Ja hoor, Kaag gooit weer 1 miljoen euro weg: ‘doneert’ voor noodhulp aan Griekenland’

Het is weer zo ver: de Nederlandse belastingbetaler mag zijn portemonnee trekken omdat Sigrid Kaag een ‘goed doel’ gezien heeft.

Ah kijk, Sigrid Kaag van D66 heeft weer een goed doel gevonden om uw en mijn belastinggeld aan te spenderen:

Minister Kaag (Ontwikkelingssamenwerking) doneert 1 miljoen euro voor noodhulp aan Griekenland na de brand in het opvangkamp Moria. Het geld is bedoeld om er migranten te kunnen opvangen en hen basisbehoeften, zoals voedsel en medische hulp, te geven.

Het is hartstikke leuk en belangrijk om mensen in nood te helpen. Maar dat kan prima op eigen initiatief van mensen zelf. Kaag doet alsof die 1 miljoen euro haar eigen geld is. Maar nee, het is belastinggeld. U en ik hebben daar keihard voor moeten werken, maar mevrouw gooit het hop, zo over de balk, zonder zich ook maar een minuut af te vragen of wij daar wel achter staan.

“We zijn solidair met de vluchtelingen en migranten en met de Grieken. Het is vreselijk dat zovelen in het opvangkamp, waar de omstandigheden al zo dramatisch waren, zijn getroffen door de branden. Onze prioriteit is nu om menswaardige opvang te bieden,” aldus Kaag.

Was deze vrouw maar eens “solidair” met Nederlanders. Want u en ik gaan er steevast, jaar na jaar, op achteruit. Tienduizenden gezinnen hebben moeite rond te komen. Aan het einde van iedere maand is het bikkelen voor deze gezinnen; er moet letterlijk op elke euro gelet worden, anders is er die laatste dagen voor het nieuw loon ontvangen wordt geen geld voor eten en drinken.

Maar mevrouw geeft 1 miljoen aan Moria. Want met ‘vluchtelingen’ die naar Europa willen komen om daar vervolgens op kosten van de belastingbetaler te leven is ze wél solidair.

Volg mij op Twitter.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

33 reacties

 1. Reinoud van Gelre

  Er mag van mij nog wel een miljoen heen, met als voorwaarde dat die parasieten daar in Griekenland blijven zitten!

  1. Chalres Bingley

   @reinoud precies 1miljoen is een schijntje vergeleken met gelukszoekers die dan hier een betaalde vakantie voor het leven krijgen a 30-35 duizend per jaar per gelukszoeker laat ze maar lekker daar blijven.

 2. Robert Leiden

  … de verhuurderheffing voor sociale huurwoningen blijvend met 200 miljoen euro omlaag…

  … 1000 euro bonus zorg, is 800 miljoen totaal …

  … Het steunpakket voor bedrijven die door het coronavirus met economische problemen kampen, zal zeker 10 tot 20 miljard euro kosten… (hallo, per kwartaal!)

  Regering doet niets voor de NL’ers, aldus DDS.

  1. .nexit2021

   klopt , ze doen N I E T S voor de burger getuige je opsomming ! De burger mag die bull shit betalen of was dat kwartje nog niet gevallen bij je slimpie

  2. Oepsie

   Goh! Wat fantaaaaaaaastisch! We krijgen eens een keertje iets terug, van wat we betaald hebben. Nooit gehoord van ‘sigaren uit eigen doos?’ Oh wacht waarschijnlijk niet, u heeft niet aan die doos meebetaald, alleen uitgehaald.

 3. Ritter

  Hoeveel tenten kunnen met dat bedrag in brand worden gestoken door de illegale migranten?

  1. Edjan

   Correct, want het ziet er naar uit dat ze zelf hun kamp in de fik hebben gestoken omdat ze ontevreden waren.

   1. Mogguh

    En daarna de brandweer gehinderd in het blussen.

