Doortrapte CIA komt geheel toevallig met verontrustende onthulling: ‘Trump krijgt steun van de Russen!’

Iedere invloedrijke Amerikaanse organisatie die van Trump af wil, zet nu alles op alles om maar te proberen hem onderuit te halen vóór de verkiezingen. En de CIA staat wat dat betreft vooraan in de rij. Zij durven met ‘redelijk vertrouwen’ te beweren dat Trump volgens hun analyse ‘waarschijnlijk‘ geholpen is door de Russen. Wat een trieste poging tot beïnvloeding van mogelijke Trump-stemmers!
De CIA concludeert in een “zeer geheim” rapport dat er sprake is geweest van Russische inmenging. Maar, zo zeggen ze er direct bij: ook China en Iran doen dat. Maar dat is natuurlijk niet het gegeven dat blijft hangen, of in de titels van artikelen wordt benoemd. Want als China of Iran de verkiezingen beïnvloeden, dan is dat bijzaak  (die willen Joe Biden). Maar als het de Russen zijn, dan is Trump in de beeldvorming ineens een marionet van Poetin! En dat raakt zijn patriottische achterban, die wellicht twijfels krijgen om nog op hem te stemmen.

Wat er nou precies met ‘inmenging’ wordt bedoeld is ook maar vaag. Worden er illegale deals gesloten en strooit men met miljoenen witgewassen dollars? Nee, Russische trolls die nep- of gekleurd nieuws verspreiden en zo twijfelende stemmers één kant uit willen duwen, die zijn kennelijk het probleem… Maar een ABC, Fox News, CNN, Daily Show en een MSNBC zijn allemaal géén probleem, terwijl die fundamenteel hetzelfde doen. En dan heb ik het nog niet eens over de tech-giganten gehad, want hun platforms en technologie maken die gevreesde beïnvloeding nou juist mogelijk!

Volgens mij zijn ze bij de CIA gewoon boos dat Trump zijn land uit al die nutteloze conflicten probeert te halen. En laten we wel wezen, de CIA is zelf het meest schuldig aan ‘politieke inmenging’, als je het nog zo kunt noemen. Trump heeft zat fouten gemaakt, maar dit is wel een hele trieste manier om hem onderuit te schoffelen. Ik denk ook niet dat het gaat werken wat de CIA hier probeert, Trumps’ achterban is veel te sceptisch en wantrouwend volgens mij.

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

53 reacties

 1. Vrijedenkert

  Trump krijgt al minstens 4 jaar steun van de Russen volgens media en democraten alleen de FBI kon niks vinden of aantonen! Dus als de FBI niks voor elkaar krijgt komt plotsklaps de CIA op de proppen met aantijgingen…

  De VS is een ziek land in zijn huidige staat.

  1. vandaag

   nee , de democraten zijn ziek in hun kop en doen alles eraan om de macht te herwinnen. Of de Amerikaan zit te wachten op een Obama look a like durf ik te betwijfelen.

   1. wesley benley

    nee je liegt

    1. vandaag

     enz

  2. Antihedo

   Wel blijven opletten. De Russische beïnvloeding van de verkiezingen is aangetoond. Wat niet aangetoond is, is dat dit op verzoek van Trump is gebeurd. Trump was bijzonder blij me de conclusies van dit onderzoek. Dat de Russen de verkiezingen in de VS beïnvloeden vindt hij niet erg.

 2. RvdBe

  Interesseert de Trump stemmer geen bal, die kijken naar insteek/resultaat, niet naar 1 of andere geldbeluste nicht die een boekje over Trump schrijft of nu weer de cia met een vaag verhaaltje.

  1. henk43

   1 boekje over Trump?Zelfs de advocaat die alle smerige klusjes voor hem heeft opgeknapt maakt gehakt van hem in zijn boek en er zijn zoveel boeken geschreven door ex medewerkers die bij aanstelling torenhoog door hem geprezen zijn en nu geen spaan meer van hem heel laten en ten laatste het boek van Bob Woodward.

