Dit is pas viruswaanzin! Coronapatiënt Matthieu (37) wordt niet geloofd door idioten op social media: ‘Jij wordt door RIVM betaald’

De 37-jarige Matthieu Onderdijk kwam door het coronavirus in het ziekenhuis terecht en probeerde hetzelfde te doen als wat ik aan het begin van de coronacrisis ook deed: de eigen ervaring met het virus delen met anderen. Matthieu kreeg echter volledig de wind van voren op social media! Hij zou “betaald worden door het RIVM” en “banden hebben met de overheid”…
Matthieu kwam zondag met zware coronaklachten in het ziekenhuis te liggen en is doodziek. Hij dacht (net als ik destijds) behulpzaam te zijn en mensen te informeren over wat het virus met je kan doen. Maar zijn waarschuwing werd duidelijk niet door iedereen even gewaardeerd.

Matthieu werd overspoeld door haatreacties, verdenkingen en verdachtmakingen. Zonder enige onderbouwing natuurlijk, want dan moet er bewijs worden geleverd voor de oorzaak van dat onderbuikgevoel, en dat kunnen ze meestal niet. Sommigen gaan nog een stapje verder en wensen hem direct de dood toe, want je denkt toch niet dat zij zich van de wijs laten brengen door de overheid?! Nee joh, die zijn ze veel te slim af, dat kun je wel lezen in al hun Facebook-posts en blogs.

Wat een trieste bedoening is dit zeg. En niet eens vanwege de bedreigingen of doodsverwensingen, want die neem ik toch vrijwel nooit serieus. Nee, waar ik mee zit is dat er (naar mijn idee) praktisch geen publiek debat meer wordt gevoerd. Links zendt naar links, rechts zendt naar rechts en iedere poging om te depolariseren vliegt nog net niet spontaan in brand.

Ik merk het zelf ook. Als ik wat negatiefs schrijf over Geert Wilders of  op een fout wijs van Baudet, dan ben ik al een NOS-medewerker die geld krijgt van George Soros. Of dan ben ik ineens links wanneer ik een keer positief schrijf over Jesse Klaver of Rob Jetten, die hooguit één keer per jaar zinnige taal uitkramen.

Feiten doen er steeds minder toe lijkt het wel. En nu is het allemaal nog slechts geschreeuw vanaf de zijlijn. En van achter een scherm. Maar we hebben met onze eigen ogen kunnen zien hoe 5G-wappies diverse 4G-masten in de fik hebben gezet, ‘want da’ heb’ gestaan op Feesboek!’ Sterkte Matthieu! En die mafkezen moet je gewoon negeren.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

59 reacties

 1. vandaag

  tjeempie , zondags het ziekenhuis in en nu al “genezen ”

  Wat een gelukkig man

  1. Cor Grijpstra

   -zondags het ziekenhuis in en nu al “genezen ”-

   Waar lees je dat?

   1. vandaag

    doodzieke corona patienten aan de beademing zitten uiteraard op sociale media te wauwelen ! Kennelijk valt het allemaal reuze mee. Een gemiddelde influenza patient ligt langer in bed op non actief.

    Maar jij mag het slappe gel*l geloven hoor cor

    1. Cor Grijpstra

     -doodzieke corona patienten aan de beademing –

     Alsof elke corona patient in het zieken huis aan de beademing gaat.

     Moeten we serieus nemen, ja als fantast…

     1. vandaag

      om corona te willen geloven moet je zeker fantast zijn

      corona patienten gaan naar het ziekenhuis om te klaverjassen 🙂 🙂 🙂

     2. wesley benley

      Fantasietje Fisifisi wenst alleen te geloven wat in zijn Wachttorengenootschap-kring officieel beleden wordt.

      Of, zoals zijn standaardreactie sinds kort is : je liegt!

     3. vandaag

      enz

 2. NoDoubt

  Het was toch een killervirus, aldus WHO.Nee het is een synthetische virus, en ´ontsnapt´uit een lab in China. Dan komt RIVM dat we alleen foute mondkapjes mogen dragen en niet de goedgekeurde. Jonge kinderen zijn geen risico en zie nu. De jeugd wordt door de overheid op de hielen gezeten. Het aantal doden heeft eenzelfde sterftecijfer als een hevige griep. Maar ondertussen is wel de economie kapot, de welvaart kapot en het welzijn kapot. Kosten nu 100 miljard die wij betalen. DAT IS DE KERN

  1. Cor Grijpstra

   N B

   Vertel mij eens waarom Israel een volledige lockdown heeft, wat de economie enorm zal schaden en dat voor een griepje.

   1. vandaag

    corretje begrijpt niet dat de politiek volledig met de handen in het haar zit.

