‘Frans-sprekende activisten’ jatten beeldje uit museum: ‘Afrika Museum heeft 450.000 stukken geplunderd onder kolonisatie’

Een vijftal Congolezen kwam vrijdag het Afrika Museum in Berg en Dal leegroven. De 450.000 museumstukken zouden namelijk allemaal zijn geplunderd en gestolen onder de kolonisatie en slavenaanvallen. Ze kwamen dus gewoon hun erfgoed ophalen, want zo werkt dat blijkbaar.
Daar heb je weer een stel clowns die menen het recht in eigen hand te moeten nemen. Deze “Frans-sprekende Congolezen zonder vaste woon- of verblijfplaats” staan er totaal niet bij stil hoe zo’n kunstcollectie tot stand is gekomen. Die denken blijkbaar dat het állemaal gejat is en het daarom aan hun toebehoort. Want naast Congolees zien ze zichzelf dus als ‘Afrikaan’ en hoeven zich daarom kennelijk ook niet aan de Nederlandse wet te houden.

Flink terecht en goed om te lezen dat het museum aangifte heeft gedaan. Dit soort gekkigheid wordt alleen maar gevoed door linkse diversiteitstheorie: ‘Blanke mensen zijn de onderdrukkers en profiteren nog steeds van de rijkdommen die ze van de gekleurde minderheden hebben gejat, dus pak ze maar terug!’ Dat is toch wat zo’n Sylvana Simons (Bij1) zegt als ze het weer over ‘kolonialisme’ of het ‘dekoloniseren’ van iets heeft? Dat is toch ook wat je bij Black Lives Matter-demonstraties kunt zien en horen?

Dit soort mafketels zijn het resultaat. Gelukkig is het nu goed gegaan, maar dit wordt langzaam maar zeker steeds extremer volgens mij. Na de Amerikaanse en de Nederlandse verkiezingen sowieso.

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

76 reacties

 1. Reinoud van Gelre

  Wat een acteurs, ze wanen zich heuse vrijheidsstrijders. Ze hebben zich zelfs verkleed als black panthers!
  Clowns!😂

 2. Timber

  Met dank aan de media organisaties die BLM/anti-zwarte pieten/zwarte slavernij verleden steunt in Europa.

  Nog even en we hebben hier een burgeroorlog zoals in de USA.

 3. Blondie

  Geef ze gewoon alles terug en laat ze het zelf verdelen.

  Dan kunnen hier gewoon die musea’s sluiten, is een win , win situatie.

  1. M.Dikker

   Inclusief het Amsterdamse museum over het slavernijverleden graag.

  2. evil knievel

   Maar dan ook zelf terug!😁
   Win,win & winst!😜

  3. Bonker67

   Dat mag je niet doen! Want …… als je het initiatief bij die gasten laat, dan wordt het helemaal niets en dan krijgen de roomkleurigen er weer van langs. Het maakt niet uit ; linksom, rechtsom, altijd een excuus. Het heeft leren lezen, schrijven en zelfstandig denken, wij zijn altijd schuldig, ondanks dat wij ze geleerd hebben. Sneu volk.

 4. HD

  Ik dacht dat je je niet meer mocht verleden als Zwarte Piet? En klopt het dat Aquarium er ook bij was?

 5. Suidland

  Aan het prachtige beeldje is te zien dat het door het door zeer begaafde mensen gemaakt is. Onze meesters zijn daarbij vergeleken een stel amateurs.

  Rot met dat stink ding op naar je shit hole en blijf zelf ook daar.

 6. Koolvis

  Het ligt allemaal wat genuanceerder. Dat heeft de directeur van het museum in een vraaggesprek gezegd. Je zou ook kunnen zeggen het stuk terug geleend tot er een uitspraak ove r is gedaan.

 7. werikke

  ik ben benieuwd wie hun uitkering betaald. uiteindelijk komt er een rassenstrijd en ik ben dus ook voor zelfbewapening want van deze corrupte regering moet je het niet hebben.

 8. Kleurloze Politiek

  DDS moet wat beter zijn huiswerk doen want 80% van het Afrikaanse kunst zit illegaal in Europa en daar ging het deze mannen om..
  De Franse Président Macron had vorig jaar al beloofd om alle Afrikaanse roofkunst in Frankrijk terug te geven aan de gerechtigde eigenaren of wel de staat..
  Maar sommige musea willen hiermee niet aan mee werken ..

