Gele Hesjes komen terug in straatbeeld van Parijs, morgen demonstraties

We hebben er al een tijdje niets meer van gehoord, maar de Gele Hesjes zijn weer op de been in Frankrijk. Morgen zijn er demonstraties in Parijs en andere delen van het land. En omdat het coronavirus er nog volop aanwezig is, lijkt de kans er dik in te zitten dat het (weer) gaat escaleren.
In Frankrijk merken ze de economische klappen door de gevolgen van het coronavirus ook steeds meer. En lang niet iedere Fransoos kan zich een optimistisch vooruitzicht permitteren, want het virus grijpt er nog steeds wild om zich heen. Voor steeds meer mensen zal het daar niet (of niet snel genoeg) beter worden. En dan is het weer tijd om de straat op te gaan!

De Franse politie gaat uit van vier- tot vijfduizend demonstranten in en rondom Parijs voor morgen. Daarvan zouden er ongeveer duizend mogelijk gewelddadig zijn. Dat gaat dus geheid mis, want het enige wat ze hoeven te doen om de politie uit te lokken is geen afstand houden.

De autoriteiten in Toulouse, waar de Gele Hesjes-beweging ook groot is, hebben al eerder een demonstratie verboden in verband met het coronavirus. Maar ik denk niet dat de aanhangers van deze beweging daar nog langer naar zullen luisteren. Ze hebben namelijk de neiging om snel momentum te creëren. Dat merkten we in Nederland al maar de Fransen natuurlijk helemaal. Soms leek het wel alsof het halve land in de fik stond!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

16 reacties

 1. JochemX

  Het coronavirus nog volop aanwezig? In het hoofd van de autoriteiten!

 2. Ritter

  Offtopic ; net van de pers.

  BREAKING: President Trump genomineerd voor een TWEEDE Nobelprijs voor de vrede

  Slechts twee dagen geleden werd president Trump genomineerd voor de Nobelprijs voor de vrede en nu heeft hij een tweede nominatie ontvangen:

  President Trump is deze week voor de tweede keer genomineerd voor de Nobelprijs voor de vrede – dit keer voor het tot stand brengen van een historische vredesovereenkomst tussen Servië en de afgescheiden republiek Kosovo.

  In een tweet op vrijdagochtend kondigde Magnus Jacobsson, een lid van het Zweedse parlement, aan dat hij de regering Trump en de twee Europese naties nomineerde voor hun “gezamenlijke werk voor vrede en economische ontwikkeling, via de samenwerkingsovereenkomst die in het Witte Huis is ondertekend”.

  “Handel en communicatie zijn belangrijke bouwstenen voor vrede”, schreef Jacobsson, terwijl hij zijn brief deelde aan het Nobelcomité.

  Woensdag werd de president voor de prestigieuze prijs genomineerd door een lid van het Noorse parlement voor het helpen tot stand brengen van een vredesovereenkomst tussen Israël en de Verenigde Arabische Emiraten.

  Twee keer genomineerd worden in één week is een prestatie, maar dat geldt ook voor twee vredesakkoorden in zo’n korte tijd. De nominaties zijn terecht.

  ht*ps://nypost.com/2020/09/11/donald-trump-nominated-for-second-nobel-peace-prize/

  1. Ernest Stern

   Het blijkt een stunt van een extreem-rechtse Noorse politicus te zijn.

   Het slaat uiteraard helemaal nergens op.

   h**ps://www.volkskrant.nl/a-b5995d74

   1. Ritter

    Ernest Stern

    Trump is een echte vredespresident.

    Geen nieuwe oorlogen.
    Een vredesdeal in het Midden Oosten.
    Een vredesdeal tussen Servie en Kosovo
    Onderhandelingen om een einde te maken aan de oorlog in Afganistan
    Enzovoorts.

    President Trump verdient voor zijn pogingen en resultaten wel TWEE nobel prijzen!

   2. Henk Albarda

    Ernest Stern, u in persoon bent extreem links en extreem links is bewezen aanzienlijk wijd verbrijder gewelddadig dan wie dan bij zelfs extreem rechts (zijnde ver rechts van PVV en FvD)

    U bent dus potentieel gewelddadig, zodra u vind dat uw extreem linkse vriendjes in de knel komen.

    U heeft dus op dit forum uitsluitend lege briefjes in te brengen.

  2. Blondie

   Inderdaad Ritter.

   Hadden wij in Nederland maar zo’n kanjer als MP.
   Wij hebben een mislukte MP.

  3. Meriadoc Brandebok

   Ritter, kun je je ff iets minder als de hielenlikker van Trump gedragen?

   Allemensen.

   1. Ritter

    Meriadoc Brandebok

    Vermoedelijk krijgt Trump nog een derde nominatie voor de Nobel prijs.
    ===============

    Trump kondigt deal aan tussen Bahrein en Israël om de betrekkingen te normaliseren in het streven naar vrede in het Midden-Oosten

    De deal komt na een soortgelijke overeenkomst met de Verenigde Arabische Emiraten vorige maand

    President Trump heeft vrijdag aangekondigd dat Bahrein heeft ingestemd met het normaliseren van de betrekkingen met Israël, een nieuwe diplomatieke overwinning voor de president na een soortgelijke overeenkomst met de Verenigde Arabische Emiraten vorige maand.

    “Weer een HISTORISCHE doorbraak vandaag! Onze twee GEWELDIGE vrienden Israël en het Koninkrijk Bahrein gaan akkoord met een vredesovereenkomst – het tweede Arabische land dat vrede sluit
    met Israël in 30 dagen! ”

    ht*ps://www.foxnews.com/politics/trump-bahrain-israel-mideast-deal-peace

    1. Ernest Stern

     FoxNews maakt geen melding van de fakenominatie van Trump voor de Nobelprijs voor de Vrede.

     Ritter maakt zichzelf belachelijk.

     1. Ernest Stern

      En toe zweeg onze Ritter.

     2. Cootje

      Hé vriend gaat gewoon uitkomen hoor die gele hesjes gaan de boel afbreken in Frankrijk. Die gaan de Corona gevolgen zo voelen en ze hebben al geen inkomsten uit hun lopende begrotingen , de centen van de noorderlingen zijn zo op , want in Frankrijk liggen er heel wat bedrijvig aan de beademing , en ik vind het Franse volk een waardeloos volk , maar als hun helpen het Europese zooitje te slopen . Zijn we ze dankbaar en vooral als ze in hun Kiel de Italianen mee nemen die banken hebben namelijk aanzienlijke belangen bij elkaar en sleuren elkaar mee de afgrond in , en die gele hesjes met hun Corona en de gevolgen daarvan kan het een interessant 2021 worden , als er een de solidariteiten kan slopen zijn het de gele Franse hesjes

     3. .nexit2021

      enz

     4. Cootje

      We hadden hier voor de eerste gekleurde president die kreeg hem voor niets de Nobelprijs , die heeft hem verdiend met filosofische gedichten , en toen die er moest wezen bij regelmatige chemische aanvallen zat hij onder een palmboom , en dank zij hem hebben wij de vluchtelingen

     5. Hardline

      En van zichzelf belachelijk maken weet Ernest alles van.

      Helaas is dit nog steeds niet doorgedrongen tot zijn door diverse persoonlijkheidstoornissen geteisterde belevingswereld.

      Zoek hulp,

     6. wesly bentley

      Allebei niet. Zowel president Trump als voormalig voor president Obama hebben geen enkel recht op die Nobelprijs. Maar dat is mijn mening.

 3. Blondie

  Vive La France.
  Les Gilets Jaunes.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.