Dit gaat veel te snel… Coronavaccin mogelijk dit jaar al op de Europese markt

Het Nederlandse ministerie van Volksgezondheid en de WHO zijn kennelijk niet goed geïnformeerd. Zij blijven namelijk volhouden dat er pas in 2021 een vaccin op de markt zal komen, terwijl het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA) beweert dat er eind 2020 al marktvergunningen zouden kunnen worden verstrekt. ‘De ontwikkelingen gaan snel’, aldus de EMA-woordvoerder.
Vaccins worden in rap tempo ontwikkeld en sommige zijn veelbelovend. De gebruikelijke testfases voor de midden- en de lange termijn worden daarbij nu overgeslagen. Maar dáár ziet men juist vaak de kanshebbers sneuvelen! Het veelbelovende middel blijkt dan toch averechts te werken en mag dan niet toegelaten worden op de markt.

Maar we zitten nu midden in een situatie waar de vraag enorm is en het aanbod gering. Wie nu als eerste op grote schaal een effectief vaccin kan ontwikkelen, kan miljoenen (of zelfs miljarden) euro’s binnen harken. En als het middel lang genoeg werkt, ziet de concurrent de markt snel verzadigd raken.

Het is dus niet meer dan logisch dat farmaceuten zo snel mogelijk toegang willen tot de Europese markt. En dat veiligheid (voor zowel de farmaceuten als de overheden) wel degelijk van ondergeschikt belang is geworden. Overheden willen de economie weer aan slingeren en politici willen kunnen scoren met de oplossing die daar toe heeft geleid. Maar je kunt nou eenmaal niet voorspellen of een vaccin over een half jaar (of langer) ineens voor klachten gaat zorgen.

Dus wat wordt het uiteindelijke resultaat? Er komen vaccins op de markt die in rap tempo worden gekocht. Mensen die zich hebben laten vaccineren ‘mogen weer’ en we raken steeds meer opgelucht dat het coronagevaar bijna voorbij is. Mocht nou blijken dat er toch complicaties optreden, wat dan? De farmaceut hoefde niet meer voor de lange termijn te testen en de overheid handelde vanuit een noodsituatie. Dat betekent: geen geld terug, geen verzekering, mogelijk bijkomende ziektekosten en misschien nog wel meer ellende.

Ik ben er in ieder geval een beetje huiverig voor. En misschien werkt een vaccin straks ook gewoon wél naar behoren en hebben we uiteindelijk nergens last van. Dat zou mooi zijn. Maar ik ben vast niet de enige die het straks eerst eventjes aan wil blijven kijken, of er niet een chip van Bill Gates inzit of zo! 🙂

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

27 reacties

 1. .nexit2021

  hahahahaha , een vaccin tegen een muterend virus . Neem je ouwe moer in de zeik met die onzin

  Je vraagt je af waar het influenza vaccin blijft !

  1. hans-e-pans

   Het gaat de fabrikanten gewoon om de centen, euro’s, dollars, ponden en welke valuta dan ook.

   Men noemt dat ook wel een gewoon ordinair verdienmodel, heeft verder niets met uw, jullie en mijn gezondheid te maken.

 2. HD

  Laat eerst Mark met zijn corrupte vrinden maar een overdosis nemen.

  1. Gebande3

   Uitermate sympathiek van u dat u Rutte en vrienden graag in leven wil houden.
   Waren alle reageerders maar zo zuinig op onze premier.

 3. Kleurloze Politiek

  @ nexit2021

  Of jij hebt er werkelijk geen kaas van gegeten of hij bent weer zo’n typische activist die over op tegen zijn zels als het regent is het volgens hun de schuld van de overheid..

  Dit virus muteert zich wel eens waar maar niet de witte cellen of T cellen of tewel het DNA die herkenbaar blijven voor de antistoffen waar jou lichaam zich mee beschermt.

  1. .nexit2021

   gekleurde , het is heel simpel , influenza kost onze maatschappij jaarlijks miljarden eurotjes. Hij of zij die het virus contr0leert is schatje hemeltje rijk door de patentwetgeving. Nog nooit is het gelukt de jaarlijkse griepepidemie te beheersen.

   Virussen zijn nagenoeg niet te bestrijden maar jij mag natuurlijk geloven dat het wel zo is. Laat maar lekker je lichaam vullen met die bende. Overigens heb jij het niet nodig , jij hebt de bescherming van Allah al

   Loop jij maar blind achter de roverheid aan sukkel

 4. Jack Flash

  Hoemeer zieken Big Pharma maakt, hoemeer geld het verdient..
  De rest laat ik aan Uw weldenken over.
  MVG.

