Het domste wat je kunt doen! Minister De Jonge sluit teststraat Schiphol en krijgt felle kritiek van Tweede Kamer

Hier hebben we weer een goed voorbeeld van hoe diverse onderdelen van onze overheid, zelfs binnen één ministerie, langs elkaar heen praten en verschillende signalen afgeven. RIVM-baas Jaap van Dissel pleit voor een avondklok voor horeca en studenten omdat daar de meeste besmettingen plaatsvinden. En tegelijkertijd zet zorgminister Hugo de Jonge de teststraat op Schiphol stop, waardoor we het virus mogelijk ongezien blijven importeren!
Hier valt toch zo geen touw meer aan vast te knopen? Als mensen uit risico-gebieden straks aankomen en zich niet meer hoeven te laten testen maar het virus wel hebben, dan is het effect toch duidelijk? Zij besmetten anderen, die gaan geheid een keer naar het café en binnen de kortste keren is er weer een uitbraakje.

De horeca zit dan straks met een avondklok of krijgt een dikke boete. Met een beetje pech moeten ze uiteindelijk zelfs sluiten, omdat ze niet genoeg omzet kunnen genereren. En dat allemaal omdat, volgens de logica van Van Dissel, studenten zich maar niet willen gedragen en horeca-ondernemers laks met de regels omgaan.

Het is toch niet te bevatten dat er aan de ene kant moeilijk wordt gedaan over het voorrang geven aan mensen met zorg- en onderwijsberoepen. En we aan de andere kant gewoon een nieuw gapend gat gaan creëren, waar het virus onopgemerkt doorheen kan blijven komen?

Stel testen verplicht, stel quarantaine verplicht en maakt er de capaciteit voor vrij. Zo moeilijk hoeft het allemaal niet te zijn volgens mij!

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

8 reacties

 1. Vliegenvanger

  Ongelooflijk dat zo iemand minister is geworden. Hij had beter voor de klas kunnen blijven staan. Hij komt in mijn ogen ongeloofwaardig over.
  Na zo’n blunder moet hij de pad af of laan uit gestuurd worden.

 2. Blondie

  Deze kerel past perfect bij dit Linkse zooitje, wat een eikel, deze kerel is alleen geschikt, om de papierbakken op zijn ministerie te legen.

  Zijn aanpak van deze Corona leugen is ten hemel schreiend.
  Wat een miskleun.
  Nederland is failliet.

  Het is vanaf Februari / Maart 2020 alleen maar, er zijn te weinig mondkapjes , beschermende kleding , testmateriaal , IC capaciteit , deskundig personeel , longmachines , capaciteit om te testen , capaciteit om te onderzoeken enz enz.
  Liegen is het eind van een vertrouwen.

  Links maakt meer kapot dan je lief is.

 3. Brutus-61

  Beste Wout,

  Ik volg al een tijdje jou berichten!
  Je zegt niet voor de overheid te werken?
  Ik geloof niet in links of rechts maar ik geloof wel in pure bewezen feiten?
  Nou zie ik dat je een HBO-student bent Human Resource management?
  Dus je doet een opleiding om b.v HR manager te worden of iets dergelijks?
  Ik zie dat je 28 bent nog in de bloei van je leven!
  Ik heb je huisregels gelezen en je zegt ook dat alle onderwerpen besproken mogen worden en over gediscussieerd mag worden toch?

  Nou ik ben in jou woorden dan toch wel behoorlijk links maar zoals ik al zei ben ik iemand van aantoonbare feiten.
  En om in jou woorden te blijven bevind ik mij in het hol van de leeuw dus?
  Kan interessant worden als stier?

