De Famke Louise-haters hadden ongelijk! Jinek scoort 1 miljoen+ kijkers dankzij Instagram-ster

Nou jongens, the verdict is in. Driekwart Nederland zat boostwitterend op de bank omdat Instagram-influencer Famke Louise te gast was bij Jinek vanwege haar “#ikdoenietmeermee”-actie. Maar wat blijkt? De talkshow haalde de hoogste kijkcijfers in tijden. Kennelijk raakte ze toch wel een snaar.

Voor degenen die nog niet wisten wie Famke Louise was: dan heb je gisteren onder een steen geleefd. De jonge Instagram-sensatie was namelijk de hele dag in het nieuws omdat ze de #ikdoenietmeermee-actie tegen de coronamaatregelen ondersteunde. Toegegeven, op die actie zelf is inderdaad ook een hele hoop af te dingen. Niet in de laatste plaats omdat artiesten zoals Famke ook rijkelijk gesnoept hebben van de NOW-pot die de overheid ter beschikking heeft gesteld aan Nederland. Maar diezelfde overheid was wél goed genoeg om een paar ton bij op te halen.

Maar even los van wie er gelijk heeft en wie er allemaal wel eens een keertje hypocriet geweest is, moeten we constateren dat het verhaal van de rapper misschien breder leeft dan we zouden denken. Famke Louise was gisteravond namelijk te gast bij Jinek. En… de kijkcijfers wijzen in ieder geval uit dat er riante interesse was voor de opmerkingen van de muzikante.

Eva Jinek wist namelijk 1.042.000 kijkers aan haar talkshow te binden. Dat maakt gisteravond meteen één van de betere scores van het praatprogramma. Het was Op1 ruimschoots voor, die slechts 922.000 kijkers wist te boeien. En Nieuwsuur? Die bleef steken op de rand van de dag top 15 met slechts 619.000 kijkers. Famke Louise en Jinek, daarentegen, hoefden alleen drie journaals en Opsporing verzocht voor te laten.

Misschien dat de regering dus tóch nog wel een keertje wil kijken hoe het draagvlak voor de coronamaatregelen behouden kan blijven, als er zoveel interesse is voor zelfs de uitspraken van Famke Louise, een dame die – laten we het eens zo zeggen – misschien niet de allergrootste woordenschat van het universum heeft. Het is echter een belangrijk teken op de wand dat velen die teksten toch maar prefereren boven het “hou gewoon je bek” van Mark Rutte.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

63 reacties

 1. vandaag

  Sinds we meer weten van het virus en dat het een simpel verkoudheid virus is doeikooknietmeermee. Ja het virus heeft hele vervelende eigenschappen maar daar zullen we mee moeten dealen. Het aantal testen en positieve of negative uitslagen zegt mij helemaal niets

  Het i.c opnames en bezette ziekenhuis bedden is interessant. Zelfs die cijfers worden nu gemanipuleerd om mensen zoveel mogelijk angst aan te jagen. Als we corona nu omdopen tot influenza doet u dan nog mee ?

  1. Bonker67

   Wauw, en ik mag dan van je aannemen dat je dit ook allemaal kunt onderbouwen met feiten.
   Of zijn dit ook van die op gebakken lucht aannames omdat ie niet passen in je bewegingsvrijheid en je zo probeert te draaien dat ze u wel passen.

   1. vandaag

    volg het nieuws en follow the money. Je moet het wel even doen. Als je blind aanneemt wat prutte en hugoslich zeggen ook goed maar probeer dan niet goedkoop de maat te nemen. Komt namelijk heel dom over.

    p.s wauw bewegingsvrijheid ? ik heb alle bewegingsvrijheid want niemand contr0leert mijn prive in mijn prive. Advies is 6 personen buiten de eigen huishouding ? Dat maak ik zelf wel uit snappie ?