  Jack.

 5. Blondie

  Deze hele leugen campagne, gaat ons Nederlanders Miljarden Euro’s kosten.

  Terwijl de oudjes in Nederland, al worden uitgenodigd voor de griepprik en de pneumokokkenprik in Oktober 2020.

  Rutte raakt verstrikt in zijn eigen leugens.

 6. Pescador

  Tegen een virus kun je geen vaccin maken ,

  1. Ernest Stern

   Pescador lijkt me een enorm deskundige viroloog.

   😂

   1. .nexit2021

    jij bent een vervelende tr0l

   2. Factor

    enz

   3. lucinde

    😂🤣😂🤣

 7. Factor

  Het ontwikkelen van een veilig virus kost meer dan 10 jaar. Het covid-19 virus muteert waar je bij staat, zodra je gaat vaccineren is er alweer een andere variant. O ja… het medicijn dat daadwerkelijk helpt (hydroxychloroquine) mag niet voorgeschreven worden, nu snapt iedereen hoe het zit want het gaat om het veiligstellen van de farmaceutische miljarden.

  1. .nexit2021

   Daar ben ik nog het meest boos over. Mensen bewust een overdosis hydroxychloroquine geven en dan roepen dat het niet werkt.

   Artsen verbieden om het toe te dienen terwijl de patienten kansloos waren. Puur misdadig

   1. Jack Flash

    Ja, klopt Nexit , hoor je verder niks over op MSM.

    1. combat le pellicule

     De MSM onderdrukt alle mensen die een Nexit willen en vervalst ook de peilingen. Een overgrote meerderheid van het Volk wil een Nexit maar dat wordt verborgen gehouden.

     1. combat le pellicules

      Het beste zou zijn om de MSM gelijk te schakelen, zoals de nazi’s dat in de oorlog ook hebben gedaan met de Telegraaf..

     2. Factor

      Nickzuiger

 8. Morgan4321

  Soortgelijke vaccins bestaan al lang, alleen de actieve stof waartegen het immuunsysteem getraind moet worden is nu anders. Dus dat risico zal wel meevallen.

  Verder is er natuurlijk een verschil tussen “het vaccin is toegelaten” en “er zijn miljarden doses van gefabriceerd” Ontdanks het feit dat men nu al met massaproductie bezig is, nog voor alle trials afgelopen zijn. Daar komt dat tijdsverschil eind 2020 – begin 2021 vandaan. Tenslotte is er al een toegelaten vaccin, het Russische, maar die zijn nu ook bezig de productie op te schalen.

 9. kees cup

  Beste wout, het gaat NOOIT te snel.

  De testfase is inderdaad errrrug kort, maar;
  Op de dag dat er een vaccin wordt vrijgegeven, wat de werking ervan ook is, dan kan de teller kan gaan lopen naar het opheffen van ALLE corona maatregelen, dan kan eindelijk het “normale” sociale leven weer doorgang vinden, en onze zeer zwaar gehavende economie weer een begin maken met opkrabbelen.

  Graag zeer ruim voor de verkiezingen, zodat de huidige regering zichzelf niet nog eventjes voor het stemvee als crisis’helden’ kan presenteren.
  En of de mensen zich daadwerkelijk laten vaccineren, daar is een ieder vrij in om dat zelf te bepalen, het is net als bij de griep, in ons land (nog) niet verplicht.

  1. .nexit2021

   beste kees , je kan je niet vaccineren tegen influenza !

   De jaarlijkse griepgolf kost de economie geschat tussen de 2 en 4 miljard afhankelijk van zijn omvang.

   1. combat le pellicule

    Juist, Corona is niet gevaarlijk als het virus al bestaat.

    1. combat le pellicules

     Corona is een verzinsel om de Bilderbergers op de kast te jagen.

 10. Heras

  Tegen de overheid wil ik zeggen: steek dit vaccin maar in je ….

 11. harte385

  Ieder vaccin wat binnen 5 á 10 jaar op de markt komt??? geeft aan dat de corona crisis is gecreëerd voor andere doelen. Test tot totale onderdrukking van burgers en het af pakken van hun rechten. Maar gelukkig voor ons mislukt tot op heden. Maar de clubjes die hier achter zitten zullen het blijven proberen.

 12. Robin Hoed

  Iedere dag komen er 13 mensen om het leven door een ongelukkige val.
  Geen paginagrote artikelen in de media, geen debatten in de kamer, geen verplichte helmen op straat en binnenshuis.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.