Johan Derksen bij VI: ‘we worden geterroriseerd door de cancel-hype’

Gisteren was Veronica Inside weer terug met zowel Genee, Van der Gijp en Derksen. En direct begon het goed: Derksen fulmineerde tegen de toenemende afrekencultuur in Nederland. Als je namelijk wat zegt op televisie wat bepaalde mensen niet bevalt, dan probeert deze groep mensen je direct van de buis te halen. Volgens Derksen is dit enorm zorgwekkend. 
Derksen neemt zichzelf als voorbeeld: hij is zo beetje voor alles uitgemaakt; homofoob, racist, noem het maar op. Keer op keer probeert men hem van de buis te halen, gelukkig tot nu toe onsuccesvol. Maar op een gegeven moment heb je er geen zin meer in, als mensen maar continu proberen je te verwijderen van iets.

Derksen heeft helemaal gelijk in zijn korte betoog, de afrekencultuur in Nederland is te ver doorgeslagen. Het is ook van de zotten om te bedenken dat uitgerangeerde BN’ers zoals Boomsma het voor elkaar kunnen krijgen dat adverteerders zich terugtrekken.

De afrekencultuur gaat op lange termijn ervoor zorgen dat tal van mensen niet meer durven uit te komen voor hun eigen mening. De gedachtepolitie waar Theo van Gogh vroeger over praatte lijkt zo helaas werkelijkheid te worden.

Zelfcensuur gaat op deze manier bijna de norm worden, want je denkt wel drie keer na voordat je een mogelijk politiek incorrecte mening uit.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

31 reacties

 1. Pauline Kummer

  Uitkomen voor eigen mening wordt hier ook niet altijd gewaardeerd. Al gauw ben je een Islamknuffelaar (is op zich netjes), politiek deug je al bijna niet wanneer je Baudet voorzichtig benoemd als acteur en charlatan.

  1. Yoyo

   Baudet is een Nederlandse politicus, volgens mij.
   Of je het eens met hem bent, of niet.

   1. wesly bentley

    Jawel, maar dan kun je nog wel een acteur zijn, slimmerd.

    1. M.Dikker

     Dat zie je aan Omtzigt inderdaad; trappelen, maar als puntje bij paaltje komt netjes met de partij meestemmen. Dat had Baudet goed gezien.

    2. Yoyo

     In dat opzicht, kan je ongeveer elke Nederlandse politicus dus een acteur noemen.

     1. M.Dikker

      Zeker. Bijna iedere politicus. Maar niet allemaal.

  2. homefront

   Maar paulientje wat heeft dit ermee te maken?

   Heeft Derksen gelijk dat jij van het cance type bent…!?

   1. homefront

    cance = cancel

   2. wesly bentley

    Wáar heeft Derksen dat van over Pauline gezegd??

   3. Oepsie

    Paulientje is en vrouwtje waar niemand meer omkijkt. Spiegelt graag haar eigen ellende op anderen en sluit zich graag aan bij anderen onzichtbare uit de samenleving. Triest ‘mens’ waar niemand in haar omgeving nog te maken wil hebben.

    1. Pauline Kummer

     Oeps…das lekker Nedelands !

     1. homefront

      Het probleem van taalnazi’s is niet zozeer het walgelijke moralistische toontje dat ze uitslaan, maar dat ze door hun gezever de aandacht verschuiven van de inhoud naar de vorm, waardoor de discussie stopt. Dé tactiek om hun gebrek aan argumenten te verhullen.

     2. M.Dikker

      @homefront. Precies dát homefront! Gelukkig trappen de meesten er niet in.

     3. Oepsie

      Dt-fetisjist, grammar of taal nazi of hoe men dit gedrag ook wilt noemen: je bent een onaangenaam persoon en je hebt een moeilijk karakter. Dat staat althans in dit onderzoek van de Universiteit van Michigan.
      Volgens onderzoekers is er een duidelijke relatie tussen taal en persoonlijkheid. Hoe je gebruik maakt van taal zegt namelijk iets over je karakter.
      mensen zoals “U” kunnen minder goed met afwijkingen omgaan en staan zij in het dagelijks leven zelfs te boek als een tikkeltje lomp of/en onuitstaanbaar en hebben een laag IQ.
      Draadje Iets te snel gepost, dat wel.