  Het is een schande dat musea bewust roofkunst tentoonstellen en of dit nu om Afrikaanse kunst uit het slavernij of uir de latere 1885 of Joodse kunst uit de jaren 40 gaat .. het is en blijft illegaal. Punt.

  Je kunt en mag je als staat ,musea of privé eigenaar never nooit rijk rekenen met erfgoed of kostbare kunst dat geen legale certificaat heeft..

  Baudet had het over trots zijn welverdiende welvaart.. nou op een welvaart dat uit roof en landje pik is ontstaan is echt alles behalve eervol..

  1. Ernest Stern

   Hear, hear!

  2. M.Dikker

   Als je spullen die in een museum staan onder welvaart schaart, dan heb je toch iets niet goed begrepen!

   1. Ernest Stern

    Cultuurbarbaren zullen de spullen die in musea staan inderdaad niet op waarde kunnen schatten.

    Normale mensen gelukkig wel.

    1. carpediem

     enz

     1. Pauline Kummer

      U geeft zich al gauw bloot. Niet slim.

     2. wesly bentley

      LugarClan

    2. M.Dikker

     Je haalt nu 2 dingen door elkaar, maar dat zijn we wel gewend van links. Wat draagt het precies bij aan onze welvaart?

    3. M.Dikker

     Ik denk overigens dat ik meer musea van de binnenkant heb gezien, dan jij van de buitenkant…

     1. Grasmaaier

      Je hebt gelijk M.Dikker: Ernest Stern wauwelt weer stomdronken een eind voor zijn mallemoerskont weg. Natuurlijk dragen cultuurhistorische schatten in een museum niets bij aan de welvaart van een land. De narcist probeert je gewoon met een taalgebbetje te pakken.

      Het voelt het namelijk als zijn taak om hier de godganse dag te lopen jennen, sarren en treiteren. Dat maakt duidelijk hoe ziek hij in zijn hoofd is.

      Wedden dat hij zo meteen weer begint over mijn buitenlandse domicilie? De reacties van die slijmbal kun je uittekenen.

      Mooi betoog Ernest!

      Mijn complimenten.

  3. carpediem

   Als we die kunst nu meegeven aan al die gelukszoekers die hier verblijven gaan ze dan ook in hun vaderland blijven als ze de kunst terug brengen ? Voor zo een ruil ga ik volledig.

   minder , minder , minder

 9. Beukman

  Het mag niet wat de heren hebben gedaan zoals Rosa Parks destijds haar zitplaats in de bus had moeten afstaan, maar iedereen met ook maar een beetje rechtvaardigheidsgevoel zal er begrip voor kunnen opbrengen.

  In Nederland is de discussie gelukkig in volle beweging. Het is duidelijk dat het geen goed idee zou zijn om alle roofkunst zomaar terug te geven.
  Voor veel van deze roofkunst zou het een aanvaardbaar alternatief voor alle betrokken partijen zijn om de roofkunst wettelijk terug te geven aan het land waar ze gestolen is, maar deze voor bepaalde tijd nog wel in beheer te jhouden, en wel op de plekken waar ze nu ook staat: in onze eigen musea.

  1. carpediem

   roofkunst ? sommige zijn werkelijk doodziek in hun kop

   1. Beukman

    Alweer een nieuwe nick, carpediem? Sommigen zijn inderdaad doodziek in hun kop.

  2. toetssteen

   @Beukman
   Vergeet niet dat de Ashanti zelf nog veel meer plunderde, (en slaven maakte en erger). Ik vindt het gestolen beeldje namelijk verdacht veel op een Koh San lijken. Die laatsten vormen een opvallend volk met een lichtere huidskleur en ietwat andere gezichtskenmerken. Hun spraak bestaat trouwens uit klikgeluiden, heel apart.

   1. Ernest Stern

    vind

    1. vandaag

     nee

    2. Grasmaaier

     Sterk betoog Ernest!

     Mijn complimenten.

   2. Beukman

    Ik kan je geruststellen, Steen. Wij hoeven ons niet verantwoordelijk te voelen wat anderen plunderden.

    1. toetssteen

     @Beukman
     Sorry voor de vele taalblunders. Ik wilde even snel nog wat tikken voor de keukenbel rinkelde.
     Enfin, het gaat mij erom: wat stelt het gestolen beeldje voor en wie was degene die het ooit stal. Of was het een geschenk? Kortom, ik zou de herkomst van dat stuk graag willen kennen.

