‘Kun je niet gewoon terug de kast in?’ – COA houdt geweld tegen lhbt’ers onder de pet

Lhbt-asielzoekers in azc’s worden voortdurend bedreigd door andere asielzoekers. Dat wisten we al langer natuurlijk, maar het COA is actief bezig om meldingen (of aangifte) hiervan te ontmoedigen en zelfs bewust te frustreren! Het COA heeft liever dat de homo’s en transgenders eerst proberen om ‘terug in de kast’ te gaan. Zo niet, dan worden ze uiteindelijk gewoon overgeplaatst en mogen ze het nog een keer proberen.

In dit stukje wordt direct helder hoe groot het probleem waarschijnlijk is:

“Uit een enquête van LGBT Asylum Support onder tweehonderd asielzoekers, (…), blijkt dat ruim 85 procent van de lhbti-asielzoekers zich gediscrimineerd voelt. Meer dan 60 procent zegt dat zij de problemen niet met de speciaal aangestelde lhbti-vertrouwenspersoon kan bespreken. Daarnaast geeft meer dan 60 procent aan dat het COA geen gevolg geeft aan een melding van discriminatie. Ruim 44 procent wordt door het COA verzocht terug ‘in de kast’ te gaan.”

Met andere woorden: die mensen zijn hier helemaal niet veilig. En dan kunnen we met z’n allen wel blijven beweren dat Nederland zo tolerant is, maar die lhbt-haters blijven hier ook hangen. Sterker nog, daar halen we er iedere week óók meer van binnen!

In vijf jaar tijd heeft het COA er bar weinig aan gedaan om dit tegen te gaan. En waarschijnlijk kunnen ze ook niet zoveel. Een melding of aangifte doen bij de politie schiet namelijk niet erg op als het om asielzoekers gaat. Dat wordt toch weer een taakstrafje of de asielzoeker verdwijnt snel weer uit beeld. Terugsturen lukt al helemaal niet, dus hopen we met z’n allen (met name de VVD) maar gewoon dat het vanzelf weggaat.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

10 reacties

 1. CLoVis

  Waarom deze foto erbij?
  Zo lijkt her erop dat blanken de grote boosdoener zijn.

  Iedereen weet wel beter;
  het importvolk zijn de grootste haters.

  1. EvertB

   Het gaat vooral om de agressieve benadering en dat straalt deze foto zeer goed uit.
   Bovendien, er zijn genoeg haters die dezelfde huidskleur als jij hebben.

   1. shews

    evert vindt dat vooral de blanken het probleem zijn, maar dat kan niet in asielzoekerscentrum (lees: illegale migranten opslag)

  2. Blondie

   CLoVis.

   Zo zit de Linkse wereld in elkaar.

   1. hans-e-pans

    COA is Roverheid.

 2. .nexit2021

  Uiteraard wordt dit onder de pet gehouden.
  Als je dit breed deelt verdwijnt het laatste stukje draagvlak voor de opvang van de islamitische uitzuigers.

  stem sociaal , stem PVV

 3. M.Dikker

  Onze tolerantie wordt door onze tolerantie ingehaald.

 4. Banne de Booyer

  Nu kunnen de vriendjes nog verliefd hand in hand over straat. Echter worden die basale vrijheden opgeschort of verboden om de kleine groep moslim fanaten te pleasen uit pure bangheid om niet te deugen ( deu’gen-de(n) ; personen of instanties met een ziekelijke drang tot politiek correct gedrag waarvan zij de consequenties of verantwoordelijkheden niet zelf wensen te aanvaarden of ondergaan.-

 5. Kleurloze Politiek

  @CLoVis

  Jij en jou soort zijn het grootste probleem…
  Jullie zitten tot aan je teen vol met haat jegens Moslims en buitenlandse niet Moslims..
  En hoe vaak lees ik hier wel niet dat leden hier niets van LHBT’ers moeten hebben maar wel vol op de PVV en FvD stemmen..
  Sterker nog de opgestapte leden bij FvD en een eigen partij zijn begonnen waren niet zomaar uit het partij gezet..
  Haat jegens niet blanken en LHBT’ers en de wens naar een volledige blanke Europa staat hoog in de agenda bij FvD.
  Baudet die notabene meerdere malen ontmoetingen heeft gehad met ext rechts beweringen en leden van de Goude Dageraad ..

  Het zijn anders wel die ultra rechtse bewegingen waar jullie naar streven die Nederland in de jaren 40 duizenden burgers om het leven hebben gebracht..

  Dus kom hier asjeblieft niet de Heilige Paus uithangen

 6. Bolkestein

  En waarom niet gewoon bij die asielzoekers die blijk geven onze Verlichte waarden niet te willen delen en dat met agressie kracht bij zetten de asielprocedure stopzetten en afvoeren naar het vertrekcentrum? Waarom buigt links voor geïmporteerde intolerantie?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.