Hysterische Saskia Noort: ‘Een lelijk, laf land, dat feitelijk al geregeerd wordt door Wilders en Baudet’

Saskia Noort schrijft in haar column bij het AD dat Nederland “een lelijk, laf land” is, “dat feitelijk al geregeerd wordt door Wilders en Baudet”. Alle rationele argumenten wuift ze weg met één emotionele reactie: “Ondertussen slapen er kinderen op straat, (…)”. Over politiek gebaseerd op onderbuikgevoelens gesproken…
Ze vult de argumenten zo voor ons in en zegt: “Ja maar, ze hebben trauma’s. Ja maar, ze willen natuurlijk gezinshereniging. Ja maar, misschien zijn het terroristen, of worden ze dat, als ze later groot zijn. Ja maar, er komen toch weer nieuwe. Ja maar, het is hun eigen schuld, of hun ouders’ schuld, het is de schuld van deuggleuven, het is iedereens schuld, maar niet de mijne.”

Haar uiteindelijke argument raakt echt kant noch wal en is precies de reden waarom de in de volksmond geheten ‘anti-immigratie partijen’ in opmars zijn. Want volgens haar moeten we dít keer vluchtelingen uit de brand helpen, en daarná pas weer zoeken naar een structurele oplossing. Daarmee zeg je eigenlijk: ‘steek nog maar snel zo’n kamp in de fik, dan kijken we daarna wel naar een oplossing voor de rest’.

Maar dat zal Saskia Noort een worst wezen. Het maakt haar kennelijk ook geen hol uit of we überhaupt de capaciteit hebben om nog meer mensen op te kunnen vangen. En ervoor te zorgen dat ze een degelijk bestaan op kunnen bouwen. Dat zijn ook allemaal zorgen voor láter.

Nee, dan druk ik liever eerst op de stopknop en kijk ik dan wel naar een structurele oplossing. Anders maken we het onszelf alleen maar moeilijker. Dat is gewoon de harde realiteit.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

56 reacties

 1. Mogguh

  Kan iemand misschien Saskia Noort aan het verstand brengen dat als het aan de PVV of FvD ligt de grenzen hermetisch gesloten worden voor bepaalde tijd en deze frauderende parasieten in het geheel het land niet in zouden komen, mevrouw Noort zwetst uit haar grachtengordel nek!

  1. hans-e-pans

   Een lelijke en hysterische Saskia Noort, die zich laat leiden door onderbuikgevoelens.

 2. Pieter48

  Hoeveel van deze vluchtelingen neemt mevrouw Noort op? Misschien kan ze beter dit bange land verlaten. Dit land is bang .Dat komt door jaren lang een linkse overheersing op alle fronten. Van universiteiten tot de pers. We zijn nu bang van minderheden en de mening van de Eu dictators.

  1. henkie

   @Pieter48

   Vergeet niet de volks- en land- verraders van de firma list, leugen, oplichting en bedrog niet;

   VVD, CDA, PvdA en D66

   Stem PVV, FvD, SP

 3. Banne de Booyer

  De instortende kades in het pittoreske amsterdam doet de zenuwen oplaaien. Schuldigen zijn al snel gevonden, de gewone burger dus. Succes met jullie afkalvende droom fantasie wijk. De groeten aan jullie linkse bestuur die maling heeft aan alles.

 4. Piet Klein

  Vluchtelingen zijn aardige mensen die net als u en ik op zoek zijn naar betere kansen in het leven. Dankzij het partijkartel worden deze mensen al meer dan 10 jaar aangemoedigd om naar Europa te komen via een dure en gevaarlijke route. Ze betalen goud geld aan mensensmokkelaars, moet een risicovolle reis over zee maken, komen aan in erbarmelijke vluchtelingenkampen, hebben matige kansen om door te stromen, komen vervolgens in ellenlange procedures waarbij tussen hoop en wanhoop jaren moeten bivakkeren in vluchtelingenkampen in Nederland, om als ze geluk hebben Nederlander te mogen worden waarna ze meer dan 50% kans hebben om in de sociale voorzieningen te mogen blijven hangen, ze kunnen nog geen boek van Saskia kopen. Door wanhoop gedreven hebben de vluchtelingen door het beleid van Europa, door het beleid van het partijkartel in Nederland hun vluchtelingenkamp in brand gestoken, zoals een Slowaakse vrouw haar hand afhakte om inkomen te regelen. En volgens Saskia is dit allemaal te wijten aan Wilders Ik mag hopen dat de plots in haar boeken intelligenter in elkaar zitten.