  Mijn eerste vraag is aan jou wat zijn complottheorieën? En weet je ook waar dat woord vandaan komt en wie dat ooit verzonnen heeft?
  2de vraag is wat is een pcr test? Wie is de uitvinder er van? En mogen de testen wel op de manier toegepast worden zoals ze nu gebruiken?
  3de vraag waarom word het gebruik van HCQ met azitromine en zink als kwakzalverij afgedaan door hugo de jonge? Terwijl dit middel al 60 jaar met veel succes word toegepast voor malaria en word ook nog dagelijks gebruikt voor o.a reumapatienten.
  En kun je dan ook verklaren waarom nadat het WHO de “PANDEMIË” verkondigde en er wereldwijd Artsen en doktoren het middel gebruikte met groot succes want bijna alle behandelde mensen zijn genezen! Toch gebeurde het dat zodra de overheid er lucht van kreeg artsen een brief telefoontje of mail kregen om direct te stoppen met de behandeling van het middel? Want (na 60 jaar?)bleek het middel ineens niet meer veilig te zijn????
  Er zijn zelfs artsen geschorst ontslagen ect puur om het feit dat ze hun eed die ze ooit hebben afgelegd als arts volgde?
  Wat weet je daadwerkelijk van het coronavirus?
  En als de overheid werkelijk gelooft dat het een killervirus is? Dan zou je verwachten dat ze elk onderzoek er over zouden onderzoeken of idd geval opdracht zouden geven om die bronnen na te gaan en te onderzoeken toch? Heb je een verklaring waarom zowel de overheid nog het OMT en het RIVM willen mee werken aan elk ander onderzoek o.a het aan tonen van de door hun gebruikte cijfers ivm de PCR testen.
  Waar is het bewijs of het sars-cov2 virus werkelijk bestaat? Kijk de WHO kan wel een pandemie uitroepen maar waar is het bewijs? Er zijn al van div specialisten bij de WHO op aangedrongen om het meest essentiële bewijs te leveren en dat zijn de foto,s!!
  In het verleden is er al een dergelijke zaak geweest van het mazelen virus maar ook het hiv virus is nooit bewezen?Laten we ook de mexicaanse griep niet vergeten uit 2009 toen riep de WHO en de media ook moord en brand dat dit een killer virus was en iedere lidstaat grote voorzorgsmaatregelen moesten nemen! Nederland bestelde voor 340 miljoen voor 34 miljoen vaccins van ons belastinggeld en uiteindelijk bleek het het mildste griep seizoen allertijde te zijn? Resultaat 20 miljoen vaccins moesten vernietigd worden en na intensief onderzoek ging dit de boeken in als de het grootste bedrog van de WHO! En als er een daadwerkelijk killer virus is dan zou je dus ook verwachten dat de WHO hier zonder problemen het bewijs van zou leveren toch?
  Maar vreemd genoeg hebben ze dat nog op heden niet gedaan? Zouden ze het kunnen of misschien niet willen?
  Wel is er een onafhankelijk onderzoek in italy gedaan meen ik door 5 wetenschappers en die hebben vast gesteld dat het corona virus veel lijkt op het virus mers-cov uit 2012 die uitbrak in het midden oosten toendertijd en ook blijken er sporen van hiv in te zitten wat moet duiden dat dit virus door mensen handen gemaakt moet zijn toch?(even pure speculatie dit!)
  Wat weet je werkelijk over de WHO? Want dat is een ondemocratisch gekozen orgaan?
  Wat weet je werkelijk van de mensen die die organisatie runnen en eigenlijk het grote orgaan moet zijn die de gezondheid van deze hele wereld moet beschermen toch?
  Of zou het misschien ook anders kunnen zijn? Want wie runt en beheert de WHO nu eigenlijk? Wat weet je over de director/general het hoofd Tedros Adhanom Ghebreyesus? Die zich DR tedros noemt? Ik kan je al met 1000% zekerheid zeggen dat hij alles is behalve dokter!
  De 1,5 meter regel was voor het feit dat ze er van overtuigd waren dat het virus zich verspreidde via druppels en maurice de hond had in een brief in april al vlak na de uitbraak dit aangetoond? Maar het duurde nog maanden voordat ze toegaven dat het zich niet via druppels verspreid maar via aerosolen? Dus in mijn opinie kan je dan die 1,5 meter wet meteen af schaffen en zeker buiten toch? Ook de mondkapjes wet was mij totaal onduidelijk en was duidelijk niet bedoeld om elkaar niet te kunnen besmetten maar puur om gedrags redenen? Ook het bekende grapperhaus verhaal bevestigde dit nogmaals duidelijk.
  Kun je verklaren waarom een brandbrief van 1850 artsen wetenschappers virologen ect(Dus ik bedoel geen mickey mouse dokters of in hugo zijn straatje te blijven kwakzalvers) aan de heer rutte en de jonge overhandigd waar ze allen in bevestigen dat de maatregelen van de 1,5 meter wet mondkapjes ect buiten proporties zijn en onnodig?
  Ik ben 51 jaar dus bijna 2x zo oud als jou en heb ergere epidemieën mee gemaakt en nog nooit een lockdown ect… mee gemaakt? Waarom dan nu in eens wel want je hoeft geen wiskundige te zijn om te zien dat er wel vol in de media verkondigd word over met grote letters BESMETTINGEN maar dat zegt totaal niks? Er is ook een verschil tussen mensen die AAN of MET het corona overleden zijn? En als die besmettingen dan werkelijk zo gevaarlijk zijn waarom zijn de ziekenhuizen gewoon helemaal leeg al maanden?
  Kun je mij ook verklaren hoe het komt dat we jaarlijks in een normaal griep seizoen ongeveer 6000 doden hebben? Waar overigens het meeste aan het influenza overlijd!
  Dat we dit jaar maar ik meen 450 a 460 mensen overleden zijn aan het influenza en de rest aan het Corona? Beetje vreemd vind ik? Misschien kun jij dat als student human resource verklaren? ik idd niet??
  Nieuw-zeeland en Australie zijn het minst getroffen door het corona!
  Ik meen 65 mensen in australie die daadwerkelijk aan het corona gestorven zijn?
  Maar toch de strengste regels hanteren waar een zwanger vrouw die onderweg was voor een echo naar het ziekenhuis thuis gearresteerd word omdat ze in wanhoop een een bericht had geplaatst over de lockdown??? Kun jij dat misschien verklaren of dat normaal is??
  Kun je ook verklaren wat de reden is dat alleen de vaccins ons kunnen redden?
  Terwijl als je je een beetje verdiept hebt in virussen dat je weet dat die muteren en er dus eigenlijk helemaal geen vaccin voor kan zijn? Het zelfde geld voor het influenza!

