat daadkrachtiger opstellen. De EU is per slot ook een waardenunie.

     4. Grasmaaier

      Beukman, ten overvloede: als Hongarije uit de EU gelazerd moet worden wegens corruptie, dan moet Griekenland dat zeker – de Grieken staan nog vier plaatsen lager op de index en zijn dus nog corrupter dan Hongarije.

      Maar ja, Griekenland is een tandeloze tijger, geknecht door Merkel en de Europese banken en geleid door een marionettenregering: dan is corruptie een stuk minder erg.

      Ken je de betekenis van het woord hypocriet?

     5. Beukman

      1.
      Beukman, ten overvloede: als Hongarije uit de EU gelazerd moet worden wegens corruptie,

      Het is jouw frame dat ik vind dat Hongarije eruit moet worden gedonderd vanwege hun corruptie, maar ik heb dat nooit beweerd, maaier. Hongarije zou er gerust ook uit mogen gedonderd omdat ze diverse regels die binnen de EU gelden en waaraan een lidstaat gehouden is, aan hun laars lappen.

     6. Beukman

      2.
      Als jij vroeger op het schoolplein met je vriendjes speelde en een jongetje hield zich herhaaldelijk niet aan de s.p.e.l.r.e.g.e.l.s.,. .d.a.n. .k.n.i.k.k.e.r.d.e.n. .j.u.l.l.i.e. .h.e.m. .e.r. .t.o.c.h. .o.o.k. .u.i.t?

     7. Beukman

      test:
      n.i.k.k.e.r.

     8. Grasmaaier

      Beukman, wat ben je toch een vieze racist: n.i.k.k.e.r kan echt niet, dat je dat zelf niet beseft!

      🙂

     9. Beukman

      Ik heb dat woord zelfs 2x in 1 draad over het hoofd gezien (in k.n.i.k.k.e.r). Zal wel liggen aan mijn white innocence.

    2. Ernest Stern

     De corruptie in Hongarije heeft een ander karakter dan de structurele corruptie die voorkomt in landen als Italië en Roemenië, het betreft hier vooral staatscorruptie in een kleine kring rond Orbán, de fascistische kleptocratie die zichzelf en familieleden verrijkt met Europese subsidiegelden.

     1. Factor

      enz

     2. Beukman

      Ik heb de indruk dat de maaier het allemaal met de mantel met liefde bedekt; de marxistische leider van Hongarije zit de EU immers dubbel en dwars.

     3. vandaag

      Is er nog een corrupter OM dan het nederlandse denkbaar ?

   2. Piet51

    @rexm
    “Kijk eens eerst naar je eigen land, waar de corrupt hoogtij viert, hoeveel bewind lieden zijn al van toneel verdwenen van de VVD alleen, frauderen en geld uit de kas jatten.”

    Hoe kun je dat nou hard maken? Nederland is één van de minst corrupte landen. Dat blijkt juist omdat zo relatief veel politici door slippertjes moeten opstappen. Er zijn in Nederland inderdaad een aantal politici verdwenen, nadat ze een scheve schaats hadden gereden. Soms, omdat ze een klein leugentje hadden verteld, soms omdat ze de Kamer verkeerd hadden geïnformeerd, soms omdat ze zich bleven verrijken met eigen bedrijven. Zulke dingen gebeuren, want ook politici zijn net mensen. Maar in Nederland mag een politicus helemaal niets fout doen, of hij gaat onder het vergrootglas of op de pijnbank van de Tweede Kamer.

    Zie je dat ook in het door jou zo geprezen Hongarije? Dar verdwijnen wel politici en opiniemakers uit beeld, omdat de politieke elite dat zo wil. Daar wordt wel journalisten de mond gesnoerd, omdat de politieke elite dat wil. Daar worden wel particuliere instellingen gesloten, omdat de uitgedragen visie de politieke elite niet bevalt. Enz., enz., enz.

    Je schetst een fout beeld van onze politieke cultuur, of je hebt geen idee hoe dat hier in de praktijk functioneert.

    1. vandaag

     Blabla bladieblabla malle pietje

     1. wesly bentley

      FisifisiJehovahTRÕL

 4. rexm

  Over de hele linie genomen doet Hongarije het heel goed in Europa.
  Hongarije is een geweldig mooi land, mag er graag van genieten.
  Premier Orban heeft zich niet laten ringeloren door die Merkel kliek, het voormalige Oostblok is zich geheel aan het ontdoen van het communisten gedachte, inclusief Rusland en die heks van een Merkel wil Oost Duitse toestanden herleven, dat ze gauw haar bezem pakt en verdwijnt.
  Er lopen ook nog een paar figuren rond daar in Brussel, die de hielen likken van Merkel.
  In Nederland hebben we ook nog zo’n slapjanus, we weten allemaal wie we bedoelen, juist ja.

