ECHTE Russische beïnvloeding: zoon Joe Biden kreeg 3,5 miljoen van Russische miljardair

Hunter Biden, de zoon van Joe Biden, kreeg in 2014 maar liefst 3,5 miljoen dollar van de rijkste vrouw in Rusland, Elena Baturina. Baturina is niet alleen de rijkste vrouw, maar ook nog eens de weduwe van Yury Luzhkov, de voormalige burgemeester van Moskou. Ze is dan ook een loyale Poetin-volgster.

Je moet je eens voorstellen hoe de linkse media los zouden zijn gegaan als gisteren bekend was geworden dat Ivanka Trump zes jaar geleden maar liefst 3,5 miljoen dollar ontvangen had van de rijkste vrouw — en Poetin-vriendin — van Rusland. Oh mijn God. Iedereen zou erover schrijven.

Maar nu het om Hunter Biden, de zoon van Joe Biden, gaat blijft het vrijwel overal stil. Terwijl de situatie écht ernstig is.

Naast de 3,5 miljoen dollar maakte deze dame ook 11 keer een overboeking naar het bedrijf BAK USA, dat in 2019 failliet ging. BAK USA was een tech bedrijf. Tussen mei en december 2015 werd het bedrijf flink gespekt door Baturina.

Je zou denken: ja, dus?

Nou, nu komt het: 9 van die 11 overboekingen werden eerst gestuurd naar Rosemont Seneca Partners, het investeringsbedrijf van Hunter Biden en Chris Heinz, de stiefzoon van… John Kerry. Jawel, de Democraat en voormalige minister van Buitenlandse Zaken onder Obama. Vervolgens maakte dat bedrijf het geld over naar BAK USA.

Een onderzoeksrapport van de senaat concludeert: “[B]etween May 6, 2015 and Dec. 8, 2015, Baturina sent 11 wires in the amount of $391,968.21 to a bank account belonging to BAK USA LLC (BAK USA). Nine of the 11 transactions, totaling $241,797.14 were sent from Baturina’s accounts to a Rosemont Seneca Thornton bank account, which then transferred to the money to BAK USA. The 11 transactions all listed ‘Loan Agreement’ in the payment details section.”

In 2019 ging dat bedrijf “failliet” met eens schuld van 39 miljoen dollar. De overboekingen in kwestie werden onderzocht omdat Baturina van “misdaden” beschuldigd wordt.

Hunter Biden, de zoon van Joe Biden, werd dus gesponsord door de rijkste vrouw in Rusland terwijl zijn vader vice-president van Amerika was. Oh ja, en dan is er ook nog het feit dat hij lid van het bestuur was van Oekraïens bedrijf Burisma terwijl meneer absoluut geen verstand had van de zaken waar Burisma zich mee bezig hield. Daarnaast wordt Burisma van allerlei wangedrag beschuldigd… en — oh ja — had Hunter deze dik betaalde functie toen zijn vader verantwoordelijk was voor het Oekraïnebeleid van Amerika.

Dit is corruptie op een ongelooflijke schaal — en dan ook nog eens open en bloot gedaan.

Volg mij op Twitter en Parler.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

51 reacties

 1. Cor Grijpstra

  Nederlandse kranten berichten alleen over E Trump..

  President Trumps zoon Eric moet nog voor de verkiezingen van 3 november onder ede verklaren in een fraudeonderzoek in de staat New York. Dat heeft een rechter daar woensdagavond bevolen. De openbaar aanklager in New York doet onderzoek naar de financiering van vastgoed van The Trump Organization, waar Eric sinds zijn vader president werd de baas van is. Binnen nu en twee weken moet het bedrijf bovendien relevante boekhouding overleggen, besloot de rechter.

  1. Steiner

   Moeten we ons nu ook al vermoeien met intern gedonder in de VS?

   Last van je kortetermijngeheugen???

   1. Cor Grijpstra

    @S
    Dit is van een ander orde 🙂
    Grondig speurwerk van Michael, dat willen we toch terug lezen in de Nederlandse dagbladen.

    1. CLoVis

      
     En die ‘dagbladen’ zijn volgens jou natuurlijk alleen
     het Parool, de Trouw en de Groene Amsterdammer.

     1. Brenda Welsh

      De Groene Amsterdammer is een uitstekende krant, eveneens als de Morgen uit België.

 2. Maurits Dekker

  Linkse corruptie is niet zo erg als corruptie van rechts.
  Althans zo werkt dat in linkse warhoofden.

  1. Cor Grijpstra

   @M

   Linkse corruptie is net zo erg als corruptie van rechts.