 5. Ernest Stern

  Saskia heeft ongelijk, dit land wordt helemaal niet geregeerd door Wilders en Baudet. Die doen politiek mee voor spek en bonen.

  1. ikweetwatikwil

   Zelfs bij de linksen gaan ze elkaar al aanvallen . Lees Ernest en Saskia.

   En nee. Nederland wordt niet geregeerd door Wilders en Baudet. Maar door een laf zootje en de gevolgen zijn duidelijk. Zeg maar dag met je handje tegen ons Nederland.

   1. Mogguh

    Als Wilders en Baudet dit land zouden regeren stond het land er een stuk beter voor!

    1. Ernest Stern

     Nederland staat er internaat uitstekend voor en dat komt omdat deze charlatans niet aan de knoppen zitten.

     1. Yoyo

      Inderdaad moet het zijn Ernie!

     2. Forlan

      En maar de taal nazi uithangen. Dat waren trouwens ook socialisten

    2. Michael M

     Zulke vrouwen zijn Link, heel link en heel erg Links, kortzichtig, dom en naïef. Medelijden met ze!

  2. Cootje

   Die doen mee voor spek en bonen ??? Nee die helpen het land in een zuivere tweedeling . Die liggen de duim op de zere plek , Hans Janmaat was een voorloper , de ons op gelegde cultuur verrijking heeft ons niets gebracht , behalve goedkoop werkvee voor de multinationals en de boeren en tuinders, verder werden De steden overbevolkt met analfabeten vooral in bepaalde wijken , en dachten ze we gooien de vuilnis over het balkon , dan waren hun er van af en was de rotzooi voor een ander , was ver waar de elite toen woonde. Nu is de derde generatie blijer met Erdogan dan met Rutte / maar dat is normaal. Ik heb al eerder geschreven dat Baudet en Wilders geen campagne hoeven te voeren in 2021 , Corona gaat elke Nederlander raken in zijn portemonnee , een harde brexit is op komst de juiste ingrediënten voor een ander bewind niets is makkelijker dan een ontevreden electoraat , je hoef het er alleen maar een beetje in te wrijven . Zout in de wonden strooien

  3. Oepsie

   Gelukkig, hoeven we de “wijsheid” van ‘speklapje, niet te ‘missen’ vandaag. We genieten er elke dag van.

  4. Henk Albarda

   Ernest Stern, u wordt serieus genomen zodra u concreet specifiek de u gestelde vragen beantwoordt. Dat doet u nooit, dus zijn uw reacties stuk voor stuk volstrekt zinloos.

   1. Logica

    Klopt Henk, dat doet bij zelden tot nooit. Zou hij betaald worden door een links partijtje? Hij reageert op ieder bericht met een anti PVV – FVD zinnetje en laat het daarbij.

  5. M.Dikker

   Helaas wel ja. Nóg wel!

  6. werikke

   doe iedereen een plezier hier en val dood.

  7. Logica

   VVD en FVD zitten inderdaad niet in de regering. Je hebt ook gelijk dat de andere partijen de rijen gesloten houden waardoor het er inderdaad op lijkt dat FVD en PVV voor spek en bonen meedoen.

   Het FVD is in de eerste kamer wel de grootste partij. Je moet even geduld hebben Ernest. Na de volgende verkiezingen zal de invloed van onze partijen PVV en FVD groter worden.

   Ik begrijp je frustratie maar vertrouw er maar op dat het goed komt. Steeds meer mensen gaan hun gezond verstand gebruiken.

 6. Jannes-46

  Huh? Het is iedereens schuld maar niet de mijne? Dat zou de “islamofobe Nederlander” zeggen? Mevrouw Noort, u projecteert nu de genetisch bepaalde slachtofferige islamitische geestesgesteldheid op de verstandige Nederlanders die de voortdenderende islamisering helemaal zat zijn. Nota bene U, met uw goedgevulde royalties-bankrekening, probeert uw ingebeelde schuldgevoel met politiek correcte woorden af te kopen want anders wordt u door uw vakgenoten buiten uw comfortabele bubbel gezet. U kunt dat incestueuze praatgroepje niet missen, nietwaar?