    1. Chalres Bingley

     @vandaag klopt we maken zelf wel uit wat we doen net als grapperhaus.
     Het is natuurlijk wel een gemeen virus ,maar deze regels zijn met de kennis van nu over het virus niet meer te handhaven.
     Er bestaat geen enkel fundament meer voor.
     Ook is het de wereld op zijn kop als de politiek zegt een 2e lockdown hebben we aan onszelf te danken ,de smerige leugenaars.
     Het virus laait net als de griep weer op juist bij kou ,en als het dan nog droog word verspreid het zich nog sneller ,dus het licht aan het gedrag van het virus en nauwelijks de mensen.

     1. Chee

      Chalres hear hear hear

     2. Fascal

      “Het is natuurlijk wel een gemeen virus…”

      De mortaliteit is 0,20, bij de griep is die 0,16.

      En daar flikker je de hele wereld voor op slot? O wacht… Er spelen miljardenbelangen en Billy Keets wil zijn investeringen terugverdienen met spuitje in wereldburgers.

     3. vandaag

      fascal , iets met vinger en zere plek . rutte , rivm en alle ander paniek instanties praten hier liever niet over en houden het onder de pet

    2. Bonker67

     Ik neem niet de maat en als je niet goed namen kunt spellen, dan kan ik al niet geloven dat je en/of tv kijkt en follow the money volgt. Want wat is er mis met gezond verstand en gewoon nadenken met wat je doet. Maar ja, ik woon ook niet in het westelijk deel van het land, maar in een mooi klein rustiek dorpje 😁

     1. vandaag

      dat blijkt , een dorpje met 1 huis

 2. Gebande3

  Famke lekker dier ,maar niet de slimste heeft hier wel een punt.
  De hele economie gaat naar de kl@te, en zeker met een 2e lockdown gaan we terug naar de jaren 20 van vorige eeuw of erger.

  1. NO8D0

   @gebande3 zeer zeker de helft van de horeca staat op omvallen de reisbranche idem dito.
   De detailhandel vooral kleding hebben het erg zwaar doordat veel mensen sinds corona nog meer kleding online bestellen.
   Aanverwante bedrijven in bovengenoemde sectoren hebben er ook last van ,niet te vergeten bedrijven in de winkel verhuur ,maar met die heb ik niet zo’n medelijden ,want de winsten zijn erg hoog en zeker geweest over de afgelopen 5 decennia ,dus vet op de botten hebben ze tijd genoeg voor gehad met die woekerprijzen.

   1. Henk42

    @NO8D0 klopt helemaal ,de winkelcentra zijn leeg ,alleen de supermarkten worden nog best goed bezocht.
    Ook daar zie je verschuiving naar online bestellen door corona.
    Ook bv picnic pakt hier zijn graantje mee.

    1. Gebande3

     Incompetente overheid met Mark Rutte aan het roer.

     1. Henk42

      @gebande3 gelukkig ben je weer terug.
      Iemand misbruikte je Nick met extreem links gedachtegoed.
      Vond het zo raar.
      Maar goed Hugo en ferd maken ook misstap na misstap en slaan daarmee een hoop flaters.

     2. Gebande_3

      Sinds de opmerkelijke afwezigheid van de Duitse plantsoenendienstmedewerker, tevens slippendrager of slipjesdrager van de Belgische DDS huis psychiater, stikt het hier ineens van de naamjatters en scheldende dagdelen en zogenaamde vrienden.
      Valt helemaal niet op.

      Ga zelf maar even kijken of mijn Zweedse paspoort nog geldig is.

     3. ZWEEDSE K0K

      Heb gelukkig amnestie gekregen.

     4. Ernest Stern

      Gefeliciteerd, Zweedse Kok.

     5. Vriend

      Ernest Stern tuint er in: de jattende nickdief heeft opnieuw een oude nick aangeboord, n.l. van Zweedse Kok, dus niet geschreven als ZWEEDSE K0K.

     6. Meriadoc Brandebok

      Plantsoenendienst-veteraan Vriend is de slippendrager van de Belgische psychiater (die zijn praktijk “De Nieuwe Moskee” vanwege geklaagde ongewenste intimiteiten heeft moeten opgeven). Vriend is nogal selectief in wie hij het kopieren van nicknames kwalijk neemt. In elk geval neemt hij dat Henkdetenk, alias Gebande3 (ha, van wie is dat gejat), alias NO8D0 (tevens gejat) hier niet de maat.