   1. vandaag

    jaja, de halve wereld probeert een boek te schrijven over Trump en zijn zakken te vullen. Als je je zin niet krijgt schrijf je iemand stuk en wordt je boek na een tijdje ontmaskerd als bull shit. De centen zijn dan al binnen

   2. Henk Albarda

    henk43, begin eens met het wekelijks solide lezen van VoL, DDS, OpinieZ, BreitBart New Network, FoxNews, Sceptr, en zo nog een serie.
    Al mijn begrip dat dat voor een pro-geweld en anti-semiet als u een grote opgave is, maar u reageert duidelijk op basis van Fake-Nieuws van NRC, VK, Trouw, NPO.

    Een kleine Linkse ‘Elite’ in de USA leest, net als u, graag de anti-trump boeken, denkende daarmee een indruk te krijgen van de USA.

    Er dom, kortzichtig in uw bubble.

    De medewerkers waar u het over heeft, oa John Bolton, bleken in de parktijk dermate oorlogszuchtig te zijn, dat Trump geen energie aan hen wenste te verspillen.

    U denkt toch werkelijk dat in het ‘intake’ gesprek, Trump en Bolton uitgebreid over oorlogen hebben gesproken? Bolton wist dat Trump oorlogen wil beeindigen, dus heeft pas enkele maanden na zijn aanstelling zijn oorlogs zucht opengezet. Dat was voor Trump terecht het moment hem alsnog te ntslaan.

    1. henk43

     Ik lees 1000 maal liever Trouw dan een artikel in Breitbart want dan weet ik dat ik zeer eenzijdig voorgelicht wordt. Een KLEINE linkse elite? Ieder weldenkend mens zal de uitspraken van Donald verafschuwen. Van Rocketman naar grote vriend .En over het inspuiten met desinfecteermiddelen tegen Corona maar niet te spreken.En waarom verzet hij zich zo hevig tegen het bekendmaken van zijn belastingaangiftes? De man heeft veel te verbergen.En als laatste het aandeel van de Amerikaanse bevolking is nog geen 5% t.ov. de wereldbevolking en het dodental door Corona 20 %. Deze man is een ramp voor de wereld.

 3. henk43

  Poetin heeft maar 1 belang en dat is destabilisatie van de VS en Europa.Dat is hem in 2016 goed gelukt.(Denk aan de gehakte mails) Onder Trump zijn Trumpers en Democraten lijnrecht tegenover elkaar komen te staan.Als Trump verliest en hij accepteert dat verlies niet wordt de chaos groot en aangezien het hooggerechtshof dan waarschijnlijk op zijn hand is en hem als winnaar aanwijst dreigt een burgeroorlog.Ik vraag mij nog steeds af waarom Donald en Vladimir nog zulke dikke vrienden zijn of is het toch waar dat Donald gechanteerd wordt door zijn grote “vriend”?

  1. vandaag

   henkie dicht poetin vreemde belangen toe.

   henkie is van de alu-hoedjes denkelijk.
   henkie moet zijn glazen bol laten repareren
   malle pietje heeft nog wel een adresje

   1. henk43

    Vandaag: Wat weer een met argumenten gefundeerde mening. Daar kan ik van leren!

    1. vandaag

     tja , een mening is een mening en ik meen dat je onzin verkoopt en poetin vreemde belangen toedicht.

     jouw mening deel ik niet door de merkwaardige belangen snap je ?

     het argument staat er , de fundering staat er , als je het niet begrijpt kan je er zeker nog wat van leren

     1. henk43

      @ Vandaag. Poetin is een naam dus met een hoofdletter

     2. vandaag

      dank je , ben te lui om shift of caps lock in te drukken. kennelijk heb je de boodschap begrepen dus is je opmerking wederom vliegen afvangen

     3. henk43

      Ik ben te lui om de caps lock in te drukken en nadenken is voor mij niet weggelegd want ik ben van gisteren.

     4. vandaag

      nou werkelijk , gekke henkie probeert een gevoel voor humor te ontwikkelen. Een soort verstotene die over de rug van anderen populariteit wil winnen., een echte linkse fantast dus !