     1. Ernest Stern

      Het betreft roofkunst, Toets, diefstal door onze koloniale voorouders. U weet wel, de maffia waar we volgens Baudet trots op moeten zijn.

     2. M.Dikker

      @Ernest Stern. Hoe weet je dat zo zeker Stern? Was je erbij? Het museum kan ook wel stukken aangekocht hebben. Ik weet van iemand die Afrikaanse kunst uit Afrika heeft gekocht. Mogen ze dat nou ook jatten?

     3. Loelap

      Ernest Stern. Wat is er toch gebeurd dat u blanken toch zo enorm haat.
      Het moet traumatisch voor u zijn om blank te zijn.

     4. Beukman

      Dat zou inderdaad leuk zijn om te weten, Steen. Maar dit was een symbolische roof; de bedoeling was ook dat de daders zouden worden gepakt. Het gaat dus niet om dit specifieke beeldje.
      Maar uiteraard liggen er een paar ethische problemen te wachten om te worden opgelost. Denk ook aan de joodse roofkunst, die vaak op legale wijze in het bezit van musea is gekomen, maar waarvan het toch duidelijk is dat die terugmoet naar de nazaten van de oorspronkelijke eigenaars.

 10. carpediem

  Net als de moord op Fortuyn heeft links de voedingsbodem gekweekt voor deze idioterie,

 11. 56RdK

  Dit met dank aan Asscher en zijn PvdA! Degenen die dit soort gestoorde parasieten van structurele subsidie voorzag

  1. Beukman

   En natuurlijk diens overgrootvader, de verrader van het Joodse Volk!

 12. 56RdK

  Nou Beuk@,
  Volgens mij was het zijn grootvader, in ieder geval of het nou zijn over- of grootvader was, diegene was medeschuldig aan het vergassen van duizenden joden.

  1. Beukman

   Het was de overgrootvader 56, en zonder hem waren die joden ook wel vergast. Sommigen zouden het trouwens een typisch antisemitische reflex noemen om de (mede)schuld bij een jood te leggen.

   1. Ernest Stern

    Abraham Asscher overleefde het vernietigingskamp Bergen-Belsen. Ik neem aan dat 56RdK dat betreurt.

    1. M.Dikker

     Dit is een ernstige beschuldiging Ernest Stern. Dat kun je niet maken. Al ben je nog zo links.

     1. Grasmaaier

      Ernest Stern is een psychopaat en heeft geweten noch moraal.

     2. M.Dikker

      @Grasmaaier. Ik geloof dat ik hem inmiddels aardig door heb. Helaas.

     3. Grasmaaier

      M.Dikker, er valt inderdaad weinig vreugde aan Ernest Stern te beleven: op een paar slippendragers na, wordt hij door iedereen uitgekotst.

      De plaat van gewapend beton voor zijn harses is evenwel zo dik, dat hij gewoon fluitend door gaat met zijn querulantengedrag. Hij is echt zo gek als een deur.

    2. Ernest Stern

     De vraag was niet aan jou gesteld, Dikker, maar aan 56RdK die de schuld voor de vervolging van de Joden bij de Joden lijkt te leggen.

     1. M.Dikker

      Dit was een vraag? Hm. Het komt anders over. En niet fraai.

     2. Ernest Stern

      Je hoeft de vraag niet te begrijpen, Dikker.

     3. M.Dikker

      Daarnaast is dit een open forum. Als je alleen met 56RdK wilt zijn, dan nodig je hem maar uit op de koffie.

    3. ervi

     Een lasterlijke opmerking die op zijn minst excuses verdient.

     1. M.Dikker

      Mee eens.

    4. Ernest Stern

     Grasmaaier heeft de obsessie van René van der Grijp overgenomen.

     Tragisch.

     1. M.Dikker

      Ga je nog excuses aanbieden voor je laster?

     2. Meriadoc Brandebok

      Als Grasmaaier moe is, legt hij zijn scheldkannonades af en heft hij het dominee-achtige toontje van Van der Grijp aan.

     3. Grasmaaier

      En uit het niets schiet daar slippendrager Meriadoc Brandebok zijn baasje te hulp.

     4. Ernest Stern

      “Ga je nog excuses aanbieden voor je laster?”

      Nee. Daar is geen enkele aanleiding toe.

     5. M.Dikker

      @Grasmaaier. Hoeveel zijn er van dit soort exemplaren Grasmaaier? Nog meer?