     7. Vriend

      Meriadoc, ik begrijp uit je woorden dat Rene van der Grijp opnieuw een ban heeft gekregen. Dat is kwalijk, want Rene behoorde tot de sterkste debaters. Ik heb de indruk dat DDS zeer onzorgvuldig omgaat met kwalitatieve reaguurders.: zo dik zijn die niet gezaaid op DDS.

      Dat overkwam mij (Grasmaaier) ook. Ik mocht Stern geeneens een vieze rioolrat noemen, wat hij feitelijk toch wel is.

      Als Rene en ik voor futiliteiten een ban krijgen, houd ik het verder voor gezien en geef DDS geheel over aan het linkse volk. Veel plezier met gelijk hebben met elkaar, doe Beuk de groeten en voor jou – zak lekker in de stront.

      Aju.

     8. Chee

      @vriend de sukkel heb je zo uit de tent…
      Enige kwaliteit die hij bezit is het hebben van veel heel veel en nog meer vrije tijd ,dds en Wikipedia om te knippen en plakken de domoor

     9. Rene van der Grijp

      “Als Rene en ik voor futiliteiten een ban krijgen, houd ik het verder voor gezien”

      Heb ik een ban?

      Even testen.

     10. Rene van der Grijp

      Gelukkig. Geen ban.

      Ik wil graag van de gelegenheid gebruik maken om mijn afkeuring uit te spreken over het jatten van nicknames, ongeacht wie dat doet. Het zijn er meerderen maar de trend is gezet door oppertr*ol Ernest.

      Het haalt dit blog onderuit naar het niveau van een kleuterklas.

     11. Vriend

      Rene schrijft: “Ik wil graag van de gelegenheid gebruik maken om mijn afkeuring uit te spreken over het jatten van nicknames, ongeacht wie dat doet.”

      Omdat er in de voorgaande en navolgende reacties nogal wat onduidelijkheid is geschapen, hecht ik er aan om uitdrukkelijk te vermelden dat ik me nimmer met dergelijke infantiele praktijken heb beziggehouden.

      Ik ben hier uitsluitend onder de nick Grasmaaier actief geweest, tot ik stuitte op het slechte humeur van Tim.

     12. Rene van der Grijp

      “Omdat er in de voorgaande en navolgende reacties nogal wat onduidelijkheid is geschapen, hecht ik er aan om uitdrukkelijk te vermelden dat ik me nimmer met dergelijke infantiele praktijken heb beziggehouden.”

      Dat is duidelijk, Vriend. Jij doet zulke dingen niet en het zou jammer zijn als je vertrekt.

     13. ZWEEDSE K0K

      De vriendelijke landverlaters zijn beide geslaagd voor hun:”Kijk mij eens deugen” diploma

     14. Rene van der Grijp

      Ook COCK maakte zich met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid schuldig aan nick-diefstal. Daar staan Vriend en ik in ieder geval boven.

     15. Ernest Stern

      “Ik mocht Stern geeneens een vieze rioolrat noemen”

      Het is een nogal infantiel maar ik vind het wel behoren tot de vrijheid van meningsuiting.

      Of een mens gelukkig wordt van dit kijven en tieren is natuurlijk een andere vraag.

     16. ZWEEDSE K0K

      Ook COCK maakte zich met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid schuldig aan nick-diefstal.

      En dat zegt de helft van het paranoïde landverlaters duo die beide achter elke onbekende boom een bepaalde reageerder zien staan.
      Stumpertje, je zit er finaal naast, zoals eigenlijk gewoonlijk.

     17. Rene van der Grijp

      “Of een mens gelukkig wordt van dit kijven en tieren is natuurlijk een andere vraag.”

      Wordt jij gelukkig van wat jij hier doet, tr*ollemans?

      Ik kan het me niet voorstellen.

     18. Ernest Stern

      word

     19. Rene van der Grijp

      “Stumpertje”

      Wordt jij gelukkig van kijven en tieren, Kokkie?