  2. M. Brandenburg

   De Democraten en de Rpublieken stonden al lijnrecht tegenover elkaar, daarom kom Trump winnen, Trump is het gevolg van de linkse koers die men volgde in de VS, en dit jaar word de overwinning nog groter.

  3. Fortiori

   Ga daar maar van uit. Het geld voor de herverkiezing kwam via de Deutsche Bank. Putin is met zijn kapitaal en de vele oligarchen met hem goede maatjes met de Deutsche Bank.

   1. vandaag

    Vreemd , de halve wereld heeft hier onderzoek na gedaan. NIEMAND heeft het gestelde kunnen bevestigen. Zielige laster dus van alu hoedjes

    1. Fortiori

     Lees het boek de Duistere Bank. Daar wordt u niet dommer van. De halve wereld is wel wat veel.! Dat boek gaat wat dieper op de zaken in dan een gemiddeld commentaar.

     1. vandaag

      tja , ondanks alle boeken , onderzoeken en andere laster , geen vervolging , geen veroordeling , geen greintje bewijs

     2. wesley benley

      nee je liegt

     3. vandaag

      enz

     4. wesley benley

      geen greintje beleefdheid inderdaad

     5. vandaag

      stront vlekken borstel je weg

      hahaha enz

     6. wesley benley

      Net zoals genaturaliseerde bavianen zonder degelijke opvoeding

 4. LifeBuddy

  Trump krijgt Geen steun van rusland. Steun krijgt Hunter Biden, de zoon van Joe Biden, kreeg in 2014 maar liefst 3,5 miljoen dollar van de rijkste vrouw in Rusland, Elena Baturina. Baturina is niet alleen de rijkste vrouw, maar ook nog eens de weduwe van Yury Luzhkov, de voormalige burgemeester van Moskou. Ze is dan ook een loyale Poetin-volgster. D66 krijgt net als Hunter Biden, steun van george Soros, die de Engelse bank heeft opgelicht en moest vluchten naar amerika. Aldaar heeft hij zich met oplichting een dikke bankrekening vergaard. Om zijn bankrekening nog meer met oplichting te verrijken heeft hij een Deal met D66, die het Niet uitmaakt wat er aan geld kleeft.

  1. Fortiori

   Absoluut het domste wat ik ooit heb gehoord. De Engelse bank…Het juiste verhaal hierachter is zo te achterhalen door even te googlen op *George Soros*. Hij kon dit doen omdat hij al genoeg Pecunia had.

   1. LifeBuddy

    Door meedogenloze beursspeculatie, heeft soros heel veel schade veroorzaakt bij de bank in londen waar hij werkte. Soros had al genoeg Pecunia, uit andermans zak. ff goed googlen.

    1. Fortiori

     Soros werkte in de jaren zestig in New York voor een kleine particuliere bank dicht bij de Rothschilds , Arnhold & S. Bleichroeder, Inc., een bankfamilie die de belangen van Rothschild in Duitsland beheerde. U heeft te weinig kennis van feiten, maar verkeert in goed gezelschap, het zijn er meer hier. Of zeg ik nu teveel.

     1. vandaag

      waar hij werkte is ondergeschikt aan het feit dat hij met beursspeculaties wereld munten onder druk zet voor prive gewin

      Met hedge fondsen mensen brodeloos maken voor eigen gewin. Een walgelijk links adept zonder geweten waardoor het totaal niet uitmaakt of hij werkte in Engeland of daar studeerde.

      Het enige belangrijke is dat deze man in staat is een volledige economie te ontwrichten met zijn geld. Een smeerlap dus , een populist , een stiekume speler enz

     2. EvertB

      Jij hebt het niet zo op met populisten, hè, @vandaag?

 5. M. Brandenburg

  Wedrom waarschijnlijk, dat is gewoon een verdachtmaking die je niet hoeft te onderbouwen jaren van onderzoek geen enkel bewijs zoals al uitgebreid te lezen is geweest in de vrijgegeven stukken. Er word ook geen bewijs geleverd, er word ook niet aangegeven waar dat waarschijnlijk op gebaseerd is.