     6. M.Dikker

      Dat je zelf niet ziet dat jouw opmerking over the edge was, zegt genoeg.

     7. Grasmaaier

      Nee M.Dikker, Ernest Stern is de enige. Je hebt verder nog een paar rabiaat linkse fluiters (Beukman, Brandebok, Gebande3) maar die komen hier om te debatteren en doen geen kwaad – ze zijn alleen soms wel erg rigide en stomvervelend.

      Daarnaast zijn er nog een paar bloedfanatieke vrouwen die helemaal ‘holistisch en vanuit hun vrouwzijn’ reageren: pas op voor Canta, Pauline Kummer en Brenda Welsh – ze bijten je strot af voor je er erg in hebt.

     8. ervi

      Het niet aanbieden van excuses is een gemiste kans. Dat had je een klein beetje (zelf)respect kunnen opleveren.
      Je bent nog minder man dan iedereen al wist.

     9. M.Dikker

      @Grasmaaier. Aha, bedankt voor de waarschuwing 🙂 . Debatteren is wel leuk; daar hou ik zelf ook wel van. Maar in debat met linksen is lastig; die halen er altijd zaken bij die er niets mee te maken hebben en zijn nog erger dan linksdraaiende yoghurt 😉

     10. Ernest Stern

      “Daarnaast zijn er nog een paar bloedfanatieke vrouwen die helemaal ‘holistisch en vanuit hun vrouwzijn’ reageren: pas op voor Canta, Pauline Kummer en Brenda Welsh – ze bijten je strot af voor je er erg in hebt.”

      De angst voor vrouwen lijkt er bij Grasmaaier diep in te zitten.

     11. M.Dikker

      Ik ben ook bang voor linkse vrouwen…

     12. Ernest Stern

      Dikker is ook bang voor vrouwen. Veel oudere mannen op DDS hebben op dit punt gevoelens van angst en woede jegens vrouwen.

     13. Factor

      Pauline Kummer en Brenda Welsh = etc & enz

    5. Reinoud van Gelre

     Ernst, Bergen-Belsen was een hele hoop, maar zeker geen vernietingskamp.

     1. Reinoud van Gelre

      vernietigingskamp*

     2. Ernest Stern

      Formeel niet maar er werden wel veel mensen vernietigd:

      Wiki: “Bij de bevrijding van Bergen-Belsen door de Britten op 15 april 1945 troffen zij massagraven en duizenden onbegraven lichamen aan, naast ongeveer 60.000 overlevenden, waarvan er nog ongeveer 14.000 bezweken in de loop van de daaropvolgende dagen en weken, onder meer aan de gevolgen van ondervoeding en uitdroging.”

     3. Reinoud van Gelre

      Klopt, maar zijn allen een “natuurlijke” dood gestorven. Niet vernietigd.
      Het was dus een concentratiekamp en geen vernietigingskamp.
      Dan zijn we het daarover eens.

     4. Ernest Stern

      Ze werden vermoord, Reinoud.

      Wat is je motief om de ellende van dit afschuwelijke kamp te bagatelliseren?

     5. Reinoud van Gelre

      Ik bagatelliseer helemaal niets
      Maar noem het beestje namelijk graag bij de naam.
      Ik wees je slechts op jouw verspreking, waarop je niet eens had hoeven te reageren.

     6. homefront

      reinoud is een holocaust ontkenner

     7. Ernest Stern

      Dat verbaast me niet.

     8. Factor

      etc

 13. Bes Tolen

  Er zijn wel mooie dingen bij maar veel zie ik als rommel. Sluit de musea hier, die over Afrika en de Afrikanen gaan en stuur de Afrikanen hier en die oude spullen terug naar Afrika. Op wat Afrikanen na, die op strikt inidividuele basis met hun werk of zelf daar uitgekozen echtgenoot van hier, naar Nederland zijn gekomen. Een harde oplossing als verdiend is nodig.

 14. Drollevanger

  Persoonlijk denk ik dat het bewuste beeltje niks met kunst heeft te maken, maar meer met peuter gefröbel.
  Ik zou zeggen, stuur al dat kinderachtige gefrobel gratis terug naar Afrika. Kan men er omheen dansen in zijn blote kont. Leuk man!!

 15. PG

  Gewoon meegeven die rommel. Geef hem desnoods een VVV bon voor de moeite.
  Hoeven we die rommel niet zelf op te ruimen.

  Man man man…wat een geneuzel

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.