Hugo de Jonge ontpopt zich tot anti-racist: ‘Het valt niet mee met racisme in Nederland’

Tijdens de jaarlijkse Abel Herzberglezing kregen we inkijkje in de koers van het CDA onder Hugo de Jonge. Het CDA lijkt half mee te gaan in het narratief dat Nederland doordrenkt zou zijn van racisme. Ook gaat De Jonge mee in het linkse gezever over (neo)liberalisme. Zoals zo vaak zou het liberalisme de bron van al het kwaad zijn. 


Van links zijn we het al gewend, al decennialang lopen zij te fulmineren tegen het liberalisme en doorgeslagen marktdenken. Maar ook Hugo de Jonge gruwelt van dit liberalisme. Maar is het nu wel verstandig om deze koers te varen voor het CDA? De VVD krijgt zo de kans om zich als enige liberale partij te profileren, en als we kijken naar de peilingen profiteren ze hier flink van. Liberalisme is al lang geen besmette term meer.

De Jonge doet ook een handreiking naar de anti-racismebeweging in Nederland; hij erkent dat ook Nederland in bepaalde mate een racismeprobleem heeft.

„Ik geloof oprecht niet dat er grote groepen Nederlanders zijn die zich bewust racistisch uitlaten, of die racisme goedkeuren. Maar dat is geen reden om te denken dat het wel meevalt. Het valt niet mee.”

De vraag is alleen hoe ver deze handreiking gaat, want de achterban van het CDA is vaak nog wel pro-Zwarte Piet. Als De Jonge nu ook het Pietenfeest in de ban gaat doen, maakt hij zich niet bepaald populairder bij zijn eigen achterban.

Misschien dat De Jonge meent dat hij een nieuwe groep kiezers kan aantrekken en daarom deze opvallende meningen uit, maar of het een slimme tactiek is zien we de komende maanden wel.

 


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

38 reacties

 1. Adriaen van Bergen

  Maar wat zijn dan de redenen dat het níét meevalt?
  Daar ben ik wel nieuwsgierig naar.
  En aan wie ligt dat dan?

  1. Augustus

   Mensen die daadwerkelijk geloven dat alle culturen en etniciteiten exact dezelfde capaciteiten en waarden hebben, moeten wel de schuld geven aan de boze blanke man die deze zielige bruine mensen onderdrukt.

   Op eenzelfde manier zou je ook kunnen zeggen dat Einstein systematisch mensen met down syndroom heeft onderdrukt, je kan niet verwachten dat zo iemand universitaire fysica gaat studeren maar je kan wel verwachten dat iedereen haar best doet in ratio naar haar capaciteiten – daar heeft iedereen wel respect voor.

   In Nederland hebben we stelselmatig mensen met gemiddelde capaciteit die weinig uitvoeren, die klagen over mensen met hoge capaciteit die hard hun best doen. Dat is namelijk niet eerlijk. Mensen zoals Hugo wil dat hele maatschappij inrichten voor deze kleinste gemene deler.

   1. Adriaen van Bergen

    Spijker, kop, raak!

   2. Ernest Stern

    “Mensen die daadwerkelijk geloven dat alle culturen en etniciteiten exact dezelfde capaciteiten en waarden hebben, moeten wel de schuld geven aan de boze blanke man die deze zielige bruine mensen onderdrukt.”

    De formulering is laf en gluiperig maar ronduit racistisch.

    1. Factor

     etc

   3. toetssteen

    @Augustus
    Yep. Goede kennis van ons is een vrouw van Indiase geboorte, (met nogal donkere huid), ze woonde in Singapore en studeerde daar. ICT.
    Ze ontmoette de vriend van mijn zoon (Nederlands) en zij huwden en kwamen naar Nederland en mijn zoon vertrok naar Singapore om aldaar met haar vriendin te trouwen.
    Lang verhaal kort, ze hebben allen een zeer goed betaalde baan en racisme?????
    Natuurlijk, er worden malle grapjes gemaakt. Kleinzoon die een Chinees nadoet door zijn ooghoeken nog wat verder op te duwen en wat te wingwahwokkie te brabbelen. Schoonmoe die hem een little monkey noemt omdat hij zo lenig is als een aapje. (schoonmoe is Maleis).
    Maar allen trekken een lange neus naar dit gezemel.

  2. Brenda Welsh

   Hoe ziet die top tien bij u er uit?

 2. Augustus

  De CDA van tegenwoordig is de religieuze tak van D66, alhoewel kan je tegenwoordig D66 ook best religieus noemen. Geloven in een man met een baard in de EU in plaats van in de lucht.