      Helaas voor jou heeft ontkennen geen zin. Jouw geloofwaardigheid is al heel lang geleden onder het nulpunt gedaald.

    2. Meriadoc Brandebok

     Nee, Vriend, ik duidde slechts waarom wij hier altijd mogen genieten van de psychische analyses. Met een ban had het niets te maken.

     Hier nu blijft een flagrante nickname-diefstal door henkdetenk. Je was zo gebeten op de nickdiefstal door onze gezamelijke kennis. Maar hier worden twee nics van Kok door henkdetenk gejat, zoals ik het zie, en is Kok weer teruggekeerd onder diens oude naqm.

     1. ZWEEDSE K0K

      Klopt Merijn.
      De selectieve verontwaardiging van de Duitse plantsoenendienstmedewerker, niet mijn vriend, wordt bepaald door de locatie op de speelplaats.
      Helaas is mijn Spaanse paspoort nog geblokkeerd.

     2. Meriadoc Brandebok

      Klopt.

      Goed dat je weer terug kon zijn overigens, Zweedse.

  2. Maurits Dekker

   Famke lekker dier ,maar niet de slimste heeft …….

   Famke lekker dier?
   Ik weet niet wat er nu voor lekkers aan deze persoon te ontdekken viel.
   Wat ik zag was een was een briefje voorlezend minder- tot zwakbegaafd kipje die totaal niets voorstelt maar toch door de media omhoog-gehemeld wordt alsof ze iets te vertellen heeft en haar als een begaafd filosoof behandelt.
   Het is een rare wereld geworden.

   1. Chalres Bingley

    @maurits waar is uw testosteron?

    1. Maurits Dekker

     Chalres,

     Mijn testosteron?
     Dat werkt nog als een tierelier, maar alleen bij mooie exemplaren van het vrouwelijk geslacht die ook nog zo intelligent zijn dat het de moeite waard is om naar hen te luisteren.

     1. Mireille

      Grootspraak, als het er op aankomt is het excuus : “ik heb teveel gedronken”

    2. Cootje

     Hoe zo moet het licht uit , want als ze de mond open doet ben je niet meer serieus bezig .

   2. Cootje

    Hadden de publieke zenders een zwarte woordkunstenaar die een dom geluid maakte , nu heeft de commerciële omroep er een schepje boven op gedaan , een kind van 12 op de lagere school kan een werkstuk beter verstaanbaar uitleggen , en spreekt beter verstaanbaar Nederlands .

 3. Tom Bombadil

  Damn son, dat mokkel heeft maar 1 goede eigenschap en dat is haar dikke aars. Ben zelf ook tegen al die maatregelen daar niet van maar als dat het boegbeeld van het gezonde verstand moet voorstellen dan is de strijd al verloren voor ie begonnen is.

  1. Gebande3

   @tom u heeft t begrepen ,die heerlijke dikke aars en voor de rest niks.

  2. Cootje

   ++++++++

 4. Blondie

  Famke heeft toch gelijk de Nederlandse overheid is een lachertje.

  De testen worden tegen giga kosten gedaan in Abu Dhabi, welke parlementariërs gaan hier hun bankrekening mee spekken.?

  Schandalig Nederland is de fase Bananenrepubliek al voorbij.
  Rutte ga weg knul, ga weg.

  1. Cootje

   Als je gelijk hebt , kan dat toch nooit in de gedachte van die meid zijn opgekomen , die heeft namelijk een verstand van een aardbei en zo praat ze ook. Een miljoen volgers betekend dat Nederland hopeloos verloren is

 5. Maurits Dekker

  De opgespoten lippen van Famke Louise hebben meer inhoud dan haar bovenkamer.