 6. Rene van der Grijp

  De CIA bemoeit zich met de binnenlandse politiek.

  Een veeg teken.

 7. HD

  We zeuren toch ook niet als die terroristenleider van een Kaag die Palestijnen met onze miljoenen steunt.

  1. Marija

   Raak !

  2. Fijnproever

   @HD, als het om Oeigoeren gaat in China is DDS en zijn vele reaguurders in staat van paraatheid om afschuw uit te spreken over het Chinese beleid ten aanzien van deze bevolkingsgroep. Gaat het om Palestijnen, dan is de toonzetting heel anders, merkwaardig toch?

   1. Fascal

    Huh?

 8. Dolph Thans

  Als er iemand is die heeft moeten dokken, afkopen heet dat, dan is het Donald himself. Wie geeft wie neemt. Maak van dat “waarschijnlijk” maar “zeker” Trump is bekend met het fenomeen. Geld van de Deutsche Bank.

 9. Maurits Dekker

  De CIA heeft nog niet door dat Joe Biden elke avond door Eva Jinek gesteund wordt?

 10. EvertB

  “Ik denk ook niet dat het gaat werken wat de CIA hier probeert, Trumps’ achterban is veel te sceptisch en wantrouwend volgens mij”.

  Voor Trumps’ achterban heeft het geen effect. Die blijven trouw aan de narcist.

  Waar het wel effect op kan hebben zijn de twijfelende kiezers. Een merendeel neigt ernaar op Biden te stemmen. De CIA is niet de beroerdste om die tendens te ondersteunen.

  1. vandaag

   quote Voor Trumps’ achterban heeft het geen effect. Die blijven trouw aan de narcist. end

   volgens een narcist

 11. Bes Tolen

  Rusland is bezig zich na het communisme en de daarop volgende chaotische periode op te richten. Er zijn zeker binnenlandse vijanden van de verworven vrijheid voor de Russen. Daarnaast zijn er lieden naar het buitenland gegaan en die zochten veelal na de val van het communisme daar bescherming voor hun bezit. Al met al hoeven we van de Russen geen uitgebreide avonturen te verwachten. De verhouding met het Westen heeft Rusland ongetwijfeld geleerd op haar hoede te zijn. Aanvankelijk waren de Russen al te optimistisch over het Westen. Alleen al de landen binnen de EU stellen militair veel meer voor dan Rusland. De nucleaire bewapening is de beveiliging, die valt te vrezen.

 12. Henk Albarda

  Wereldwijd zijn al meer dan een decennium mn Iran, China, en veel mindere mate Rusland, de US en de EU actief in het beinvloeden van verkiezingen.

  Nadat alle ONbetrouwbare peilers in de US in 2016 hadden voorspeld dat HC winnaar zou worden met 60 tot 80 % van de stemmen, was de shock bij de Democrats compleet toen bleek dat de wil van het US volk ‘net’ effe anders was, nl winst voor de outsider Trump, die zelfs behoorlijk tegenstand had van de partij waarvoor hij kandidaat was.

  Wel bewezen, integenstelling tot de nep- ‘bewijzen’ dat de Russen Trump zouden hebben geholpen, is dat ‘russen’ of chinezen begeleid door obama hebben gepoogd de 2016 verkiezingen te beinvloeden ten bate van de Democrats…….

  Voor USA 2020 is de uitslag zeer onzeker, onzekerder dan in 2016. De Democrats hebben letterlijk iedere illegale actie uiteghaald die ze konden. Geweld door BLM en Antifa gesteund, heeft overigens behoorlijk verkeerd uitgepakt, ten de Amerikanen zagen wat BLM en Antifa in naam van ‘anti-racisme’ aan geweld uithaalden, vaak tegen kleine bedrijven met Zwarte eigenaren, begon de sympathie van de Amerikanen snel te verdampen.
  NU lijkt het waarschijnlijk dat 2 tot 3 x het aantal negers en latinos tov 2016, Trump gaan kiezen.