    Wat moeten ze dan ? Het beeld is immers geschapen dat je moet handelen bij bepaalde waarden. Doe je het niet , wordt je uitgekafferd zoals Zweden bijvoorbeeld

   2. JochemX

    Cor, als je buurman in de plomp springt moet je dat ook doen.

  2. SilverFox

   Volgend het WHO wereldwijd tot 2 miljoen coronadoden mogelijk. En dat op 7,8 miljard mensen … Doorlopen mensen, niks aan de hand.

 3. Meriadoc Brandebok

  Ja, Wout, als iets niet in het wereldbeeld (“corona is maar een griepje”) van de wappies past, is de andersdenkende direct in dienst van de overheid, Soros, etc. Dat verwijt krijg ik ook geregeld op het blog. Aangemoedigd door Thierry met z’n knipfilmpjes over andere politici. Onverdraagzaamheid.

  1. vandaag

   ons oliedomme bokje begrijpt het nog steeds niet

   griep is influenza
   verkoudheid is corona

   1. wesley benley

    De Lugar-clan op z’n best, aangevoerd door de verbeten inquisiteur fisifisi.

    1. vandaag

     enz

  2. M. Brandenburg

   Ach zoalang de overheid gewoon nog steeds mensen betaald om overheidpropaganda uit te kotsen zonder dat deze personen weten waar zij het over hebben, mogen ook zij die niet betaald worden door de overheid hun mening geven, vaal zie je dat de mening die tegenover aan de overheid staat wel door de wetenschap word onderbouwt. Ik heb van de overheid nog steeds geen inzage in data die zij gebruiken om hun onzin te onderbouwen, en wat zij aangeven als onderbouwing voor de maatregelen word door de data dan wel het onderzoek waar zij naar verwijzen onderuit gehaald.

   1. Meriadoc Brandebok

    Ik kan hier geen touw aan vastknopen.

    1. Lodewijk Horstmar

     Eens. Het is wartaal.

 4. Bjornernst

  En zie hier de kern van het probleem, met zoveel tegenstrijdige berichten weet je niet meer wat je wel en wat niet te geloven. Overduidelijk is de informatie van RIVM en msm niet te vertrouwen en dus ook niet van de regering. Anderzijds zijn de argumenten van antiviruswappies zo ver gezocht dat ze ook niet serieus genomen kunnen worden.

  1. vandaag

   antiviruswappies bestaan volgens mij niet of heeft u berichten dat het ringvirus niet bestaat uit bepaalde groepen ?

   1. wesley benley

    etc

    1. Fascal

     Bloemkist

     1. wesley benley

      je liegt!

     2. vandaag

      nee grafkist

     3. wesley benley

      Nee.

    2. vandaag

     nee

  2. JochemX

   Je eigen verstand en een beetje rekenen. Als je die onzin van de regering en het OMT naast je neerlegt en de beweringen van viruswaarheid met een korreltje zout neemt, zit je waarschijnlijk dicht bij de waarheid,

 5. Rene van der Grijp

  Er zijn jonge, gezonde mensen die heel ziek worden van Corona (mijn vrouw en huisarts zijn daar getuige van geweest) maar de overgrote meerderheid, ca 98% volgens de brandbrief van medici die kennelijk volledig is genegeerd door het kartel, heeft er nauwelijks last van gehad. De meesten hebben het niet eens gemerkt.

  1. JochemX

   Grijp, beroerd voor de echt zieken, maar de hele maatschappij ontwrichten voor twee %, dat is waanzin,

 6. M. Brandenburg

  Uiteraard zou dit niet gebeuren indien er op de groep die vele malen groter is die verder geen last heeft, immers bij de griep geldt exact hetzelfde als je het echt te pakken hebt gehad heb je maanden nodig om te herstellen om je op de IC met griep een kans die net zo groot is als bij Corona, dan kan je er ook de rest van je leven last van houden. De noodzaak om extra aandacht aan dit soort personen te geven is er niet omdat zij de absolute uitzondering zijn en er niets is dat niet gebeurd wanneer je in een zelfde situatie met een andere ziekte zo komt te liggen. Het is selectief en hypocriet om zoveel aandacht te geven aan een doodnormaal gegeven. Ja er zijn ook mensen die langer er last van houden zoals met elke andere ziekte, Corona is geen uitzondering op de regel.

 7. ZWEEDSE K0K

  Ik merk het zelf ook. Als ik wat negatiefs schrijf over Geert Wilders of op een fout wijs van Baudet, dan ben ik al een NOS-medewerker die geld krijgt van George Soros. Of dan ben ik ineens links wanneer ik een keer positief schrijf over Jesse Klaver of Rob Jetten, die hooguit één keer per jaar zinnige taal uitkramen.
  Feiten doen er steeds minder toe lijkt het wel. En nu is het allemaal nog slechts geschreeuw vanaf de zijlijn

  Gelukkig maken DDS en de redacteuren zich hier nooit schuldig aan.