 4. Cootje

  Turkey in 2021 in een zware recessie . Lira is nu al dit jaar 25% minder waard geworden , onze mevr kaag koop de liefde voor 1 miljoen € niet af , als Erdogan in 2021 zegt ik blijf geen gastheer spelen voor 4 miljoen vluchtelingen. Dan gaan er weer een hoop van die mensen op visite komen in Europa . Die ook te kampen heeft met een hoge werkeloosheid en vele faillisementen . Mevr kaag haar liefde volle Europa staat dan of gaan dan instorten. In die tijd krijgen we het ikke ikke ikke . Wat normaal ook al het geval was, maar Corona en bijv open zetten grenzen turkey gaat dit wel duidelijk maken , einde van kaag liefde volle oplichters zooitje Europa breekt af . Misschien gaan de Engelse ook nog een handje helpen, dan valt het omver.

 5. Bunky01

  Als het nou geld was om ze terug te brengen naar hun landen van herkomst, zover mogelijk weg, dan zou ik zeggen; goed besteed.

 6. Blondie

  Kijk die brand is vermoedelijk aangestoken, niemand uit het Linkse kamp gaat dit beamen, maar de vermoedens zijn spijkerhard.

  Wat er gebeurd is simpel, het verblijf’s resort fikt af en als beloning volgt heel veel geld, vanuit een bepaalde hoek in Nederland.

 7. .nexit2021

  ach die ene miljoen kan nog wel bij die jaarlijkse 1000 miljoen die prutte de EU EXTRA heeft gegeven.

 8. tata

  Brandstichting levert cash op. Kaag schuift wel.

  1. EvertB

   Iets als “in de brand, uit de brand”?

 9. Piet51

  Van de Galien en de meeste anderen hebben geen enkel idee hoe de financiële huishouding van Nederland in elkaar zit. Deze 1 miljoen (nog geen 6 cent per inwoner en krankzinnig weinig natuurlijk) is allang bestemd en kost de belastingbetaler helemaal niets extra. Sigrid Kaag heeft gewoon een potje met geld toegewezen gekregen in de begroting voor 2020 die ongeveer een jaar geleden is goedgekeurd in de Tweede Kamer. Dit geld mag zij dit jaar besteden. Zij besluit om het aan de Grieken over te maken en dat betekent alleen, dat ze het niet aan andere hulp kan uitgeven. Daar nu nog eens over zeuren is belachelijk. Doe dat bij de komende behandeling van de begroting voor de uitgaven in 2021, want dan heeft kritiek zin.

  1. .nexit2021

   quote Van de Galien en de meeste anderen hebben geen enkel idee hoe de financiële huishouding van Nederland in elkaar zit. end

   blabla bladie blabla malle pietje komt het wel even uitleggen de narcist , stom arrogant stuk vreten

  2. Stanly2000

   Piet,
   “Na wekenlang overleg zijn de coalitiepartijen het eens geworden over extra steun aan de begroting van minister Sigrid Kaag (Ontwikkelingssamenwerking). Er komt eenmalig 500 miljoen euro bij en door geld van de komende jaren naar voren te halen komt er nog eens 464 miljoen bij, aldus ingewijden.”
   Reformatorisch Dagblad 10-7-2020.

   1. Piet51

    O.k., en dan????????? Dat is een aanpassing op de begroting om ongewenste effecten van de corona-crisis te voorkomen, na instemming van de Tweede Kamer en met kracht van wet. Zo wordt in een goed georganiseerd democratisch bestuurd land belastinggeld uitgegeven. Het gaat om heel veel geld, terwijl de Grieken het nu moeten doen met een “fooi” van 1 miljoen. Daar wordt hier zo’n heisa over gemaakt, terwijl er niemand piepte bij die bijna 1 miljard van alweer twee maanden geleden, waar je nu op wijst.

    1. .nexit2021

     quote Daar wordt hier zo’n heisa over gemaakt, terwijl er niemand piepte bij die bijna 1 miljard van alweer twee maanden geleden, waar je nu op wijst. end

     ach , als je niet WILT lezen wat anderen schrijven denk je dat niemand piepte.
     Wederom een eigenschap van een narcist

     1. Piet51

      .nexit2021
      Heb ik op DDS iets gemist dan? Ik wil het niet uitsluiten.