  1. Cootje

   Die opgespoten lippen verkondigde een hoop onzin en je had ondertiteling nodig , misschien zijn die andere lippen van haar verstandiger , dan is ze echt vrouw 2 lippen om ruzie te maken en twee om het goed te maken , kan eerdaags naar dat partij zwart van de grond is gekomen , de partij domme eendjes oprichten , wat een mafkezen lopen er rond in Nederland , Corona doet her trouwens uitstekend in zuid Europa , daar zitten de vrienden van pinokkio

  2. Kretoloog

   Gaan we nu ook al Angela de Jong citeren? De AD-columniste die altijd zwaar beledigd is, als men opmerkingen maakt over haar volumptieuze derrière? Maar die er nu zelf niet voor terugdeinst, om mensen te beoordelen op hun uiterlijk.

   Kom op Maurits, jij kunt beter, veel beter!

 6. Brenda Welsh

  Het slechte voorbeeld voor Famke is uiteraard Baudet, een schadelijke figuur. Baudet die in de kamerdebatten handenwringend en bekketrekkend zijn show opvoerde waarop Famke op haar toon reageerde. Famke wordt afgepiest terwijl Baudet de aangever is.
  Baudet bewijst de verpleging, de artsen die zich inspannen in de bestrijding van Covid19 een slechte dienst.

  1. NO8D0

   @brenda heeft het zoals gewoonlijk niet begrepen.
   Rutte en consorten bewijzen de artsen en al het verplegend personeel in de ziekenhuizen een slechte dienst.
   20 miljard voor de Italianen die rechtstreeks voor belastingverlaging worden gebruikt voor de Italianen.
   Nog eens 235 miljard uit de EU pot voor de knoflooklanden waarmee macron Al heeft beloofd om structureel het salaris te verhogen van het zorgpersoneel.
   En wat krijgt het zorgpersoneel hier?
   De belofte van 1000 euro die aan slechts een handjevol zorgpersoneel terecht komt en ook zelfs bij de mensen die totaal niet met covid in aanraking zijn geweest.
   Zorgpersoneel is woest en overwerken en extra inspannen zullen ze niet meer doen.
   En laten we dan nog maar even zwijgen over de pensioenleeftijd hier en in de knoflooklanden.

   1. Piet51

    @NO8D0
    Het is nog steeds niet helemaal duidelijk. Als de Italiaanse economie instort is Nederland één van de landen die daar na Italië zelf het meeste last van heeft. Wij exporteren heel veel goederen naar Italië en het wegvallen van die vraag zal een flinke klap zijn voor onze economie, bedrijven en burgers. Dat gaat om werkgelegenheid en winsten voor aandeelhouders (dat zijn vooral onze pensioenfondsen). Dus is dat geleende en geschonken geld goed voor onze werkzame bevolking en (toekomstige) gepensioneerden. Onze bedrijven en pensioenfondsen hebben een groot belang bij een gezonde economie in de hele EU. Conclusie: die miljarden voor Italië en andere landen zijn alleen uit eigenbelang al goed verdedigbaar.

    1. vandaag

     blabla bladieblabla

     1. Piet51

      @vandaag
      Ik vind het eigenlijk heel goed van je, dat je al mijn bijdragen leest en ook als “gelezen” merkt. Zo steek je er toch spelenderwijs wat van op. Ga vooral door. Mij stoort het niet.

  2. vandaag

   het virus bewijst iedereen een slechte dienst

 7. Pauline Kummer

  Famke zegt wat Baudet ook zegt. Alleen bij Baudet is de handel in mondkapjes opgedroogd, dat is helder. Een stand -up comedian.

 8. Beukman

  Ik had nog nooit van Famke Louise gehoord en Jinek is ook niet echt mijn ding. Maar na het lezen van de recensie begrijp ik dat Famke geen stomme trut is maar een briljante actrice die speelt dat ze een stomme trut is. En het item op Jinek was een parodie, zo briljant dat velen erin zijn gestonken.
  Kijken dus, mensen.