  Wout ik kan en wil je nog zoveel vragen stellen maar dan ben ik nog een uur aan het tikken!
  Ik ben benieuwd of je bereid bent om mij uit te leggen en antwoorden kan geven op mijn gestelde vragen??

  Mvg Richard

 4. Brutus-61

  Stel testen verplicht, stel quarantaine verplicht en maakt er de capaciteit voor vrij. Zo moeilijk hoeft het allemaal niet te zijn volgens mij!!

  Ik stelde trouwens de vragen aan de hand van deze reactie waar ik van uit ging dat dit een reactie was van jou op het artikel van hugo de jonge.
  Dit even ter info.

 5. Heras

  Het is een simpele man. Niet al te snugger, dus zeer geschikt voor deze job.
  Past uitstekend naast de Mp die alleen maar op PZ werkte bij Unilever. En bij de andere ambtenaren die hun baantje danken hebben aan anderen. En niet zozeer omdat ze geleerd hebben voor de functie die ze uitoefenen.

 6. PeterN

  Misschien is dit wel het eerste slimme dat Liego gedaan heeft.
  Die PCR test zegt helemaal niets nu er eigenlijk geen virus meer is.
  Deze test is helemaal niet geschikt om zieke of besmettelijke mensen op test sporen.
  Het is wel goed voor de portemonaie van bepaalde OMT leden en ene dr. Dronten van het Duitse RIVM ( het RKI) a 150€ per test. Deze mensen zijn namelijk (mede)patenthouder van die test…
  Het verplicht stellen van die onnozele test, zoals DDS voorsteld lijkt mij helemaal een slecht plan.
  Ik zie ook reclame voor muilkorfjes hier, DDS steunt dat. Mondmaskers zijn een gevaar voor de gezondheid omdat allerlei bacteriën, schimmels etc zich daar ophopen. Ze houden ‘het virus’ niet eens tegen.
  En een avondklok? Kijk even naar Australië en zeg dan of je het een goed idee vind..

 7. Pescador

  het is de bedoeling van de jonge juist dat er meer mensen besmet gaan worden want zijn broertje heeft 135.000.000 van rutte gekregen om vaccins te maken, dus in de ogen van deze achterlijke eikels is het motto hoe meer gevalle des te meer van die nep vaccins kunnen we verkopen, dat daar weer vele slachtoffers bij vallen intreseerd ze geen ruk het gaat om macht en geld. die landverraders daar wisten ze in 40/45 wel raad mee.

 8. Bes Tolen

  Blondie. Ja!
  Een flink aantal ministers heeft niet meer dan het intellect van een gemiddelde HAVO leerling. In Duitsland is, nou ja heet uitgemaakt, voor wie?, mits ze een bord voor de kop hebben dat van deze mensen het meest geschikt zijn voor minister. Diepgang hoort er niet bij. Bedoeld wordt bij democratie.
  Heel veel politici missen essentiële kennis van zaken en ook het inzicht. Veel wordt goed gepraat. Heel veel mensen op hoge posities kunnen de kwaliteit van personen helemaal niet beoordelen. Trouwens de grootste onzin en leugens houden eeuwen stand.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.