Duitse artsen: Navalny vergiftigd met zenuwgif novitsjok

Duitse artsen hebben zojuist bekend gemaakt dat zij kleine sporen van het zenuwgif novitsjok hebben gevonden in het lichaam van Navalny. Navalny’s leven wordt al enkele jaren flink gedwarsboomd door Russische instanties, en het zou zo maar kunnen dat zij hem hebben vergiftigd met dit zenuwgas. Het zou niet voor het eerst zijn dat de Russen dit spul hebben gebruikt…


De Duitse regering is stellig: Navalny is slachtoffer geworden van een vergiftigingspoging. Novitsjok is ook de stof waarmee Skripal werd vergiftigd in Londen. Zowel zijn dochter als Skripal zelf overleefden deze vergiftiging.

Het zou ons niet moeten verbazen als de Russen het onderzoek van de Duitsers gaat tegenspreken. Zodat we weer een eindeloos gesteggel gaan krijgen over wat er wel of niet zou zijn gebeurd.

De Duitse regering heeft inmiddels Rusland al om een duidelijke reactie gevraagd. Duitsland wil nu samen met andere EU-lidstaten en de NAVO met een ‘passende reactie’ komen tegen Rusland.

Van Poetin of een andere hoge Kremlin-elite moeten we al te veel verwachten. Zij zullen deze actie als ‘aanval’ op Rusland zien. Zo blijven de gemoederen tussen het Westen en het ‘Oosten’ verslechteren.

Ondertussen gaat de bouw van Nord Stream 2, een gigantisch gasproject, wel gewoon door. Zolang de Amerikanen en de EU het plan niet kunnen stoppen.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

14 reacties

 1. Reinoud van Gelre

  “…Het zou ons niet moeten verbazen als de Russen het onderzoek van de Duitsers gaat tegenspreken. Zodat we weer een eindeloos gesteggel gaan krijgen over wat er wel of niet zou zijn gebeurd…”

  Ik zet mijn geld op de Duitsers…
  De eerste eerlijke Rus moet nog geboren worden.

  1. Nama saya

   Voorzichtig nou met met het hier roepen van dat soort dingen…

 2. gargamel

  Niet weer, absoluut dodelijk en niemand is dood .

 3. Nanko

  Opvallend: het bataljon vaste Corona-afkrakers is in geen Velden of wegen te bekennen.

 4. Timber

  0,2mg vloeibare Novitsjok is dodelijk!
  mg= milligram dat is kleiner dan een gram

  Hmmm waarom leeft hij dan nog? Want er zijn geen medicijnen tegen Novitsjok. Hij was pas een paar dagen na het gebeuren in Duitsland, dus bloed vervangen/zuiveren kon pas gedaan worden in Duitsland. Dan is het al te laat.

  Als het als zenuwgas gedoseerd werd, dan was hij al dood.

  Leuk verhaal. Blij voor hem dat hij nog leeft. Maar deze NATO propaganda geloof ik niet.

  1. combat le pellicules

   Je moet wel een POETIN-adept zijn om wat zo duidelijk is niet te geloven.

  2. toetssteen

   @Timber
   Wat u zegt is correct.

 5. Rieks

  Nawalny is nu in Duitsland, precies wat hij wilde. Hoe ziek is hij werkelijk? Merkel, Stoltenberg, koude oorlogstaal, gevaarlijke politiek. Als Rusland van Nawalny af wilde had men toch deze vergiftiging niet nodig? En die Skripals zitten nu heerlijk in Nieuw Zeeland, topfit, na hun show in Engeland.

 6. Rieks

  Dus: de Russen zouden Navalny hebben vergiftigd. Lukt niet, en laten hem dan vertrekken naar Duitsland?! Daar moet dan toch een lichtje gaan branden. Ik blijf bij mijn eerdere bewering dat Navalny het zelf gedaan heeft om te kunnen emigreren.

 7. janszm

  Ja, we moeten weer iets nieuws verzinnen tegen de Russen. Al het andere was al uitgewerkt.
  De Duitsers hebben een week nodig om te bespreken, welk gif nu weer gebruikt is. In overleg met de Engelsen werd het toch maar weer Novitsjok
  Politiek=bedrog=aso=moordzucht

  1. pasco

   Putin rilt van angst, want Merkel wilt uitleg!
   Tjonge, wat zal Putin slecht slapen!
   De naïeve trut!

 8. Bes Tolen

  Rome heeft altijd de oppermacht gezocht in Europa en dat streeft het nog na. Er zijn voldoende organisaties, die zo zijn klaar gemaakt dat ze de wil van Rome uitvoeren. Het is volgens plan een gemeenschappelijk belang geworden. Met grote maatschappelijke en financiële voordelen voor betrokkenen. Wie door mythes heen kan kijken en de machtsverhoudingen op financieel gebied leert kennen, begint er iets van te begrijpen.
  Bedenk, dat u in deze tijd volledig wordt belazerd. Ook met de godsdiensten. Het werkt nog altijd.

  1. Ernest Stern

   Bestolen weet zeker dat de Paus er achter zit.

 9. nexit_nooit

  Putin is niet te vertrouwen

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.