     2. .nexit2021

      Wat mis je niet ?

     3. Piet51

      .nexit2021
      Ik zal jou nooit missen. 😉

    2. Logica

     Piet, 1 miljoen van de begroting is inderdaad niets. Maar zorg dan ook dat er minder voedaelbanken in Nederland nodig zijn. De behoefte daaraan neemt alleen maar toe en dat is vreemd want volgens de regering zou elke Nederlander 1500 euro per jaar extra verdienen. Dat is een mooie omrekening per hoofd van de bevolking maar dat geld komt daar alleen niet. Wel zijn de afgelopen jaren de huren fors gestegen, de BTW verhoogd, etc.

     Met de verkiezingen op komst lees ik dat we netto meer over gaan houden volgend jaar. Stel dat dat zo is dan halen ze dat geld, als ze na de verkiezingen herkozen zijn, dat geld wel weer ergens terug.

     Heb je toevallig de Hofnar gezien op tv? Dat ging over datawerken. Die schijnen gigantisch veel energie te gebruiken en ze zijn bestemd voor grote Amerikaanse bedrijven zoals Google. De kosten zijn voor het overgrote deel voor de belastingbetaler. Hoe valt dit te rijmen met het klimaatbeleid en het belang van de Nederlandse burger?

  3. Blondie

   Op 20-05-2020 is op aandrang van D’66 en de CU een extra noodpotje ingesteld en daaruit komt die 1 Miljoen.

   Dus beslist geen jaar geleden.

   En als die 6 cent de enige uitgave was, dan was het inderdaad belachelijk weinig, maar Piet Rutte ook jij weet beter.

  4. Stanly2000

   Piet, het was een reactie op uw boute stelling dat “Van de Galien en de meeste anderen hebben geen enkel idee hoe de financiële huishouding van Nederland in elkaar zit. Sigrid Kaag heeft gewoon een potje met geld toegewezen gekregen in de begroting voor 2020 die ongeveer een jaar geleden is goedgekeurd in de Tweede Kamer. Dit geld mag zij dit jaar besteden.”
   Het blijkt nu dat u ernaast zit!

 10. Ritter

  Zoals Sywert van Lienden zegt:

  “Sorry, maar het zijn zelf aangestoken branden waarbij de brandweer gehinderd is in het bluswerk (Griekse minister van Migratie). Kortom: deze groep probeert dit soort politieke oproepen te forceren met geweld. Hier moet je nimmer aan (willen) toegeven.”

  ht*ps://twitter.com/Sywert/status/1303608239804870656

  1. .nexit2021

   EN ZO IS HET !

 11. Benny

  Er is maar een oplossing, investeren in groot hek , grensbewaking,en filteren van gelukzoekers en echte vluchtelingen. Kost een euro maar zal uiteindelijk goedkoper zijn en beter voor de vrede en veiligheid van Europa

  1. palko

   @Benny, en hoe je effectief een groot hek plaatst moet Griekenland maar eens aan Viktor Orbán vragen. Dat is gewoon de enige manier om al die nepvluchtelingen uit Afrika en Azië snel eieren voor hun geld te laten kiezen. Kortom, al die neppers terug sturen naar de eigen regio. Zodat ze daar keihard kunnen werken aan de (weder)opbouw van hun eigen vaderland. Zoals onze (groot)ouders dat na 1945 hebben gedaan in Nederland.

 12. Benny

  …..ff aan toe voegen,,,Maar waar geen wil is is géén weg

 13. Maurits Dekker

  Kaag heeft geen idee wat de waarde van 1 miljoen euro is.
  Dit komt omdat zij zelf wel veel geld krijgt maar nog nooit echt één cent verdiend heeft.

 14. macsjang

  Kamp 2x in de fik gestoken, sinterklazen hier te lande beginnen vroeg te strooien. ’t Is voor niet NL-ers, dan wordt toch wel erg makkelijk in de belastingbuidel gegraaid. Huurverhoging en WOZ-belasting rijzen hier de pan uit.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.