     4. Factor

      etc en enz hè…

 2. Mogguh

  Genee zat er maar ongemakkelijk bij toen Derksen nog even zijn oren waste.

 3. homefront

  Wat slaan dit soort mensen toch de spijker snoeihard op z’n kop

 4. M.Dikker

  De vrijheid van meningsuiting is al lang niet meer wat het geweest was. Mensen schuwen zelfs niet om eventuele werkgevers met allerlei onzin te bestoken bij ook maar vermeend racisme. Ze denken er niet bij na dat bij ontslag er weer 1 persoon minder is om hun uitkering te financieren. Andersom mag men iedereen wel voor verrotte vis uitmaken natuurlijk.

 5. 56RdK

  Ja Bart, in Nederland overheerst een totale gekte die een paar jaar geleden begon met het ter discussie stellen van de totaal onschuldige kindervriend: Zwarte Piet.

  Nu is het ook hierin zover dat elke blanke, die niet zo meer mag worden genoemd, een racist is, dat de politie niet meer mag optreden tegen allochtoon gajes, allochtoon gajes publiekelijk doodsbedreigingen mag uiten, overdag beelden gewoon uit een museum kunnen worden gejat onder toeziend oog van de suppoosten, etc., etc.

  Wie hier verantwoordelijk voor zijn?
  Alweer deze opsomming: vooral de PvdA, CDA, D66, VVD, GL CU.

 6. Yoyo

  Johan Derksen is een eigenwijze man, die van z’n hart geen moordkuil maakt.
  Hij geeft ongezouten zijn visie en mening ,en is vaak tegen de gangbare meeloop- cultuur op Nederlandse media.
  Ik mag graag naar hem luisteren, en heel vaak heeft hij het bij het rechte eind.

  1. JochemX

   Jammer alleen dat de spontaniteit in dit programma verder naar de knoppen is. Er zal altijd een gespannen sfeertje blijven hangen.

   1. Brenda Welsh

    Anders is het bij Jinek ! Wat maakt het uit.

    1. wesly bentley

     Wat bedoelt u precies te zeggen??

    2. Factor

     etc zegt enz

 7. DutchOutlaw

  Ik geef altijd mijn ongezouten mening of je het nou leuk vindt of niet,daar gaan we:
  -minder,minder….en nog veel minder Marokkanen,minder asiel instroom,minder Islam,
  weg met moskeeën,meer Zwarte Pieten,I love moorkoppen en negerzoenen,weg met Islamknuffelaars,weg met Groen Links,D66 en PvdA, I love De Gouden Koets,weg met Rutte,I love de PVV,en Geert Wilders is mijn held. Minder AZC’s Zo dat was het voor zover!

  1. JochemX

   Dutchy, je zal wel van je bed gelicht worden.

   1. wesly bentley

    Over een maandje of wat is hij met polonium vergiftigd en ligt op de intensive care.
    Wat ik je brom

 8. DutchOutlaw

  @JochemX,

  Laten ze mij maar van bed lichten,kom maar op :-))
  Iedere Nederlander die van zijn land houd moet gewoon (net als ik) overal tegenin gaan.
  Het OM kan moeilijk heel Nederland gaan berechten.

  1. NEXIT-

   Houd, hout of houdt, ik gaa er tegein in.

 9. NEXIT-

  Johan doet er goed aan zich een kapsel aan te laten meten zoals Hugo Borst. Knapt ie van op. Probeert een hippy zijn. Stuk van die zeiksnor af. Het goede aan Johan is dat hij fijntjes Baudet taxeert als “clown” Dat is dan weer scherp.

 10. Banne de Booyer

  Zolang er geen geldige wet ui 1811 wordt overtreden mag u zeggen wat u wilt. Links iets -veel harder- dan de rest. Dat is nl het enige wat goed gaat aan die kant, schreeuwen!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.