  1. Forlan

   Haha Augustus, bedankt. Ik heb hier even hartelijk om moeten lachen. En inderdaad, racisme hier in dit land valt reuze mee. Kwestie van instelling. In het midden-oosten, China en (zuid) Afrika is het echter een groot probleem

   1. Jack Flash

    Het woord racisme heeft geen betekenis meer.
    Linkse klootzakken hebben dit woord misbruikt & verkracht.
    Ja, racisme was er vrijwel niet meer, is weer ingevoerd door diezelfde linkse kuttekoppen.

    1. Ernest Stern

     Je zou ook eens naar de harde feiten kunnen kijken Jack:

     ht*ps://www.nu.nl/binnenland/6058304/dit-vertelt-onderzoek-over-institutioneel-racisme-in-nederland.html

     1. Factor

      enz

     2. Forlan

      Hahahaha nu.nl? Bestaat dat nog? Er zijn toch geen weldenkende mensen over die de pulp geloven die zij verkondigen?

 3. HD

  De Hugo van het CDA de grote Hugo, zelf verantwoordelijk voor de enorme toestroom van andere culturen in ons land.
  Culturen die zich niet aanpassen aan onze cultuur, deze juist met voeten treden, Homohaat, vrouwenonderdrukking dus totaal geen tolerantie.
  Het om zeep brengen van Grote Vriend Zwarte Piet.
  Dit alles wakkert het racisme geweldig aan, ga zo door onderwijzer Hugo.

 4. Ernest Stern

  Het racisme is in Nederland is inderdaad een serieus probleem en dat betreft niet alleen de racistische uitlatingen in de (sociale) media maar vooral de keiharde discriminatie die donkere Nederlanders en allochtonen concreet ervaren.

  ht*ps://nos.nl/artikel/2336228-racisme-en-discriminatie-in-nederland-dit-zijn-de-cijfers.html

  1. Chalres Bingley

   @ernestje vroeger was je nog best wel een echte goede tr0l met aanzien.
   Tegenwoordig ben je een 10e rangs tr0l die niet eens meer een deuk in een pakje boter slaat, de meeste reaguurders geven je geen aandacht meer en als er dan iemand op jou reageert, dan heb je niet eens een valide tegenargument meer.
   Ik bedoel maar.

   1. Ernest Stern

    Gelukkig reageer je altijd nog, Chalres. Zonder jou zou ik de pijp aan Maarten geven.

    🙂

    1. Factor

     enz

    2. Chalres Bingley

     @huistr0l bij deze….geef de pijp maar aan Maarten, iets in mij zegt dat de huistr0l liegt dat hij barst, net als 99,99% van zijn reaguursels dat zijn.

     1. vandaag

      ik geef 10 tegen 1 , het adept blijft aperte onzin spuien uit zijn linkse onderbuik. En als het moet geeft ie lachend het account op en gaat met een nieuwe verder.

      beter beantwoorden met enz , levert soms een ban op van bartje maar who cares

   2. CLoVis

    @Chalres Bingley

    Hij moet het zich natuurlijk wel aantrekken;
    hij is de enige echte ‘witte man’ hier.

    De echte mensen krijgen nog wel eens kleurtje door de zon,
    maar dinges is zich altijd zo druk aan het maken
    dat hij de deur nooit meer uit komt.

    1. Ernest Stern

     Ook Clovis beschouw ik als een echte fan.

     🙂

     1. Factor

      enz

     2. CLoVis

      Zelfbedrog beschouw ik als een linkse eigenschap.

  2. JochemX

   Nooit wat van gemerkt, zit gewoon tussen de oren. Maar als je je niet aan afspraken houdt en de kantjes ervan afloopt wordt je natuurlijk ontslagen. Bedoel je dat soms?

  3. M. Brandenburg

   NOS is geen site om feiten te toetsen, ook in hun genoemde feiten is niets uitgewerkt, bijvoorbeeld bij het zoeken naar een baan is het absoluut onmogelijk om te zeggen dat je niet bent aangenomen omdat je onderdeel bent van een bevoling waarvan meer dan 52% in de leeftijd 16-24 al bekend is bij justitie en politie, om de doodsimpele reden dat dit nooit zal worden uitgesproken, en je dus een rascimse melding hebt op basis van gevoel en niet bewijs, en zoals we allemaal weten zegt gevoel geen donder, en al helemaal niet wanneer je een cultuur hebt en religie volgt die zegt dat hij alles mag en niemand hier iets tegen mag doen!