  1. Jannes-46

   O, enne, 9/11 mevrouw Noort, weet u nog wel? 19 jaar geleden?

 7. homefront

  Feministe en mannenhater saskia kan zich beter houden bij het schrijven van boekjes

 8. NoDoubt

  Er komen 80.000 illegale vluchtelingen /jaar binnen. Kosten per vluchteling €400.000. De kansenpareltjes van Rutte. Gratis tandarts, ziekenhuis, huisarts, huis. Dragen ze bij aan de NL cultuur??? Nee want Mo heeft verboden dat ze integreren. En zie het resultaat. NL is steeds meer vredelievend. Geen dagelijkse schietpartijen en steekpartijen. Vrouwen en homo´s worden met open armen ontvangen. Onze cultuur wordt op handen gedragen. Wat een geweldig land is dit toch en dat door de enorme aanwas van de andere culturen. Het is een enorme verrijking geworden. Gelukkig geen voedselbanken meer. De ziektekosten gaan omlaag. De btw gaat omlaag. De belastingdruk gaat omlaag. En dat allemaal door de inzet van deze kansenpareltjes.

 9. AS210854

  Saskia Noort, hoeveel gelukszoekers heb jij in je huis opgenomen? Als jij zonodig gelukszoekers wilt hebben doe dat dan ook zelf en sta hiervoor zelf garant voor de rest van hun leven. Zadel mij niet met de consequenties op.

 10. Adriaen

  Ach Saskia Noort, alweer zo’n hypocriete NIMBY.
  Zadelt anderen op met problemen waar ze zelf van blijft verschoond.

 11. Maurits Dekker

  Boven de column in het AD prijkt een foto van een bejaarde vrouw met bijna ontblootte borsten. Bah, wat een vies mens is die van Noort.

 12. Lex

  Och och och och.

  Als het aan Saskia ligt halen we iedereen hier naar toe. Ach er ik nog plek genoeg, we gooien het hele ijsselmeer “markerwaard” wel dicht om gratis woningen te kunnen bouwen voor die gezellige gelukzoekers.

  Waar gaat het heen met dit land.

  Tijd voor terugdraaien van al de waanzinnige maatregelen.
  Tijd voor een ander kabinet.
  Tijd voor een andere koers.
  Tijd voor uit de EU Nexit.

  Tijd voor een kabinet met PVV + FVD.

  Lex

 13. Henk Albarda

  Mag duidelijk zijn dat Saskia Noort aandacht tekort komt. Ze heeft wel haar uiterlijk mee, maar dat is niet genoeg, ze zal en moet in het nieuws komen, dus huilt ze mee met de linkse deug idioten, zoals beukman, brandebok en andere gewelddadige extreem linksen.

 14. 56RdK

  Die Noort is een walgelijk, achterbaks deugwijf. Heeft ze haar tuin en huis al beschikbaar gesteld voor die zogenaamde vluchtelingen? Gaat zij die ruim vier ton per jaar per vluchteling uit eigen zak betalen? Heeft ze haar hoofddoek al klaar liggen? Want die moet ze straks op zijn minst gaan dragen. Ach ja, columniste bij het AD, wat kan je ook anders verwachten als je aansluit bij zo’n verrot deugjournaille, geen feiten en waarheden in ieder geval.

  Ja, Noort, reken er maar op dat er in 2021 een hele andere wind hier gaat waaien, want de meerderheid is die hele allochtone bagger(cultuur) meer dan goed zat!

  Want die meerderheid ondervindt al decennia de ellende van wat hier is toegelaten en nog steeds binnenkomt! Ellende op sociaal gebied, ten aanzien van veiligheid, financieel en vrijheidl Kortom, zéér veel ellende in véle opzichten!

  1. Ernest Stern

   “reken er maar op dat er in 2021 een hele andere wind hier gaat waaien, want de meerderheid is die hele allochtone bagger(cultuur) meer dan goed zat!”

   Wellicht doe je er goed aan even naar de peilingen te kijken.

 15. Meriadoc Brandebok

  Dit land is laf noch lelijk, maar moedig en prachtig.

 16. George D

  Geen commentaar meer. Mijn reactie werd zonder meer gewist terwijl er geen rare dingen in stonden. Ook op deze site is een behoorlijk frigide redactie bezig.