   1. Maurits Dekker

    Linkse corruptie is net zo erg als corruptie van rechts.

    Dan zijn we het daarover eens, Cor.

 3. Beukman

  Een storm in een glas water.

  Echt ernstig is het dat Trump en Giuliani actief op zoek gingen naar “dirt” om Biden via zijn zoon te beschadigen. Trump heeft Zelensky (maar liefst acht keer) gevraagd om de zoon van Biden door te lichten. Trump ging dus op de stoel zitten van de openbare aanklager.
  Waarmee hij zijn macht misbruikte en de trias politica verkrachtte. Een ernstig vergrijp.
  Zou Donald dit ook hebben gedaan als Hunter iemand anders’ zoon was geweest?
  Laten we eerlijk zijn: de huidige president van de VS is een van de grootste nepotisten op die positie sinds mensenheugenis.

  Zelfs de Republikeinen pleiten Biden vrij:

  WASHINGTON — An election-year investigation by Senate Republicans into corruption allegations against Joseph R. Biden Jr. and his son, Hunter, involving Ukraine found no evidence of improper influence or wrongdoing by the former vice president, closing out an inquiry its leaders had hoped would tarnish the Democratic presidential nominee.
  The investigation found that Hunter Biden had “cashed in” on his father’s name to close lucrative business deals around the world. It also concluded that his work for Burisma Holdings, a Ukrainian energy company then mired in a corruption scandal, while the former vice president was directing American policy toward Kyiv had given the appearance of a conflict of interest and alarmed some State Department officials.

  nytimes.com/2020/09/23/us/politics/biden-inquiry-republicans-johnson.html?searchResultPosition=1

  1. Morgan4321

   Erg hard heeft hij niet hoeven zoeken naar “dirt” over Hunter Biden, dat was makkelijk en veelvuldig te vinden.

  2. Freba

   Beukman, je vergeet nog ff het zakkenvullen van Biden Jr. i.v.m. een wapendeal met Oekraine. Ik meen een “bedragje” van 30 miljoen dollars. En ik hoop zo dat Biden wint. Niet voor Trump, tevens de enige president in de geschiedenis van de VS, die GEEN oorlog voerde, maar dan zijn we gelijk van dat stinkende America. Volkomen failliet. Iedereen krijgt geld van ze. Ooit was NL een van de belangrijkste investeerders in de VS, middels de pensioenen. Vandaar dat we niet geindexeerd worden. Alle poen verdampt. Al mijn hele leven (73 jr.) moet ik elke dag over Amerika horen. Heel Duitsland platgegooid, behalve hun eigen fabrieken. (Ford in Keulen etc.etc.) En i.v.m. de Wiedergutmachung, reed en rijdt nog steeds elke Amerikaan met een verbasterde Duitse naam, in een Porsche. Wat ik bedoel met een verbasterde Duitse naam, laat ik aan jullie eigen fantasie over. Soms bekruipt mij de gedachte dat het idee van een Derde Rijk nog niet eens zo’n slecht idee was. Daar was n.l .geen plaats voor zakkenvullers en voorstanders van de private sector. Dus Farma, Voedselindustrie en meer van dat soort gifmengers. Plato: “De meest gehate man is hij die de Waarheid spreekt” . Wie was ook alweer de meest gehate man van de 20e eeuw?

 4. Piet51

  Als het bericht uit het rapport waar is, is het een factcheck waard. Maar het komt van de New York Post, conservatief, populistisch, rechts, eigendom van dezelfde eigenaar als Fox News en vaak beschuldigd van haatzaaiende berichtgeving. En de NYP noemt een rapport van de Republikeinse fractie in de Senaat als de bron, dus geen senaatscommissie.
  Het ligt in het verlengde van eerdere beschuldigingen aan het adres van Bidens zoon, die overigens volledig werden weerlegt. Maar dit komt zeker aan de orde in de aanstaande drie debatten tussen Trump en Biden. Dat wordt zeker een interessante confrontatie.

  1. Ernest Stern

   Klopt, Als je met droge ogen met de New York Post op de proppen komt plaats je jezelf buiten elke redelijke journalistiek.

   h**ps://rationalwiki.org/wiki/New_York_Post

   1. evil knievel

    Zoals met de NPO,bedoelt u!?😁

 5. Brenda Welsh

  Zombiebank

  In De duistere bank van journalist David Enrich komt de Deutsche Bank er niet goed vanaf. Witwassen, omkoping, oplichting – het heeft een ontluisterend boek opgeleverd. Met Donald Trump in de hoofdrol. Rusland financierde via de Deutsche Bank de verkiezingscampagne van Trump…

 6. Wim Vreeswijk

  Waar ze Trump van beschuldigen doen de democraten volop zelf !