   Kijken we naar criminaliteitscijfers dan zien we iets heel interesants, niet zijn is het overgrote deel uitkeringszoeker dan wel derde of vierde generatie uitkeringzoeker, ze richten hun criminale daden zonder uitzondering tegen hen van een ander ras dan wel religie, en dat is interesant en maakt de volgende vraaf legitiem, waarom wordt dit criminele gedrag met het daaraan verbonden keiharde rascisme niet uitgebreid besproekn wanneer we het over rascisme hebben. Immers rascimse is kleurenblind en komt overal voor.

 5. 56RdK

  @Augustus: 2x top!
  @Jack Flash: inderdaad!

 6. Heras

  De janjoker. Ziet in de peilingen dat cda zakt. Om zieltjes te winnen, zet hij in : discriminatie. Want dat doet goed bij de zwarte bevolking.

 7. M.Dikker

  Daar heeft Hugo wel gelijk in. Het is verschrikkelijk hoe de autochtone Nederlanders worden gediscrimineerd, over 1 kam worden geschoren en worden zwart gemaakt. Niet normaal meer!

  1. Brenda Welsh

   Neen, daarom moet je ook stoppen met zwarte Piet. Welke idioot gaat zichzelf zwart maken?

   1. wesly bentley

    Welke idioot draagt hoge hakken en zet malle hoedje op en boort gaatjes in haar oren?

 8. Michael M

  Links kan geen link leggen als het gaat om discriminatie, racisme, haat als je tegen domme Linkse mensen wil uitleggen dat Nederland een goed land is waar je vrij kunt zijn en zijn wie je bent. Dat kun je van tiran Iran bijvoorbeeld niet zeggen, daar wordt je nog middeleeuws gedood. Opgehangen. Linkse mensen weten nog altijd niet hoe goed we het hier hebben en hoeveel vrijheid we hebben, wat er nog van over is, want door het gedrag van links zien ik ook mijn leven drastisch in vrijheid inperken als je homo bent. Stem FVD.

 9. Michael M

  Sinterklaasfeest moet gewoon blijven. Straks is de kerstman aan de beurt en moet volledig kerst verdwijnen. Wat een linkse zelfhaat. Hou van je land. Hou van je cultuur, zoals de Fransen van Frankrijk houden, de Duitsers van Duitsland, de Brazillianen van Brazilië,…en wij van ons mooie Nederland. Onze kaas, onze Tulpen, onze Molens en hebben linkse zelfhaters er last van, emigreer dan naar het Midden Oosten of Afrika, of Zuid Amerika. Nederland is een mooi land. Dat gezeik altijd !

 10. vandaag

  Hij is K N E T T E R G E K

 11. Bes Tolen

  De laatste weken is er veel veranderd in Nederland. Er is een geslaagde greep naar de macht gedaan door vreemdelingen. Weliswaar vertolkte een Ghanees gewelddadige bedoelingen maar hij werd vervolgens door het O.M. in bescherming genomen nadat hij belijdenis had gedaan anders dan biecht dus, dat hij het niet zo erg bedoelde. Maar gelijktijdig veranderde er heel veel en was er dus sprake van opgezette meervoudige actie. Wat dus beslist nader onderzoek verdient. De TV wereld werd zo geherprogrammeerd. Er kwamen ineens heel andere programma’s waarbij veel autochtone Nederlanders zich volslagen vreemdeling in eigen land zullen voelen en het advertentiewezen bleek ook ineens veel meer vooral negroïde personen in de advertenties te hebben. Heel merkwaardig juist negroïde en niet zo zeer de koppen van andere soorten vreemdelingen hier. Als autochtone Nederlanders kregen we dus zo maar even een schop onder onze kont. En die andere soorten vreemdelingen dan? Tsja, dat zul je hen moeten vragen. Zijn zij niet gehoord?

 12. Bes Tolen

  Hugo valt niet van zijn geloof. Ook al is het een surrogaat van Rome maar dat schijnt hij niet te beseffen. Rome blijft natuurlijk imperialistisch en zo.n club zal niet discrimineren omdat ze iedereen wil binden. In werkelijkheid gaat het alleen om de macht en het geld. En daarvoor past misleiding en onderdrukking zoals het altijd al is geweest. Jammer dat Hugo dat niet door heeft. Dat hadden ze hier vijfhonderd jaar geleden wel door. Maar dat speelt bij de zogenaamde protestant Hugo en in meerderheid al die anderen van hetzelfde soort geen rol meer. Daarom is Hugo anti racist. Raar? Maar waar. Dat anti racisme is verdacht.

  1. Ernest Stern

   Bestolen blijft geobsedeerd door de Roomsche overheersing.

   Ontroerend.

   1. Factor

    enz

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.