Hèhè, dat werd tijd: Belastingdienst gaat gedupeerden toeslagenaffaire vóór eind 2021 compenseren

Staatssecretaris Alexandra van Huffelen zegt namens de afdeling Toeslagen van de Belastingdienst dat de 8.300 gedupeerde ouders vóór eind 2021 geholpen moeten zijn. In maart hoopt zij duidelijkheid te kunnen geven over het dossier en wanneer ze compensatie ontvangen. Ouders met acute financiële problemen worden direct geholpen en kunnen aanspraak maken op een fonds.

Op 18 augustus schreef ik al over de opgelopen vertraging bij het afhandelen van de toeslagenaffaire, en dat men er goed aan zou doen om alvast een soort noodfonds beschikbaar te stellen voor iedereen die niet zo lang kan wachten. Ik denk niet dat ze het hebben gelezen (laat staan dat toe zouden geven), maar ze komen nu dus in ieder geval wel met exact dezelfde noodoplossing!

Dit betekent voor nu dat zo’n 80 ouders direct zullen worden gecompenseerd, omdat zij (door toedoen van de Belastingdienst dus) uit huis dreigen te worden gezet of geen boodschappen meer kunnen doen voor hun gezin. Nog eens 170 ouders kampen al jaren met een  “schrijnende situatie” en worden voor het einde van dit jaar nog geholpen. Iedereen die nu in financiële nood zit of dreigt te raken, kan aanspraak maken op maximaal 500 euro (of hoger, na overleg) uit de pot van de noodregeling.

De Belastingdienst lijkt eindelijk weer een beetje empathie op te kunnen brengen voor de gedupeerden en de toeslagenaffaire echt af te willen handelen. Wie acuut in de problemen komt kan dus geld krijgen en moet nog even wachten op het echte compensatiebedrag. Dat is wat mij betreft een redelijke oplossing voor de korte termijn, want het gaat hier in totaal om ongeveer 8.300 gedupeerden. Nou hoop ik maar dat ze bij de Belastingdienst niet vervelend gaan doen over allerlei aan te leveren bewijzen zodra iemand aanspraak wil maken op dat fonds. Dan krijgen ze hun geloofwaardigheid de eerst komende tijd écht niet terug.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

7 reacties

 1. Canta

  Opvallend dat op dit stuk nog geen enkele reactie is gekomen.
  Vraag: hoe zou dat komen????

  1. Vriend

   Zeg jij het maar.

 2. halo1

  Ik kan me niet voorstellen dat de belastingdienst in 100 % van de gevallen fout zat, het lijkt me meer een soort witwascampagne van (pathologisch) links jegens “zielige” twijfelgevallen.. en wie gaat de schade betalen… wij dus!

  1. homefront

   Jij doet wel alles 100% goed begrijp ik?

  2. Canta

   halo1
   Kan je uitleggen wat je daaronder verstaat : een witwascampagne van links jegens zielige twijfelgevallen? Hoe zou dat dan in elkaar zitten?

 3. Kleurloze Politiek

  @Halo1

  De belastingdienst heeft letterlijk mensen levens kapot gemaakt en bewust gezinnen ontwricht
  En jij legt de schuld bij de slachtoffers wat een zielige haat muts ben jij echt walgelijk voor woorden

  Ik hoop letterlijk dat jij een keer aan de beurt bent bij de belastingdienst eens kijken hoe jij machteloos zal toe kijken terwijl die randdebielen van de belastingdienst letterlijk van jou leven een hell maken..

 4. Bambocheur

  Voor eind 2021, zeg maar na de verkiezingen. Logisch dat Van Huffelen dit durft te beloven, ze wordt er toch niet op afgerekend.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.