 7. maraton

  Het riool Trump laat niets onmgebruikt om haat te zaaien
  .
  US zit dicht bij een burgeroorlog als aankomend dictator Trump glashard zegt dat hij wel bekijkt of hij bij een eventuele nederlaag de macht over zal dragen.
  Steve Bannon heeft zijn marionet (Trump) stevig aan het lijntje en schrikt niet terug voor een burgeroorlog.
  God bless Amerika!

  1. josemoonen@70

   Ja Marathon . Steun maar de linkse marxisten en communisten van de links extreme garde . Dan gaat de USA en ook Europa naar de verdommenis . Want wij zijn afhankelijk van de USA .Je weet niet waar je over praat .

  2. Tom Bombadil

   Inderdaad extreem links is overal in het westen naar een burgeroorlog op weg. Daarom gaan de komende jaren de rechtse politici verkozen worden. Persoonlijk denk ik zelfs dat een burgeroorlog nodig is om het westen te redden. Gaat links de macht grijpen dan gaan veel heel veel mensen de wapens erbuj halen in amerika. Ze zijn het echt meer dan spuugzat.
   Al mijn vrienden uit amerika gaan Trump stemmen.
   En laten we eerlijk zijn als sleepy joe president wordt en niks aan die protesten doet dan wordt de situatie allewn maar erger. De democraten hebben trumps herverkiezibg veilig gesteld door op te roepen tot protesten.

   1. EvertB

    “Al mijn vrienden uit amerika gaan Trump stemmen.”

    Ik verwacht niet dat die twee stemmen de doorslag zullen geven.

    1. Beukman

     🙂

  3. evil knievel

   Marathon! 😁🤫👋

 8. josemoonen@70

  Het verbaast mij, dat dit nu eerst ter sprake komt . ! In geen enkele krant werd er ooit melding gemaakt van de corrupte Joe Biden en zijn nog meer corrupte zoon Hunter . Laten we hopen dat ze dit dik wordt aangesmeerd bij de verkiezingen in November . Sleepy Joe was dus niet altijd sleepy , maar wel creepy , want ik krijg al de griezels als ik die man zie .
  Hopelijk gaat het recht zegevieren . Tot nu toe was en wordt er maar een pernoon besmeurd en beklad .. en krijgt hij overal de schuld van zowel in de USA als hier . DE BESTE PRESIDENT OOIT !.. Hadden wij maar een leider die roept ,,ONS LAND EERST !

  1. Piet51

   @josemoonen@70
   Geen enkele krant meldde iets over de z.g. corrupte Bidens? Dit bericht uit de NYP is pas van gisteravond en komt vandaag, na factcheck natuurlijk, en de vermeende corruptie van de Bidens in Oekraïne is uitgebreid besproken en volledig weerlegd.
   Dat Trump voortdurend wordt belaagd met allerlei berichten over wangedrag is heel begrijpelijk. De man geeft er met zijn gedrag en uitingen alle reden toe.

   1. Rene van der Grijp

    “de vermeende corruptie van de Bidens in Oekraïne is uitgebreid besproken en volledig weerlegd.”

    In welke droom kwam je die weerlegging tegen, meneer de nep-psycholoog?

   2. evil knievel

    🤫👋

 9. rexm

  Dat is geen corruptie, dat heet jokken in Nederland, even sorry zeggen en we gaan over op de orde van de dag.

 10. HD

  Niets aan de hoor hand kijk maar naar deze docu
  “ ride the red dragon “
  Leuke film over Hunter en zijn sluwe strompelde vader.

 11. maraton

  Deze man (zetelrover! is uit de VVD gezet vanwege zijn vastgoed gesjoemel.
  En je moet het wel erg bont maken als de VVD je buitengooit!

  1. Forlan

   Mooi dat van Haga binnenkort misschien wel de eerste Nederlandse POTUS is.

   Zo leren we elke dag weer een beetje bij 🙂

 12. Rene van der Grijp

  Malle Pietje, de oppertr*ol en slinkse Beukie proberen dit zoals zo vaak onder het tapijt te vegen. Onder meer door te stellen dat het bericht van de New York Post afkomstig is en dus niet betrouwbaar zou zijn.

  Dat is snel te weerleggen door op “Hunter Biden, Elena Baturina” te googlen. Dan verschijnt een hele waslijst aan bronnen, waaronder de Wall Street Journal en Newsweek.

  Het zaakje stinkt als een beerput. Hunter Biden ontving 3,5 miljoen zogenaamd voor consultancy activiteiten. Wie dat gelooft is wel heel erg naïef.