 5. 56RdK

  Wat een verlichting, deze artikelen van Frits Bosch. Realistisch en helder beschreven, chapeau!

 6. lucinde

  Ik ben wel jaloers op Frits hoor…na een kantoorbaantje is hij na 40 jaar eindelijk met pensioen en vult hij zijn dagen met het schrijven van boekjes die
  hooguit bekend zijn in eigen familiekring.

  Maar naast een cursus boekhouden weet meneer Frits ook alles van de sociaal democratie, is hij een enorm bewonderaar van Joop den Uyl en is hij onze nieuwe Clavan, “oost-Europa” deskundige.

  Zeg eens Frits…”sjauw-sjees-cu”

  1. Grasmaaier

   Lucinde is wellicht de nickname van Leipe Leo Lucassen. Doordesemd door extreemlinkse hollevaten-retoriek. Te stom om z’n eigen naam te schrijven.

   Lucinde is een roman van Von Schlegel. Aangezien Ernest Stern altijd ‘literaire nicks’ kiest wijst ook alles zijn kant uit.

   Vervelend is zijn aanwezigheid wel.

   1. Beukman

    Vervelend is zijn aanwezigheid wel.

    Voor jou ja.
    De vergelijking met Dr. Remco Clavan is overigens raak.

    1. Grasmaaier

     Ik heb Koot & Bie altijd alleen horen praten over Dr. Clavan. Nooit over ‘Remco’. Verzin je dat zelf?

     1. Beukman

      Ook dit zijn feiten, maaier.

      Dr. Remco Clavan (gespeeld door Kees van Kooten) verscheen voor het eerst op de Nederlandse televisie op 12 november 1989.

      nl.wikipedia.org/wiki/Dr._Clavan

     2. Grasmaaier

      Hij is nooit Remco genoemd tijdens zijn hoogst interessante beschouwingen als Oost-Europadeskundige. Dat Remco moet je dus van Wikipedia gehaald hebben. Geeft niet, je kunt niet alles weten.

     3. Grasmaaier

      Oh wacht, de bron had je zelf al genoemd, hahahah.

 7. Meriadoc Brandebok

  Populistisch re chts toont met het accepteren van de corrupte anti-democraat Orban haar meest intolerante gezicht.

  Lang hoef je er nooit op te wachten.

 8. gargamel

  Volgens de Duitse media wordt de relatie tussen Duitsland en Oostenrijk steeds gespannen en is de huidige onenigheid, waarover in het verleden onenigheid bestaat, het onderwerp migratie.

  Merkel bekritiseerde tijdens een interne regeringszitting vooral het gedrag van de Oostenrijkse bondskanselier Sebastian Kurz.

  Tijdens het weekend bevestigde Kurz zijn beleid om geen kinderen of mensen uit kamp Moria toe te laten.

  Merkel merkte daarom op dat “de rol van Oostenrijk in Europa niet goed is.”

  “Je kunt op de EU-top geen ‘korting’ eisen en dan terzijde staan ​​als het gaat om de verdeling van vluchtelingen”, zei ze.

  De Oostenrijkse bondskanselier reageerde onmiddellijk en vertelde Merkel dat Oostenrijk het pad van Duitsland niet zou volgen wat betreft de opvang van vluchtelingenkinderen uit het Griekse kamp.

  In een verklaring aan verslaggevers verwees Kurz naar Merkels harde kritiek op zijn verzet tegen de opvang van vluchtelingen uit het Griekse kamp, ​​waarbij hij benadrukte dat hij zijn standpunt niet zou veranderen.

  “Oostenrijk neemt zijn beslissingen soeverein”, zei hij.

  Hij zei dat hij uitgaat van het uitgangspunt dat veel Europese landen niet het pad van Duitsland zouden volgen en geen grote aantallen vluchtelingen uit Griekenland zouden accepteren.

 9. vandaag

  Logisch toch , als je niet onder de voet gelopen wil worden door mislukkelingen uit alle gaten van de wereld op weg naar het gratis geld van merkel moet je stevige maatregelen nemen.

  We moeten ons gelukkig prijzen met Hongarije. Linkse windbuilen die hier dagelijks hun poepje doen hebben geen oplossing maar wel commentaar. De zuigtr0llen zijn geen knip voor de neus waard. Waardeloos deugvolk die op inhoud geen enkele discussie kunnen voeren.

  voer de tr0llen niet , goed voor de cijfers van dds , die donderen dan naar beneden , geen clicks geen inkomsten

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.