Facebook verwijdert ‘onjuiste’ informatie over bosbranden in Oregon, omdat de politie geen tijd heeft voor onderzoek

In de Amerikaanse staat Oregon zijn ook hevige bosbranden aan de gang. Er circuleren berichten rond dat Antifa-leden de branden zouden hebben aangestoken. De hulpdiensten werden overladen met vragen en konden het niet onderzoeken, dus verwijderde Facebook de berichten maar en deed het af als fakenews.
Ik geloof niet dat Antifa die bosbranden aansteekt en ik geloof direct dat de Amerikaanse hulpdiensten heel veel achterlijke mensen aan de lijn krijgen, terwijl ze liever levens willen redden. Maar daar gaat het hier niet om.

Facebook kan de berichten niet ontkrachten of verifiëren. En de politie of de FBI hebben er ook nauwelijks de middelen voor (en hebben wel wat beters te doen). Zij doen onderzoek, kunnen geen bewijs vinden voor de claim dat het Antifa-leden waren, en doen de berichten daarmee af als nepnieuws.

Dát is wat Facebook als rechtvaardiging gebruikt voor het verwijderen van de berichten. Maar dat is héél wat anders dan daadwerkelijk aantonen dat het niet door Antifa-leden is gedaan (of überhaupt is aangestoken). Zo’n tech-gigant springt veel te gemakkelijk om met afwegen wat de waarheid is of niet, hoe onwaarschijnlijk het ook is dat deze berichten zouden kloppen.

Als ze op deze wijze door blijven gaan dan zullen we gaan zien dat ze een keer grandioos de mist in gaan. Dat ze straks iets verwijderen wat uiteindelijk tóch waar blijkt te zijn.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

10 reacties

 1. Cor Grijpstra

  Je kunt zeiken wat je wil maar het een private onderneming.

  Ga toch ook niet zeuren als DDS een reaguursel gaat verwijderen dat ik beschouw als puur de waarheid.

  1. M.Dikker

   Facebook is een dictatoriale onderneming! Plaatsen van zwarte Piet foto’s mag niet; wat weet Zuckerberg nou eenmaal van onze zwarte Piet af?! En de moderatie is zo links en partijdig als de pest.

   1. Ernest Stern

    Natuurlijk Dikker, Facebook is een extreem-linkse onderneming.

    😂

    1. M.Dikker

     Ik ben blij dat je het ermee eens bent.

  2. M. Brandenburg

   Facebook doet zich voor als een social media bedrijf met de voordelen die daarbij klomen kijken, indien Facebook zich als een nieuwssite wil gaan gedragen dan dient men dus ook de vele voordeeltjes op moeten geven en overduidelijk moeten aangeven wat mag en niet , en niet de waan van de dag het beleid laten bepalen.

   Wat mij opvalt is dat sommige mensen graag roepen dat Facebook een privaatbedrijf is en vervolgens compleet negeren hoe dat bedrijf geregistreerd is en wat daar bij komt kijken. Facebook is geen nieuwssite laat dat even op je inwerken, en zoals nu bepaald Facebook dus op eigen titel wat nepnieuws is en wat niet, zoals twitter ging ook facebook de fout in met vele beirichten van Trumpo die gewoon door de informatie op de site van het Witteh Huis te vinden is, maar Facebook opp basis van linkse bronnen die negeren dat de officiele documenten er zijn, dat het fakenews is. Bijvoorbeeld fraude bij stemmen per post, er zijn maar liefst 1071 gevallen geregistreerd onderzocht en bestraft, waarvan maar liefst 2 door Republikeinen gepleegd, de uitspraak dat stemmen per post fraudegevoelig is dus waar, zoals ook de uitspraak dat Democraten zich constant bedienen van frauduleuse zaken om verkiezingen te winnen waar zijn, van het laten stemmen van illigalen, fraude per post, dubbel stemmen in meerdere staten en uiteraard het feit dat zoveel overleden personen spontaan Democraat stemmen na een heel leven Republikeen te hebben gestemd, voor je het weet win je ineens de populair vote met 2 miljoen stemmen verschil. Het is ook de reden waarom de Democraten geen ID als eis willen bij het stemmen hun kiezersbasis zou spontaan 25% van de stemmen verliezen, wat door Faceboiok dan zou worden af gedaan als fakenews.

 2. Beukman

  Facebook heeft ook berichten verwijderd met de strekking dat er bosbranden zijn aangestoken door extreemrechtse en/of Trumpofiele bewegingen zonder dat dit goed geverifieerd is.
  Het wordt wel dweilen met de kraan open voor Facebook.

 3. hans-e-pans

  Als Zwarte Piet moet verdwijnen uit de media, dan denk/verwacht ik overigens ook dat ze uit het dagelijkse leven zullen moeten verdwijnen.

  Want anders zal het voor de huidige tere kinderzieltje zeer verwarrend worden, geen Zwarte Piet meer in de media enz., maar wel Zwarte Piet in het openbare leven.

 4. Bolkestein

  Die bosbranden ontstaan dus niet door meteorologische klimaatverandering, maar door het nare klimaat wat Antifa in een land schept.

 5. Drollevanger

  Is hier iemand die denkt dat Antifa niet de wil heeft of de overtuiging mist dat die club in staat is, of indien volgens hen noodzakelijk, de bossen van OREGON in brand te steken.
  Tijdens de plunderingen enige tijd geleden lukte de brandstichting door kleurlingen, van supermarkten in de steden gedomineerd door democraten, tenslotte ook prima.

 6. Drollevanger

  Fasebook is zo links als de neten, ze weten als geen ander dat men alleen via een links geluid, zonder protesten vanuit de deugmensenhoek, het meeste geld binnen kunnen harken.
  Die deugmensen hebben tenslotte, zoals iedereen weet, het gros van de media in handen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.