  Tegenover de arme Famke Louise zat de onwrikbare zachtmoedigheid van IC-arts Diederik Gommers, die zei heel graag met haar en andere jongeren in gesprek te willen. De ook aanwezige Ahmed Aboutaleb maakte de sandwich der redelijken compleet door te zeggen dat hij wel een zaaltje had. Eva Jinek voegde toe dat als Famke Louise op tv wilde komen, ze beter de hashtag #ikwilbijevajinekovercoronapraten kon gebruiken.
  Geestig, net als het moment waarop Jinek met de Promenade-afsluiting ‘Waarvan akte’ duidelijk maakte dat dit gesprek door geen parodie meer overtroffen zou worden. Zonder gekheid: eerst hadden we een opruiende hashtag, kennelijk bedoeld om op tv te komen. Eenmaal op tv bleken de gebruikers helemaal niets te melden te hebben, behalve dat ze nu op tv waren – zoals viel te voorzien.

  nrc.nl/nieuws/2020/09/23/als-lege-aandachtszoekers-aan-de-poort-staan-laat-dan-talkshows-eens-zeggen-ikdoenietmeermee-a4013207

  1. Rene van der Grijp

   “En het item op Jinek was een parodie, zo briljant dat velen erin zijn gestonken.”

   Ik heb het even gekeken maar het was beslist geen parodie, Beukman.

   Of Femke dom is laat ik in het midden. Ze heeft in ieder geval een dikke BMW onder haar kont. Kijk hier maar:

   ht*ps://www.gids.tv/video/256971/zien-woeste-famke-louise-slaat-microfoon-dennis-schouten-en-weigert-reactie-corona-uitspraken

   1. Beukman

    Dank. Ook dit was weer een briljante parodie, René. In het echt zou een kwaliteitsomroep als Powned natuurlijk nooit aandacht geven aan zo’n stomme verwende kapsonestrut, en haar zelfs stalken met camera en microfoon.

    Dat het allemaal en meesterlijke parodie was op het sterrendom van omhooggeschoten influencers, blijkt ook uit het feit dat een aantal deelnemers aan deze parodie zich zojuist heeft teruggetrokken. Zie hieronder. Stuk voor stuk mensen die in het echt niet bestaan, met fantasienamen.

    Verschillende bekende Nederlanders
    hebben hun video’s met kritiek op het
    coronabeleid van internet verwijderd.
    Volgens het hiphop-platform Puna hebben
    onder anderen Bizzey,Rugged,Trobi en
    Yes-R hun online filmpjes met de
    hashtag ikdoenietmeermee weggehaald,
    zonder er uitleg bij te geven.

    teletekst-data.nos.nl/webplus?p=111

   2. Ernest Stern

    “Of Femke dom is laat ik in het midden. Ze heeft in ieder geval een dikke BMW onder haar kont.”

    René brengt een doorslaggevend inhoudelijk argument in.

    😂

 9. Beukman

  Goed zo Famke, beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald!

  https://nos.nl/teletekst#111

  Nadat een aantal invloedrijke jonge
  Nederlanders hun campagne tegen het
  coronabeleid al had gestaakt,heeft nu
  ook Famke Louise haar videoboodschap
  van Instagram gehaald.De influencer,met
  1 miljoen volgers,noemt haar kritiek op
  de maatregelen nu “ongefundeerd”.
  Ze excuseert zich tegenover iedereen
  “die zich gekwetst of verward heeft
  gevoeld”.Eerder haalden onder anderen
  Bizzey,Rugged en Yes-R hun video’s al
  van hun socialemedia-accounts.

 10. Beukman

  Goed zo Famke, beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald!

  nos.nl/teletekst#111

  Nadat een aantal invloedrijke jonge
  Nederlanders hun campagne tegen het
  coronabeleid al had gestaakt,heeft nu
  ook Famke Louise haar videoboodschap
  van Instagram gehaald.De influencer,met
  1 miljoen volgers,noemt haar kritiek op
  de maatregelen nu “ongefundeerd”.
  Ze excuseert zich tegenover iedereen
  “die zich gekwetst of verward heeft
  gevoeld”.Eerder haalden onder anderen
  Bizzey,Rugged en Yes-R hun video’s al
  van hun socialemedia-accounts.

  1. Rene van der Grijp

   “Eerder haalden onder anderen
   Bizzey,Rugged en Yes-R hun video’s al
   van hun socialemedia-accounts.”

   Waren dat volgens jou geen niet-bestaande mensen, Beukman?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.