  1. vandaag

   Gelukkig maakt de friteur boer zich hier nooit schuldig aan

   iets met een pot en zwart

   🙂 🙂 🙂 zeldzame sukkel

 8. RPML

  Het grootste probleem is de ongeloofwaardigheid van Rutte en cs. Steeds meer leugens komen naar boven waaruit blijkt dat politieke belangen veel zwaarder wegen dan de waarheid.

  Op de RIVM-site kun je de data gewoon volgen:

  h++ps://www.rivm.nl/coronavirus-covid-19/grafieken

  Als Rutte dan zegt dat de ziekenhuizen overstromen en er alweer verplaatsingen plaatsvinden dan vind ik dat ongeloofwaardig als ik op de RIVM-site kijk naar ‘In ziekenhuis opgenomen patiënten. Ervan uitgaande dat een patiënt 10 dagen in het ziekenhuis verblijft (en dat is extreem lang) dan kom ik cumulatief op (gerekend vanaf 15 september) 95 bedden in HEEL Nederland, let wel, dat zijn geen IC-bedden. Druk je vervolgens op het tabblad ‘vanaf 27 februari 2020’ blijft er helemaal niets over van de grafiek.

  Als er gisteren gemeld wordt ‘alweer 16 doden op één dag’ vraag ik mij hetzelfde af. In de grafiek ‘overledenen per dag’ gaat de Y-schaal maar tot 7, de laatste 3 dagen zijn er 3 doden per dag…Druk je vervolgens op het tabblad ‘vanaf 27 februari 2020’ blijft er helemaal niets over van de grafiek.

  Wie het weet mag het zeggen…

  1. vandaag

   quote Wie het weet mag het zeggen… end

   Dat kunnen we dus niet door het gemanipuleer met cijfers en feiten.
   Je kan veel beargumenteren en dan komen er heel snel heel veel tegenstrijdigheden aan het licht

   1. RPML

    Een grafiekje ‘uit ziekenhuis ontslagen patiënten’ zou al helpen… als je de bezettingsgraad wilt monitoren moeten die data er zijn

    1. vandaag

     klopt , het simpel optellen van besmettingen is werkverschaffing en heeft 0,00 binding met statistieken bedrijven

  2. ZWEEDSE K0K

   Als Rutte dan zegt dat de ziekenhuizen overstromen en er alweer verplaatsingen plaatsvinden dan vind ik dat ongeloofwaardig als ik op de RIVM-site kijk naar ‘In ziekenhuis opgenomen patiënten.

   Vandaag is in Tilburg de eerste vleugel omgebouwd tot cohort afdeling.
   Gewoon voor de show natuurlijk.
   Alle medewerkers lopen straks verkleed als een vroegtijdig carnaval.
   Allemaal voor de show.

   1. vandaag

    je kan feiten niet ontkennen flapdrol , er liggen 100 corona patienten op de I.C in heel Nederland

    Kan de Nederlandse zorg dat niet eens aan dan moeten we ons grotere zorgen dan we al deden

    Waarom lopen ze op de testcentra niet in de kledendracht die je omschrijft ? Inderdaad een show

    1. SilverFox

     Het probleem is dat de overheid jarenlang heeft bezuinigd op de zorg. Dat is inmiddels pijnlijk duidelijk. Het geld dat wij aan zorgpremies, eigen risico en eigen bijdrages betalen worden door zorgbobo’s misbruikt op de aandelenmarkt – net als wat er met onze pensioenen gebeurt.

     1. vandaag

      klopt , 100 patienten op de I.C en de zorg schreeuwt moord en brand “we kunnen het niet aan “

   2. RPML

    En vanaf hoeveel patiënten doen ze dat? 2, 5, 10, 20, 50? En is dat dan normaal bij dat aantal of nemen ze in Tilburg het zekere voor het onzekere? En is Tilburg dan de referentie voor heel Nederland, alle provincies, of alleen Brabant of alleen de stad om de maatregelen op te schroeven?

    1. ZWEEDSE K0K

     Tuurlijk komt de directeur mij en niet te vergeten u tekst, uitleg en cijfers geven om zijn handelen te rechtvaardigen.
     Ga er maar van uit dat ziekenhuis directeuren per definitie de verkeerde beslissingen nemen.
     Sluit u aan bij Famke Louise.
     #Freethepiemol!