  1. wesley benley

   “De Democrats hebben letterlijk iedere illegale actie uiteghaald die ze konden.”
   Het lijkt er wel op dat ze geinspireerd zijn geraakt door een bepaalde verkiezingscampagne in de recente geschiedenis van de Verenigde Staten.

   1. vandaag

    Is de stront vlieg overstag en mogen we kwaad met kwaad vergelden ?
    Kunnen we eindelijk het riftuig eruit trappen

    stem sociaal, stem PVV

 13. Bes Tolen

  In de westerse wereld zijn er oude krachten bedreigend voor de democratie en de Europeanen. In Amerika is ”Rome” vanaf medio negentiende eeuw druk geweest met het werven van Europese bankiers, het zich richten op nieuwsvoorziening en het verwerven van invloed op oorlogsindustrie en op met dit onderwerp verwante overheidslichamen. Dit geeft ingeweven problematiek waar het westen mee heeft te kampen. in de VS betekent dit dat de democratie het over belangrijke onderwerpen onvoldoende tot niet te zeggen heeft. Denk bijvoorbeeld aan het huidige financiële beleid. Gezien zijn voorgenomen politiek vindt Trump hierin de belangrijkste tegenstanders.

  1. wesley benley

   Namen, rugnummers en literatuur graag.
   Straks gaat u nog beweren dat het de Katholieke Kerk is geweest die de Amerikanen onder leiding van hun stroman president Johnson de Vietnam-oorlog ingerommeld heeft.
   Om maar een willekeurig voorbeeld te noemen.

   1. vandaag

    google om maar een willekeurig voorbeeld te noemen

    enz tról

    1. wesley benley

     Voeg ik jou wat dreumes?

 14. George Knight

  Wout Willemsen draait het om. Het is niet de CIA die liegt, maar het is president Trump die de waarheid wil verhullen. Het gaat er ook niet om om Trump onderuit te halen, zoals Willemsen suggereert, maar om de nationale veiligheid van de VS tegen buitenlandse inmenging te beschermen. Dat is de taak van de CIA.

  Willemsen klutst in zijn commentaar alles door elkaar. Om te beginnen is de constatering van inmenging door de Russische Federatie in lijn met talloze rapporten van zowel Senaatscommissies met notabene een Republikeinse meerderheid als van de gezamenlijke inlichtingendiensten. Die constatering dateert al van januari 2017 en is daarna talloze malen bevestigd. Talloze Russen zijn daar de afgelopen jaren in rechtszaken voor aangeklaagd.

  De inmenging van China en Iran is er aan de haren bijgesleept om Trump niet te veel voor het hoofd te stoten. De echte inmenging is die van de Russische Federatie. Die bestaat onder meer uit nepaccounts op Facebook of Twitter waar Russen zich als Amerikanen voordoen en ze verdeeldheid proberen te zaaien. Dat is tegen de wet.

  Uiteindelijk is het het Kremlin er niet om te doen om Trump verkozen te krijgen, maar om de VS te verzwakken. Dat gebeurt door Trump te steunen die zich manifesteert als een zwakke president en de belangen van zijn land slecht behartigt.

  De vergelijking van buitenlandse actoren met nieuwsorganisaties is ongelukkig. Genoemde nieuwsorganisaties opereren in hun eigen land en doen zich niet anders voor dan ze zijn. Hoe radicaal hun meningen ook kunnen zijn. De operaties van het Kremlin richten zich op een ander land en vinden in het geheim plaats.

  De observatie van Willemsen dat de CIA zich keert tegen Trump getuigt van weinig inzicht in het opereren van deze overheidsorganisatie. Zoals dat evenmin geldt voor de krijgsmacht. Dit zijn in beginsel a-politieke organisaties. Het is juist opvallend dat krijgsmacht en CIA zich zo terughoudend opgesteld hebben na Trumps herhaalde beledigingen van hun organisaties.

  Als medewerkers ervan zich nu beginnen uit te spreken voor de democratie en de grondwet, dan is dat omdat ze zien dat Trump die in gevaar brengt. Maar dat volgt op Trumps opereren die over het randje is gegaan.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.