Hoekstra bereid te praten over meer financiële steun voor KLM! Maar geen cent extra voor de zorg

De afgelopen maanden is er al veel kritiek geuit op de steunfondsen van de overheid voor KLM. Oppositiepartijen vonden het niet kunnen dat er zulke slappe klimaateisen werden opgenomen in het steunpakket voor KLM, later ontstond er veel gedoe omdat er wel geld gaat naar KLM maar niet naar de zorg. En nu komt minister Hoekstra met de mededeling dat KLM wellicht zelfs nog meer financiële steun kan krijgen in de toekomst. Er was veel te doen over het eerste steunpakket voor KLM, de linkse oppositie vond het niet kunnen – zeker niet ten overstaan van andere sectoren. Uiteindelijk bleek de ophef niet altijd even terecht, want het steunpakket is eigenlijk een lening, en het laten vallen van KLM zou een echt economische domper betekenen. Toch vonden er eindeloze debatten plaats over waarom KLM dit pakket niet verdiende.

Nu leek deze ‘storm’ eindelijk een beetje overgewaaid te zijn, tot vandaag! Hoekstra spreekt namelijk ineens over een geldinjectie voor KLM, mocht blijken dat de leningen niet voldoende zijn.

Wat betekent dat de linkse kameraden in de Kamer weer lekker kunnen fulmineren voor de bühne. Want alle andere sectoren worden niet in de watten gelegd. Maar de CO2-veelvraat kan wel rekenen op steun van de overheid, en dat is natuurlijk niet eerlijk.

“We hebben steeds gezegd dat het in de eerste fase om leningen gaat, maar dat de mogelijkheid wel degelijk bestaat dat er ook echt geld, dus niet een lening, in de onderneming gestopt moet worden”, zegt Hoekstra, die er meteen wel bij meldt dat daar voorwaarden aan verbonden zullen zijn. Welke dat precies worden, daar wil hij de komende weken en maanden over praten. “We doen dit allemaal om de onderneming te laten overleven en zo veel mogelijk banen te behouden.”


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

7 reacties

 1. Blondie

  Prachtig toch, daar gaan weer Miljarden naar Frankrijk.

  Goed zo Hoekstra, geen geld naar de zorg, die blijven maar zeuren, eerst mondkapjes en nu weer geld, kom op zeg jij ben Sinterklaas niet, eerst Frankrijk.
  Rutte en Macron een vriendendeal.

 2. Fascal

  En de (24+) miljarden voor Brussel, uiteraard!

 3. Cootje

  Die Franse Nederlandse maatschappij is niet meer te redden ,overal waar een zuid Europese partij deelgenoot is van de misère is het trekken aan een dood paard of water naar de zee brengen , Frankrijk heeft een gigantischs begroting tekort en een oplopende vergrijzing die ze al uitbetalen van hun 55ste tot hun 63 ste levens jaar , met een krimpende economie volstaat lagere school .maar Corona maakt het duidelijk zichtbaar zuid Europa is failliet , en onze nep regering laat hier de mensen bloeden voor die ongein

 4. Kretoloog

  Wopke Hoekstra, de zwakste minister van Financiën sinds WO2. Enige positieve aan hem is dat hij wel zelfinzicht heeft: hij acht zichzelf ongeschikt als partijleider en Kamerlid. Gelukkig maar.

 5. vandaag

  Waar is die 4 miljard gebleven dan ? Die is toch niet naar Frankrijk verhuisd in de zakken van de aandeelhouders van Airfrance ?

  we zijn knettergek

 6. rexm

  Er mag geen geld naar de zorg van Rutte, dus luisteren Hoekstra en het spel meespelen, met de Firma List & Bedrog.
  Jammer Hoekstra je zit ook in de verkeerde partij.

 7. Augustus

  Miljarden maar private bedrijven, krijgen de politici zelf er wat voor terug. Gaan de miljarden naar zorg? Dan wordt dat een stuk lastiger. Exact de reden waarom ze zo veel mogelijk willen privatiseren – dat maakt handjesdruk een peulenschil.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.