“Veel gewonden” na meerdere ‘mysterieuze steekpartijen’ in de Britse stad Birmingham, politie tast nog in het duister…

Het was een bloederige nacht in het Britse Birmingham. Volgens de lokale hulpdiensten zijn er vannacht “veel gewonden” gevallen na meerdere steekpartijen op verschillende plaatsen in de stad. Wat er precies is voorgevallen is vooralsnog onduidelijk.

Iets na middernacht vond er een steekpartij plaats in Birmingham. Op zich is dat niet per definitie ‘Breaking News’, want in zo’n beetje elke stad zijn er dagelijks wel steekpartijen te noteren. Maar in dit geval is er iets vreemds aan de hand. Rond hetzelfde tijdstip kreeg de politie in Birmingham meerdere meldingen van steekpartijen op verschillende plaatsen in de stad.

De politie wil er nog niet veel over kwijt, maar ze spreken zelf al van een “groot incident”. Op de sociale media zijn diverse video’s van de ‘incidenten’ te vinden. Het enige dat de politie kan bevestigen is dat er meerdere gewonden zijn gevallen, maar hoeveel dat er precies zijn is ook nog onduidelijk.

Enkele straten rondom Hurst Street en Bromsgrove Street in Birmingham zijn afgezet. Volgens Britse media is een groot deel van het uitgaansgebied afgesloten en zijn de hulpdiensten massaal ter plaatse.

Update: Een man is overleden nadat er vannacht op meerdere mensen werd ingestoken. Tot dusver bekend zijn er minstens zeven gewonden waarvan er twee in levensgevaar verkeren.

Volgens de politie zijn er geen aanwijzingen voor een terroristisch motief, maar verder blijft alles onduidelijk. Er wordt momenteel met man en macht gezocht naar een “onbekende man”.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

10 reacties

 1. Blondie

  Deze stad is al volledig omvolkt, de schattingen lopen uiteen van 52% tot 60 % van de bevolking van Birmingham die een ethnische achtergrond heeft.
  Let op er wonen ca 1,2 Miljoen personen in Birmingham.
  Birmingham heeft na Jamaica de grootste concentratie rastafari’s ter wereld.

  1. Cor Grijpstra

   Het geloof van de Rastafari’s is gebaseerd op het Judeo-Christelijke geloof en staat bekend om hun gewelddadigheid. 🙂 🙂 🙂

   1. Cor Grijpstra

    Oja één van de bekende en gevaarlijkste terroristen was Bob Marley, overleden in mei 1981.

    1. Reinoud van Gelre

     Leuk feitje: Bob Marley werd op Jamaica veel gepest om zn lichte huidskleur. Zijn vader was namelijk een blanke Brit.

   2. Reinoud van Gelre

    -Sarkasme aan-

    Haha, ja, houdt die Rastafari in de gaten hoor! Zij hadden het vaak al over ‘peace’ lang voordat de hippies er mee aan de haal gingen.
    Prins(Ras)Tafari stond al bekend om zijn genocides en misdaden tegen de menselijkheid.

    -Sarcasme uit-

  2. Gebande3

   Blondie blundert: 52% tot 60 % van de bevolking van Birmingham die een ethnische achtergrond heeft.

   De cultuur waaruit je komt is vaak een product van je etnische achtergrond.
   Ooit iemand zonder etnische achtergrond ontmoet?

   1. Blondie

    Tussen etnische en achtergrond had het woord culturele moeten staan.
    Vlgs W…..dia spreekt men dan doorgaans over immigranten.

  3. Argh

   Het is de verharding van de samenleving.
   Hier in Nederland is dat ook al aan de gang.

   De jongeren hebben een grote bek en het lijkt nergens op. Brutale knapen zijn het, eerbied is er niet meer bij naar ouderen. En de schuld ligt bij de ouders. Dus ouders, leer wat dat is. Eerst jezelf en daarna leer het aan je kinderen.

 2. Bolkestein

  Politie tast nog in het duister…

  Wel, we weten dat Birmingham is gekoloniseerd en geïslamiseerd. En dat er een soort homojacht aan de gang was. Importeer intolerantie en je krijgt intolerantie.

 3. Bolkestein

  Volgens het AD.

  Volgens getuige Cara ging het om een groep jongens, tegen een andere groep jongens. Zo vertelt ze tegen de BBC. Ook zegt ze dat ze racistische opmerkingen heeft gehoord tijdens het incident. ,,Ze hadden niet alleen ruzie, het werd meteen knokken. Er werd niet veel gepraat”, aldus de Britse, die op dat moment in de buurt aan het werk was als clubpromotor en werd opgeschrikt door een ‘luide knal en nog wat commotie’. ,,Er kwamen mensen uit kroegen en nachtclubs om te kijken wat er aan de hand was. Ik werk al meer dan twee jaar in de clubscene en heb altijd heel veel gevechten gezien, maar dat leek niet op vanavond. De lichaamstaal en het gedrag waren heel anders.”

  En……….

  Via sociale media laten getuigen van zich horen. Zo schrijft Simran dat ze via Facetime afschuwelijke dingen zag. ,,Mijn vriend is er nu en hij belde mij via Facetime, omdat hij zich niet veilig voelde. Ik heb het allemaal gezien tijdens het telefoontje. Ik ben geschokt en ik wil gewoon huilen. Ik heb zojuist een meisje weggevoerd zien worden in een lijkzak en haar vrienden en familie weten het nu waarschijnlijk niet eens. Ik bid voor iedereen die nu de deur uit is.

  De politie laat weten op de hoogte te zijn van de meldingen via de sociale kanalen. ,,We zullen feiten vrijgeven wanneer we kunnen, onze informatie moet nauwkeurig zijn.”

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.