Door Nederland gekocht coronavaccin ondervindt problemen: proefpersoon loopt ontsteking op

De farmaceut AstraZeneca, waar Nederland een mogelijk coronavaccin voortijdig al van heeft gekocht, heeft de proeven met een mogelijk coronavaccin stilgelegd. Een van de proefpersonen heeft een ontsteking in de ruggenmerg opgelopen. Dit moet natuurlijk direct onderzocht worden of dit komt door het vaccin, of vanwege iets compleet anders. Tot die tijd zijn alle proeven stilgelegd. 


Voordat een heel leger aan anti-vaxxers nu gaat roepen: ‘zie je wel’, moeten we wel meteen stellen dat er nog niks ‘bewezen’ is. De proefpersoon die opgenomen is in het ziekenhuis met een ontsteking in de ruggenmerg kan dit ook hebben gekregen door een compleet andere reden.

Marjolein Kikkert, moleculair viroloog, schrok niet direct van dit nieuws. Je kan en mag namelijk niet direct een conclusie trekken.

,,Dit soort dingen kan gewoon gebeuren tijdens fase 3-studies”, zegt ze. ,,Het komt niet heel vaak voor, maar af en toe wel. Je doet een studie met 30.000 mensen, dan kan het zo zijn dat één van hen in het ziekenhuis belandt. Dat hoeft natuurlijk niet meteen met het vaccin te maken te hebben. En als ik de berichten lees, heb ik het idee dat men ook denkt dat dat niet zo is. Maar het moet natuurlijk wel zeer grondig worden onderzocht. Je wil niet dat het wél door het vaccin komt, en dat je toch doorgaat. Daarom is het heel goed dat dit gebeurt.”

De CEO van AstraZeneca zegt dan ook het volgende: de stillegging van het onderzoek laat zien dat het bedrijf de veiligheid als hoogste prioriteit heeft. En inderdaad is het goed dat het bedrijf direct het onderzoek op pauze zet.

,,Deze tijdelijke pauze is daar het levende bewijs van. De onafhankelijke commissie zal leidend zijn bij het beantwoorden van de vraag wanneer de testen kunnen herstarten.”

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

9 reacties

 1. Jack Flash

  Beetje mallotig om je zomaar te laten inenten.
  Moet er niet aan denken..en waarom?
  Corona? Ha ha!

  1. hans-e-pans

   Misschien dat de ministers en staatsecretarissen, om een voorbeeld te stellen, vooraan moeten staan om zich als proefpersoon te laten inenten met dit proefvaccin.

   Om zo te laten zien dat ze er alle vertrouwen hebben dat Big Farma op de goede weg is bij het vinden van een afdoend vaccin tegen Corona/Covid-19.

   Maar minister Wiebes laat bij het praatprogramma van Eva Jinek wel heel duidelijk merken dat er totaal geen vertrouwen is bij de bovenonsgesteldenen, de elite, en dat dus het gewone volk maar als proefpersonen zal moeten optreden.

 2. shews

  Vaccineren? Waarmee?
  Beschermen? Waartegen?

  Talloze medisch wetenschappelijk studies wijzen uit dat er geen vaccin bestaat tegen de huidige RNA-virussen zoals Hiv, Ebola, Zars en Covid.
  Dus waarmee laat het ziekenhuispersoneel zich straks inspuiten?

  Uitgesloten worden van werk, reizen, school, kinderopvang, als men niet ingeënt is, is precies wat voorspeld wordt door gezond weldenkende mensen, de rest stopt zijn of haar dikke vette coronaharses in de nog diepere vacinnatiestront

  1. Augustus

   Net zoals Influenza zal dit dus jaarlijks moeten worden toegediend met een dozijn dominante strains. Het wordt op zich nu wel gewoon duidelijk dat het een flink griepvirus is, maar meer dan dat ook niet.

  2. .nexit2021

   quote Talloze medisch wetenschappelijk studies wijzen uit dat er geen vaccin bestaat tegen de huidige RNA-virussen zoals Hiv, Ebola, Zars en Covid. end

   Breed bekent inderdaad maar waarom weten hugovitch en ruttevich dit niet ? Hebben de diverse overleg partners van het kabinet dit nog steeds niet uitgedragen ?

   Je bent niet goed bij je kokosnoot als je je laat vaccineren met die bende. Weiger al 15 jaar de griepprik en toch blijven die horken in witte jassen elk jaar drammen terwijl ze weten dat ik principieel die zooi niet in me lijf laat spuiten.

 3. Eertienator

  Het beste middel tegen je elke ziekte is gezond eten en een gebalanceerd levensstijl.
  Daar kan geen enkele vaccinatie tegen aan

  1. Morgan4321

   De antroposofen zijn ook met verlof zie ik. Die kwakzalverij leeft ook nog steeds.

   1. Jack Flash

    Gezond eten en een gebalanceerd leven wegzetten als kwakzalverij?
    Verder alles goed met jou Morgan?

 4. Blondie

  Kijk die slimme fabrikanten verleggen hun verantwoordelijkheid voor het vaccin naar de overheid (burgers) en wassen hun handen in desinfecterende handgel.

  En Rutte die lacht wat schaapachtig en gaat gewoon door met het vernietigen van Nederland.

  Ca 1 Miljard Euro per jaar extra, naar de EU tot het eind van deze eeuw.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.