  1. Fortiori

   *rigide*

  2. wesly bentley

   Je moet het woord H~tler ook niet steeds gebruiken.

 17. HD

  Laten we allemaal Wilders of Baudet stemmen en hopen dat die linkse geblondeerde trut en al haar landverradende ransige vrienden allemaal vrijwillig Nederland verlaten.
  Doen ze dat niet niet laten we dan even assisteren, daar wil ik wel wat geld voor doneren.

  1. Ernest Stern

   ranzige

   1. homefront

    Het probleem van taalnazi’s als ernest, is niet zozeer het walgelijke moralistische toontje dat ze uitslaan, maar dat ze door hun gezever de aandacht verschuiven van de inhoud naar de vorm, waardoor de discussie stopt. Dé tactiek om hun gebrek aan argumenten te verhullen.

 18. evil knievel

  Alweer zo’n hysterisch wijf!😭
  Om moedeloos van te worden!😔
  Ga afwassen vrouwmens!😁

 19. M.Dikker

  Mevrouw Noort vergeet dat die “kinderen” uit een kamp kwamen waar corona was uitgebroken. Ze zaten in quarantaine. De “vluchtelingen” schromen niet om de bewoners, die hun belangeloos geholpen hebben, in gevaar te brengen. Ooit was zij een van mijn lievelingsschrijfsters totdat ze met d’r (linkse) columns begon.

 20. Bes Tolen

  Vrouw Noort is een kind behept met de tijdgeest, die tot links fascisme leidt. Voor feitelijk onderzoek mag ze wel een paar jaar lang uittrekken. Daar is veel vrije tijd voor nodig. Het geld om op het punt tijdgeest eens wijzer te worden heeft ze ondertussen wel. De tijdgeest waar vooral vrouwen onbeholpen slachtoffer van worden. Het zij gezegd.

  1. Ernest Stern

   De heer Bes Tolen is evident niet behept met de tijdgeest, hij is een wandelend anachronisme.

   1. homefront

    en ernest laat weer even een natte scheet..

   2. Grasmaaier

    Sterk en doorwrocht betoog, Ernest.

    Mijn complimenten.

    1. Ernest Stern

     Dank je, Grasmaaier, ik vond hem zelf ook wel raak.

   3. Maurits Dekker

    De heer Ernest Stern is evident niet behept met een gezonde geest, hij is een wandelende psychiatrische patiënt.

 21. Fortiori

  Saskia is een toonbeeld van rust en evenwichtigheid. “Het maakt haar geen hol ui” zegt Wout. Wout is meer van Winchester 44 romans, Colt45. Ook prettig leesbaar.

  1. Fortiori

   ‘geen hol uit’

 22. ikweetwatikwil

  Deze linkse trutten denken niet verder dan hun neus lang is. De gevolgen!!! och wie dan leeft wie dan de zorg heeft.
  Lees zelden een boek van Nederlandse schrijfsters. Proberen manlijke schrijvers na te apen.

 23. M.Dikker

  Ik lees net dat het grootste probleem is dat er helemaal geen 50 kindjes zijn die onder de 14 en alleen in het kamp zijn.

 24. ReneR

  Saskia,
  Je hoeft niet in dit lelijke laffe land te blijven hoor. Of de inwoners met je onnozele schrijfsels te bestoken. Je mag ook gewoon in Afrika, Syrië of Marokko gaan wonen en de inwoners aldaar gaan vertellen hoe ze moeten leven en wat ze allemaal fout doen in jou oneindige wijsheid.

 25. Yoyo

  Deze mevrouw Noort gaat iets minder boeken verkopen binnenkort waarschijnlijk.

  Wat kunnen mensen toch van het padje zijn/raken!

 26. joost2

  Ach laat die mevrouw van Noort met rust.
  Ze schrijft echt waardeloze boekjes en haar columns in het Algemeen Dagblad worden bijna door niemand gelezen. Zo weet ik van insiders van het AD !!
  Negeren dat mens.

 27. macsjang

  Noort is ongeneeslijk ziek.

 28. Roel van de Laak

  Zullen we als proef een aantal vluchtelingen bij Saskia op zolder plaatsen en over tijdje opnieuw haar mening vragen?

 29. Renef

  Laten ze eerst maar eens uitzoeken waar al die alleengaande asielzoekers kinderen blijven als ze naar Europa komen.Er zijn duizenden kinderen verdwenen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.