     1. RPML

      Er waren ook ‘deskundigen’ die ons vertelden dat er 150.000 doden in Nederland zouden vallen; vertrouw jij vooral de deskundigen als fritoloog, ik gebruik mijn boerenpiemolverstand.

     2. vandaag

      #shutupdeflapdrollen

     3. ZWEEDSE K0K

      ik gebruik mijn boerenpiemolverstand.

      Verstandig.
      Ik denk dat u de noodzaak tot handelen veel beter kunt inschatten dan de geneeskunde directeur van het onbeduidende Elisabeth.

   3. JochemX

    Beste kok, er is extra geld uitgetrokken om dit virus te bestrijden en dat moet en zal opgemaakt worden. Dat heet viruswaanzin, het verdienmodel moet doorgaan.

    1. RPML

     Inderdaad. Ik was vorige week in het ziekenhuis, je kon er een kanon afschieten. Parkeerplaats praktisch leeg, gangen leeg, in de wachtruimte was ik de enige. Ziekenhuizen, huisartsenposten, apothekers, ze draaien op dit moment forse verliezen. Een beetje corona-geld uit Den Haag; in de brand, uit de brand

   4. Blondie

    Inderdaad Pizza bakker.

    Een aantal Maanden geleden, is er een noodhospitaal geplaatst bij Rotterdam Ahoy en na een aantal weken weer afgebroken, zonder dat er een Corona patiënt binnen is geweest.
    In die zelfde periode, gingen de patiënten volgens Rutte en van Dissel het land rond of naar Duitsland.

    Bij Ahoy was het voor iedereen zichtbaar, de verplaatsingen in Nederland en patiënten in Duitsland bleven buiten beeld.

    Dus wat is de waarheid.?

    1. RPML

     In Maastricht stond nog zo’n ding, ook leeg gebleven

    2. vandaag

     quote Blondie 1 dag geleden Beantwoorden
     Inderdaad Pizza bakker. end

     niet zo hoog inzetten , een frikandel lukt nog net door de drijfeigenschappen maar een kroket wordt al erg moeilijk voor het cockje

 9. R.H.J. van Hees

  En toch is het vreemd dat als je in het ziekenhuis ligt, misschien zelfs op de IC vertoefd, je dan nog immer je ervaringen met het covid-19 virus wilt en vooral kan delen met de wereld. Ik heb zelf ooit een longontsteking gehad, een jaar of 3 geleden, en het laatste wat je dan wilt is delen hoe je je voelt, want als je zo ziek bent, leef je niet echt! Dus concluderend en afrondend gezegd, iedereen zie zegt doodziek te zijn en in het ziekenhuis ligt en toch twittert, apps verstuurd, meninkje hier en daar, ik daar mijn bedenkingen over heb. Dit soort zeer jonge corona patiënten zijn moeilijk te vinden, laat staan dat deze in de media willen, met dit killervirus dat iedereen doodt en verderf zaait. Voor de zekerheid heel veel sterkte en kracht om beter worden. Als het aan de media ligt ben je dan eigenlijk al dood. Ps de DDS is nog altijd lyrisch over mondkapjes, maar leest de DDS de media wel?? Groetjes uit een winderig Zwinderen.

  1. Blondie

   Inderdaad R.H.J. van Hees.

   Het geloof in iets, is vaak een kwestie van vertrouwen.
   Als je toch Maanden geleden, de problemen rondom het meten is weten zag plaats vinden, wat nooit van de grond is gekomen en dan nu Maanden later het amateuristische gedoe, rondom het testen ziet gebeuren.
   Deze overheid is niet geschikt, om Nederland te besturen.

   Inderdaad een stijf briesje, maar niet die voorspelde storm.

 10. Blondie

  Wout het is zo als het is.
  Liegen en bedriegen brengt de mensen niet dichter bijelkaar.
  Demoniseren ook niet.
  Een anders denkende direct een racist noemen ook niet.
  Een cordon sanitair richting anders denkenden ook niet.
  Inspraak afschaffen en dan met leugens jouw wil doordrijven ook niet.
  Rutte heeft Nederland bewust naar twee kampen gedreven.

  Neem Corona als maatstaf, in Maart / April het mondkapje vlgs het RIVM schijnveiligheid en nu 250 Euro boete als je het mondkapje vergeet in de bus.

  1. wesley benley

   Wel ja,…. geef maar weer uitsluítend een van de twee kampen de schuld. We hadden niet anders verwacht

   1. vandaag

    er is maar kamp die krankzinnige regeltjes bedenkt stront vlek

    1. wesley benley

     Nee je liegt schijtlijster

     1. vandaag

      hahaha enz

     2. wesley benley

      Hi hi hi angshaas

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.