  1. Piet51

   @Ren van der Grijp
   Dat het bericht in NYP verscheen is het eerste signaal om op te passen. Maar het door de NYP geciteerde rapport blijkt inderdaad te bestaan. De tweede waarschuwing is het feit, dat dit rapport is opgesteld o.l.v. Republikeinse senaatsleden. Niet de meest objectieve mensen als het om dergelijke onderwerpen gaat en al helemaal niet als het in een cruciale fase van de campagne gaat, vlak voor het eerste debat. De eerdere beschuldigingen uit die hoek aan het adres van vader en zoon Biden bleken ook niet te bewijzen. We zullen dinsdag of in de volgende twee debatten wel horen wat Biden erop te zeggen heeft. Er komt met 100% zekerheid een verklaring, of die overtuigend is zullen we zien.

   1. Beukman

    Wat vooral stinkt, zijn Donalds pogingen om “dirt” over Joe Biden en zijn zoon te verzamelen en Zelensky te chanteren om met die “dirt” te komen: Trump heeft het hem maar liefst acht keer verzocht.
    Vervolgens heeft hij Giuliani er op af gestuurd met hetzelfde doel.

    Wat deed Joe? Die zette destijds Porosjenko (destijds president van Oekraïne) onder druk, omdat deze zich niet hield aan de afspraak om de corruptie in eigen land aan te pakken. Het aanpakken van corruptie was een voorwaarde voor bepaalde financiële steun aan het land. De hoogste aanklager van Oekraïne greep echter niet in, corruptie bleef welig tieren, en daarom eiste Biden terecht dat deze man door Porosjenko zou worden ontslagen.

    Donald is op de stoel van de rechterlijke macht gaan zitten. Denk maar niet dat hij actie had ondernomen als het niet om de zoon van Joe was gegaan.

    Het was misschien niet zo handig van Hunter om in Oekraïne te gaan werken. Trump is echter de allerlaatste die daar iets van kan zeggen: ongeveer 10 van zijn familieleden hebben lucratieve baantjes gekregen in the Administration.

    Of dit allemaal aan Rene is besteed, waag ik te betwijfelen. Ondanks noemde hij Trump nog een “patriot”. Hoe naief kan je zijn.

    1. vandaag

     Wat vooral stinkt is de lucht van malle pietje en het verneukmannetje met hun laster uit hun defecte glazen bol

     trump wordt geen president
     boris wordt geen mp
     brexit gebeurd niet

     Alles wat deze adepten roepen gebeurt niet 😂🤣😂😋

     1. Beukman

      enz

     2. volgende week

      enz

     3. vandaag

      originaliteit prijs zal je nooit binnen slepen verneukmannetje

      😂🤣😂🤣

     4. volgende week

      enz.

     5. vandaag

      adept 2 kondigt zich aan

     6. volgende week

      enz .

     7. vandaag

      nee

  2. evil knievel

   👋

  3. Ernest Stern

   “meneer de nep-psycholoog
   Malle Pietje, de oppertr*ol en slinkse Beukie”

   Ziet Rene van der Grijp nou echt niet in dat dit infantiele gescheld op de opponent in de discussie heel erg zwak overkomt?
   Je gooit met dit gestampvoet toch eigenlijk bij voorbaat de handdoek in de ring?

   1. Piet51

    Newsweek geeft nog wat boeiend aanvullend commentaar:

    The report does not allege that there was anything illegal about these transactions. However, the document demonstrates that Hunter Biden had a series of financial entanglements with foreign officials and business people associated with adversarial governments. Notably, President Donald Trump and his company the Trump Organization have widespread business interests around the world, several of which have been connected by reports to alleged money laundering and potentially nefarious activities.

    1. vandaag

     blabla bladieblabla

     1. volgende week

      enz

     2. vandaag

      willempie toch

     3. volgende week

      enz .

 13. evil knievel

  Nee toch!🤫

 14. Ernest Stern

  Wel over de Amerikaanse verkiezingen maar voorts off topic: er is iets heel interessants gaande in de V.S. rond de benoeming van een opperrechter naar aanleiding van de vacature Ginsburg.
  De Republikeinen wensen iemand te benoemen die expliciet uitspreekt ‘Roe vs Wade’, het arrest dat vrouwen de vrije keuze bood tot abortus, te zullen terugdraaien. Dat is echter een minderheidsstandpunt dat electoraal wel eens heel ongunstig voor de Republikeinen en Trump zou kunnen uitpakken als ze deze inzet al te nadrukkelijk kiezen.

  ht*ps://news.gallup.com/poll/1576/abortion.aspx

  1. vandaag

   ENZ , off topic

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.